Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 275 276 278 279 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 213570 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
mob
Qtek 小米
Citat
ko ga jebe kad radi za U92...... tog se i ta rodjena deca stide.... ja bih pljunuo svakog ko radi za te placenicke organizacije... ... najgori izrodi....

E, pa Srbine... poklopi se usima i stidi se...  Smile

BTW. Danas sam saznala neke zanimljive stvari... npr. o Radovanu i Sarajevu...
Da li ste znali da je Sarajevo pre rata bilo najveci srpski grad posle Beograda? Danas Srba u Sarajevu gotovo da nema...
Ili da je taj isti Radovan priznao da mu je najveca greska sto je muslimanima ostavio spisak svih vidjenijih Srba u Sarajevu sa napomenom da li su dobili ili ne oruzje? Cik pogodite sta je bilo sa njima...
Анеа ако тако наставиш, бојим се да ће да те ухапси БИА.
п.с. ваљда су оформили неку тајну формацију.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Nema potrebe za hapsenjem... Wink
Oni to vec znaju... a znaju i oni koji su *nekako* uspeli da pobegnu iz Sarajeva... Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Nema potrebe za hapsenjem... Wink
Oni to vec znaju... a znaju i oni koji su *nekako* uspeli da pobegnu iz Sarajeva... Wink
pobegao je mog druga cjale inace je bio jedan od glavnih na aerodromu u Sarajevu  Smile ima neko cudno ime zaboravio sam koje  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

raspadanje

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 166
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia N97
Otrovani mozgovi , ni rodjeni kada je Karadzic aktivan bio...A radikale , boli najvise to sto su vlast izgubili , boli njih brige za njega...
« Poslednja izmena: 27. Jul 2008, 00:32:44 od djama »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson K800i
Otrovani mozgovi , ni rodjeni kada je Karadzic aktivan bio...
Pa takvi mahom i idu na ovakve proteste... (ne racunam radikale, oni su i ovako osteceni)
Retko ko ce ko je bio u ratu u Bosni da ide da protestvuje za Karadzica, jer zna da je i on odgovoran za to isto koliko i suprotna strana...
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ili npr u danasnjim dnevnim novinama pise da je proneverio neke pare jos davne 1984.godine,ozidao neku kucu-vikendicu na Palama,a da i pored izrucene presude nikada nije robijao.
Jeste da je Radovan Srbin,ali nije rodjen u Srbiji i najveci deo svog zivota je proveo u Crnoj Gori I BiH,ne shvatam zasto je izabrao Srbiju kao utociste i mesto za skrivanje. Smile
Zasto se nije skrivao u Republici Srpskoj?Ili se mozda plasio da ga oni nece prvi "izdati".... Smile

Zato što zna da je u ovoj zemlji dovoljno izmanipulisanih budaletina koji će da podmetnu svoja leđa za Rašinu alternativnu guzicu.
« Poslednja izmena: 27. Jul 2008, 00:38:30 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 262
Zastava sivac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung 
Ne mogu da verujem.Postujem svacije misljenje ali nemogu da razumem da neko stavlja ispred sebe nekog Radovana ili Mladica.Sto????
Da li su oni neki bogovi da li su pametniji od vas dali su samo njih dvojca "branili"ovu drzavu.A sta je sa onima koji su poginuli a koji nisu imali
pojma zbog cega se ratovalo mislili oce neko da im otme Srbiju.Nije niko hteo da otme nego su bezali od nas i uspeli.
Ko je tome kriv ??Da nisu mozda hrvati ,slovenci,makedonci ili braca crnogorci ili nam je opet kriv ceo svet.
A sad cemo da se bijemo medjusobno u beogradu i da lincujemo novinare sa b92 zato sto hoce da prikazu realnu sliku Beograda i Srbije.E ali to se nesme.
Dosao brat Luka da malo zabiberi situaciju a sad nece da daje izjave medijima .E zbog takvih mi najebemo.
Cika Toma rece pred izbore "saradnja sa hagom zato sto je to po zakonu Srbije" "ulazak u evropsku uniju  zato sto to vecina gradjana Srbije zeli"
Sta bi coveku odjednom? Kako je mislio da saradjuje sa Hagom???Verovatno da pomaze velikom "vojvodi"vidovnjaku.
Ni sradnja ni evropska unija??Verovatno neki tezi oblik amnezije.

