Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 149 150 152 153 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 213610 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Deface-ovan sajt Natase Kandic Smile

http://www.natasakandic.com/
jesi to ti uradio

nije bitno ko je, bitno je da je uradjeno Smile
« Poslednja izmena: 23. Jul 2008, 12:00:05 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
ali taj sud je smijurija i nema nikakve objektivnosti a kamo li pravde. A što se tiče moje krivice, NiKad niko iz boje jedinice se nije ogriješio o ratne zakone i pravo. Ko je namjerno ubio nevinog čovjeka neka gori u paklu, ali za suđenje treba pravda a Hag to nije.
Koliko ja znam, drugi sud i ne postoji. Srbi (sa sve Hrvatima i Mujama i jos nekim) su potpisali validnost tog suda. To znaci samo jedna-da treba da ga postujes. Ako neces da ga postujes, nisi trebao ni potpisivati, vrlo prosto. To sto smo imali 90-ih politicare debilitis mentis je problem Srbije i Srba, jer mi smo ih birali. sada recite tim nasim "herojskim precima"-"hvala ni za sta".
« Poslednja izmena: 23. Jul 2008, 12:00:26 od RaznosacPica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
svaka cast Vucicu Smiley da li ja ovo izgovaram jbt  Smile Smile

a, di je Toma? Smiley

Deface-ovan sajt Natase Kandic Smile

http://www.natasakandic.com/
jesi to ti uradio

Zini da ti kaze. Wink
sepuri se kolegice
pa da znamo i oficijelno  Smile

Sepure se muzjaci...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1017
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung GALXY S3
Pa naravno da mi je krivo kada oslobode Orica za koga ceo svet zna da je "tezak" nekoliko stotina, mozda i hiljada "srpskih glava", od koji je dosta svojerucno prikupljao. Krivo mi je i kada oslobode Haradinaja za koga opet ceo svet zna da je je zlocinac kakav se posle Hitlera rodio nije, na cijem sudjenju se slucajno ne pojavi 90% svedoka, deo zato sto su slucajno ubijeni, a deo zato sto su odjednom odustali od svedocenja. Krivo mi je kada se oslobodi covek koji se SLIKAO sa nekoliko srpskih GLAVA u rukama i cak nije ni poricao da je fotografija autenticna. KRIVO mi je i sto mi posle ti i takvi kao ti govore kako je to pravedan sud i kako neko bilo ko, zvao se on Karadzic ili kako vec, treba da ide tamo da "dokazuje svoje nevinost" (to mi je posebno draga fraza, posto i ako nemam veze sa pravom znam da se nikada ne dokazuje nevinost nego krivica). Dakle ja sam covek jer su za mene zlocinci zlocinci, zvali se oni Radovan ili Naser. Vecina ljudi vidi samo jednu stranu i kako takve osobe nazvati ja ne znam, znam samo da ja ne mogu da ih zovem ljudima.
Smile Smile Smile  Tako je brate!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Стејт департмент не зна да су САД помогле у хапшењу

ВАШИНГТОН/БЕОГРАД, 23. јула 2008. (Бета) - Амерички Стејт департмент не располаже информацијама да су САД властима Србије пружиле било какву помоћ при хапшењу хашког оптуженика Радована Караџића, изјавио је заменик протпарола Стејт департмента Гонсало Гаљегос (Гонзало Галлегос).

На синоћењем брифингу за новинаре чији је транскрипт објављен на сајту Стејт депратмента Гаљегос је рекао да САД честитају властима Србије на хапшењу бегунца оптуженог за ратне злочине Радована Караџића.

"Караџић је избегавао хапшење дуже од једне деценије. Његово хапшење добродошао је знак да је нова српска влада решена да у потпуности сарађује са Међународним кривичним судом за бившу Југославију и да се покрене напред кад евроатлантској будућности", додао је.

