Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 23:11:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 92
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: hahahah.....  (Pročitano 101771 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Ericsson T28
Dobor sam se izrazo  Smile , ne može prodavnica dobiti halal certifikat ako drži slaninu i čvarke u svom programu i šljivovicu i to zabranjujem!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

vidi već sam godinu dana na bureku :)

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
Dobor sam se izrazo  Smile , ne može prodavnica dobiti halal certifikat ako drži slaninu i čvarke u svom programu i šljivovicu i to zabranjujem!
Molim te. Kakve su to smijurije, gdje je tvoja ozbiljnost na koju si se zakleo Allahu svemoćnome. Allan sve vidi i čuje! Ne zaboravi to. Ti kao imam trebao bi da se uozbiljiš. Izbaci šejtana iz glave svoje!

Evo nešto o Halal certifikatu:

Citat
Dodjeljivanjem certifikata halal kvalitete za auditore halal kvalitete stvorena je infrastruktura da Agencija može slobodno pokriti cjelokupno područje BiH, Hrvatske i Slovenije u implementaciji standarda, koji je donijela Islamska zajednica u BiH. Ovaj projekat će omogućiti stanovništvu da može, kada uđe u prodavnicu, prepoznati koji je proizvod halal, jer će na njemu stajati halal znak. Prvi halal certifikat biće dodijeljen  za mjesec dana. Imaćemo tada prve proizvode sa naznakom halal kvalitete Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, a do kraja godine će se broj firmi, samostalnih objekata, prodavnica, pekara, ugostiteljskih objekata itd. sa halal znakom povećavati, tako da će se obezbijediti kompletna halal sofra. Jedan dio halal sofre će biti spreman do ramazana."

Citat
Prije promocije, editorima i drugim prisutnim prigodno predavanje je održao dr. Enes Ljevaković, profesor FIN-a i fetva-i emin u Rijasetu IZ, koji je ukazao ne veliki  značaj ovog posla, vezanog za proizvdnju halal hrane. Svečanost  dodjele certifikata editorima otvorio je Amir Sakić, v.d. direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete, dok je obraćanje imao Muhamed ef. Salkić, generalni sekretar Rijaseta, koji je naglasio:" Za Rijaset Islamske zajednice i za Islamsku zajednicu u cjelini ovo je historijski dan, jer smo praktično na ulaznim vratima jednog velikog posla, kojeg je Islamska zajednica dugo pripremala i u jednom pokušaju od prije pet godina u tome nije uspjela.

Citat
Hvala Bogu da smo postali duboko svjesni i ovog problema, te smo svoje aktivnosti usresredili na njegovom rješavanju, pa ćemo ako Bog da, uskoro imati na našem tržištu halal proizvode, koje ćemo moći preporučivati muslimanima da ih bez ikakve šubhe mogu konzumirati.

ima toga još ako vas zanima braćo.
 Allaguegber!

Izvor
« Poslednja izmena: 09. Nov 2007, 13:41:05 od blaCkie87 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
allaha mi, igore, pripazi na jezik. nek si vala imam sedamstopedeset puta... inace...

zna se ko ce ti sudit prije allaha. da ne bi proso ko vlaski nevjernici...

a ovo je nova opsnost po nas svijet. dobro pazite!!!

Zamislite džemat od 70 insana. Klanjaju, padaju na sedždu Allahu milostivom. Čitaju Kur'an i selam im je pozdrav. Zovu se Ahmed, Sadik ili Ejub. I sada zamislite da su svi listom pederi. Ako imate problema s vizualiziranjem spomenutog, posjetite udruženje homoseksualaca 'El Fatiha' čije je sjedište u Vašingtonu i o la la, sijaset takvih. Danke demokratija.

Njihov imam, Daayiee Abdullah, jedan od trojice 'imama' homoseksualaca u svijetu, kaže da imami odbijaju one koji nisu kao oni te da Bog nije takav jer Bog prihvata svakog.

Islamom propisana kazna za homoseksualca jeste smrt. No kada društveno uređenje nije šerijat, nego 'vladavina naroda' što 'demos kratos' po definiciji jeste, za očekivati je da će i svaka mraka tražiti da se njihove želje i prohtjevi nametnu većini kao nešto prihvatljivo.

Kada idući put spomenete 'demokratiju' u pozitivnom kontekstu, sjetite se vašingtonske 'El Fatihe' i zamislite jednu takvu na Baščaršiji jer se za to između ostalog promoviranjem demokratije borite.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

parada.jpg
(29.1 KB, 420x247)
« Poslednja izmena: 09. Nov 2007, 13:49:21 od od rasssse »
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
insallah!!!

