Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 20:47:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hacksaw Ridge (2016)  (Pročitano 8479 puta)
22. Jul 2016, 00:34:59
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 47.0

Hacksaw Ridge (2016)

Opis Filma:

Film je baziran na istinitoj priči o američkom vojnom bolničaru Desmondu T. Dosu, koji je zbog prigovora savesti odbio da nosi oružje, a zaslužan je za spašavanje 75 saboraca pod stalnom neprijateljskom vatrom tokom brutalne borbe na Okinawi u Drugom svetskom ratu. Za zasluge tokom vojne službe dobio je Medalju časti koju mu je lično dodelio predsednik Harry S. Truman.

https://www.youtube.com/watch?v=leTpx3cW3is

Žanr: Biography, Drama, History

Režiser: Mel Gibson

Glavne uloge:  Teresa Palmer, Andrew Garfield, Vince Vaughn

Izvor teksta

filmopis

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
Mel Gibson: Pravi heroji ne nose helanke

Mel Gibson uporedio je hrabrost Dezmonda Dosa iz “Hacksaw Ridge”, novog filma čiju režiju potpisuje, s hrabrošću superheroja iz stripova.

Razgovarajući s novinarima na konferenciji Filmskog festivala u Veneciji, Gibson je izjavio: “Razlika između stvarnog superheroja i superheroja iz stripa je taj što superheroji iz stvarnog života ne nose helanke”.

“Hacksaw Ridge” je Gibsonov prvi film posle ostvarenja "Apocalipto" iz 2006. godine.

Film govori o stvarnom čoveku Dezmondu Dosu koji je bio pripadnik adventističke crkve i koji je zbog svojih verskih uverenja odbio da nosi oružje u bitkama na Okinavi. Tokom krvavih obračuna on je bio vojni lekar, koji je na svojim rukama iznosio ranjenike s bojišta. Dos je umro 2006. godine.

Gibson kaže da je Dos bio izuzetno hrabar čovek čvrstih religijskih uverenja.

“Ući u ‘čeličnu kišu’ kako su je zvali Japanci, s olovom koje leti svuda oko vas – ući u sve to naoružan samo svojom verom, to znači da je vera u vama snažna. To je neporecivi deo istorije, koji je za mene izuzetno inspirativan”, kaže Gibson.

Vidno nervozan, Gibson se kratko osvrnuo na teškoće u karijeri s kojima se suočio posle 2006. opisujući svoj odnos s Holivudom kao “preživljavanje”.

“Nekada idete, koračate unazad, kao što je to bio slučaj kod mene... Iz jednog ili drugog razloga. Možda ste samo u takvoj fazi”, rekao je on.

Posle filma “Apocalypto” Gibsona je zaustavila policija zbog vožnje u pijanom stanju, zbog čega je on vređao policajca zato što je Jevrej, a 2010. imao je rasističke izlive besa prema tadašnjoj partnerki Oksani Grigorijevoj koji su dospeli u javnost.

“Hacksaw Ridge” predstavlja visok ulog za Gibsona i reditelj se u Veneciji potrudio da ne izazove bilo kakve kontroverze. Zato je izbegao odgovor na pitanje da li film s protagonistom koji mrzi oružje zapravo predstavlja odgovor na debatu o kontroli naoružanja u SAD.

“Čovek koji odbija da dodirne oružje i učini nešto mnogo veće od ubijanja u ratu ima visoke standarde življenja... Morate da volite takvog ratnika i ukažete mu čast u filmu. Nadam se da je ovaj film u tome uspeo.”

U nekoliko svojih filmova, uključujući “Hrabro srce” i “Apocalypto”, Gibson se pokazao kao vešt reditelj scena borbe, pa je upitan kako mu je to pošlo za rukom u novom ostvarenju.