Neka su ga uhapsili samo mi zao sto nisu svu trojicu u paketu pa da vidim vadikale kako bi onda plakali kao yadnja dva meseca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 953
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia N70
Covek je samo radio svoj posao,zasto da ga neki balavci biju.A sta bi bilo da je krenuo da na njih da se obracuna sa njima,pa verovatno bi ga i ostali iz mase napali i onda bi bas izvukao deblji kraj.
Јбга, погрешно радно место. Шта би да извештава о хуманости амера у Ираку, а онда изађе да снима протест против истих...  Smile
Још је и добро је прошао. А клинци су се зенули што нису ставили шалове преко лица. Могли би да их увате за к. ко и Цанета.

Ima li u tebi imalo duse? Taj covek mozda kuci ima decu, mozes li uopste tim svojim ostacima od mozga da zamislis kako se osecaju? A nikom nista nije uradio.
Душе има зависи како за кога. А коме је учинио лоше? Па овим клинцима је својом камером наместио 5 година робије. Имају ли ти клинци браћу, сестре , девојке . Како ли је њима?
Тужака децу ко дерпе.  Ти очигледно да си био златно дете у адолесценцији, где баш и не размишљаш много... ја се исто ко они шљемо са муријом за ДОС.

Jos jedan dokaz da je ljudska glupost beskonacna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
aj sad svi jos jedanput bistri pogled na naslov teme  Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Karadžića odao glas

U jednoj od kancelarija BIA zazvonio je telefon, uobičajeno kao i mnogo puta ranije. Ozbiljan muški glas s druge strane rekao je da nekakav alternativac s belom bradom i sedom kosom putuje po Srbiji i drži predavanja o zdravom životu. "Proverite, meni njegov glas mnogo liči na Karadžićev", rekao je anonimni dojavljivač i spustio slušalicu, saznaje "Blic nedelje" u krugovima bliskim istrazi.

Uredno zabeležena dojava, niko na nju u početku nije obraćao naročitu pažnju, bilo ih je, tih dojava, tušta i tma, sve su proverene, ali ništa. I ovo je, kako se očekivalo, trebalo da bude ono rutinsko: provereno, nema ništa, stavljeno ad akta. Ali, usledio je šok. To je to, operativci BIA su sa terena doneli potvrdu. Jeste Radovan Karadžić. Šest nedelja pre nego što će haški optuženik biti uhapšen trajale su provere i nadzirano je kretanje iscelitelja Dragana Davida Dabića. O tome je znalo samo nekoliko ljudi, obavešten je naravno i šef BIA, u to vreme Rade Bulatović.

Anonimna dojava daje i odgovor na pitanje ko će dobiti obećanih pet miliona dolara za informacije o Karadžiću. Očigledno niko, pitanje je samo iz kojih krugova je taj anonimni dojavljivač.

Kada je u ponedeljak uveče Karadžić priveden u zgradu Specijalnog suda, predstavnicima domaćih pravosudnih organa se u prvi mah slika čoveka sa sedom kosom, bradom i brkovima nije uklapala u predstavu o najtraženijem haškom optuženiku.

- Za razliku od Stojana Župljanina, Karadžić je prvim rečima odmah razvejao sumnju u svoj identitet. Na pitanje istražnog sudije "ko ste vi", odmah je odgovorio "ja sam Radovan Karadžić" i izneo sve podatke iz svoje biografije" - iznosi za "Blic nedelje" izvor blizak srpskom pravosuđu.

Karadžić je, dodaje naš izvor, rekao da je dugo u Srbiji, da se sam izdržavao i da je tri dana pre nego što je doveden u Specijalni sud uhapšen i zatvoren u nekoj prostoriji.

- Nikoga nije optuživao, ni na koga nije bio ljut. Samo je rekao da njegovo hapšenje predstavlja početak kraja Republike Srpske - navodi izvor "Blica nedelje".

Naš sagovornik kaže da niko Karadžića nije prisiljavao da se odrekne svog imidža kojim se godinama uspešno skrivao od potere.

- Sam je tražio frizera da ga obrije i ošiša. Prihvatio je i predlog da se podvrgne lekarskom pregledu. Došao je zatvorski lekar, izmerio mu pritisak, puls i konstatovao da je u izvrsnoj psihofizičkoj kondiciji. Inače, Karadžić se sam leči pomoću dva metalna viska koje je sam napravio - otkriva naš izvor.

On dodaje da je Karadžić tražio sve dnevne novine i flaširanu vodu, koju je kasnije platio svojim parama. Njegovim željama je udovoljeno - otkriva naš izvor.