Burkini stiže na plaže

Australijska spasilačka služba promovirala je svoju najnoviju uniformu, burkini.
Posebno dizajniran za muslimanske spasioce, crveno-žuti kostim za plivanje koji pokriva kompletno tijelo ekskluzivno je predstavljen uThe Sunday Telegraphu.

"Ja sam dio historije, to je ono što je posebno uzbudljivo u svemu ovome," rekla je Mecca Laalaa koja će prva obući uniformu u patroli sljedećeg vikenda.
Gospođica  Laalaa je jedna od 17 muškaraca i žena iz muslimanske zajednice Sidneja koji su se kvalificirali za posao spasilaca u sklopu programa Call The Same Wave.
Ovaj program je uveden nakon nereda u Cronulli (2005.) u cilju promoviranja etničkog sklada i ohrabrivanja Australijanaca iz različitih kulturnih miljea da postanu spasioci.
Lee Howell iz Spasilačke službe Australije izjavio je da je burkini, koji je izrađen od poliestera i teflona, izazvao pažnju širom svijeta.
Bliskoistočne i evropske zemlje rado su prihvatile uvođenje ovog kostima u svoje spasilačke operacije, rekao je on.
Gospođici Laalaa ovaj kostim je pružio slobodu o kojoj je sanjala.
Dok je odrastala nikad joj nije bilo dopušteno da pliva na plaži.
"Nije bilo sigurno plivati u pamučnim hlačama i majici. Mogla sam samo zagaziti u vodu do koljena, pa sam bila ljubomorna na sve ostale", rekla je ona.
Ovaj pilot program uskoro će se sprovesti u cijeloj državi.

Izvor: Daily Telegraph

//////////////////////////////////////

za najmladje clanove ummeta, crtani o proroku s.a.w.s

http://www.sadrvan.com/downloads/video/prophet.wmv
« Poslednja izmena: 09. Nov 2007, 14:50:21 od od rasssse »
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

vidi već sam godinu dana na bureku :)

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
Košmar u dušama izvornih stanovnika BiH jednom mora biti zaustavljen

Niko  bosanskim Srbima ne može osporati  pravo na Bosnu, jer je  njihova koliko  i hrvatska i bošnjačka. Jednako tako, niko im ne može zabraniti  ni da se vrate u dodigovinu (značenje vidjeti u bilo kojem riječniku stranih riječi),  odakle su sa šatorima natovarenim na konje i stokom u Bosnu ponosnu i stigli. Ali,  to ne znači da su stekli i pravo da je čereče i priklljučuju velikoj Srbiji.

l) Vlasi i Arbansi u srpskim zemljama: Prisutni su od X stoljeća, gdje su se, kao slobodnjaci, bavili nomadskim i polunomadskim stočarenjem, a zasužnjeni su radili kao meropsi/kmetovi  na vlastelinskim imanjima/pronijama ili na vlastelinstvima Srpsko-pravoslavne crkve.  Bili su  građani drugog reda, jer je za njih važio Zakon Vlahov (Svetoarhangelska hrisovulja iz 1348.  i oba izdanja Dušanovog  zakonika, iz 1354. i 1358.).  Prema odredbama toga Zakona, nisu smjeli ulaziti u gradska naselja ni  stupati u brakove sa Srbima/Srpkinjama.  Ako se to, ipak, desilo, postajali su meropsi/kmetovi. U Kosovskoj bitci izumeđu Srba i Osmanlija, koja se odigrala u lipnju/junu 1389. godine,   despota  kneza  Lazara Hrabrenovića/Hrebljanovića Osmanlije su zarobile i  pogubile. Tako nije imao vremena da bude proglašen carem.   Na Kosovu Polju od posljedica uboda nožem, koje je izveo njegov špijun i srpski izdajinik  Miloš Kobilić (kasnije proglašen narodnim herojem i 1756. godine po Pavlu Ćulincu preimenovan u Obilića), umro je i sultan Murad I (1326.- 1389.).  Novi sultan postao je njegov sin Bajazid I (1389-1404.), koji je šest mjeseci nakon Kosovske bitke  oženio kćerku pogubljenog despota kneza Lazara Oliveru. Kneginja Milica je postala punica osmanskom sultanu, a novi despot, turski vazal, knez Srefan (1389-1427.), njegov šura. Na taj način Srbi su se orodili  s Turcima kao ljutim neprijateljima (kasnije će se i kćerka posljednjeg srpskog despota Đurđa Brankovića Mara udati za sultana Murada II (1421-   1451.) i postati maćeha Muratovom sinu princu Mehmedu, odnosno sultanu Mehmedu II Osvajaču (1451-1481.). Time su Srbi s Turcima ojačali srodstvo.

