Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 05:55:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LCDTV izgubljena garancija  (Pročitano 2753 puta)
29. Dec 2012, 00:15:54
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Pokvario mi se TV koji je u garantnom roku ali sam negde zaturio racun i garanciju. Satima trazim po kuci i ne uspevam da ih nadjem  Smile Smile Smile

Ima li neke sanse da prodavac ima podatke o tom TV-u u svojoj bazi i da moze da mi izda kopiju garancije?

TV je kupljen u Tehnomaniji.

Zvacu ih sutra ujutro oko ovoga al ako neko nocas zna nesto vise o problematici ne bi bilo lose Smiley

Sad sto se tice kvara:

Pre par dana mu je skinut fles (moguce da je tada bio ukljucen interfejs za gledanje sa flesa) i tu je poceo da se pali i gasi i da ne reaguje na daljinski

Proradio je tek kad sam ga odeneo u drugu sobu i upalio bez icega i ugasio na dugme na daljinskom. Kad sam ga vratio na mesto radio je najnormalnije. Pustim kevi neku seriju sa flesa i posle nekih pola sata gledanja opet se restartuje sam od sebe...

Oporavim ga opet na isti nacin i posle toga je dan-dva radio normalno. Veceras je opet poceo i restartuje se kao lud

Jedino radi dok mu bas nista nije zakaceno

SA flesa mogu da pustim avi fajlove i najnormalnije radi ali ako pustim MKV - restart

Prvo je pocelo tako sto normalno radi i onda se restartuje posle pritiskanja random dugmeta na daljinskom

Jedino sto mi pada na pamet je da probam sa apgrejdom firmvera ali za sada necu to da radim da mi ne bi slucajno ponistili garanciju zbog toga.

Sad sam nasao medjunarodnu garaniju tj. knjizicu na kojoj pise garancija i na kojoj nista nije popunjeno.

To mi nista ne vredi?

Pardoniram za pisanje vise postova za redom ali problem mi je ogroman.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2012, 01:07:59 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
Nosi ga tamo gde si kupio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Tehnomanija leta 2011

U civilizovanom svetu LG prati po serijskom broju kom prodavcu je dao koji televizor i kad je taj konkretan TV prodan.

Kod nas nisam preterani optimista da je tako.

Ujutro cu ih cimnuti ali cu do ujutro da popizdim. Cenim da cu narednih 6 sati provesti kopajuci svuda po kuci  Smiley 1
« Poslednja izmena: 29. Dec 2012, 01:40:37 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
HTC Sensation
Njima uopste nije potreban garantni list. Sve je to zavedeno lepo i najcesce se za tehnicku robu samo skenira kod sa serijskim brojem, i evo podataka. Garantni list im sluzi da zarade dodatno u slucajevima kada ljudi ne sacuvaju svoj deo dokumentacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Nadam se da si u pravu.

TV je kupljen krajem juna 2011 a proizveden je u maju 2011. (proizvodnja i nije bitna ali me je sokiralo da je bio star samo mesec dana kad je kupljen)

Po vazecem zakonu o zastiti potrosaca tehnicka roba ne moze imati manje od dve godine garancije (99.99% sam siguran da je ovaj TV imao 3)

Ako mi uvaze da je kupljen kod njih kad ja kazem da jeste (24.06.2011) valjda bi morali da mi uvaze garanciju

edit: sad sam se cuo sa njima i trebalo bi da bude ok.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2012, 10:13:54 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
HTC Sensation
Hehe, nisi me razumeo izgleda. Kada sam rekao da njima nije potreban garantni list, hteo sam reci da oni znaju cim uzmu uredjaj u ruke. Ali i dalje koriste garantne listove da bi dali sansu ljudima da ih izgube i ne priznaju im garanciju.
Izgleda da si ti imao srece. Naleteo si na nekoga ko je normalan, i pristao da ti izadje u susret.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Ne bi Tehnomanija imala nikakve koristi od toga da me je zezala al posto su se potrudili da mi izadju u susret dugujem im veliko hvala Smiley

Dobio sam potvrdu da je TV kupljen onda kad sam i rekao i sad cekam da oni dobiju novu garanciju od uvoznilka pa posle sa ta dva papira idem u ovlasceni servis.

