Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 245 246 248 249 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 215159 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Radio televizija RS...to nije RTS...

BTW. Zasto Luka Karadzic nije u zatvoru? Ona je vozio sa skoro jednim promilom alkohola u krvi, izazvao sudar i usmrtio devojku, izbeglicu sa Banije, u srcu Sumadije?
Znaci, nije samo Radovan bio zasticen, vec i citava njegova porodica ukljucujuci i bahatog brata...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Нисам знао да је девојка умрла... Страшно! Човек треба да буде у затвору а не да води протесте...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 311
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
U Hag, tamo ce sigurno biti osudjen..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Karadžić i njegov mentor Mina Minić
Uveo sam Radovana u svet bioenergije
Autor: Željka Jevtić | 25.07.2008 - 06:01

Prvi tragovi javnog života Radovana Karadžića u Beogradu, neposredno pre pojavljivanja u ulozi nadrilekara, beleže se početkom 2006. godine kada se obratio radiostezisti Mini Miniću.

„Bio mi je đak. Podučavao sam ga radiosteziji i isceljivanju svih bolesti i stanja u nevolji ljudi“, priča za „Blic“ Minić. Karadžiću je preneo znanja lečenja „specijalnim neutralizatorima“, koja je najtraženiji haški begunac kasnije koristio u takozvanom isceljivanju za koje je uzimao novac.
Karadžić, skriven pod identitetom Dragana Dabića, dolazi prvi put kod predavača Minića sa dugačkom bradom i kosom. Izgled mu je neuredniji nego na kasnijim fotografijama objavljenim u javnosti. Predstavio se da je iz Hrvatske, ali da je živeo u Njujorku.
Ova predavanja bila su presudna za život koji je Radovan Karadžić vodio poslednjih godinu i po kada je držao predavanja po gradovima u Srbiji i aktivno se uključio u javni život. Prema saznanjima „Blica“, na jednom od predavanja Dabić upoznaje Milevu Cicak, ženu koju je potom predstavljao kao „ljubav svog života“, „suprugu“ i sa kojom je viđan kako se drži za ruke.
- Vratio sam se iz Rusije sa svetskog kongresa radiostezista i tada je moje ime bilo upisano u svetski registar. Pretpostavljam da je tako pronašao moju adresu - počinje priču vremešni Mina.
Priseća se da je Dragan Dabić došao u „nekoj vindjakni, daleko od ovog stila koji je imao posle u sakoima sa šeširima. Više nalik na skitnicu“.
- Bio je onako raščupaniji, a ja sam ga prihvatio kao jednog umornog čoveka. I likovni umetnik sam, pa mi takvi likovi nisu strani već bliski. I mene je u Beču prihvatio stranac, pa što ne bih i ja ovog čoveka. Ponudio sam mu smeštaj, ali ne tu u sobama gde je i moja porodica, već sam mu dao moju ordinaciju, odmah tu pored kuće. I dao sam mu ključeve - dodaje Mina.
U Minićevoj školi radiostezije Karadžić je završio kurs za pet dana i dobio diplomu. Mini je rekao da dolazi iz Njujorka i nije pričao o porodici. O politici, kaže, ni reč nikada nisu razmenili.
- Uvek ga je nešto interesovalo više od drugih, stalno me je nešto zapitkivao. Zbog toga što je sve hteo da vidi dao sam mu ime David, koje je on posle stavio uz Dragan Dabić - priča Mina Minić.

