Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:39:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hana  (Pročitano 500 puta)
12. Jun 2011, 15:11:36
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Žanr: akcija, krimi, misterija

Trajanje: 111 min.

Premisa: Adaptiraj se ili umri!

Glavne uloge:   
Sirša Ronan (Saoirse Ronan), Kejt Blanšet (Cate Blanchett), Erik Bana (Eric Bana), Tom Holander (Tom Hollander), Olivija Vilijams (Olivia Williams), Džejson Fleming (Jason Flemyng)

Scenario:   
Set Lokhed (Seth Lochhead), Dejvid Far (David Farr)

Režija:   
Džo Rajt (Joe Wright)

SINOPSIS

Naslovni lik u ovom avanturističkom trileru snimljenom u Evropi je tinejdžerka Hana. Ona poseduje snagu, izdržljivost i inteligenciju vojnika, zahvaljujući odrastanju u divljini Finske, s ocem (Erik Bana) koji je bivši agent CIA. Stiče obuku čiji je cilj da od nje načini savršenog ubicu. Prekretnica u njenom odrastanju je oštra; otac je šalje na misiju u kojoj Hana neprimećena putuje kroz Evropu izbegavajući agente koje za njom šalje bezobzirna Marisa (Kejt Blanšet). Dok se približava konačnoj meti, Hana se suočava sa zapanjujućim otkrićima o svom životu.

O FILMU

Na početku filma, jedina osoba na svetu koju Hana ima jeste njen otac, udovac, koji ju je oduvek pripremao da preživi okrutne fizičke i mentalne borbe. "Scenario mi nije ličio ni na šta što sam do sada pročitao i dopala mi se ideja da je tinejdžerka glavni lik", priseća se Erik Bana. "Hana mora da odraste i da preuzme odgovornost. Pošto sam i sâm roditelj, film sam doživeo kao vrhunac noćne more koju ima svaki roditelj kada se dete prvi put odvoji od njega, a lik koji ja igram ima vrlo izražene očinske karakteristike; on je njen zaštitnik i učitelj."

Ipak, i kada Erik Bana da sve od sebe da zaštiti svoje dete od sveta, surova stvarnost je ono što deluje šokantno na nju i tada je Hana u pravoj opasnosti. Pretnju Hani predstavlja Marisa (Kejt Blanšet), agent CIA, koja je nekada bila na terenu s njenim ocem. "Pronalaženje Hane, najpre iz profesionalne potrebe, za Marisu prerasta u patološku potrebu. Pomalo je poput zle veštice iz bajke o Ivici i Marici, ali upravo ti bajkoviti elementi priče doprinose pojačanom kvalitetu scena", navodi Kejt Blanšet.

Bajkovitost je postignuta i na prelepim lokacijama Finske, gde se temperatura spuštala i do 33 stepena ispod nule. Iz Finske Hana putuje u Bavarsku, gde je zarobljavaju Marisini agenti i odvode u marokansku pustinju, odakle ona uspeva da pobegne. "Želela bih da sve moje buduće uloge budu toliko izazovne kao što je bila uloga Hane. Ona je tinejdžerka koja je odrasla u šumi, a obrazovanje je stekla od oca, jedine osobe koju je poznavala. Upoznajemo je dok se odvaja od oca, odlazi sama, i na tom putu je fascinira sve i svako na šta nailazi. Njena osobina koja mi je omiljena jeste to što ona ne sudi drugima, otvorena je i opčinjena svime što vidi, i tako prvi put otkriva život", kaže Sirša Ronan, glavna glumica, koja je u toku snimanja napunila 16 godina.

"'Hana' je uzbudljiv i zabavan film koji ima dosta zajedničkog s bajkama u kojima često imamo porodicu koja živi u drvenoj kućici u šumi; dete mora da napusti kuću i da ode u svet, gde se susreće sa zlom koje mora da prevaziđe. Po mom mišljenju bajke nikada nisu srećne i slatke priče. One su moralne priče o prevazilaženju mračne strane, zla", objašnjava režiser Džo Rajt. "Hana" je uzbudljiva i zabavna akcija u kojoj se radnja brzo premešta sa severnoevropskih na severnoafričke lokacije i ne ostavlja vremena za predah.

O REŽISERU

Džo Rajt (reditelj)
 Engleski reditelj postao je poznat već po svom rediteljskom prvencu - "Gordost i predrasude", koji je nominovan za čak četiri Oskara. Istakao se i u režiranju mini-serija poput: "Čarls II", "Nature boy", "Bob&Rose".

O GLUMCIMA

Sirša Ronan (Hana)
 Glumačku karijeru otpočela je sa devet godina, a u 13. godini već je nominovana za Oskara, Zlatni globus i brojne druge nagrade. Glumila je pored zvezda kao što su Bil Marej, Tim Robins, Mišel Fajfer, Ketrin Zita Džouns i drugi.

Erik Bana (Erik)
 Poznat je publici u rodnoj Australiji, a široj svetskoj publici je postao prepoznatljiv nakon uloge Hektora u filmu "Troja" Volfgana Petersena. Glumio je u filmovima Ridlija Skota, Stivena Spilberga i drugih, a i sam se oprobao kao režiser.

Kejt Blanšet (Marisa)
 Dobitnica Oskara, Zlatnog globusa i brojnih drugih nagrada glumila je u hit filmovima "Gospodar prstenova", "Talentovani gospodin Ripli", "Neobični slučaj Bendžamina Batona" i sarađivala s velikim režiserskim imenima poput Ridlija Skota, Martina Skorsezea, Džima Džarmuša, Stivena Spilberga i dr.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
HTC Smart
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:39:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.