................................

Doseljenike je prihvatala Srpsko-pravoslavna crkva i postupno ih sve pravoslavizirala. Osim imanja, od odbjeglih Srba su preuzeli i njihovu kulturnu stečevinu, zatomili vlaško i arbanaško  ime i,  uz pomoć Srpsko-pravoslavne crkve,  samoproglasili se Srbima. A izvorni Srbi danas raspršeni  žive u Vojvodini, potiskivani doseljavanim posrbljenim Vlasima i Arbanasima nakon 1918. i 1945. godine (Ćopićeva VIII ofanziva), s dobrim izgledima da ubrzo nestanu. A Novi Sad/mađarski Uyvedek (novi pogled), kao jedan od najljepših podunavskih gardova dospio je u vlast Šešeljevih četnika.i  potpuno poseljačen (U Skupštini Srbije, Šešeljev adlatus nazvao je izvornog Srbina,  velikog gospodina i narodnog poslanika, Nenada Čanka budalom).

.....................

Srbi pravoslavni u satavu velike Srbije pod raznim nazivima: Stvaranjem Velike Srbije pod nazivom Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca l. prosinca/decembra 1818. godine, otpao je dodatak pravoslavni, pa su Srbi pravoslavni postali Srbi. Bio je to historijskii trenutak za Srbe, jer su njihovi sljednici, makar i pod dinastijom Karađorđevića iz arbanaškog plemena Klimente (Andrija Luburić: Vojvoda Jovan Mršić Klimenta Karađorđev đed i Plavski Turci),  nakon 528 godina ostvarili san o obnovi Dušanovog carstva, budući da je nova država išla od Triglava do Đevđelije. Sada su i bosansko-hercegovački Srbi došli na svoje. Konačno im je  uspjelo da se već na početku postojanja Velike Srbije dočepaju muslimanske zemlje. Izdavanjem kraljevskog Proglasa na Krfu  i Prethodnih odredbi za pripreme  agrarne reforme od 2. veljače/februara 1919. godine, potezom pera regenta Aleksandra Karađorđevića, muslimanskim zemljovlasnicima je opljačkano 755.233 ha zemlje, koja je bila pod tzv. kmetskim selištima (trećinarstvo),  a  naknadnim beglučkim uredbama i zakonima, opljačkano je još 400.072  ha  zemlje koja je bila pod tzv. beglucima (napoličarstvo),   pa je  1,175.000 ha  zemlje u vlasništvu muslimanskih zemljoposjednika  prešlo pretežno u ruke srpskih kmetova i beglučara.  Opljačkana površina zemlje činila je 23,0% ukupne površine Bosne i Hercegovine, poljoprivredno skoro četiri desetine (38,8%), obradivo (52,8%)  i šumsko 7,8%.  Sada se umjsto pojedinaca i skupina   pljačkom bavila srpska država, a Srbi su počeli govoriti da su na vekovnoj srpskoj zemlji.  U toj Velikoj Srbiji (koja će kasnije izmijeniti nazive u Kraljevina Srba Hrvata i Slovenaca (1922.) i Kraljevina Jugoslavija (1918.) i sve ostalo bilo je srpsko. 

...........................

Nešto o RS (šejtanovoj tvorevini)

Nastanak Republike srpske: Neometani od bilo koga, to su bosansko-herecgovački Srbi s oduševljenjem učinili: u Skupštini Bosne i Hercegovini održali su svoju ustavotrvornu skupštinu i proglasili Republiku srpsku u Bosni i Hercegovini, te izabrali Vladu. Za predsjednika republike izabrali su Vlaha Drobnjaka, daljnjeg rođaka Vuka Stefanovića Karadžića, Radovana, a za potpredsjednike profesore Univerziteta u Sarajevu Biljanu Plavšić i Nikolu Koljevića,  za predsjednika Narodne Skupštine istovremenog predsjednika Skupštine Bosne i Hercegovine Momčila Krajišnika, te za predsjednika Vlade Branka Đerića, profesora Ekonomskog fakulteta Univerziteta  u Sarajevu. Kad je JNA Srbima podijelila oružje,  osigurala im logistiku i zaleđe, sve  je bilo spremno  za početak hršuma i kad je dobiven znak od Jugoslavenske armije, on je je i započeo masovnim ubistvima nemuslimana, paljenjem i pljačkanjem njihove imovine i rušenjem islamskih bogomolja i katoličkih crkava. Kako se sve završilo, dobro je poznato: Zaključen je ugovor o prestanku ratnih sukoba u Dejtonu (SAD) u novembru 1985. godine. Bosna i Hercegovina kao država izgubila je pravo na naziv Republika,  a dobio ga je tzv. srpski entitet pod nazivom Republika srpska.                     