Kada je Karadžić u ulozi Davida Dabića završio školu, u jednom razgovoru upitao je svog mentora zašto nema knjigu i ponudio mu da mu pomogne u sastavljanju knjige. Kako svedoči, Karadžić je stalno nosio kompjuter sa sobom. „Bio je to onaj laptop, ali sam ja to zvao tiptop, pa sam tako ostalim učenicima govorio kada David naiđe ‘evo ga tiptop’“. Tada mi je i rekao da je u Zagrebu završio fakultet i da je psihoterapeut. Ipak, Minić je pomislio da se radi o „američkom špijunu koji hoće da mu ukrade ideje lečenja“.
- Rekao mi je da ima želju da uradimo tu knjigu i ne bi išao od mene dok mu sve ne ispričam. „Ajde, diktiraj mi šta još imaš, ja radim na kompjuteru.“ Tako je ostao, a ja sam mu dao prostoriju gde je on posle primao pacijente - priča Minić.
Učitelj je učenika vodio na seanse, a Dabić - Karadžić je od svih tražio telefon.
- I vrlo rado je svoj broj mobilnog davao drugima, što mi je bilo onako malo čudno, ali tako je širio mrežu pacijenata i poznanstava. Uveo sam ga u sve slučajeve koje sam imao - ističe Mina. On je Davida Dabića pripremao da konkuriše u Rusiji za stručnjaka u radiosteziji.
Kada je Karadžić po prvi put pokucao na Minina vrata, bio je sam. Predavač se priseća da nikada nije uzimao hranu iz njegove kuće već je sve sam spremao i pio puno nekakve tekućine. „Često bih pomislio zašto ovaj čovek neće ništa nikad da uzme od nas.“ Mina je Karadžića poslednji put video na pijaci u Novom Beogradu pre desetak dana.
- Rekao mi je da ga čekaju kola za Sremsku Mitrovicu i da ga čeka žena - kaže Mina Minić.

Pre nadrilekarstva krio se po manastirima
Opis koji je dao Mina Minić o prvom susretu sa Dabićem, odnosno Karadžićem, poznavaocima situacije govori da se haški begunac pre uzimanja identiteta iscelitelja krio u nekom od srpskih manastira. Tvrdi se da je Karadžić bradu i kosu počeo da pušta odmah pošto je počelo njegove bekstvo.
Radovan Karadžić često je viđan na Vrdniku, međutim, nema preciznih podataka kada je počeo da dolazi u taj kraj. Nedaleko se nalazi manastir Ravanica gde je odlazio na liturgije. Međutim, nema čvrste potvrde da se skrivao u tom manastiru do izlaska u javnost u ulozi nadrilekara.
Prema saznanjima „Blica“, najtraženiji haški begunac imao je utočište po srpskim manastirima.
- Kada sam mu ugledao lik na televiziji, setio sam se čoveka koga sam video pre oko dve godine na bazenu u Vrdniku. Zapamtio sam ga zbog kike - kaže „Blicov“ sagovornik.
Da je često svraćao u Vrdnik svedoči i činjenica da se u junu raspitivao o apartmanima koji su tamo bili na prodaju. O tome je juče za „Blic“ svedoči Željko, koji je sa njim razgovarao o kupovini apartmana.

Satima pričao iz govornice
Gotovo svi Beograđani iz kraja kod hotela „Jugoslavija“ na Novom Beogradu sećaju se doktora Dabića. Ne samo kod picerije, gde su po njega i njegovu prijateljicu Milu dolazili kolima kada bi išao na predavanja o bioenergiji, već i u lokalnim prodavnicama, kafani, trafici. U kraju je viđan kako šeta, jede sladoled, ali i kako je po pola sata znao da se zadrži u telefonskoj govornici na uglu Ulice Goce Delčeva i Bulevara Nikole Tesle. I dugo razgovara.

Mila znala identitet Karadžića

Juče u večernjoj šetnji

Karadžićev mentor Mina Minić se ne seća da je Mileva Cicak, Dabićeva pratilja, sa njim dolazila na predavanja. Međutim, pouzdani izvor „Blica“ navodi da su se njih dvoje upoznali upravo na jednoj od tih seansi. Sagovornik „Blica“ koji svedoči o kontaktima Mileve i Karadžića kaže da je ona jedna od svega nekoliko ljudi koji su dolazili u kontakt sa haškim beguncem, a da su znali njegov pravi identitet. Mileva Cicak, međutim, u izjavi za pojedine medije navodi da je bila šokirana kada je saznala ko je doktor Dragan Dabić. Kako je izjavila, njih dvoje su se poslednji put videli u petak ujutro kada su išli da „leče autistično dete“.
Roletne na stanu Mileve Cicak u Ulici kapetana Radiča Petrovića u Zemunu juče su ceo dan bile spuštene. Niko nije odgovarao ni kada su reporteri „Blica“ zvonili na vrata. Posle nekoliko sati čekanja, sinoć oko 18 časova začuo se glas iz stana: „Ona nije tu. Ja sam njega prijateljica. Ostavite nas na miru.“ Međutim, samo desetak minuta kasnije, Mileva Cicak izašla je iz stana sa psom Lakijem i prošetala ga po dvorištu. Umesto izjave o njenim kontaktima sa Radovanom Karadžićem, povišenog tona se obratila reporterima rečima: „Ma bežite, bre!“ 
P. V.

