Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:20:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hannibal (2013 - ) - Serija  (Pročitano 21567 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 04. Apr 2014, 20:07:59
  Napisao sam već da je Hanibal u stvari jedna podugačka verzija filma Manhunter (1986). Predlagao sam je za gledanje ranije i mislim da je i sad idealna prilika da se odgleda i to pre početka gledanja ove serije.

Manhunter  sa Brian Koxom? Pa to je originalni Red Dragon zar ne? Meni se lično sviđa više Red dragon od originala. Vjerovatno zbog Hopkinsa.

Ne znam meni nije legla  Smile Ove detektive su me ispojlerisali pa cekam da zaboravim  Smile

Detektive su meni toliko preuvelicali  i izhvalili da jednostavno nije mogla da sustigne očekivanja. Dobra je serija, ali definitivno nije vredna one visoke ocene. Kao što je neko rekao, ako ste već gledali norveške, švedske, njemačke filmove/serije, onda ovo neće doći kao iznenađenje.

A što se tiče spojlera, stvarno mogu da kažem da su za seriju nebitni, jer akcenat nije uopšte na radnji nego na odnosu i razvoju likova, tačnije njih dvojice. Radnje je u treci plan bacena.

A ova igra prestola je nevidjeno govno  Smile Jebem ti seriju u izmisljenom svetu gde svi cekaju da se nesto realno desi i kad se ne desi svi razocarani  Smile

Eeeej.  Smile Ne diraj mi GoT. Uspešno sam izbegao sve moguće spojlere do sada iz knjige dok sam gledao seriju, i nameravam da tako ostane. Odvija se sporo, ali su mi likovi mnogo dobri - da ih gledam samo kako prave cajanke i piju sokove bilo bi mi dojaja. Smile

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 02. Apr 2014, 23:37:11
  Ukusi i uglovi gledanja su različiti.
  Ja sam video samo želju autora serije da jeftinim senzacijama pokrije sviju sramotu jer nema ništa da ponudi osim specijalnih efekata i onoga ša Hanibal jede i kako to sprema.

Meni se atmosfera serije jako sviđa, baš u pojedinim momentima ima jezivu atmosferu. U tim slikama, iluzijama, halucinacijama me zna nekad podsjetiti na strane filmove. Sam lik hanibala mi je izuzetno odradjen, njegova maska koju nosi, koliko uživa da muči ljude oko sebe i riskira sve igre sa ostalim psiholozima. Sve mi se to svidja. Većina stvari nije nešto novo, ali mi je jako dobro urađeno. I sviđa mi se kako se pozabave psihologijom svakog serijskog ubice kojeg sretnu a nekako ga uklope i u priču.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
  Baš taj Manhunter sa Brian Koksom. Na samom početku teme sam napisao da su aitori serije preuzeli ili prisvojili sve ono najbolje iz filma a to je ono što se tebi izgleda najviše dopada. Kasnije se pojavio Hopkins i samo zahvaljujući njegovoj harizmi u prvi plan dolazi Hanibal a ne neki dežurni profajler ili pandur. U prvom filmu o Hanibalu to nije slučaj, glavni baja nije B.Koks već izvanrednu V. Petersen.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Čitao sam da je serija ova uveliko inspirisana likovima, događajima, radnjom u Crvenom zmaju knjizi (koja je poslužila i za sam Manhunter film i Red Dragon film). Knjigu nisam čitao tako da ne mogu da sudim.

Inače kreator serije je rekao da želi da serija ima ukupno 6 sezona i da se na tom završi.

Četvrta sezona će da prati radnju iz Red Dragona, peta iz Jaganjca i šesta iz samog Hannibala. Prve tri sezone su uvod u to i koriste događaje koje su opisani u knjizi, a nisu ekranizovani.

Dobro je što su isplanirali kraj i koliko će to trajat. Iako volim, lično nisam siguran koliko bi moglo trajat dugo Hannibalovo sakrivanje od policije i uspešno izbegavanje hapšenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
bas to
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
  Da ne ispadne da nisam hteo da odgovorim.
  Crveni Zmaj se spominje u filmu pre Hopkinsa i ja zaista ne znam da li je inspirisan nečim što je prethodno napisano. Znam da je Manhunter prvi igrani film o Hanibalu (dokumentarac ne ubrajam) koji je već iza rešetaka. U filmu nema Hanibalovih specijaliteta koji očigledno fasciniraju publiku i to je ono što mi se u tom filmu između svega ostalog sviđa. Mislim da je šteta što M.Manu i ljudima koji su ičestvovali u filmu nije pružena šansa da nastave dalje.
  Nisam znao koji su planovi autora serije mada sam po onom što sam do sada video pretpostavio da će da razvuku pitu do beskraja.
  Zahvaljujemm se na informacijama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Odgledao i 7 epizodu druge sezone i mogu reći samo  Smile

Izgleda da serija neće tako lako pratit filmove, s obzirom da se neki dogadjaji odvijaju drugačije.

Ko je gledao ovu zadnju epizodu znaće na šta mislim. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
  Mislim da si u pravu. A i autori su malo dodali gas i ubrzali tempo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29130
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Obnovljena za treću sezonu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Video. Prezadovoljan sam. Zasluzuje definitivno sledecu sezonu s obzirom da je druga znacajno unapredjenje u odnosu na prvu.

Ostale jos dve epizode, bice neki haos sa trojstvom Mason, Will i Hannibal.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Koja je domaća reč za "wow"? Ovoliku dubinu dijaloga odavno ne videh u video formatu, a to beše tek početak finalne epizode.
Rekord u broju glavnih junaka koji ginu, neki ponovo ginu, a ne zna se još da li će podleći... I sve to tehnički uklopljeno i u zaplet i u odigravanje kao da je kuvao Hanibal lično. Biće Oskara, Emija i Gremija Smiley
Neizvesnost do sledeće sezone uklapa se u naziv žanra. Horor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:20:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.