Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 383 384 386 387 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 212242 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Otvorite temu o Aliji... Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Циклуси понављања историје код нас постају све краћи.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Karadžić sam pred sudijama

Tačno u 16 časova i pet minuta u sudnicu broj jedan haškog Tribunala uveden je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je optužen za genocid nad nesrbima u BiH.

Pred tročlanim sudskim većem, kojim presedava sudija Alfons Ori iz Holandije Kradžić je najpre sudiji potvrdio svoj identitet. On je na sudijino pitanje da li će danas imati advokata odgovorio:

"Imam savetnike koje ne možete da vidite. Sada ću se sam zastupati i upoznat sam sa mogućnošću da može da mi bude dodeljen advokat po služebenoj dužnosti."

Sudija je potom počeo da upoznaje Karadžića sa istorijom optužnice It 95-5-18 i njenim osnovnim tačkama.

Karadžić deluje iscrpljeno, staro i deprimirano.

Lanene široke pantalone i košulje iz "faze Dragana Dabića" zamenio je klasičnim teget odelom. Ni traga od imidža nadrilekara...

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Citat
Karadžić deluje iscrpljeno, staro i deprimirano.

bas me interesuje kojom su ovom tehnikom utvrdili? Smile
stvarno imamo najkretenskije novinare na svetu Smile
dodeliti im status sluzbenog lica...mrs bagro Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
izgleda ko moja pokojna radmila... aka... jedite ljudi meso...
zdrav zivot napravi od vas hodajuci les...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Karadžić: Jel ima neko da ne zna sam ovde?

Tačno u 16 časova i pet minuta u sudnicu broj jedan haškog Tribunala uveden je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić.

Karadžić deluje iscrpljeno, staro i deprimirano. Lanene široke pantalone i košulje iz "faze Dragana Dabića" zamenio je klasičnim teget odelom. Ni traga od imidža nadrilekara...

Pred tročlanim sudskim većem, kojim presedava sudija Alfons Ori iz Holandije Kradžić je najpre sudiji potvrdio svoj identitet. On je na sudijino pitanje da li će danas imati advokata odgovorio:

"Imam savetnike koje ne možete da vidite. Sada ću se sam zastupati i upoznat sam sa mogućnošću da može da mi bude dodeljen advokat po služebenoj dužnosti."

Sudija je potom počeo da upoznaje Karadžića sa istorijom optužnice It 95-5-18 i njenim osnovnim tačkama.

Pošto ga je upoznao sa tačkama optužnice, sudija Ori je zatražio od Karadžića da navede svoje puno ime i prezime, mesto i datum rodjenja.

Kada se došlo do adrese pojavile su se prve "nedoumice". Karadžić nije bio siguran koju adresu treba da navede:

"Kao oficijlanu adresu mogu da navedem Krivače, Pale, RS, to je adresa moje supruge. Ali ako me pitate o adresi gde sam uhapšen pod drugim identitetom onda je to ulica Jurija Gagarina na Novom Beogradu, rekao je Karadžić.

Na pitanje sudije, da li postoji još neko ko nije upoznat s atim da se on nalazi u Hagu i koga bi sud o tome trebalo da obavesti, Karadžić se prvi put nasmejao.

"Ne verujem da postoji iko ko ne zna da sam ovde", rekao je Karadžić.

Na pitanje sudije da li treba da se obavesti neko diplomatsko predstavništvo o njegovom prebacivanju u Hag, Karadžić je odgovorio.

"Osećam se kao državljanin RS, BiH, Srbije i Crne Gore. Sa ambasadorom BiH sam se sreo i pozdravio na aerodromu. Sa ambasadorom Srbije sam pričao, jedino mi se niko iz Crne Gore nije obratio".

On je potom dodao da mu za sada ne treba pomoć diplomatskog predstavništva Crne Gore.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Izručenje Karadžića može povećati investicije u Srbiju

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić izjavio je danas Tanjugu da je izručenje Radovana Karadžića Tribunalu u Hagu, još jedan znak da je Srbija ponovo ispunila jedan od ključnih uslova da bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU stupio na snagu, što je najbolji znak da naša zemlja može da očekuje još više stranih direktnih investicija i to automatski znači dodatno jačanje dinara.