Letovao 2006. u Hrvatskoj?
Radovan Karadžić, prema pisanju hrvatskih medija, letovao je 2006. godine, pod novim identitetom Dragan Dabić, u iznajmljenom apartmanu na ostrvu Čiovo kod Splita.
List „Slobodna Dalmacija“ poziva se čak i na porodicu koja mu je pre dve godine izdala apartman, koja je, doduše, želela da ostane anonimna. Oni potvrđuju da su nakon vesti o Karadžićevom hapšenju u liku muškarca sa sedom kosom i bradom prepoznali svog bivšega gosta.
„Proverom u knjigu gostiju našli su ime Dragana Dabića i ostali šokirani spoznajom da je u njihovoj kući boravio jedan od najtraženijih ratnih zločinaca. Prerušeni Karadžić boravio je na Čiovu desetak dana, a u apartmanu je bio sam. Ponašao se poput ostalih turista, izlazio je, šetao se i kupao na plaži u blizini apartmana“, piše list.
Ukazuju da se njihovi izvori sećaju anegdote za vreme njegovog obilaska crkve Uzvišenja Svetog Križa u Okrugu Gornjem. „Domaćinima je stoga u neformalnom razgovoru rekao: ‘Lep vam je hram’, nakon čega se odmah, uz izvinjenje, ispravio rekavši kako im je ‘dobra crkva’.“
Karadžićev advokat Svetozar Vujačić tvrdi, međutim, da bivši lider bosanskih Srba nije letovao u Hrvatskoj i da je ta priča nastala onda kada je neko loše razumeo da je uhapšen u trenutku kada je krenuo na put ne za Vrdnik, banju u Srbiju, kao što je i bilo, već u istoimeno mesto kod Splita

Klinika „Nova vita“ - Dabić zamalo da dobije posao

- Siguran sam da je Radovan Karadžić, odnosno Dragan Dabić živeo skromno i bez novca. Poslednji put je kod nas došao u nekoj iznošenoj beloj košulji. Bilo mi ga je žao jer je delovao jadno i tužno - kaže za „Blic“ Milomir Kandić, vlasnik klinike „Nova vita“ koja je u Srbiji među prvima počela da se bavi alternativnom medicinom.

- Kod nas je tražio posao. Dolazio je nekoliko puta u poslednjih godinu i po dana. Da nismo renovirali bolnicu, zaposlio bih ga. Prvo zato što mi ga je bilo žao jer se videlo da mu treba novac, ali i zato što je odličan stručnjak. Dobro je poznavao alternativnu medicinu i izuzetan je neuropsihijatar. Pričali smo s njim o lekovitom bilju, mineralima. Sve je znao, videlo se da je izuzetno načitan i obrazovan. O sebi i politici nikad nije pričao. Čak i kad su se u razgovoru potezale teme iz političkog života, on je ćutao i nikad se nije uključivao u takve razgovore - kaže Kandić.

„Luda kuća“ bespravni objekat
Kafana „Luda kuća“ u Novom Beogradu, gde je često dolazio haški optuženik Radovan Karadžić, nelegalni je objekat, jer nema građevinsku dozvolu. Vlasnik kafane Tomaš Kovijanić podneo je zahtev za legalizaciju 2003. godine, ali je legalizacija odbijena. Rušenje objekta bilo je zakazano za oktobar 2006, ali je vlasnik zajedno sa članovima udruženja „Opstanak“ to fizički sprečio. Ovo udruženje fizički sprečava organe opštine i MUP-a u izvršenju rešenja o uklanjanju bespravnih objekata.

T. M. S.

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 25. Jul 2008, 10:59:33 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Predosetio sam da sam ja taj Dragan Dabić
Nevolje pravih Dragana Dabića posle hapšenja haškog begunca
Autor: Narcisa Božić, Tamara Marković-Subota | Foto: N. Božić | 25.07.2008 - 08:41

- Prenuo sam se čim sam svoje ime čuo na televiziji. Sedeo sam u dvorištu i ni sam ne znam kako, ali sam predosetio da se radi baš o meni, iako je Dabića puni Srem i Mačva - priča za „Blic“ penzionisani zidar Dragan Dabić (66) iz Ulice 15. maj iz Rume, čiji je identitet poslednjih nekoliko godina koristio Radovan Karadžić.

