Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 384 385 387 388 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 212595 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Mozes kolko hoces ali neces dokle hoces

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12857
Zastava Holandija
OS
Solaris
Browser
Mozilla
mob
Samsung 
IP sačuvana
social share

When I die, I want to die like my grandfather--who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.'
Hate is easy, Love takes courage
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Bivši politički lider Srba u Bosni Radovan Karadžić odbio je danas pred Haškim tribunalom da se izjasni o optužnici protiv njega, kojom mu se na teret stavljaju zločini počinjeni tokom rata u BiH uključujući i genocid i zločine protiv čovečnosti.

Sudija Alfonso Ori odobrio je odlaganje Karadžićevog izjašnjavanja o optužnici za 30 dana i zakazao sledeće pojavljivanje bivšeg predsednika RS za 29. avgust.

izvor: Tanjug
« Poslednja izmena: 31. Jul 2008, 17:03:06 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Ocu i ja u zatvor... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Mozes kolko hoces ali neces dokle hoces

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12857
Zastava Holandija
OS
Solaris
Browser
Mozilla
mob
Samsung 
Ocu i ja u zatvor... Smile

hehehe

zato sam ja i napisao soba a ne celija..
IP sačuvana
social share

When I die, I want to die like my grandfather--who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.'
Hate is easy, Love takes courage
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 445
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia N73
Ne shvaćam ove ljude koji veličaju zločince i monstrume kao što je ovaj gad.
znate li vi uopće za šta je on optužen ???
Ja sam hrvat. i naši su generali u hagu, pa ako su počinili takve gnjusne
zločine neka i oni gore u paklu. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
100 ljudi, 100 čudi - 100 žena, 200 sisa

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Ne shvaćam ove ljude koji veličaju zločince i monstrume kao što je ovaj gad.
znate li vi uopće za šta je on optužen ???
Ja sam hrvat. i naši su generali u hagu, pa ako su počinili takve gnjusne
zločine neka i oni gore u paklu. Smile Smile Smile

ti si za karadzica vec konstatovao da je kriv i da je monstrum i zlocinac dok si za tvoje generale rekao "ako su pocinili..."
dakle...dok ima takvih kao sto si TI bice i velicanja ljudi kao sto je karadzic Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
mob
Nokia E50
Karadžić: Hteli su da me likvidiraju 1996!
Cetvrtak, 31. jul 2008. 17:12    

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić izjavio je da se pred Haškim tribunalom nije pojavio 1996. godine kada je protiv njega podignuta optužnica zato što mu je tada prećeno da će biti likvidiran zbog sporazuma sa Ričardom Holbrukom.

"Te 1996. godine moji državni predstavnici od Ričarda Holbruka dobili su ponudu da treba da učinim neke gestove i stvari, da se povučem se iz javnog žiovota a da će SAD ispuniti svoje obaveze", rekao je Karadžić i dodao da je Holbruk to rekao u ime predsednika Klinotona.

"Moja obaveza je bila da se povučem i da ne ometam primenu Dejtonskog sporazuma...da se povučem iz književnog i svakog drugog života.

On je naveo da je to pitanje važno jer njime želi da pokaže zašto se pred sudom nalazi tek sad.

Karadžić se pred sudom pojavio tačno u 16 časova i pet minuta u sudnici broj jedan haškog Tribunala.

Karadžić deluje iscrpljeno, staro i deprimirano. Lanene široke pantalone i košulje iz "faze Dragana Dabića" zamenio je klasičnim teget odelom. Ni traga od imidža nadrilekara...

Pred tročlanim sudskim većem, kojim presedava sudija Alfons Ori iz Holandije Kradžić je najpre sudiji potvrdio svoj identitet. On je na sudijino pitanje da li će danas imati advokata odgovorio:

"Imam savetnike koje ne možete da vidite. Sada ću se sam zastupati i upoznat sam sa mogućnošću da može da mi bude dodeljen advokat po služebenoj dužnosti."

Sudija je potom počeo da upoznaje Karadžića sa istorijom optužnice It 95-5-18 i njenim osnovnim tačkama.

Pošto ga je upoznao sa tačkama optužnice, sudija Ori je zatražio od Karadžića da navede svoje puno ime i prezime, mesto datum rodjenja.

Kada se došlo do adrese pojavile su se prve "nedoumice". Karadžić nije bio siguran koju adresu treba da navede.

"Kao oficijlanu adresu mogu da navedem Krivače, Pale, RS, to je adresa moje supruge. Ali ako me pitate o adresi gde sam uhapšen pod drugim identitetom onda je to ulica Jurija Gagarina 567 na Novom Beogradu., rekao je Karadžić.

Na pitanje sudije, da li postoji još neko ko nije upoznat da se on nalazi u Hagu i koga bi sud o tome trebalo da obavesti, Karadžić se prvi put nasmejao.

"Ne verujem da postoji iko ko ne zna da sam ovde", rekao je Karadžić kroz osmeh.

Na pitanje sudije da li treba da se obavesti neko diplomatsko predtavništvo o njegovom prebacivanju u Hag Karadžić je odgovorio.

"Osećam se kao državljanin RS, BiH, Srbije i Crne Gore. Sa ambasadorom BiH sam se sreo i pozdravfio na aerodromu. Sa ambasadorom Srbije sam pričao, jedino mi se niko iz Crne Gore nije obratio".

On je potom dodao da mu za sada ne treba pomoć diplomatskog predstavništva Crne Gore.

