Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 01:50:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hard 320 Gb na dve particije ??  (Pročitano 2829 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
BlackBerry PRC
eto novog pitanja, da li je bolje da instalacije programa (oko 5-6GB) budu na C gde je i WinXP? Ili mozda Windows bolje radi ako se sam baskari na svom delu hdd-a? Da, svaki program upise nesto pogolemo na C disk.. da li je oblje da i ostatak programa bude na C?

Posto se programi koji se instaliraju, integrisu u postojeci system...jako je pametno instalirati ih na drugu particiju, pa kad se rusi i instalira novi system, svi programi rade ko i pre...
Ovu tehniku prvi put vidim/cujem  Smile

Ne, ne.. kad se rusi i instalira novi sistem formatira se i particija sa programima pa se onda i oni ponovo instaliraju, naravno da nece da rade  Smile Nego sam primetio u UltimateDefrag-u da se neki sistemski i Windows fajlovi zature izmedju fajlova drugih programa blize onom sporijem delu diska.. pa cisto zbog toga da li je bolje da budu na odvojenoj particiji ili nema veze ako se neki fajlovi iz Application data zavuku izmedju Winamp-a i Power DVD-ja..

Na primer imas dve kutije - u jednoj diskovi sa zabavnom a u drugoj sa narodnom muzikom. Kada ih vremenom prevrces, uzimas diskove, vracas, zar se neces bolje snaci kada su odvojene vrste nego da su i zabavne i narodne u istoj kutiji pa mesaj, mesaj, mesaj..  Smile A ponovna instalacija programa nakon reinstalacija Windowsa je svakako potrebna, ja sam bas to naglasio u jednom postu, ne znam kako ti je promaklo  Smile
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 17:07:00 od moonray »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.490.1
eto novog pitanja, da li je bolje da instalacije programa (oko 5-6GB) budu na C gde je i WinXP? Ili mozda Windows bolje radi ako se sam baskari na svom delu hdd-a? Da, svaki program upise nesto pogolemo na C disk.. da li je oblje da i ostatak programa bude na C?

Posto se programi koji se instaliraju, integrisu u postojeci system...jako je pametno instalirati ih na drugu particiju, pa kad se rusi i instalira novi system, svi programi rade ko i pre...
Ovu tehniku prvi put vidim/cujem  Smile

Ne, ne.. kad se rusi i instalira novi sistem formatira se i particija sa programima pa se onda i oni ponovo instaliraju, naravno da nece da rade  Smile Nego sam primetio u UltimateDefrag-u da se neki sistemski i Windows fajlovi zature izmedju fajlova drugih programa blize onom sporijem delu diska.. pa cisto zbog toga da li je bolje da budu na odvojenoj particiji ili nema veze ako se neki fajlovi iz Application data zavuku izmedju Winamp-a i Power DVD-ja..

Na primer imas dve kutije - u jednoj diskovi sa zabavnom a u drugoj sa narodnom muzikom. Kada ih vremenom prevrces, uzimas diskove, vracas, zar se neces bolje snaci kada su odvojene vrste nego da su i zabavne i narodne u istoj kutiji pa mesaj, mesaj, mesaj..  Smile A ponovna instalacija programa nakon reinstalacija Windowsa je svakako potrebna, ja sam bas to naglasio u jednom postu, ne znam kako ti je promaklo  Smile

Video sam da si svasta napisao...
Neke stvari se ipak uce u skoli  Smile ne mozes sam tek tako nauciti...
Mozemo sad oko svega ovoga da se ubedjujemo do sutra...onda ce doci @celavi1 i ili zakljucati temu ili zavoditi red i mir...
Elem, kad nesto otvaras, normalno da ce HDD da ti "drlja", to znaci da radi, da je ziv... inace, da bi manje drljao, instaliraj neki auto defragmenter. Da sve program sam automatski odradi i ne opterecuj se time gde i zasto "drlja"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ntfs defragentacija  Smile

navikni se na to da je windows-ov fajl sistem tesko g.vno. kojim god programom da uradis defragmentaciju, svaki drugi ce ti reci da ne valja. inace sto se tice drljanja sasvim je normalno. cak mozes da racunas da ce drljanje biti vece sa povecanjem broja particija. jednostavno je veca verovatnoca da ce fajlovi koji se ucitavaju biti na razlicitim particijama i samim tim fizicki udaljeniji.

jedini pravi lek za fragmentaciju faljova je linux  Smile
IP sačuvana
social share
"Život bi bio puno lakši da imamo source code."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
BlackBerry PRC
Video sam da si svasta napisao...
Neke stvari se ipak uce u skoli  Smile ne mozes sam tek tako nauciti...
Mozemo sad oko svega ovoga da se ubedjujemo do sutra...onda ce doci @celavi1 i ili zakljucati temu ili zavoditi red i mir...
Elem, kad nesto otvaras, normalno da ce HDD da ti "drlja", to znaci da radi, da je ziv... inace, da bi manje drljao, instaliraj neki auto defragmenter. Da sve program sam automatski odradi i ne opterecuj se time gde i zasto "drlja"  Smile

VIdeo si svasta ali nisi pazljivo citao, no nema veze  Smile
To sa sistemom na jednoj a programima na drugoj particiji nisam ja patentirao, puno puta sam vidjao tako nesto i samo se zapitao da li to ima neke veze sa brzinom, mereno u milisekundama ili sekundama, cisto teorijski  Smile
Znam da ce hdd da drlja kad se nesto otvara i da defragmenteri to rese..  ja ne znam za kolikog dunstera li me pa ti smatras  Smile pa i spomenuo sam UltimateDefrag, da l' me ozbiljno ucis sad za defragmenter da instaliram?  Smile  Desava se nekad, ne cesto ali ima trenutaka, kada malo duze drlja po disku na neku zadatu aktivnost, ako mu obicno treba 1s da otvori program on ga otvara 4-5s, nesto pocne da radi sam za sebe, cesto i kada ne sedim za racunarom on pocne nesto sam nekoliko sekundi da radi.. u tom kontekstu sam se zapitao eh, kad bih moga da vidim sta li to pocne da radi..
Imam ja dovoljno skola, veruj mi  Smile a neke stvari se tamo ipak ne nauce  Smile

malo veci off - kaze mi profesorka da u Word-u udjem u print preview, ja udjem.. kaze kako ces sad da izadjes.. ja >paf< tresnem ESC  Smile ona ce "Pa doobro.. a kako jos moze?.." - eto kakva je bila skola  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
BlackBerry PRC
navikni se na to da je windows-ov fajl sistem tesko g.vno. kojim god programom da uradis defragmentaciju, svaki drugi ce ti reci da ne valja. inace sto se tice drljanja sasvim je normalno. cak mozes da racunas da ce drljanje biti vece sa povecanjem broja particija. jednostavno je veca verovatnoca da ce fajlovi koji se ucitavaju biti na razlicitim particijama i samim tim fizicki udaljeniji.

jedini pravi lek za fragmentaciju faljova je linux  Smile
e da! stvarno svaki kaze drugacije..  Smile ma ne cimam se toliko oko toga, sve to dovoljno brzo radi... a malo je i sistem zreo za svezu instalaciju. Hajde probacu bas sve programe na C particiju bas da vidim kako ce da se ponasa..

Moj drug je svojevremeno 5-6 godina drzao isti Win98 instaliran  Smile kakav li je to krkljanac bio..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 01:50:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.