Kako je Radovan došao do Dabićevih ličnih podataka, za sada nije poznato. Ali u ličnoj karti koju je koristio svi otkucani podaci su kao i u dokumentu pravog Dragana Dabića - ime, adresa, matični, registarski i serijski broj pod kojim je zaveden sa pečatom rumske policije. Samo je fotografija Radovanova, ali sa bradom i kosom.
Pravi Dragan Dabić kaže da nikada nije gubio ličnu kartu.
- Jedino sam prošle godine, kad sam odlazio u penziju, predao fotokopiju Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja u Sremskoj Mitrovici, ali, kako čujem, to nema veze sa ovim slučajem - priča Dragan Dabić. Njegovu kuću već dva dana, otkako se vest o Karadžićevom lažnom identitetu vrti na svim medijima, ne napuštaju novinari, komšije i rodbina.
- I juče i danas su dolazila dvojica iz MUP-a, iz policije u Rumi. Bili su kratko ovde. Kažu, samo da pregledaju ličnu kartu. Svi smo šokirani, ne možemo sebi da dođemo! Šta mi je to trebalo u životu? Već dva dana nemam mira, zvrje telefoni, novinari me opsedaju, a rodbina iz udaljenih krajeva zove da proveri kako sam, ne daj bože, jesam li uhapšen! Naravno, da nemam pojma kako se moja lična karta našla kod Karadžića - priča Dabić.
Podaci iz njegove lične karte, izdate 20. aprila 1999. godine, govore da je Dragan - Vaso Dabić rođen 20. oktobra 1942. godine u selu Dabići, opština Dvor na Uni u Hrvatskoj, lični broj 2010942880068.
Dabići su se u Rumu iz Hrvatske doselili 1975. godine i to iz sela Dabići, u kome još živi samo jedan potomak. Mada njegovih rođaka i prezimenjaka ima više u Rumi, kako sam tvrdi, Dragan je jedini Dabić sa tim imenom. Oženjen je Zorkom, koja radi u školi, i otac sina i ćerke, od kojih ima četvoro unučića, što mu je i jedina sličnost sa Karadžićem. Bio je zaposlen u rumskoj kožari, a posle proglašenja za tehnološki višak radio je sa zidarima uplaćujući sebi za penziju.
- Ko je kriv, treba da se kazni, i da ide u Hag, ali ne na takav način. Meni je to i tužno i glupo, jer traže mene koji nemam veze ni sa čim. Znaju komšije kakav sam čovek. Meni slava ne treba, samo se plašim da ljudi koji me ne poznaju u Srbiji svašta ne pomisle! - kaže Dragan, dok ga komšije zadirkuju i viču: „Gde si, Karadžiću doktore!’’
U policiji je „Blicu“ nezvanično potvrđeno da je Karadžić koristio ličnu kartu sa podacima Dragana Dabića iz Rume. Te navode je juče potvrdio i Rasim Ljajić, šef Nacionalnog tima za saradnju sa Haškim tribunalom.
Izvor iz vrha MUP-a Srbije tvrdi da Karadžić taj dokument nije dobio u policiji, niti se ikada pojavio da zatraži ličnu kartu i preda „svoja dokumenta“.
- Misterija je, međutim, da li je obrazac, odnosno sama knjižica lične karte koju je koristio Karadžić falsifikat ili original - kaže naš izvor. On navodi da je lična karta još kod istražnog sudije i da će tek kad stigne u policiju biti poslata na veštačenje kako bi se utvrdila njena autentičnost.
Međutim, u Tužilaštvu veruju da je Karadžić koristio identitet Dragana Dabića koji je poginuo 1993. godine u Sarajevu. Najjeziviji momenat u vezi sa ovim Draganom Dabićem jeste da je ubijem hicem iz snajpera sa položaja srpskih snaga, koje su bile pod komandom Karadžića.
Mladen Dabić, brat ubijenog Dragana Dabića, u intervjuu za Televiziju Bosne i Hercegovine rekao je juče da je zapanjen saznanjima o lažnom identitetu Radovana Karadžića.
„Zapanjujuće! Zaista strašno. Moj brat je poginuo u februaru ‘93. godine odlazeći oko 9.15 po humanitarnu pomoć. To je bilo na prelasku kod Lorisove zgrade, prema današnjem Trgu heroja. Tu je pretrčavao. Snajper je došao sa Vrača i tu je i poginuo“, izjavio je za FTV BiH Mladen Dabić, brat poginulog Dragana Dabića.
I hrvatski mediji su tragajući za Draganom Dabićem na svojoj teritoriji otkrili porodicu tog prezimena u Komogovini kod Petrinje. I tu je živeo izvesni Dragan Dabić koji se vratio iz izbeglištva u Beogradu na svoje ognjište, gde je i umro.
Kad čujem policijske sirene, poskakujem od straha

