Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 14:41:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Groblje srpskih tenkova  (Pročitano 50796 puta)
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
evo malo i kontra slike

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

h_4_ill_668264_1991.jpg
(39.41 KB, 575x385)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
Sve one tenkove sto smo izgubili je ipak greska do nas! Vukovar je bio greska od pocetka. Popustali smo na pocetku, pa kad je izbio sukob veceg intenziteta, onda jebi ga...

Apsolutno nije tacno da se tenk koristi samo u borbi protiv drugog tenka. To je mozda cak i najredja situacija. Takodje nije tacno da se za urbano ratovanje ne koriste tenkovi. Naprotiv, tenk je tu itekako potreban. Em sjebava moral protivniku, em finu stetu moze da napravi, pogotovo rasprskavajucim zrnima. To da m84 nije dobro oklopljen, pogotovo sa ceone strane, je teska glupost koju sam procitao ovde....

Drugo je to sto se nije napadalo frontalno, vec po dubini, pa mu pridje neka jajara u civilu i zvekne ga osom ili zoljom sa 40 metara....
Kako se danas ratuje? Kakva je strategija zapada? Pa jako jednostavna. Bombardovati sumnjive mete...(bombardovati = bukvalno poravnjati sve sa zemljom), preostalo zbunje odrati sa topovima, haubicama i tenkovima, pa tek onda cesljati tu oblast sa pesadijom.....

Tako je trebalo sa Vukovarom.
1. Obezbediti koridor za izbeglice (bio im je obezbedjen);
2. Objaviti datum napada (ostaviti neki razuman rok, 24 ili 48 sati), hrvati su jako pametno odigrali igru sa Vukovarom. Zrtvovali su sve sto je tamo bilo. Sta mislite, zasto niko nije bezao iz Vukovara? Pa znalo se da cemo ih napasti, drzali su kasarnu u blokadi skoro mesec dana. Rekli su im da ce im stici veliko pojacanje i da ce isterati "srpske okupatore"....Kao sto znate, do toga nije doslo. Na kraju je ispalo to da smo mi, Srbi teska stoka, janjicari, koljaci, a oni jadne zrtve.
3. Bombardovati kombinovano avijacijom/artiljerijom neprekidno dan, dva (stvara se fina paranoja);
4. Pesadijom zauzeti, ako vec nisu, deo grada i osigurati ga od zamki i iznenadjenja;
5. Postaviti par vodova snajperista i izvidjaca i navoditi sa njima dalje artiljerijske napade;
6. Ukoliko se stavke 4 i 5 ne ostvaruju kako bi trebalo, ponavljati stavku 3 vise puta....

