Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 00:12:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Graficka kartica  (Pročitano 123281 puta)
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 

Jel imate neki predlog za grafičku do 250e? Sve opcije nabavke su u igri, čak prednost nezvaničnim kanalima iz severnog susedstva. Prednost nVidia. Treba za igrice naravno. Nisam zahtevan da moram da igram sve na najjače, ali obavezno u 1080p. FC Primal, AC Unity, GTA 5 i slični naslovi.

Konfiguracija trenutno je:
AMD FX6300 na 4.1gHz
nVidia GTX 650Ti OC
8gb RAM-a na 1600mhz (2x4 Dual channel)
SSD 1x, HDD 2x
Napajanje Thermaltake SPS630 Modularno

Za te novce relevantnu nVidia karticu ovde nećeš pronaći (GTX 750 Ti je preslaba za 1080p,GTX 1050 Ti bi tavorila na "jeftinim sedištima" i ubrzo postala tehnološki prevaziđena).Ovde za tu kintu možeš pazariti jedino dobru AMD-ovu RX 470 karticu.
  Ne znam cene u Mađarskoj,ali pošto preferiraš EnVidiju,jedino što ti mogu preporučiti jeste GTX 1060 sa 6 Gb VRAM-a (izbegavaj verziju sa 3 Gb,dodatno je oslabljena u odnosu na šestogigabajtnu).Prilično su ujednačenog kvaliteta,brze,klokabilne i nemaju problem sa pregrevanjem kao njihove skuplje sestre.

P.S.

I ovde imaš solidan izbor pomenutih,ali bi te koštalo desetak hiljada više.

P.P.S.

Evo ga primer brzine : ruski hardveraški ("Overclockers") sajt koji preferira nVidia-kartice (i zato često obara AMD-ov fps) sa uporednim tabelama performansi po igrama.Uočićeš i sam koliko GTX 1050 Ti ,cenovno bliska onome što tražiš,zaostaje za GTX 1060 i RX 470 :

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

GTA 5.jpg
(77.48 KB, 523x642)
The Witcher 3.jpg
(74.11 KB, 442x637)
The Division.jpg
(75.5 KB, 467x639)
Fallout 4.jpg
(77.4 KB, 462x642)
SW Battlefront.jpg
(78.07 KB, 456x637)
« Poslednja izmena: 14. Jan 2017, 23:21:40 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Došlo vreme za najgikovskiju poruku na ovoj temi.Namenjena je onima koji još birkaju čiju RX 470/480 karticu da kupuju.Kvalitet određuju 2 stvari : 1) valjanost PCB-a i 2) hlađenje .Naleteh na korisna "pokazna predavanja".Meni je bilo interesantno da ih odgledam iako sam diletant kao i većina ovde,jer čovek nema svaki dan priliku da zaviri GPU-ovima "pod haubu".Čerečenje obavio (i obavlja) lik koga već pomenuh,a sada i nađoh na YT-u - Buildzoid (pametan dečko kome je ovo,barem delom,struka).
  Oni koji ne barataju engleskim jezikom dobijaju siže :  Powercolor RX 480/470 Red Devil je loš , Gigabyte RX 480 G1 Gaming ima dobre mem-module (sve ostale komponente su 25% lošije od konkurencije) , MSI RX 480 Gaming X je sasvim prosečan , Sapphire RX 480 Nitro+ je zlatna sredina, Asus RX 480 Strix ima loše projektovano hlađenje i "prenabildovan" PCB (dobro barata GPU core voltage-om) , XFX RX 480 GTR Black Edition je najbolja (sa istim PCB-jem kao HIS RX 480 Roaring X2) ,ali nje kod nas nema...

Dakle ,ako vas ne mrzi da pratite njegov kanal,majstorisanje možete naći ovde :

https://www.youtube.com/playlist?list=PLpS0n7xxSadXWGk02NMCMLuav8vjxqvmA

( https://www.youtube.com/watch?v=4nEbpn6NKPQ )
« Poslednja izmena: 20. Jan 2017, 18:14:58 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
   Najbolja grafička kartica za kintu kojom trenutno raspolažete