9) Posljedice hršuma: Posljedice hršuma po Bosnu i Hercegovini su nesagledive. A otkako je uspostavljena, Republika srpska predstavlja izvor njene nestabilnosti. Dobijanje entiteta Srbi su shvatili kao državu. To  u govorima i opelima posebno naglašava po zlu poznati vladika Zvorničko-tuzlanski Kačavenda i navodi da su pripadnici Armije BiH  u Općini Srebrenica  pobili 3.500 Srba, odnosno jednu trećinu iz popisa u 1991. godini (10.754 od ukupno 36.292 stanovnika). Time su prisvojili pravo da sve  što je u njoj posvoje.  To dobro odražavju  stihovi Rakićeve ode velikosrpstvu, čija jedna strofa glasi:

Nebo je plavo
Srpske je  boje
Na njemu sedi Srbin Bog
Oko njega anđeli kruže
I slave Srbina boga svog.

Tako je, osim naziva entiteta i sve drugo proglašeno srpskim (Telekom Srpske, Srpske šume, Srpska elektropivreda, Srpske vode i dr.), brojna naselja ostala bez  naziva bosanski (Gradiška, Kozarska Dubica), a nekima izmijenjeni nazivi (Bosanski Novi u Novi Grad, kao da su ga nedavno Srbi sagradili), mnogi   posrbljeni  (Bosanski Brod u Srpski Brod, Foča u Srbinje, što je,  na sreću poništeno, Bosanska Dubica u Kozarska Dubica, a  Skender Vakuf u Kneževo  i dr.) ili gradske četvrti dobile nazive po srpskim kraljevima i navodnim carevima (banjalučki Buđak ostao je  Lazarevo), a sve glavne ulice po srpskim kraljevima i navodnim carevima (despota Lazara kao cara Lazara),   vojvodama i ratnim zločincima (Đenerala Draže).
U toj Republici podnebeskoj organizacija četničkog Ravnogorskog pokreta je javno priznata organizacija. Njihova nedavna smotra u Bratuncu izazvala je jezu u duši svakog Bošnjaka i predstavljala je pravu  pošast  za one koji su se vratili, prijetnju  onima koji su se  na svoja zgarišta namjeravali vratiti.
Čelnici Republike podnebeske koriste svaku mogućnost za svoje nasilničko i bahato ponašanje. Njen bivši predsjednik   Dragan Čavić nazvao je bošnjačkog podpredsjendika Skupštine te Republike  budaletinom i preporučio mu da bi bilo bolje da se ne vraća u Banja Luku. Šta treba da očekuju obični građani u toj republici. Ali, sve ostaje nekažnjeno, pa ih osokoljuje  da istrajavaju u svojim nakanama nedovršenog posla stavranja velike Srbije.

Izvor
« Poslednja izmena: 09. Nov 2007, 18:59:19 od blaCkie87 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
insallah! smrt mrskoj republiki!

.....................................
Sellam muslimanima sirom svijeta: evo vidis "lejla" da vise mi bosnjaci nismo, bar mladi ,nepismeni kao sto ti tvrdis da su ovdje seljaci. Jesu ali nisu onakvi kakvi su bili prije 92 -ge.Tad nismo znali ko su (srbi) to su oni takvo radili i namjestali da muslimani nikad ne budu gore i da budu srbska sluga .Ali to nikad nece vise biti ,sad i bosnjaci sjede za kompijuterima ,i znaju koje dusman muslimanski .A ti lejla mozes ici odavdje stvarno ti nije mjesto a ovi (extremisti )oni se nalaze na tvojoj strani cetnickoj. A mi razumjemo sta ti govoris to jest da si protiv bosnjaka !! NEMA OPROSTA NEMA ZABORAVA
......................

sad i mi sjedimo za kompijuterima i mozete samo da bjezite~!

tekbir!

a sad, pismo jednog od mojih saboraca, ovako smo mi protiv cetnika!!!

