ovaj text je pisala jedna devojka na nekom drugom forumu . prenosim relevantne delove .... ---------------------------------------------------------------------------- 1) Пошто се неретко ради о "пословној понуди",обећавају Вам веома добру зараду за мало рада (временски мало рада).
2) Инсистирају да се возите у његовом/њеном превозном средству до "радног места". Још сигурнији будите ако аутомобил има затамњена стакла.
3) Њихови искази се не подударају - нпр. један ми рече да је сатница 150 динара,те да коначна дневница износи 1000 динара, а ради се шест сати дневно!
4) Различити одговори на исто питање - када их неколико пута питате исто питање везано за "посао" готово сваки пут Вам дају мало другачији одговор ( пример,једном каже да се колегиница што већ ради зове Зорана,други пут Звездана).
5) Не говоре Вам директну локацију ( адресу) или назив фирме.
6) Не дају број телефона фирме већ само број свог мобилног.
7) Инсистирају да се нађете раном зором "пре петлова" или увече касно после 21 или 22 часа.
Инсистирају да их сачекате негде на "забаченом" или пустом месту. - Прави послодавци се у главном у свом локалу налазе са будућим радницима.
9) Причају о себи као о великом бизнисмену и угледном, поштеном човеку - мада неретко и не делују тако!
Ипак,сигурна сам да ово нису једини нити увек сигурни знаци,јер се све разликује од случаја до случаја. Свакако,њихове понуде можете прочитати у огласима,чути од некакве познате особе или њих самих. Један дечко је "стартовао" моју другарицу док ме је чекала испред зграде да га она прати кући,јер се не осећа добро. Представио нам се као гастарбајтер из Немачке,који је веома богат и жели пронаћи пријатеље од како се вратио у земљу. Наравно,није умео ни да шишне на немачком када сам га питала некаква банална питања. У сва три случаја на која сам наишла,уочила сам дасе сумњивци представљају српским именима,али имају чудан акценат (сличи шиптарском), тамнопути су и ни у ком случају не изгледају пословно нити образовано.,без обзира што глуме да су "фини!" Ипак,не смемо се увек ослањати на ове карактеристике,јер многе девојке су одведене у робство од особе којој су веровале ( даље рођаке,комшинице... ).
Ипак,проблем је што полиција данас најпре чека да се отмица догоди,тек да би тада предузели нешто! Другачије одбијају чак само испитати сумњивце под изговором да не постоји основа!
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.