Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 215067 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Citat
"POTPUNO je postojao samo kad je organizirao genocid, bio je nevidljiv i nevažan prije, a ostao je nevidljiv nakon njega. Karadžićeva zvijezda sjala je samo na mračnom nebu ogromnog zločina. To je razlog zbog kojega je Karadžić i dalje popularan među Srbima Republike Srpske, ali i same Srbije čak i dan danas. Kao neko mitološko biće, izašao je ni iz čega da bi odradio ono što se trebalo učiniti -  izbrisati 'Turke' i stvoriti vječno, nebesko kraljevstvo, na taj način dovršavajući mitološki posao otpočet stotinama godina ranije na Kosovkoj bitci".

blah...  Smile

Gore navedeni citat dio je članka naslova "Vrijeme je za preispitivanje mita o Karadžiću", autora Aleksandra Hermona, bosanskog pisca koji živi u Americi. Članak je objavljen na portalu BIRN, jednom od najuglednijih portala koji prate zbivanja na Balkanu.

Hvala, znam da citam... i znam da to nisi ti napisao... previse je to... hm... ozbiljno..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 59
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0;MEGAU
Kako uzivaju ovi na B92. Polako nicija nije gorela do zore pa nece ni njihova. E Srbijo.
« Poslednja izmena: 22. Jul 2008, 11:45:54 od vuk sa Beljanice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Terorizam je bolest pozovite doktora!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 729
Zastava Sabac-centar sveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia N96c
Боље да му се суди у Хагу, ови наши ако се буде судило у србији да га закину двапута више
IP sačuvana
social share
Војници!
Јунаци!
Врховна команда избрисала је наш пук из свог бројног стања!
Наш пук је жртвован за част београда и отаџбине!
Ви немате дакле да бринете за животе ваше-они више не постоје!
Зато,напред у славу!
За краља и отаџбину! живео краљ!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Србија донела тешку одлуку, осуда Силајџића

БАЊА ЛУКА, 22. јула (Тањуг) - Председник Парламента РС Игор Радојичић изјавио је данас да су власти Србије синоћ донеле тешку одлуку хапшењем најтраженијег хашког оптуженика Радована Караџића. Он је осудио појеидне изјаве и рекације ,које су тим поводом долазиле из Сарајева, посебно председавајућег Председништва БиХ Хариса Силајџића. "Поново се покушава бацити колективна одгооврност и узнемирити грађанство БиХ, посебно РС", рекао је Радојичић и додао да колективне одговорности нема већ да постоје појединци ,који су осумњичени и треба да одговарају пред хашким трибуналом и домаћим судовима. Он је рекао да грађани РС немају разлога за забринутост због неодоговрнох изјава из Сарајева. Осуђујући изјаву председавајућег Председништва БиХ Хариса Сиљаџића, он је рекао да да Силајџић наставља ратну реторику и да је он један од одговрних за рат у БиХ и да верује да ће му се судити. "Надам се да ће бити довољно доказа да Силајџић ,као један од руководилаца ратне БиХ, одговара за почињене злочине пред домаћим судовима у време рата у БиХ", рекао је Радојичић. Он сматра да ће сведочење Караџића пред Хашким судом бацити ново светло на многе догађае из рата у БиХ, пошто је он један од ретких сведока који су на високој дужности током рата имали бројне податке о којима је јавност до сада мало знала или о њима имала више полуинформација. Према његовим речима власти Србије су имале обавезу према хасксом трибуналу и донели су тешку одлуку да ухапсе Караџића. РС је заинтересована да све особе које су осумњичене за ртане злочине без обзира на националну припадност буду процесуиране пред домаћим судовима или Хашким трибуналом", рекао је Радојичић.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Љајић: Прави се реконструкција Караџићевог кретања

БЕОГРАД, 22. јула (Тањуг) - Координатор Акционог тима Расим Љајић рекао је данас да се "још прави реконструкција кретања" Радована Караџића и да ће та оперативна сазнања бити коришћена и у потрагама за осталим хашким оптуженицима.

Он је истакао да хапшење Караџића показује апсолутну одлучност државе да заврши посао сарадње са Хашким трибуналом.

Љајић је више пута поновио да новинари неће имати могућност да постављају питања.

Он је, ипак, показао фотографију како је изгледао Караџић док је био у бекству.

На фотографији се види старијим седи човек, са дугом седом косом и брадом. Та особа на фотогафији носила је наочаре.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kako uzivaju ovi na B92. Polako nicija nije gorela do zore pa nece ni njihova. E Srbijo.
jašta, nije ničija gorela do zore, sloba i radovan su dokaz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
Ja sam ga video na Adi pretprošli vikend.
Čovek je bio ispred mene u redu za sladoled, normalno je uzeo Hijavatu i počeo da se sladi.
Ko svi normalni ljudi.

A iza tebe u redu je stajao Elvis.
« Poslednja izmena: 22. Jul 2008, 11:50:49 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Ja ratujem sam

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 471
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Amerikanci ne dozvoljavaju da se sudi njihovim vojnicima kada pobiju cijelu porodicu u Iraku a mi isporučujemo svoje predsjednike!
E moja glavna sestro!
IP sačuvana
social share
"Svet može da bude samo u meni. Izvan mene,to nije moje"
David Albahari
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Βεστήτωρ

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 95
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Eto kao sto sam i rekao, stvari se polako smiruju... krecemo u novi, bolji zivot...  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi koji mrze, to su najpre glupaci, a zatim i kukavice, ali nikad heroji.
I udarac u dupe je korak napred
Βασιλεὺς Βασιλέων Βασιλεύων Βασιλευόντων
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
Karadžić živeo pod imenom Dragan Dabić    
Autor: Blic online, Tanjug | Foto: TV B92 | 22.07.2008

Ovako danas izgleda Radovan Karadžić
"Radovan Karadžić je prebivao na opštini Novi Beograd pod lažnim identitetom i kao Dragan Dabić se bavio alternativnom medicinom u jednoj privatnoj lekarskoj ordinaciji", rekao je danas novinarima predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Hagom Rasim Ljajić.

On je na konferenciji za štampu koja je održana u Palati "Srbija" dodao da je poslednje prebivalište Karadžića bila opština Novi Beograd.

Ljajić je rekao da "još uvek traje istraga o kretanjima uhapšenog Karadžića". Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je rekao na konferenciji da je Karadžić uhapšen sinoć u okolini Beograda prilikom premeštanja sa jednu na drugu lokaciju.

Vukčević i Ljajić su rekli da je akcija počela juče popodne, a da su pripreme trajale duže. Oni su potvrdili da se Karadžić uglavnom branio ćutanjem, kao i da mu je uručena optužnica Tribunala.
Ljajić je rekao da je praćena grupa osoba, za koje se pretpostavljalo da su bili u mreži Karadžića i da je on tako lociran.

Na konferenciji je saopšteno da se Karadžić slobodno kretao gradom, kao i da se pojavljivao na javnim mestima. Vukčević je dodao da ni stanodavnci Karadžića nisu znali za njegov identitet".

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 22. Jul 2008, 12:01:56 od latifovich »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.