Sorry za off ali morao sam.... Smile 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Neke od ovih tenkova sam kasnije popravljao. bili su dovuceni na Topcider, u Manjez gdje sma kasnije dolazio i nekoliko sam popravio. Ucestvovao sam u borbama u Vukovaru i vidio puno glupih starjesina. Skolovanje im je bilo skroz pogresno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Samsung S7
Hmm zanimljivo.Al koliko sam ja primetio ovde svi pricaju o tenku ,a niko nije ni spomenuo njegovu primenu i cemu on sluzi,kao i gde mu je najveca upotrebljivost.Crowz ne slazem se sa tobom da tenk treba da bude u gradu,mislim da je to ipak posao pesadije ..jer tenk u gerilskom ratovanju nema sanse,neko je spomenu prozore sto je i odlican primer.E sad jeste sjebava moral suparnickoj armiji,ali to moze da radi i sa periferije dok cuva odstupnicu.Mada ...paz te ljudi pogledajte Blizkrig i Ruski front u WWII ,tu se tenk koristio i za duboke prodore ,ali je imao podrsku avijacije i pesadije.A ovi nasi papci ....sta su radili sa njima da mi je znati.Pa oni mislili da idu na izlet a ne u rat.....Boze!
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
Pa sve je to bilo slabo organizovano,slabo vodjeno i najslabije zavrseno.Verujem da smo svi culi gomile prica,al' ajde da ispricam i ja jednu koja nema veze sa tenkovima,al' ima sa neodgovornoscu.Baterija top-haubica...Na ivici sume se pojavljuje covek,brzo zamice i artiljerci ga vise ne vide ali to ih ne sprecava da tuku to mesto sledecih pola sata.Za jednog coveka pola sata plotuna...totalna neodgovornost-prvo utrosak municije,drugo-otkrivanje polozaja,trece...ma sta trece-zar treba uopste...A,dal' se secate Kukanjca kad je pricao kako su ga ostavili na cedilu,pa tuzlanske kolone,pa onog desetara sto se zateko u Sloveniji,pa mu nije jasno sta se desava pa kaze:"Oni kao pucaju,a mi se kao branimo".Izgleda da je tu i bio problem generalno-ovi nasi su mislili da oni kao pucaju,al' su oni stvarno pucali,a mi,mi smo se izgleda kao branili...Odo u off,al' me dusa boli kad ovo gledam-imali smo sasvim,sasvim dobro naoruzanje i tehniku(u odnosu na neprijatelja naravno,koji je u pocetku bio slabo naoruzan)ali smo zbog pogresne politike poklekli i dopustili da stvari krenu drugim tokom... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
najveca beda u svemu ovome je shto su zolje koje su imali
i hrvati i mi loshe oruzje.npr ,ako se tenk oblozi limom on detonira
kumulativno punjenje ranije tako da su pogodke zoljom prezivljavali
i stari t-34/85 .medjutim vecina nashih krelaca-oficira nije poznavala
ni taktiku borbe iz ww2 , da ne govorim o vijetnamu ili arapsko-
jevrejskim ratovima.i dan danas ako pitash nekog oficira oklopnih
jedinica ko je michael wittmann on nece imati pojma ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Samsung S7
najveca beda u svemu ovome je shto su zolje koje su imali
i hrvati i mi loshe oruzje.npr ,ako se tenk oblozi limom on detonira
kumulativno punjenje ranije tako da su pogodke zoljom prezivljavali
i stari t-34/85 .medjutim vecina nashih krelaca-oficira nije poznavala
ni taktiku borbe iz ww2 , da ne govorim o vijetnamu ili arapsko-
jevrejskim ratovima.i dan danas ako pitash nekog oficira oklopnih
jedinica ko je michael wittmann on nece imati pojma ...

Joj, stavi obicnu kesu preko projektila,i ode ti ta zastita.To je odavno prevazidjena fora.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung 
tenkovi deluju nekako obezglavljeni...
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ја нисам ни рекао да се тенк користи САМО против другог тенка, већ да би у урбаним борбама требао да се користи што мање и уз велику подршку пешадије.
М 84 је добар тенк глобално, али реално оклоп му је највећа мана. Јесте он мали али 45 т челика наспрам 60 т неког западног тенка...Мада чеоно може да парира већини, слажем се!
А тај што рокне тенк с леђа није јајара него човек зна посао! Тако се и бије тенк, на најтањем месту.
Ја сам већ спомињао равнање градова и села, и то није проблем са артиљеријом и авијацијом. Али проблем настаје у моралном и после-операцијском делу. Како да објасниш брисање града са лица земље. То могу само, рецимо Америка и Русија, без да их неко запиткује.

Тамо је требала да делује добро обучена пешадија са снајперистима и прецизном артиљеријом.
Не могу да верујем да је наша армија после 1. рата спала на такву беду која се показала у овим последњим ратовима са изузетком 99.
Али то можемо да захвалимо другу ТИТУ, његовим пајташима и свим назадним умовима који нису само војску уништили већ и национални дух и морал Србије.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Cudni smo ti mi pingvini!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
SonyEricsson k750i
ja mislim da je taktika potpunog unistavanja gradova artiljerijom bila najbolje resenje koje nazalost
nismo upotrebili a mogli smo bez problema.Ako samo pogledate neke izvestaje nazovi nezavisnih
stranih medija mi smo potpuno unistili na desetine gradova pocinili genocid ...pa kada smo vec bili
optuzeni za sve to i osudjeni u isto vreme trebali smo to i da uradimo (gledao sam na jednom
americkom kanalu izvestaj ogranatiranju nekog grada u bosni i svi mediji su odmah optuzili nas da smo ocistili grad od
bosanaca a kada su pitali kanadskog generala sta se desava rece covek u ovom gradu pre rata zivelo
je preko 12 000 hiljada srba sada ih vise nema i zato je grad prazan-to nije objavila nijedna veca medijska
kuca) izvinjavam se za offtopic mene sve ovo pogadja

pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 14:41:15
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.