Nakon hapšenja najtraženijeg haškog begunca Radovana Karadžića, najpopularnije ime u Srbiji u poslednja tri dana jeste Dragan Dabić. Lažni identitet koji je Radovan koristio doneo je slavu ali i nevolje ljudima koji se stvarno tako zovu. Pravi Dragani Dabići različito nose breme sada već slavnog imena i prezimena.

„Ništa nije slučajno“
Supruga šezdesetjednogodišnjeg Dragana Dabića iz Pančeva smatra da je Karadžić namerno iskoristio njenog muža.
- Hteo je da se sakrije iza poštenog čoveka! Kako baš njegovo ime nađe, da vam ja kažem, ništa nije slučajno - priča Dabićeva supruga.

Kada se reporter „Blica“ telefonom čuo sa prvom u nizu ovih porodica, starija gospođa koja se javila, reagovala je uznemireno.
- Ma nije to taj Dragan Dabić, nije on Radovan Karadžić. Svi nas zovu poslednjih dana i svakom objašnjavam da moj sin nije onaj sa televizije - priča majka tridesetogodišnjeg Dragana Dabića iz Beograda.
Među imenjacima „doktora alternativne medicine“ ima i onih koji su popularnost svog imena dočekali sa oduševljenjem.
- Zvoni mi telefon non-stop, prijatelji me zovu koje nisam čuo po nekoliko godina, misle da mi je ukradena lična karta - priča kragujevački Dragan Dabić.
Međutim, drugačiju sudbinu doživeo je Dragan Dabić iz Novog Pazara, gde ovo ime nije ni malo omiljeno.
- Prolazim ulicom i neko mi dobaci „Karadžiću!“, odjednom svi se okrenu prema meni i počnu da me nazivaju pogrdnim imenima, kao da sam zaista ja haški optuženik - jada se Dabić koji poslednjih dana retko izlazi iz kuće.
Vest o hapšenju najviše je pogodila Dragana Dabića iz Bečeja.
- Spavao sam i u polusnu čuo svoje ime i prezime. Otvorio sam oči, kao kroz maglu video sliku, a ispod je prolazilo moje ime. Odsekao sam se i posle toga nisam cele noći oka sklopio - dodaje sada već popularni „Raša“, kako su ga prozvali u Bečeju.
I smederevski penzioner teško je podneo pojavljivanje svog imena u medijima. Poslednjih tri dana, policijske sirene doživljava drugačije nego inače.
- Pravo da vam kažem, plašim se da će doći i po mene. Kada god čujem policiju, sav poskakujem pa moram da popijem čaj za smirenje - plašljivo priča pedesetogodišnji Dabić.

Veštačenje lične karte

Izvor „Blica“ iz policije objašnjava da postoji hiljadu načina da se falsifikuje lična karta.
- Svaki dobar falsifikator može da napravi bilo koji dokument. Kako su i zašto iskorišćeni podaci Dabića iz Rume, za sada nije poznato - kaže naš izvor.
Ako je obrazac lične karte koju je Karadžić koristio original, jedini pravac istrage, kaže naš izvor, vodi u DB.
- Samo Služba može da iskoristi blanko obrazac lične karte i da u nju unese podatke. Ako se veštačenjem utvrdi da se radi o originalu, Karadžić sigurno ne bi bio prvi kome je tajna policija obezbedila originalna dokumenta - kaže naš izvor.

Boris Vuković

Viši stepen bezbednosti državnih funkcionera
Pretnje Tadiću, Ljajiću, Dačiću i Vukčeviću
Autor: T. N. Ð. | 25.07.2008 - 06:01

Policija i BIA, potvrđeno je „Blicu“, podigli su nivo bezbednosti predsednika Srbije Borisa Tadića, ministra policije Ivice Dačića, šefa Nacionalne kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića i tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića na najviši stepen, zbog najnovijih pretnji kojima su izloženi.