Karadžić je potvrdio da je dobio kopiju optužnice na maternjem jeziku ali je naglasio da ne želi da mu se ona pročita pošto je obavešten da se protiv njega priprema nova, proširena optužnica. Pokušao je da ukaže na "brojne neregularnosti koje su pratile njegovo pojavljivanje" u sudu, ali ga je sudija prekinuo

Pošto je proširivanje optužnice potvrdio i glavni tužilac Serž Bramerc, naglašavajući da će nova biti što pre pripremljena, sudija Ori se složio i uz, Karadžićevu saglasnost zakazao njegovo sledeće pojavljivanje pred sudom za 30 dana.

Karadžić će na sledećem saslušanju u petak, 29. avgusta morati da se izajsni o optužnici - čak i ako nova ne bude gotova.

Sudija je potom upitao Karadžića da li želi još nešto da pokrene kao pitanje.

"Podrazumevao sam da sam se izjasno da ću se sam braniti tokom celog procesa, bez obzira šta mislim o ovoj ustanovi, uz svo uvažavanje vaših ličnosti, pred njom ću se braniti kao pred bilo kojom elementarnom nepogodom.

Želim da vas obavestim da su vam dali i pogrešan datum o mom hapšenju. I da vas upoznam sa procesnim neregularnostima koje se tiču mog dolaska ovde", rekao je Karadžić sudiji.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Fotografija nije snimljena u pritvorskoj jedinici suda

Fotografija haškog optuženika Radovana Karadžića objavljena u "Blicu", nije snimljena u prostorijama za koje su bili nadležni pripadnici službe obezbeđenja Okružnog zatvora u Beogradu, saopštila je danas Uprava Ministarstva pravde za izvršenje zavodskih sankcija.

"Na osnovu detaljnih provera Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, kao i izjava neposredno odgovornih stražara, utvrđeno je da fotografija Radovana Karadžića, koja je objavljena u današnjem izdanju dnevnog lista "Blic", nije snimljena u prostorijama za koje su bili nadležni pripadnici službe obezbeđenja Okružnog zatvora u Beogradu", navedeno je u saopštenju.

Uprava je u saopštenju navela da je u dopisima suda, koji su upućeni Okružnom zatvoru u Beogradu, u dva navrata konstatovano da prilikom razgovora u kancelariji tužioca nije bio prisutan niko od radnika posebne pritvorske jedinice, što je i u skladu sa zakonskom procedurom.

Bivši predsednik Republike Srpske i jedan od najtraženijih haških begunaca Radovan Karadžić uhapšen je u Beogradu posle 13 godina skrivanja.

On je 30. jula u ranim jutarnjim časovima prebačen u pritvorsku jedinicu haškog Tribunala, a od momenta hapšenja pa do prebacivanja u Hag, se nalazi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, a danas se prvi put pojavio pred tribunalom.

Haško tužilaštvo Karadžića tereti za genocid, umešanost u genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema muslimanima, Hrvatima i ostalim civilima - nesrbima u Bosni i Hercegovini tokom rata u toj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
mob
Nokia E50
Palma: Čudno ponašanje Voje i Velje
Cetvrtak, 31. jul 2008. 16:01    

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković "Palma" ocenio je da "naravno da nije prijatno" kada se Haškom tribunalu isporuči jedan Srbin, koji se zove Radovan Karadžić, ali da "nije bilo prijatno ni kada su isporučeni srpski generali Lazarević i Pavković i predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević".

Marković, koji je i lider Jedinstvene Srbije, članice vladajuće koalicije, ocenio je u tom kontekstu da se lideri DSS Koštunica i Nove Srbije Velimir Ilić "čudno ponašaju".

Koštunica "zaboravlja da je kao predsednik SRJ oslobodio 1.000 Albanaca iz srpskih zatvora", a Ilić da je bio jedan "od kolonaša kada se palila zgrada srpskog parlamenta i RTS", rekao je Marković na konferenciji za novinare, zamoljen da prokomentariše hapšenje Karadžića i protestni miting tim povodom u Beogradu.

"U vreme dok je bila na vlasti DSS, Haškom tribunalu je isporučeno 18 Srba i tada je to bila međunarodna obaveza, a ovo sada nije, oni su sada patriote, a drugi, koji moraju da poštuju međunarodne obaveze, nisu", rekao je Marković. "To nije dobro ponašanje u ovom trenutku", konstatovao je Marković.

Sa konferencije za novinare povodom posete indijskog ambasadora Jagodini, on je poručio Velimiru Iliću, "koji je bio toliko grlat na bini, na mitingu SRS", da "zaboravlja da je bio jedan od kolonaša" kada su se se palile zgrade Skupštine Srbije i RTS-a i da se "zalagao da se isporuči i poslednji Srbin na spisku Haškog tribunala".

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

***Bog cuva Srbe***

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2620
Zastava ***Bog cuva Srbe***
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung G800
Nisu uspeli da ga ubiju 1996, ali uspece sad zahvaljujuci nasoj vlasti  Smile Smile
Kakvi smo mi to SRBI koji salju u smrt ljude koji su ih stitili za vreme rata ?
Radovan Karadzic SRPSKI JUNAK !

@fiumanhr i da nisi rekao da si hrvat, znao bih, jer si odmah poceo da pljujes po Srbima ....
IP sačuvana
social share
..."Oni misle da putujem bez odredista,
misle da mi je pamet njihova i cilja nemam,
misleci tako slepi ne vide
 da na ciju jednom sedim u drugi gledam,
a o mnogim novim mislim"...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 384 385 387 388 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.