Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:53:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gubljenje Indentiteta  (Pročitano 28225 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Pretpostavljam da pod vrlinom podrazumevaš sve ono dobro što je nasleđe, kultura, tradicija tvog naroda, da li to znači da bi bez toga bili lošiji?  Možda, siromašniji sigurno, ali opet to je sve zajedničko za većinu naroda, ništa specifično za ovaj naš.

Upravo to  Smile A da li si bez tog losiji .. ne znam, ne poznajem ljude bez toga, jer se nacionalni identitet stice rodjenjem  Smile mene zanima samo onaj deo price kada nekome njegov nacionalni identitet ne znaci nista i ne trudi se da ga kroz zivot razvije i prenese (sem bioloski) na svog naslednika.

Ima i drugi interesantan momenat a to je kad recimo ljudi nasi odu u inostranstvo i o svojoj zemlji pricaju samo -  lose.. toga sam se naslusala na sve strane  Smile sve su zemlje dobre, samo Srbija je dno dna .. sve su vlade bolje, samo je nasa vlada najgora.. svugde mozes da zivis samo u Srbiji ne mozes .. svaka je tradicija dobra, samo su Srbi nebeski narod .. itd .. niko ne mora nas da blati politicki i javno .. imamo mi nase Srbe koji to rade najbolje i najbolje nas predstavljaju u inostranstvu  Smile  Ne kazem da je pravilo .. ali se prokleto cesto pokazalo da je skoro pa pravilo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Citat
ne poznajem ljude bez toga, jer se nacionalni identitet stice rodjenjem
Da li se onda može izgubiti?

Citat
mene zanima samo onaj deo price kada nekome njegov nacionalni identitet ne znaci nista i ne trudi se da ga kroz zivot razvije i prenese (sem bioloski) na svog naslednika.
Zar je stvarno to toliko bitno? Nemam ništa protiv toga , ali zar nema mnogo prečih stvari u životi i prečih stvari koje treba preneti svojim potomcima?
Zar je bitnije dete naučiti da bude Srbin od toga da ga naučiš da bude korektan, pošten, radan, da mu pružiš kvalitetno detinjstvo i izvedeš ga na pravi put? Moram da istaknem da ne smatram da prvo podrazumeva ovo ostalo, mislim da time što ćeš ga naučiti da bude Srbin ovo ostalo ide uz to. Ne ide.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat

pravim postupkom ispiranja mozga DA. Moze se i promeniti sto je jos i gore mozda Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
mene zanima samo onaj deo price kada nekome njegov nacionalni identitet ne znaci nista i ne trudi se da ga kroz zivot razvije i prenese (sem bioloski) na svog naslednika.
Zar je stvarno to toliko bitno? Nemam ništa protiv toga , ali zar nema mnogo prečih stvari u životi i prečih stvari koje treba preneti svojim potomcima?
Zar je bitnije dete naučiti da bude Srbin od toga da ga naučiš da bude korektan, pošten, radan, da mu pružiš kvalitetno detinjstvo i izvedeš ga na pravi put? Moram da istaknem da ne smatram da prvo podrazumeva ovo ostalo, mislim da time što ćeš ga naučiti da bude Srbin ovo ostalo ide uz to. Ne ide.
Нема ту мање или више битно, подједнако је битно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Citat

pravim postupkom ispiranja mozga DA. Moze se i promeniti sto je jos i gore mozda Smile
Kapiram šta hoćeš da kažeš ali nacionalni identitet se vremenom neminovno pomalo menja. Uticaj drugih nacija je uvek bio prisutan i mnogi naši običaji za koje se smatra da su čisto srpski su u stvari usvojeni. Možeš da počneš i od hrišćanstva.

Citat
Нема ту мање или више битно, подједнако је битно.
Ne slažem se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Naravno da se menja ponekad su promene dobre ponekad su promene lose, ponekad su promene nametnute pa su se one ustalile.... Dok je sustina nepromenjena dobro je.

Sto se tice ovog sta je bitnije? Pa ne mozes da se odredis tako to je isto kao kad bi rekao sta je bitnije da ucim dete da ne bude ubica ili da ga ucim da ne bude silovatelj i jedno i drugi ces da ga ucis Smile Ne mogu da budem iskljuciv i da odredjujem sta je bitnije kad jedno ne iskljucuje drugo.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Ma naravno da ne isključuje, ja sam se pobunio zato što sam stekao utisak da je tvrdnja bila u fazonu "to je jedino bitno,  samo budi Srbin, poštuj srpske običaje a za silovanje i ubistva ko mari"
Ako propustiš da dete naučiš srpskim običajima ipak to ima manje posledice nego li da propustiš da ga naučiš da ne treba da bude ubica ili silovatelj. Sa te strane jeste manje bitno, meni bar, poštujem ako neko smatra drugčije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
То су 2 различите категорије, нису у истој групи па да је битније једно или друго. Учићеш га и да буде Србин, односно учићеш га да поштује обичаје и традицију и да се тиме дичи јер је то његово, учићеш га да буде пристојан и културан, поштен, вредан, скроман и онда ћеш га учити да живи здраво и да што више практикује спорт и још гомила ствари које су битне ал свака из различитог угла. То је све једна раван, а ако негде има рупа по мени је човек непотпун.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Pa svakako da je to istina.... Prvenstveno tvoje ili moje dete je covek, ljudsko bice pa tek onda Srbin ili Srpkinja. Ali opet ja smatram da je u duhu srpstva da se dete nauci tim vrednostima odnosno ako ga ucis da bude pravi Srbin da postuje srpske obicaje onda ga ujedno ucis tome o cemu pricamo. Smiley
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Па и Шваба учи своје дете да буде Шваба. И то је лакше него га научити да буде поштен. Он води клинца кад у вароши имају неке празнике и где лочу пиво и клопају кобаје, упише га на фолклор где цупкају у оним зеленим ношњама и тако то иде, заволиш ствари које те разликују од других баш зато што их само ти имаш и тебе карактеришу. Зато је то благо. Ја сам исто тако научен да будем Сремац и да се сремчим, и то ћу своје дете да учим.

И ајде још једном апропо тога шта је битније.. Рекао сам ти да је неупоредиво из разлога што је за појединца битније једно за народ друго. Национални идентитет пре свега служи да би народ био компактан и то је његова поента. Зато ствари које ти помињеш имају директан утицај на човека, а ове друге индиректан. Али су обе подједнако важне, само на другом нивоу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:53:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.