Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Greh je kada ucinis nesto lose. Bez obzira bili filozofski, verski ili psiholoski greh je jedna normalna pojava. Bez greha zivot na planeti zemlji ne bi imao smisla. A za nas ljude tek bio onda zivot bio dosadan, besmislen i nemoguc.
U religijskim okvirima greh je veoma precizno definisan.
Da, zaista jeste... bio ja na casu veronauke i profesorka rece da je greh ako se "baci" (nadam se da znate na sta mislim) u snu za vreme posta... e svasta, ajde kada si budan pa mozes da se kontrolises ali u snu...
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\" * John Wooden *
\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu. Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu. Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\" * Mitsuo Aide *
Постоје две врсте греха. Није сваки грех на смрт и осуду. Постоји и онај апостолски грех. У светлости благодати можемо видети тај грех у себи. Без благодати га не видимо или га кријемо иако га видимо. Постоји такав грех који неко воли да дела, да живи и да затиче у себи непокајано и бесрамно, али има и таквог греха који иако неко дела и живи не воли да затиче у себи, те од себе не крије покајање и стид. Постоји дакле грех који долази по слободи и по слабости природе. «Оно што не волим то чиним», каже апостол у посланици Римљанима. Пошто нема човека који не греши, иако се Божија милост не да условити људским врлинама, можда је ово, хипотетички, један од начина на који ће нам се судити. Грех нема идентитет него га од нашег идентитета задобија у повременим пројавама необожене природе у простору и времену. Сам по себи грех нема форму, суштину, ни личност. Исто као и смрт. Онтологију задобија од имитације живота окренутог од Бога а који опет завршава у непостојању.