[ januarsko (?!) izdanje ]

http://www.tomshardware.com/reviews/best-gpus,4380.html

"Best FHD" je i dalje RX480,ali sa 4 Gb koju je kod nas teško do nemoguće naći,a i stranci tvrde slično.Titulu joj,naravno,donosi cena.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
Ima ih po radnjama, nazalost po mene, sada su AMD dosta jeftinije i spustili su cene a uzeh pre mesec dana 1060 6gb. Oko 35000 je od 4gb rx480 a oko 40000+ su od 8gb. Mislim da ima i taj XFX, samo sto ne stoji ta "black" varijanta mada je valjda isto GTR od 8gb. Da je ovakva situacija bila uzeo bih verovatno bez razmisljanja 480 od 4gb. Ko sto rekoh, pala im je mnogo cena, pa za jedno 5000 sigurno. Mada se ne zalim, igra sve u fulu a fenovi se i ne pale uopste posto se pale tek kad dostigne 60C. Ne znam kakvo je stanje na KP doduse, mada po onome sto citah i oni malo krenuli da zezaju sa robom. Ali svakako je mnogo jeftinije nego u radnjama.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
Ima ih po radnjama, nazalost po mene, sada su AMD dosta jeftinije i spustili su cene a uzeh pre mesec dana 1060 6gb. Oko 35000 je od 4gb rx480 a oko 40000+ su od 8gb. Mislim da ima i taj XFX, samo sto ne stoji ta "black" varijanta mada je valjda isto GTR od 8gb. Da je ovakva situacija bila uzeo bih verovatno bez razmisljanja 480 od 4gb. Ko sto rekoh, pala im je mnogo cena, pa za jedno 5000 sigurno. Mada se ne zalim, igra sve u fulu a fenovi se i ne pale uopste posto se pale tek kad dostigne 60C. Ne znam kakvo je stanje na KP doduse, mada po onome sto citah i oni malo krenuli da zezaju sa robom. Ali svakako je mnogo jeftinije nego u radnjama.

Ćuti i uživaj sa svojom 1060.Još uvek je to i biće još duže vremena (prilično) bolja opcija.Nove AMD-ove kartice sa HBM2 neće biti toliko jeftine da bi dodatno oborile cenu RX 470 / RX 480 / GTX 1060 modela,ali će (možda) cenovno ugroziti preskupe GTX 1070 / 1080.
  Ako pogledaš Buildzoidov odgovor ispod njegovog snimka čerečenja XFX RX 480,čovek je bio jasan - PCB GTR varijante je potpuno drugačiji od PCB-ova ostalih njihovih četiristoosamdesetica.GTR je klasa za sebe.
  RX 480 je mogla biti solidna kartica,ali samo sa neuporedivo boljim hlađenjem,a tada bi bila totalno neisplativa.Previše sam prijava BSOD-ovanja i artefakata video da bih je smatrao dobrom,a i ko bi bio lud da šljasne 100$ za vodeno hlađenje referentne verzije i opet kaska za klokovanom GTX 1060,ili joj se jedva približi ? Govorim to kao neko ko ima (staru) AMD-ovu karticu i verovatno će u dogledno vreme imati i neki njihov noviji model.

( https://www.youtube.com/watch?v=wstG14DmZVk )
« Poslednja izmena: 23. Jan 2017, 22:42:18 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
pa ps4 se prodaje za 260eur. cemu vise sipanje toliko novca u hardver?
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
pa ps4 se prodaje za 260eur. cemu vise sipanje toliko novca u hardver?

Moji su razlozi dvojaki :

- Arma franšiza

- video-enkoding

S kraja vrelog proleća 2015. sam bio prinuđen rekodovati (  Smile ) čitavu seriju "Rim" (22 epizode) samo na "procesorske mišiće" .Moj neklokovani Phenom II X4 960T samo svojoj odličnoj izradi može zahvaliti što tada (i na onoj vrućini) nije pregoreo.Vreme je da i GPU ponešto preuzme na sebe i uštedi mi desetine izgubljenih sati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Do sada nisam kačio njihove recenzije hardvera.Na brzaka pogledavši,vidim da im se analiza ne razlikuje mnogo u odnosu na druge hardveraške lokacije.Dakle,tekst samo za nas koji nismo "guzonjini sinovi" (i kćeri) :

NVidia, ili AMD : ko pravi najbolju budžetsku grafičku karticu ?

https://arstechnica.com/gadgets/2017/01/best-budget-graphics-card/

« Poslednja izmena: 28. Jan 2017, 17:25:06 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Nova serija AMD procesora ( Ryzen ) stiže u martu,a nova serija GPU-ova ( Vega ) u drugom tromesečju 2017.Sa najnovijom vešću da će AMD (za razliku od Intelove Kaby lake serije) svojim novim procesorima potpuno podržati i Win7 - otvorene su sve mogućnosti da spakujete sebi neku novu konfiguraciju.
  Još samo da se ima vreeemeeena (vreme=novac)...
« Poslednja izmena: 02. Feb 2017, 18:57:34 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Zaboravih juče da pomenem - nVidia je pre 4 dana izbacila svoje nove (ß) Vulkan drajvere :

https://developer.nvidia.com/vulkan-driver

« Poslednja izmena: 05. Feb 2017, 13:40:17 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 00:12:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.278 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.