Na njihove adrese stigla su pisma u formi čitulja - i to su samo neke u čitavom nizu pretnji koje su usledile posle hapšenja Radovana Karadžića. U Tadićevom kabinetu rečeno nam je da su to stvari koje jednostavno nisu za komentarisanje. Odbili su tu informaciju bilo da potvrde ili demantuju, a kamoli da iznesu bilo koji detalj.
Upozoravajuće poruke - „Gotov si“, „Bomba ti je ispod auta“... koje su stigle u Specijalni sud za ratne zločine i samom Vladimiru Vukčeviću - samo su neke od najblažih i najpristojnijih.
Šef kancelarije za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić, kojeg ni do sada nisu nimalo štedeli, dobio je do sada najdirektnije i najozbiljnije upozorenje: „Završiće kao njegov Đinđić. Za početak, pucaćemo u kolena“, saznaje „Blic“.
Iako je i ranije dobijao preteća pisma, opasne poruke sada stižu putem direktnih telefonskih linija njegovog kabineta, koje su bukvalno danima blokirane ovim pozivima.
Prvi poziv usledio je odmah nakon održane konferencije za štampu u Palati federacije, dan nakon hapšenja Radovana Karadžića. Na telefonski poziv javila se Ljajićeva sekretarica. Čulo se samo guslanje. Usledio je novi poziv, javio se muški glas, predstavljajući se kao Milovanović, načelnik policije Sjenice. Rekao je Ljajićevoj sekretarici: „Poručite mu da mu je rođak prebijen.“ Pri sledećim pozivima isti glas počeo je direktno da preti. A usledili su i drugi, koji se neprekidno smenjuju na svim telefonima ove kancelarije i njegovog kabineta sa porukama: „Mi ga čekamo. Iako smo u inostranstvu, naši ljudi su tu.“
MUP proverava ove pozive, i do sada, kako „Blic“ nezvanično saznaje, otkriveno je da prvi poziv nije usledio iz Sjenice, da se „Milovanović“ lažno predstavio i da je Ljajića neko pozvao - sa Banije u Hrvatskoj. Provera pisama-čitulja i utvrđivanje identiteta autora još je u toku.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Karadžić lečio i u Beču
Autor: Tanjug | 25.07.2008 - 07:07

Pod imenom "Pera" najtraženiji haški optuženik Radovan Karadžić, prema pisanju današnjeg izdanja bečkog dnevnika "Kurir", navodno je lečio pacijente i u Beču, glavnom gradu Austrije.