Akcija je krenula i poslije 5 minuta i mi smo krenuli trčeći prema zemunici.To mi je bilo najdužih 100 metra u životu,pa ću probati da vam dočaram tih 100 metara.Inače, u akciji sekunda je ko godina,tako se kaže.čudan je osjećaj,nije me bilo strah akcije,jer više volim akciju nego da čuvam liniju i čekam granate.četnici su mi nabili ozbiljan kompleks,a kako i neće,mi ispalimo par metaka.oni nam vrate par granata,a najgore od svega kad cujes ispaljenje i znaš da su poslali granatu na tebe i to iščekivanje dok granata leti prema tebi.Kako je to dugo i koja je to psiha.Ljudi koji su iskusili rat vjerujem da znaju o cemu sad pišem.i mi smo krenuli iz naših zaklona naprijed,a četnici usuli minobacačima.Ja trčim,kad ispred mene na 5 metara granata.Ja skrenem desno,pa opet naprijed,kad druga opet lijevo pade od mene,malo dalje,pa sa desne.Nije normalno,ko da kiša pada,a ne granate.Meni ništa,samo naprijed,kad vidim ovog jednog iz Šerića ranjen u noge.Dole niže jedan leži,kod njega bolničar,a granate padaju,krenem naprijed,ispred mene arap,vidim da je mrtav,da mu Allah ukabuli

šehadet,skrenem lijevo i već sam pod zemunicom.Ubacujem se u rov i pristižu i ostali iz grupe.Svi su ok,uprkos kiši granata,jer to im je bila fora.Naveče usmjere sve minobacače maltene na 20,30 metara ispred linije i ako krenemo mi sa akcijom,četnici samo ustanu i ubacuju granate jednu za drugom i svaki put kad minobacač ispali kranatu,malo se pomjeri i tako da iduća granata ne pada na isto mjesto,već 5,10 metara lijevo,desno,ispod,iznad,i tako treća,pa četvrta,vrlo efektivno pokrivaju tom paljbom teren ispred linija.Hvala Allahu nama nije bilo ništa,zapravo ranili su nam jednog iz grupe.Manji geler mu probio dlan,ništa opasno.
« Poslednja izmena: 09. Nov 2007, 15:34:28 od od rasssse »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Ericsson T28
Citat
l) Vlasi i Arbansi u srpskim zemljama: Prisutni su od X stoljeća, gdje su se, kao slobodnjaci, bavili nomadskim i polunomadskim stočarenjem, a zasužnjeni su radili kao meropsi/kmetovi  na vlastelinskim imanjima/pronijama ili na vlastelinstvima Srpsko-pravoslavne crkve.  Bili su  građani drugog reda, jer je za njih važio Zakon Vlahov (Svetoarhangelska hrisovulja iz 1348.  i oba izdanja Dušanovog  zakonika, iz 1354. i 1358.).  Prema odredbama toga Zakona, nisu smjeli ulaziti u gradska naselja ni  stupati u brakove sa Srbima/Srpkinjama.  Ako se to, ipak, desilo, postajali su meropsi/kmetovi. U Kosovskoj bitci izumeđu Srba i Osmanlija, koja se odigrala u lipnju/junu 1389. godine,   despota  kneza  Lazara Hrabrenovića/Hrebljanovića Osmanlije su zarobile i  pogubile. Tako nije imao vremena da bude proglašen carem.   Na Kosovu Polju od posljedica uboda nožem, koje je izveo njegov špijun i srpski izdajinik  Miloš Kobilić (kasnije proglašen narodnim herojem i 1756. godine po Pavlu Ćulincu preimenovan u Obilića), umro je i sultan Murad I (1326.- 1389.).  Novi sultan postao je njegov sin Bajazid I (1389-1404.), koji je šest mjeseci nakon Kosovske bitke  oženio kćerku pogubljenog despota kneza Lazara Oliveru. Kneginja Milica je postala punica osmanskom sultanu, a novi despot, turski vazal, knez Srefan (1389-1427.), njegov šura. Na taj način Srbi su se orodili  s Turcima kao ljutim neprijateljima (kasnije će se i kćerka posljednjeg srpskog despota Đurđa Brankovića Mara udati za sultana Murada II (1421-   1451.) i postati maćeha Muratovom sinu princu Mehmedu, odnosno sultanu Mehmedu II Osvajaču (1451-1481.). Time su Srbi s Turcima ojačali srodstvo.

Da su Srbi ovako povezani sa Turcima nisam znao! Šejtan ih odnio! Pa njiha ih je odnio šejtan ovo su sad Vlasi ostali! Oni su najgori!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia E50
Citat
insallah! smrt mrskoj republiki!

Jes pascad vlaska,nece nam ici ubuduce...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 5610
 Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Imam Igor.gif
(15.8 KB, 480x700)
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Ericsson T28
Zapadnjačka propaganda, poput karikatura proroka Muhameda! Smile

Neka moderator ukloni ove bludne slike! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 92
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 23:11:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.123 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.