На питање да ли су САД помогле српској влади у хапшењу Караџића Гаљего је рекао да "нема никакве информације да су САД пружиле било какву помоћ у његовом хапшењу".

Одговарајући на питања новинара, Гаљего је рекао и да не зна да ли је америчка државна секретарка Кондолзиа Рајс звала председника Србије Бориса Тадића, шефа дипломатије Вука Јеремића или неког другог српског званичника да им честита на хапшењу Радована Караџића.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Следи истрага о Караџићевом 13-годишњем скривању

БЕОГРАД, 23. јула (Тањуг) - Хапшењем хашког бегунца Радована Караџића отворена су питања где и како се он скривао у протеклих 13 година, о чему надлежни државни органи најављују детаљну истрагу, док Караџићев бранилац и поједини званичници указују да би требало истражити и све околности, време и датум његовог хапшења.

Надлежни државни органи најавили су детаљну истрагу о томе како се Караџић скривао протеклих година, саопштавајући смо понеки детаљ акције његовог хапшења, због, како је образложено, потраге за преосталом двојицом хашких оптуженика Ратком Младићем и Гораном Хаџићем.

Координатори Акционог тима за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић и Владимир Вукчевић саопштили су на заједничкој конференцији за новинаре у уторак да не могу да изнесу више информација о Караџићевом хапшењу, јер се још увек ради на реконструкцији његовог кретања.

Љајић је најавио да ће у наредном периоду бити отклоњене многе дилеме у вези хапшења некадашњег политичког лидера Републике Српске, додајући да "неке ствари морају најозбиљније да буду проверене, везане за сам случај и мрежу помагача".

Он је синоћ, гостујући на РТС, нагласио да је Караџић ухапшен у понедељак 21. јула, а не у петак 18. јула, како то тврди његов адвокат Светозар Вујачић.

Љајић је прецизирао да је акција, коју је спровела Безбедносно-информативна агенција, почела у понедељак и да је трајала око девет сати, а да до пред само хапшење БИА није могла са стопроцентном сигурношћу да тврди да ће тај посао бити завршен до краја.

Према његовим речима, бивши председник Републике Српске ухапшен је у околини Београда, док је мењао место пребивалишта.

Министарство унутрашњих послова саопштило је одмах по објављивању вести о Караџићевом хапшењу да није учествовало у тој акцији.

Нешто касније стигло је и саопштење из СПС, у коме се наводи да МУП, којим од недавно руководи лидер те странке Ивица Дачић, нема никакве везе са лоцирањем и хапшењем Караџића и у којем се захтева обелодањивање неких детаља операције.

"СПС ће размотрити околности под којима је ухапшен Радован Караџић и тражити да се јавност Србије упозна са подацима од када се Радован Караџић налази у Србији под контролом служби безбедности", наводи се у саопштењу те странке.

Истрагу о начину, времену и месту хапшења Караџића захтева и његов адвокат, који тврди да се хапшење догодило у петак 18. јула у 21.30 часова, у аутобусу на линији за приградско насеље Батајница.

Вујачић је истакао да су Караџићу, приликом хапшења, прекривене очи, тако да није видео ко га је ухапсио, да је после хапшења био смештен у притвор у "неку собу" на непознатој локацији, а да му је одузет и лаптоп.

Он је најавио да ће поднети кривичну пријаву против оних који су ухапсили Караџића, пошто, како је рекао, ни он ни његов брањеник не знају ко је извршио хапшење и где је Караџић боравио од петка до понедељка, када је предат истражном судији.

Караџићев брат Лука потврдио је наводе адвоката Вујачића, истичући да му је Радован, приликом првог сусрета са њим у притворској јединици у згради Специјалног суда, рекао да је "ухапшен у петак, 18. јула, и да је три дана држан у некој малој просторији, највероватније у седишту БИА на Бањици, без воде и без пића".

Истражни судија Већа за ратне злочине у Београду Милан Дилпарић, који је саслушао Караџића, најавио је јуче да ће проверити тврдње оптуженика у вези са датумом његовог хапшења.