Naravno da sada ne mogu da mi izdaju onaj fiskalni racun ali u ovoj potvrdi pise da je njegova kopija u arhivi Tehnomanije i da mogu da je iskopiraju na zahtev servisa.

Ne verujem da sam uspeo da izgubim ovako vazan racun i garanciju  Smile

Sinoc sam nasao garanciju za cd rezac kupljen pre deset godina koju i dalje uredno cuvam ali ovoga nigde  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

nemojte deci stavljati drogu u heroin opasno je!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6858
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Apple Iphone 13
dobro je da si sredio stvar....ja sam kupio lcd u metrou kad je bilo sp u africi jun 2010.....i sad u svoj euforiji meni prodavac kaze na samsung modele imate 3 godine garanciju a na ostale 2.....ja se vodio po tome i uzmem samsung.....prodje sp u fudbalu,opali gorm blizu moje zgrade i izgori mi pola uredjaja u sobi a lcd pocne da brljavi....sve posle par meseci se desi.....odem ja u servis odnesem sve papire oni ljudi odrade popravku i ja se zahvalim i kazem sreca pa ovaj samsung bar ima 3 godine garanciju a oni se nasmeju i kao tesko prijatelju 24 meseca je ......ja reko meni je prodavac rekao 3 godine.....sednemo prelistamo garantni list kad tamo stvarno pise 24 meseca!!!!dobro obratite sta pise i na tim garancijama a sta trgovci pricaju!!!!!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
[/url]

Kad svi misle isto,niko ne misli mnogo!!!

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Nisam jos sredio  Smile

04.01.2013 - Zovem tehnomaniju i lika koji se javio je mrzelo i da pogleda da li je stigla garancija od uvoznika jer po njemu to mi ne treba  Smile Navodno dovoljna je potvrda koju su mi oni dali umesto fiskalnog racuna.

08.01.2013 - Ponovo ih zovem i naravno garancija je stigla jos cetvrtog ali sam zbog onog pametnjakovica bezveze izgubio 4 dana. Uzmem danas garanciju kad uvoznik poslao overenu garanciju bez ikakvih podataka upisanih. Srecom na vreme primetim pa sam se vratio da mi bar upisu datum prodaje i lupe pecat Tehnomanije. (uvoznik je lupio svoj pecat)

Servisi me naravno zezaju zbog fiskalnog (bar ova dva servisa koja su mi blizu) tako da sad cekam da mi ovi iz tehnomanije posalju kopiju fiskalnog na mejl. Navodno nece biti problem iako mi se prvo javila pametnjakovicka sa pricom da oni to nemaju a pre par dana mi izdali papir sa sve pecatom na kojem jasno pise da ga imajju u arhivi i da mogu da posalju servisu kopiju ako to budu trazili.

Potpuno je jasno da TV kupljen pre manje od 2 godine (minimalna zakonska garancija) mora biti u garantnom roku al sto da me usput malo ne zajebavaju. Jos se cela glupost desi sad kad se vise ne radi nego sto se radi  Smile

Edit: Ovaj sajt ide u bookmarks sto i ostalima preporucujem

http://www.zastitapotrosaca.gov.rs

Evo momenata koji se odnose na moj slucaj

http://www.zastitapotrosaca.gov.rs/za-potrosace.php

Citat
2 године – имате право на оправку и замену робе/услуге иако немате гаранцију (рекламација)

http://www.zastitapotrosaca.gov.rs/najcesci-problemi-resenja.php?naslov=sta-raditi-u-slucaju-gubitka-fiskalnog-racuna

Citat
Сваки трговац је у обавези да чува копију фискалне траке три године и на њој се може утврдити дан и време куповине презентовањем неког друго доказа (слип, извод и сл.).

« Poslednja izmena: 09. Jan 2013, 03:12:24 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 05:55:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.