Međutim, za poboljšanje kreditnog rejtinga zemlje, koji danas iznosi "BB-" (dva B minus), Srbija će osim ispunjenja obaveze potpune saradnje sa Haškim tribunalom i potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, morati da poboljša fiskalnu politiku i da smanji javnu potrošnju, a dobro bi došao novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), rekao je Jelašić u intervjuu nacionalnoj novinskoj agenciji.

Govoreći o jačanju kursa dinara prema evru, koji danas iznosi 76,9939 dinara za evro, guverner NBS je ocenio da je jačanje nacionalne valute rezultat formiranja nove vlade, hapšenja i izručenja Karadžića Haškom tribunalu i povećanja šansi da Srbija uskoro potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, koji će uskoro stupiti na snagu.

Komentarišući najavljeno povećanje cene struje, koja bi trebalo da poskupi za 8,4 odsto od 1. avgusta, Jelašić je upozorio da će to poskupljenje uticati negativno i doprineće povećanju inflacije u avgustu.

Jelašić je skrenuo pažnju da nas, najverovatnije u oktobru ili novembru, čeka i poskupljenje grejanja i drugih komunalnih usluga, koje su značajno vezane za svetske cene naftnih derivata i zemnog gasa.

Kada je reč o poboljšanju kreditnog rejtinga Srbije, on je rekao da nije dovoljno uraditi "ni 90 odsto posla, već treba uraditi 100 odsto" i objasnio da se sada zna tačno pod kojim uslovima će stupiti na snagu Sporazum o stabilizaciji i asocijaciji sa EU, tako da je hapšenje i izručenje Karadžića veliki korak, ali ne i dovoljan na tom putu.

U izveštaju međunarodne agencije za procenu rizika "Standard i Pur" (Standard end Poor's), koji je objavljen prošle nedelje, jasno je dato na znanje da postoji deo političkih i jedan deo ekonomskih uslova, koji Srbija mora da ispuni da bi joj bio poboljšan kreditni rejting, objasnio je Jelašić.

On je dodao da ispunjenje tih uslova ne zavisi ni od EU, ni od Svetske banke, niti od Evropske komisije, "već isključivo samo od nas".

"Ponovo su nam skrenuli pažnju na ono što je isključivo u našoj nadležnosti, a to je fiskalna politika", naglasio je Jelašić i podsetio da je Srbija zbog toga od "Standard i Pura" već dva puta dobila "packe".

Jednom su nam izglede sa postojećeg kreditnog rejtinga "BB -" (dva B minus) smanjili sa "pozitivnog" na "stabilni", a pre šest meseci su nam opet smanjili izglede rejinga sa "stabilnog" na "negativni", podsetio je Jelašić.

"Iskreno se nadam da je ovo jako važan znak, da vlada vidi da nije dovoljno raditi samo na političkom, nego da je itekako važno raditi na ekonomskom delu, a to je fiskalna politika i smanjenje javne potrošnje, u cilju smanjenja inflacije", kazao je guverner NBS.

Srbiji je potreban novi aražman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ne zbog jačanja naših deviznih rezervi, već zato što bi to moglo značajno da popravi kreditni rejting naše zemlje, da nam omogući jeftinije zaduživanje u inostranstvu, na duži vremenski period i sa većom sumom nego inače, istakao je Jelašić.

"Isto tako sam ubeđen da bi EU jako blagonaklono gledala na to, da sa stanovišta ekonomskih reformi u Srbiji postoji jedna jasna strategija, jedna jasna obaveza preuzeta od strane vlade, kroz aranžman sa MMF-om", kazao je on.

Guverner NBS je dodao da bi, eventualna saradnja sa MMF-om morala da uđe u planove budžeta Srbije za 2009. godinu.

izvor: Tanjug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mislim da se taxtex ne bi slozio sa tobom....eto,on sad podrzava radovana zbog vegetarijanstva Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mislim da se taxtex ne bi slozio sa tobom....eto,on sad podrzava radovana zbog vegetarijanstva Smile

Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 446
Zastava you are here
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
... sudija Alfons Orić ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 383 384 386 387 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.