Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 09:24:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hard 320 Gb na dve particije ??  (Pročitano 2873 puta)
16. Avg 2010, 13:34:01
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 715
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung d900i
pozdrav ekipi ! Kupio sam laptop ali sam moram da instaliram sistem na njega,odlucio sam se za 64 bitnu Windows 7 ULTIMATE....Dakle hard je 320 gb ,i sadd hocu da ga delim na dve particije...Kakav omer velicina mi predlazete da uradim..Ja sam na mom personalcu obicno ostavljao jedno 100 gb za sistemsku particiju a 220 za particiju D .....Da li je to ok....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

This is my last resort...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 256
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S+
100 gb ti je sasvim dovoljno za sistemsku particiju, bar ja tako radim, saswim dowoljno mesta za programe i sl.
Dok drugu particiju koristim za vece stvari, kao sto je muzika, filmovi, igrice...
Sad kako se tebi svidi...
Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Crowz: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 715
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung d900i
Hvala puno druze!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
BlackBerry PRC
A sto ne bi postavio manju particiju za sistem (15-20GB), jednu malo vecu za programe i igre a sve ostalo da ti bude za druge fajlove, slike, muziku, filmove i ostalo sto radis?
Na taj nacin nista ti se nece mesati sa sistemskim fajlovima i programima.. onako ce posle nekog kratkog vremena trebati defragmentacija (koja treba s vremena na vreme i ovako) jer ce se neki fajlovi pre ili kasnije volsebno naci medju sistemskim gde im nije mesto ili ce se Windows fajlovi naci negde izmedju Winamp-a i Power DVD-ja, tako se bar meni desavalo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ja sam pre za varijantu koju je predložio max7bg. možda ne mora da bude celih 100 giga, ali mislim da je bolja varijanta nego da pravi posebnu particiju samo za instalacije. pogotovo što će svaki program ili igra nešto upisati i u program files. da ne pominjem sedmicu i uac.
IP sačuvana
social share
"Život bi bio puno lakši da imamo source code."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
BlackBerry PRC
eto novog pitanja, da li je bolje da instalacije programa (oko 5-6GB) budu na C gde je i WinXP? Ili mozda Windows bolje radi ako se sam baskari na svom delu hdd-a? Da, svaki program upise nesto pogolemo na C disk.. da li je oblje da i ostatak programa bude na C?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ako su u pitanju samo različite particije onda ti je sasvim svejedno što se tiče brzine. meni lično se ta varijanta sa instaliranim programima na posebnoj particiji ne sviđa jer ti nakon reinstalacije wina ostaju poluinstalirani programi, odn. programi bez odgovarajućih registry ključeva. može i to da se sredi ali meni je nekako lakše da kad već reistaliram win instaliram i sve ostalo što mi treba.
ako su u pitanju dva harda onda možeš da očekuješ malo ubrzanje (sa naglaskom na malo). recimo dok se neka igra učitava sa jednog diska, u isto vreme se popunjava virtual memory na sistemskom hardu kako bi se oslobodio ram.
uopšte uzevši hard jeste najsporiji element računara, ali jedini efikasan način da ga ubrzaš (osim kupovine bržeg diska) je raid1, što je ipak malo preterivanje u kućnim uslovima.
IP sačuvana
social share
"Život bi bio puno lakši da imamo source code."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
BlackBerry PRC
meni lično se ta varijanta sa instaliranim programima na posebnoj particiji ne sviđa jer ti nakon reinstalacije wina ostaju poluinstalirani programi, odn. programi bez odgovarajućih registry ključeva. može i to da se sredi ali meni je nekako lakše da kad već reistaliram win instaliram i sve ostalo što mi treba.

Ma to sto programi ostanu na disku D:\ nista ne znaci, ja i njega fomatiram pa jovo-nanovo  Smile nego cisto sam mislio da se ne mesaju fajlvoi programa koji se redje koriste sa fajlovima windows-a, .. sta znam, to mi je vise samo kao neka zamisao bila a nemam pojma da li mu to bas toliko smeta  Smile Mene u stvari nervira ono kada startujes neku aplikaciju ili sliku da otvori a on pocne nesto da drlja po disku, UH, da mogu da vidim gde i  sta toliko drlja!!  Smile Smile

Ja kad sam sve instalirao napravio sam image-e (Norton Ghost ili Acronis) tako da sledeci put za 4-5 minuta od tog image-a vratis sitem na pocetak, bez dugotrajnog instaliranja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy SII
pozdrav ekipi ! Kupio sam laptop ali sam moram da instaliram sistem na njega,odlucio sam se za 64 bitnu Windows 7 ULTIMATE....Dakle hard je 320 gb ,i sadd hocu da ga delim na dve particije...Kakav omer velicina mi predlazete da uradim..Ja sam na mom personalcu obicno ostavljao jedno 100 gb za sistemsku particiju a 220 za particiju D .....Da li je to ok....

Mali filozofe  Smile
Omjer je odlican, kreni sa instalacijom. A za partition alat probaj Partition Wizard Wink
Programe instaliraj na C disk, a sve ostalo na D (ja prebacujem i My Documents i putanju za Outlook na D)

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.490.1
eto novog pitanja, da li je bolje da instalacije programa (oko 5-6GB) budu na C gde je i WinXP? Ili mozda Windows bolje radi ako se sam baskari na svom delu hdd-a? Da, svaki program upise nesto pogolemo na C disk.. da li je oblje da i ostatak programa bude na C?

Posto se programi koji se instaliraju, integrisu u postojeci system...jako je pametno instalirati ih na drugu particiju, pa kad se rusi i instalira novi system, svi programi rade ko i pre...
Ovu tehniku prvi put vidim/cujem  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 09:24:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.