Дилпарић је истакао да ће то свакако бити предмет испитивања у наредном периоду.

Отворено је остало и питање његових докумената којима се служио у бекству, будући да је, како је саопштено, имао пребивалиште на Новом Београду.

Караџић је ухапшен под лажним именом Драган Дабић, бавио се алтернативном медицином у неколико приватних лекарских ординација, а последње место пребивалишта му је било Нови Београд.

Он је саслушан код истражног судије, који је после тога донео решење о испуњености претпоставки за његово изручење Трибуналу и решење о одређивању притовора.

Према најавама из Тужилаштва за ратне злочине то би могло да се деси за викенд.

Оптужницом хашког тужилаштва Караџић се терети за геноцид, умешаност у геноцид, ликвидације, убиства, кажњавања, депортацију, нехумане акте и остале злочине почињене према муслиманима, Хрватима и осталим цивилима - несрбима у Босни и Херцеговини током рата у тој бившој југословенској републици.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Pa naravno da mi je krivo kada oslobode Orica za koga ceo svet zna da je "tezak" nekoliko stotina, mozda i hiljada "srpskih glava", od koji je dosta svojerucno prikupljao. Krivo mi je i kada oslobode Haradinaja za koga opet ceo svet zna da je je zlocinac kakav se posle Hitlera rodio nije, na cijem sudjenju se slucajno ne pojavi 90% svedoka, deo zato sto su slucajno ubijeni, a deo zato sto su odjednom odustali od svedocenja. Krivo mi je kada se oslobodi covek koji se SLIKAO sa nekoliko srpskih GLAVA u rukama i cak nije ni poricao da je fotografija autenticna. KRIVO mi je i sto mi posle ti i takvi kao ti govore kako je to pravedan sud i kako neko bilo ko, zvao se on Karadzic ili kako vec, treba da ide tamo da "dokazuje svoje nevinost" (to mi je posebno draga fraza, posto i ako nemam veze sa pravom znam da se nikada ne dokazuje nevinost nego krivica). Dakle ja sam covek jer su za mene zlocinci zlocinci, zvali se oni Radovan ili Naser. Vecina ljudi vidi samo jednu stranu i kako takve osobe nazvati ja ne znam, znam samo da ja ne mogu da ih zovem ljudima.
e pa super ne vidim u cemu je problem Milane  Smile
PS na sudu se dokazuje oboje
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ku ku le le Lafcina jel gotova misija Smile

Jedno od bitnih zivotnih pravila jeste da je za sve u zivotu potrebno strpljenje i hrabrost! Sve ono sto mnogima fali. Zato ja ni ne brinem...........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
kolegice @anea prije svega sam mislio na tebe Smile
Za muzjake znam Smile
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1017
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung GALXY S3
ali taj sud je smijurija i nema nikakve objektivnosti a kamo li pravde. A što se tiče moje krivice, NiKad niko iz boje jedinice se nije ogriješio o ratne zakone i pravo. Ko je namjerno ubio nevinog čovjeka neka gori u paklu, ali za suđenje treba pravda a Hag to nije.
Koliko ja znam, drugi sud i ne postoji. Srbi (sa sve Hrvatima i Mujama i jos nekim) su potpisali validnost tog suda. To znaci samo jedna-da treba da ga postujes. Ako neces da ga postujes, nisi trebao ni potpisivati, vrlo prosto. To sto smo imali 90-ih politicare debilitis mentis je problem Srbije i Srba, jer mi smo ih birali. sada recite tim nasim "herojskim precima"-"hvala ni za sta".
Po prvi put se slažemo u nečem. Smile Ali ipak mislim da ne treba likovati kad neko ide tamo... Ja bi da se oni sude ovde, da svom narodu odgovaraju. Ali poznajući situaciju to je Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 149 150 152 153 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.