Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hant odgovorio na kritike: "Hoking je sjajan fizičar, ali greši"  (Pročitano 8197 puta)
21. Avg 2017, 14:01:24
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
Hant odgovorio na kritike: "Hoking je sjajan fizičar, ali greši"

Britanski fizičar Stiven Hoking otpočeo je verbalni rat optuživši britanskog ministra zdravlja Džeremija Hanta za krizu u Nacionalnoj zdravstvenoj službi.

ponedeljak, 21.08.2017. | 09:05


Foto: Getty

On je kritikovao Hanta zbog selektivnog korišćenja naučnih studija kako bi opravdao svoju politiku i podržao izmene u Nacionalnoj zdravstvenoj službi i biranja dokaza u prliog izmena navodeći da je služba u opasnosti.

Hant je odgovorio na optužbe istakavši da Hoking greši i da je njegova kritika "pogubna laž".

"Nega koju sam imao od kada mi je dijagnostifikovana bolest motornih nervnih ćelija kao studentu 1962. godine omogućila mi je da imam život kakav želim i potpomogla pri napretku u našem razumevanju univerzuma“, napisao je Hoking za za Gardijan.

Osnovana 1948. godine, Nacionalna zdravstvena služba bila je veliki ponos Britanaca koji su mogli besplatno da se leče tokom celog svog života. Međutim, poslednjih godina prolazi kroz veliku finansijsku krizu zbog manjih budžeta, sve kompleksnijih tretmana i sve skuplje nege.

Hoking je ovu službu opisao kao "kamen temeljac britanskog društva“ koji se zbog loših političkih odluka našao u krizi. Posledice je ostavio i sukob interesa između multinacionalnih korporacija i onih koji su radili na privatizaciji, dodao je Hoking.

"Ravnoteža moći u Velikoj Britaniji napravljena je sa privatnim klinikama, a pravac promena usmeren je na sistem osiguranja u SAD", dodao je Hoking.



Foto: Getty

On je naveo da kad javne ličnosti "zloupotrebljavaju naučna istraživanja, citiraju neke studije a potiskuju druge da bi opravdali politike koje žele da primene iz drugih razloga, to podriva naučnu kulturu".

Hant je putem Tvitera odgovorio Hokingu istakavši da nijedan sekretar zdravlja ne bi ignorisao dokaze i rekao da je vlada uložila više novca, doktora ili medicinskih sestara u službu nego ikada ranije.

"Stiven Hoking je briljantan fizičar, ali greši. Većina njegovin neistina je ideja da vlada želi zdravstveni sistem poput SAD. Da li je previše pitati ga da pogleda dokaze?“, napisao je Hant.



Izvor: B92
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
opet ova budalastina... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.