“Važna stvar prilikom oslikavanja bitke na filmu je da situacija u njoj bude jasna, a ne zbunjujuća. Treba da oslikate haos, ali da ono što publika može da vidi bude apsolutno jasno i izvučete suštinu iz sekvenci. Sve je u režiji i poznavanju učesnika scene: morate joj prići gotovo kao sportskoj utakmici. Zvuči grozno reći tako nešto o bici, ali ako niste u stanju da pratite strategiju, publika ne može da oseti ono o čemu scena govori”, rekao je slavni glumac i reditelj.

Festival u Veneciji traje do 10. septembra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Prevod je u najavi, film se može naći po prodavnama. Ostaje da se sačeka prevod i odgleda za koji dan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Našao sam "prevod" na netu koji je nešto bolji od gugl prevodioca i on je poslužio svrsi.

Prevod je jedina stavka koja mi je poremetila prvoklasno filmsko uživanje koje mi je priredio M.Gibson. Matori se vratio u velikom stilu i zaslužuje i da režira i da glumi što više.

Njegov Greben je tematski podeljen tačno na dva dela. U prvom satu sam se između ostalog upoznao sa detinjstvom glavnog junaka Dezmonda i sa traumom zbog koje je postao pacifista i zbog koje se posvetio Bogu. To je manje više standardna priča sa dobrim scenarijem i režijom. Da je Gibson nastavio ovako napravio bi standardnu holivudsku limunadu a on to nije uradio. Drugi sat (deo) filma je u potpunosti posvećen vojnim aktivnostima koje počinju drilom i posledicama koje Dezmond ttrpi zbog prigovora savesti koji je bio prvi takav slučaj nu Americi. Postaje bolničar, ukrcava se na brod i postaje heroj u ratu, heroj koga je Gibson ovekovečio.

Što se ratnih scena i akcije tiče, pa Gibsonovo srce se razigralo, raspalila se malo mašta i latentni sadizam je isplivao na površinu. Rezultat je jedan od najboljih ratnih filmova u poslednjih pet godina koje sam video i to od početka pa do samog kraja u kom je Gibson iskoristio deo dokumentarca o D.Dosu. Spilberg, Istvud i društvo su isto to radili u ratnim filmovima koje su snimili i ta patetika mi je itekako smetala. U ovom slučaju toga nema i zato na kraju samo velika preporuka od mene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
mob
Tel.Me Your.Number
YTS izbacio rip.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Gledao juče. Meni se sviđa sve što Mel radi kao reditelj. Mislio sam da će biti više akcije ali na moje zadovoljstvo postoji i ta prva polovina čiji najbolji deo neodoljivo podseća na Full Metal Jacket sa Sgt. Hartmanom i to mi je pružilo smeha koliko i epizoda Mućki. Dakle, ima ovde svega, i drame, i komedije pa u drugoj polovini ratne drame i akcije koja je izgrađena u velikom maniru i snimljena na nivou Band of brothers s tim što je njegova režija i rad kamerom daleko bliskije Spilbergovoj film spektakl verziji nego onoj realističnoj iz serije BOB. Mrzi me da pišem recenzije i tome slično, meni se ovaj film najviše svideo od USA produkcije 2016. Prethodni ratni koji mi se svideo toliko da mogu uvek da ga gledam je Hurt Locker, film kao ratni film, zanemarivši politiku. Pre toga Letters from Iwo Jima pa Private Ryan, Ovako kvalitetni ratni filmovi se retko snimaju.
« Poslednja izmena: 10. Feb 2017, 11:03:30 od insideman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I choose not to choose

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1029
mob
Nokia 
Film godine!

Mana je klišeizirani početak, u stvari prva trećina filma.Mada i taj deo je prijatan za oko,pitak,kao aperitiv pred glavno jelo. Iako prezirem hrišćanske motive u recentnim filmovima ovde je religija našla pravu meru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
mob
Tel.Me Your.Number
Dobar! Razlika u tempu prvog i drugog dela mi je prevelika i to mi je jedina zamerka. Nisam bolji ratni okršaj video u skorije vreme.
Garfild mi je totalno retardiran lik... al kapiram da je i Dos to bio pa ono Smile

9/10
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 20:47:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Ridge Hacksaw

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.