Jedan bivši pacijent nadrilekara, čije je ime poznato redakciji "Kurira", a u tekstu se navodi kao Sstefan Graf, tvrdi da je poznavao Karadžića, tj. Davida Dabića, koji je u Beču lečio pod imenom "Pera".
Graf se, prema "Kuriru" vozio kolima kada je prošlog utorka čuo da je uhapšen Karadžić i pošto je oženjen Srpkinjom se zainteresovao za ovu vest i po dolasku kući upalio televizor.
"Skoro sam se šlogirao kada sam video slike Karadžića", rekao je Graf jer mu sedi, bivši predsednik RS, sa bradom nije bio nepoznat. Graf je, prema tvrdnji prepoznao nadrilekara, koji je, kako je dodao, hrvatskim pasošem lečio i u Beču.
"Pera" je, između ostalih, lečio i Grafovu suprugu, i to u jednoj kući u 14. bečkom okrugu, u ulici Mercštrase (Marzstraše). Grafovi roditelji i drugi rođaci, takođe tvrde da su prepoznali "Peru" u liku uhapšenog Karadžića. "Pokušali smo godinama da dobijemo dete", rekla je supruga Grafa "Kuriru". "Niti jedna metoda nije bila uspešna, i tako smo se uhvatili za poslednju slamku", dodala je ona rekavši da je jednog dana, sredinom 2006., dobila poziv od rođake koja živi u Beču. "Ona mi je rekla da je u Beču jedan lekar koji se bavi alternativnom medicinom iz domovine", prepričala je žena. "Pera" je radio u stanu jedne srpske porodice u Beču, gde je i stanovao tokom boravka u glavnom gradu Austrije.
"Pera mi je stavio ruke na stomak i pitao da li osećam toplotu. Ja sam odgovorila potvrdno iako ništa nisam osećala", kazala je ona. Graf je, kako je kazao, skeptično gledao na metode alternativnog lečnika.
"Bio mi je simpatičan, ali ujedno i prepotentan. Nisam verovao u to lečenje i sve sam detaljno pratio. Pri tom mi je upalo u oči da njegove ruke nisu tako stare kakav mu je opšti izgled. Dobro se prisećam i njegove frizure sa crnom kikom na glavi. On je bio stalno obučen u crno i imao je dugi lanac sa krstom za vratom. On je delovao kao pravoslavni sveštenik", objasnio je Graf.
Graf navodi kako je bilo veoma upadljivo da ih Pera nikada nije pogledao u oči, već je stalno zurio u patos i malo je govorio. Graf je kazao da se uvek govorilo na srpskom, i da je posle tretmana, "Pera" njegovoj supruzi prodao neke kapi za 25 evra.
"Kada je kasnije naručila drugu bočicu od nje je traženo 50 evra. Ja nisam bio spreman da to platim i tada se razljutio", prepričava Graf koji je u Beču navodno video Karadžića.
Pera, je po Grafu, neredovno dolazio u Beč i ostajao maksimalno po tri dana. Graf tvrdi da je "Pera", takođe, bio aktivan i u Italiji. Grafovi su kontakt sa "Perom" prekinuli pre više od godinu dana, kada je žena, i bez nadrilekareve pomoći, zatrudnila.
"Tada se on javio ponovo kod nas i hteo je da priča sa mojom suprugom. Očigledno je hteo da naplati honorar za uspešno lečenje. Međutim ja sam tada prekinuo svaki kontakt sa Perom ", zaključio je Graf.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Citat
Srpska radikalna stranka, ogorčena hapšenjem Radovana Karadžića, za sledeću nedelju najavljuje reprizu događaja od 21. februara, kada je stotinak hiljada ljudi izašlo na ulice Beograda protestujući zbog nezavisnosti Kosova.
Citat
Među njima je bilo i onih koji su, uz prećutnu ili otvorenu podršku Vojislava Koštunice i Tomislava Nikolića
, spaljivali ambasade, demolirali prodavnice i napadali novinare.

Jadna je Srbija  ako misli da su ova dvojica daa nekom saglasnost da pljackaju radnje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
HTC 
Nesto sam juce razgovarala sa kevom koja je, jel' te, malo vise upucena u zbivanja oko Karadzica i njen zakljucak je: "Pored onakvog brata, sta ce mu neprijatelji." Smiley
Znaci... najnovija teorija - izdao ga je rodjeni brat... sto i nije toliko nemoguce...

Pa svakako su ga izdali njegovi jataci, tako ce i Mladica da izdaju isto, to su bre sve patriota do patriote.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Citat
Ja ovo ne mogu da pratim. Imam i druga posla.
U Hagu, sinoc rece jedan Seki prelazi na pomocno igraliste i nastupa velika ajkula Radovan.

Gledam Kandicku (imao sam razumevanja), ali sada je sve prekrdasila.
Kao zbog Radovana ce Srbija za genocid.
Pa jel zna glupaca zbog cega je Srebrenica? Zato sto su unroforci naoruzavali enklavu, a balije izlazile i ubijali Srbe.
Jel zna glupaca da su ih Ratko i Radovan bas zbog toga vezali za bandere?
Oni prljavi Francuzi i Holandjani, koji su uzimali ispod stola pare od Alije Balije su doturali tim nesretnicima oruzje.
Za one Srbe sto su pobili za pravoslavni Bozic, i 80 hiljada je malo.
Uz to, taj njihov komandant, koji je toliko neodgovorno gurnuo u smrt svoje, mislim na Orica, treba njegove balije da ga nabiju na kolac.
Zar je mislio da se Srbi nece osvetiti?

Pa nemojte gledati posledicu, gledajte uzrok takvog zverstva.
I sta su ocekivali od Mladica? Da mu iz neutralne zone ubijaju vojnike, a on da cita dopise iz UN?
Pa da ih nije slistio ispao bi pizda. Da ja nesto postujem pa da onda mi ubijas vonika kome ja kazem: ne pucaj, jer je primirje, neutralna zona. Pa naredio bi: nema kamen na kamenu da ostane.
Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.50
nijedan zlocin nema opravdanja...tako kazu 'mudre' glave
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 245 246 248 249 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.