Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 93 94 96 97 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 214553 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
pa karadzica terete za genocid,masowna ubijanja,te stwaranje etnicki cistog prostora u bosni exluziwno i samo za srbe ili ti rada na realizaciji projekta 'velika srbija'...

Dok ste vi sve sa cvijećem u rukama pjevali giv pis a čens, i radili na stvaranju il bejaše očuvanju multietničke BiH

Što bi rekao Radovan (treći ne ovaj): Moooorrrrrreeeee
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Да ли ми уопште имамо право да изручујемо стране држављане? Или би прво требало да их депортујемо тамо одакле су?
Да ли овим поступком кршимо правне одредбе?
Nas ustav zabranjuje izrucenje nasih drzavljana drugim zemljama, izuzev u slucaju tribunala u hagu. To je pravno regulisano. Plus ovome treba dodati i cinjenicu da Radovan Karadzic zvanicno nema nas pasos.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Да ли ми уопште имамо право да изручујемо стране држављане? Или би прво требало да их депортујемо тамо одакле су?
Treba ga vratiti na Pale !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
СДП поздравља хапсење,СНП указује на двоструке арсине Хага

ПОДГОРИЦА, 22. јула (Тањуг) - Социјалдемократска партија, чланица владајуће коалиције у Црној Гори, поздравила је данас хапшење Радована Караџића, док је опозициона Социјалистичка народна партија позвала црногорску јавност да се са изузетним сензибилитетом односи према питању хапшења бившег лидера босанских Срба.

СДП је у саопштењу оценила да је веома важно да, иако са 11 година закашњења, пред Међународним судом у Хагу буде доказана кривица која би значила барем малу сатисфакцију за све оне злочине и страдања која су се десила бошњачком народу у Босни и Херцеговини. "Страдања Сребренице и Сарајева симболи су уништавања једне земље и народа, који су као и сви ми имали право на живот и будућност која им је била заустављена", наведено је у реаговању портпарола СДП Рашка Коњевића.

Коњевић сматра да је похвално то што је Србија прихватила да изврши своје европске обавезе и тиме помогне целом западном Балкану да брже крене у даљи процес европских интеграција.

СНП је, међутим, оценила да се хапшење Караддзића не може схватити само као суочавање са прошлошћу.

"То питање се не може третирати само тако, јер ће се отворити и питање обећања преузетих обавеза од високих званичника и представника међународне заједнице и у Босни и Херцеговини током рата датих Радовану Караџићу", рекао је потпредседник СНП Василије Лалошевић.

С друге стране, начин на који је до сада функционисао, суд у Хагу давао је за право онима који су говорили да се Срби покушавају означити као једини кривци за оно што се дешавало крајем 90-их година прошлог века на просторима бивше Југославије, а знамо да колективне одговорности и кривице народа не може бити, већ само индивидуалне, рекао је потпредседник СНП.

Он је навео да се не смеју постављати и двоструки аршини "у околностима када се крши међународно право, као у случају признавања јужне српске покрајине Косова и Метохије, или као у случају неких земаља које дозвољавају да на њиховом тлу деценијама живе ратни злочини из Другог светског рата".

Треба да буде јасно да двоструких аршина не сме и не може бити у демократском свету. Ту правда, или уопште, или у потпуности, није задовољена, рекао је Лалошевић.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Plus ovome treba dodati i cinjenicu da Radovan Karadzic zvanicno nema nas pasos.
Nema Radovan ali ima Dabic !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa da se planira njemu suditi kao pojedincu za zlocine sudilo bi mu se u Srbiji, ali ne , njemu se sudi kao Srbinu, a kroz njega i RS.

Pa vidi se kako se planiralo da mu se sudi i za pustanje brade u Srbiji.
Zasto ga Srbija nije uhitila pa mu organizovala sudjenje.Nego su mu dali
identitet da moze da bude slobodan gradjnain i josh ,kao kruna svega, da se bavi svojom "strukom".
IP sačuvana
social share
Srbi  pripovedaju da tice na Cirilovdan traze druga svaka sebi da
gradi gnijezdo i da nose jaja;pa koja koja ga ne nadje,ona se obijesi.