Uz ličnu kartu na ime Davida Dabića, Karadžić je na saslušanju predao i platnu karticu Rajfajzen banke, povlasticu GSP-a sa markicom za mesec jul, izvesnu sumu dinara i evra, burmu i lančić.

- Karadžić je dosta religiozan. Čita Bibliju, nosi krst oko vrata i ima dve ikonice s likovima Isusa Hrista i Device Marije - kaže izvor "Blica nedelje".

Na pitanje kako je odreagovao kada su mu uručena prva, druga i treća objedinjena optužnica, naš sagovornik odgovara:

- Samo ih je uzeo bez reči, u stilu sve mi je poznato.

Jedinu emociju Karadžić je pokazao kada je saznao da visoki predstavnik EU za BiH Miroslav Lajčak nije dozvolio njegovoj porodici da dođe u Srbiju da ga poseti.

- Ništa nije rekao, ali se po očima izrazu lica videlo da ga je ta informacija pogodila - kaže naš sagovornik.

Lajčak: Suđenje Karadžiću nije suđenje RS

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Miroslav Lajčak izjavio je da suđenje bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom neće biti suđenje Republici Srpskoj.

"Niko ne sudi, niko nema pravo da sudi RS. Njeno postojanje je definisano Dejtonom, a Dejton nije potpisivao Radovan Karadžić..."

Protest na Palama

U više gradova RS juče su održani mirni protesti zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića. Oko 1.500 ljudi okupilo se juče na Palama na protestu zbog hapšenja Radovana Karadžića, a potom su u lokalnoj crkvi zapalili sveće za njegovo zdravlje.

Predsednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izjavio je da mirne protestne šetnje koje je u svim opštinama RS organizovala ta stranka "nisu protest građana protiv bilo koga, već hrišćanska molitva za Radovana Karadžića i sve žrtve ovog neverovatnog lova na čoveka".

Karadžić živeo 18 meseci u Beču

Bivši predsednik RS Radovan Karadžić živeo je od sredine 2006. do kraja 2007. u Beču, tvrdi dnevnik "Esterajh". Bečki list ističe da je tokom boravka u Beču živeo na adresi Mercštrase 148 u 14. okrugu, gde je ujedno radio i kao nadrilekar Pera od juna 2006. do kraja 2007. "Plaćao sam po tretmanu 100 evra, i on je radio sa toplotom tela, stavljao je magnete i masirao me je nežno i dugo", rekao je jedan neimenovani pacijent Karadžića. Karadžić u Beču nije radio kao nadrilekar Dragan Dabić, imenom pod kojim je uhapšen u Beogradu, već je imao hrvatski pasoš na ime Petar Glumac, s kojim je ušao u zemlju. Taj pasoš je koristio jer je bez vize mogao da putuje po EU. Policija trenutno proverava kakve veze je Karadžić imao sa ženom u čijem stanu je boravio, kao i da li je on dolazio češće u Beč, ili je na duže vreme živeo u ovom gradu. "Esterajh" takođe tvrdi da je Karadžić bio redovni gost restorana "Lara" koji se nalazi u zgradi u kojoj je boravio. On je do kraja 2007. dva, tri puta nedeljno posećivao ovaj objekat, tvrdi vlasnik. "On je uvek naručivao turska jela od piletine", objasnio je on. Karadžić, to jest "Pera", dobio je krajem 2007. zabranu ulaska u restoran, pošto se sve glasnije i emocionalnije "politički angažovao", tvrdi neimenovani vlasnik lokala. "Zabranio sam čoveku koji je uvek bio odeven u crno da ulazi u restoran zato što je sve više i žešće podsticao političke debate. On je pokušavao da u restoranu posvađa Kurde i Turke. Ja ne želim nikakve političke svađe i zbog toga sam mu zabranio ulazak", ispričao je ugostitelj. Austrijsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je sinoć da je u kontaktu sa srpskim i hrvatskim vlastima i da ispituje svedoke kako bi proverilo da li je čovek koga su prošle godine policajci u Beču legitimisali kao Petra Glumca u stvari bio haški optuženik Radovan Karadžić. Portparol austrijskog ministarstva Rudolf Golia potvrdio je za austrijsku agenciju APA pisanje lista "Kronen cajtung" da je Karadžić boravio prošle godine u Beču i da su ga specijalne jedinice austrijske policije "Kobra" slučajno legitimisale, tokom potrage za jednim osumnjičenim čovekom u jednom stanu u Beču 4. maja 2007, ali da u njemu nisu prepoznale bivšeg predsednika Republike Srpske.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 275 276 278 279 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.