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Memento mori

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 562
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
odakle poceti citirati gluposti iz ovog posta, zaista je velika dilema...
I sam sam imao isti problem  ...
Ne mogu da shvatim da u Srbiji ima toliko zla i to od ljudi ljudi koji sebe nazivaju pripadnikom srpskog naroda. Kako mogu da sve ove godine, pa i danas da Radovana nazivaju ratnim zlocincem ? I u medijima, ovaj forum da i ne spominjem. Ipak je on jos uvijek "samo" optuzen za ratne zlocine. A o tome da li jeste ili nije odlucivace onaj isti sud sto je oslobodio toliko njih, koji ne zasluzuju da im se ime nadje u istom tekstu gdje se spominje ime predsjednika Karadzica.  
Takodje ne mogu da shvatim ljude koji se pitaju kakav je to junak koji je dopustio da mu maltretiraju porodicu, da se narod i sa vase i sa ove strane Drine pati zbog njega, sto se krio u "misijoj rupi" (a gdje se to ljudi pokusavaju inace sakriti ?), da je toliko vojnika izginulo jer je to on trazio, ... Nebuloze. Da li ce sada njegovoj porodici biti lakse i nesto bolje ? Da li ce to oziviti nase poginule ? Mi nismo ratovali zato sto nam se to svidja ili sto to volimo da radimo. Pokusajte shvatiti da su na par stotina iza nasih rovova bile nase porodice, ocevi, majke, supruge djeca, .. da ne nabrajam dalje. Sta bi bilo da nije bilo takvih ljudi kao sto je bio Karadzic, Koljevic, general Mladic, ..., koji su uspijeli da nas organizuju da se odbranimo. Koliko bi jos bilo Sijekovaca, Kazana, Kravica, ..., i drugih stratista srpskog naroda ?
Evo, jos malo pa ce biti 24h od zvanicnog hapsenja Karadzica. Ne znam kako je tamo ali mi sa "druge strane Drine" vec osjecamo lagodnost. Vec teku med i mlijeko.
Ne mogu da kazem da me je sramota sto sam Srbin ali mi je veoma gorak ukus u ustima zbog svega ovoga ...
Samo jos nesto ... malo se vec slegla prasina oko nezavisnosti Kosova, stvarno lijep i elegantan nacin vlasti u Srbiji da prebace lopticu u drugo dvoriste, da skrenu paznju svojih biraca na nesto drugo. A ako je neko i sumnjao da ce situacija sa Kosovom biti drugacija, poslije ovoga neka zaboravi na to ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Citat
Plus ovome treba dodati i cinjenicu da Radovan Karadzic zvanicno nema nas pasos.
Nema Radovan ali ima Dabic !  Smile
Jos da taj pasos nije falsifikat pa ajd Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Nas ustav zabranjuje izrucenje nasih drzavljana drugim zemljama, izuzev u slucaju tribunala u hagu. To je pravno regulisano. Plus ovome treba dodati i cinjenicu da Radovan Karadzic zvanicno nema nas pasos.

Sada ce dobiti novi pasosh. Onaj sto mu automatski garantuje shengensku vizu..

Zamisli ,nema "nash " pasosh Smile
IP sačuvana
social share
Srbi  pripovedaju da tice na Cirilovdan traze druga svaka sebi da
gradi gnijezdo i da nose jaja;pa koja koja ga ne nadje,ona se obijesi.

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
КОСОР: ОДЛИЧНА ВЕСТ

ЗАГРЕБ, 22. јул 2008. (ФоНет) - Потпредседница Владе и заменица председника Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Јадранка Косор данас је као одличну вест поздравила хапшење Радована Караџића, оценивши га показатељем одлучности нових српских власти у сарадњи с Хашким судом и на путу ка ЕУ.

"Одлична вест, коначно! Требала је стићи далеко пре, али ствари се покрећу. Хапшење без сумње показује одлучност нове српске владе за сарадњу с Хашким трибуналом, али и одлучност на путу ка ЕУ и ми то као суседи поздрављамо", рекла је Косор на конференцији за новинаре у Влади, пренела је Хина.

Она је оценила да ће суђење Караџићу бити најбоља почаст жртвама Сребренице и хиљадама жртава у Сарајеву и другде у БиХ, а нагласила је да Влада очекује и хапшење Ратка Младића и Горана Хаџића.

"Ништа не охрабрује злочин као некажњавање", упозорила је Косор која сматра да ће хапшење злочинаца "сигурно допринети сигурности, миру и помирењу у пуном смислу те речи".

Косор је подсетила да излазна стратегија Хашког суда предвиђа завршетак свих процеса у првом ступњу до краја 2009., а у другом до краја 2010. Нагласила је да Влада сматра да Хашки суд не можеда заврши с радом пре него што се до краја доведу процеси против Караџића, Младића, Хаџића и Стојана Жупљанина.

На питање хоће ли Караџићево хапшење олакшати пут Србије у ЕУ и да ли би Србија могла постати чланица ЕУ и пре Хрватске, Косор је одговорила да Хрватска испуњава сва мерила на путу ка ЕУ и да је пред Србијом још пуно посла.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 93 94 96 97 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.