Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gradjani u Srbiji osudjujui korupciju----10 najvecih zala Srbije danas  (Pročitano 12110 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6230
Zakon o gradnji i dans predviđa kaznu zatvora do tri godine , za investitora, projektanta i izvođača radova, koji rade bez dozvole. Ko je otišao u zatvor, niko. Ima više divlje gradnje nego za vreme Miloševića. Normalno mito cveta, daje se često i gde ne treba, radi sigurnosti. Procedura rušenja divlje izgrađenog objekta je takav , da je to neizvodljivo. Dans zagovaraju novi, zakon. Poštujte postojeće zakone i biće red u zemlji. Ispadaju majmuni , oni što traže dozvolu za gradnju, jer svakih pet , šest godina , dođe neki zakon o legalizacije, gde je sve jeftinije. Znači ko je pošten plaća po ceni koštanja , a ko nije jeftinije.
Ima jedna druga stvar, koju mi je jedan Zlatiborac objasnio. Oni podnesu molbe da registrovanje divlje gradnje, u opstini dogovore blokadu rada opstine, a posto stvari se 'moraju' resavati u roku, privremeni organ odobri sve.
Dakle gradjevinci korumpiraju opstinare da se uvede prinudan uprava. Nesto u tom smislu. Pa dobiju po jedan stancic itd. To se radi ciklicno. Hajde da ne kazem, jer ne znam kompletnu reziju, ali nemam razloga da ne verujem prijatelju. Covek sagradio tri sprata po cetiri apartmana, imao dozvolu za jedan, podneo zahtev da se to prizna i kad je dosla prinudna uprava, odobrili mu zbog rokova a njemu odrapili 2 od 12 stanova.
Kad sam ga pitao jel to moguce, on me pitao gde ja zivim? Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 28. Jun 2009, 19:46:43 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Tvoj prijatelj jepotpuno u pravu. Samo izgleda da je investitoru mnogo jeftinije da nekome tutne stan , nego da sve dažbine plati po zakonu.Korupciju je lako ukloniti , ako to žele oni gore. Međutim sećaš se da je Velja Ilić , kao ministar za gradnju , zidao bolnicu na divlje. Znaš tu se izbegavajusve komunalne takse , koje nisu male, jer neko mora da ti izgradi put do objekta, dovede vodu, struju, telefon, gas.......Kod legalizacije to se smanji, te se dažbine prebace na poreske obveznike. Zato je mito jeftinije od legalnog postupka.Podmite, pa čekaju legalizaciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Gradjani sami podsticu korupciju.
to je cinjenica koju svi trebamo prvo da prihvatimo.
odatle se krece u resavanje problema.

zasto smo ti i ja spremni da damo nekom mito?
pa da bi nesto uradili, sto nam neka barijera zabranjuje, ili da bi smo nesto ubrzali zbog sporosti sistema, ili da bi nam neki birokrata dao dozovlu jer zakon je dvosmislen u necemu pa od volje birokrate zavisi da li semo ostvariti neki interes ili ne!!!!!!!!!!
reformom sistema ova korupcija je izleciva 100%!

e sada, sta nije izlecivo i uvek postoji!
korupcija koja je vezana za izricanje sankcija. to svuda postoji i svuda se tesko kontrolise. ali je najvise ima tamo gde postoji i gore opisana korupcija.
prosto, drustvo je u celosti korumpirano i to je opste prihvacen obrazac ponasanja. uz to, antikoruptivni mehanizmi nisu u stanju da isprate toliku korupciju, a zbog politicke nevolje da talasaju po partijskom plenu, i ne smeju.

manje socijalizma i birokratske redistribucije bogatstva, manje plena. manje plena, manje korupcije.

eto i ja da kazem nesto! dosadno mi, kisa pada....
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49764
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung Galaxy S24
Рецимо упис ђака у средње школе и на факултете....  Smile Свако ту тражи "везу"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6230
Gradjani sami podsticu korupciju.
to je cinjenica koju svi trebamo prvo da prihvatimo.
odatle se krece u resavanje problema.

zasto smo ti i ja spremni da damo nekom mito?
pa da bi nesto uradili, sto nam neka barijera zabranjuje, ili da bi smo nesto ubrzali zbog sporosti sistema, ili da bi nam neki birokrata dao dozovlu jer zakon je dvosmislen u necemu pa od volje birokrate zavisi da li semo ostvariti neki interes ili ne!!!!!!!!!!
reformom sistema ova korupcija je izleciva 100%!

e sada, sta nije izlecivo i uvek postoji!
korupcija koja je vezana za izricanje sankcija. to svuda postoji i svuda se tesko kontrolise. ali je najvise ima tamo gde postoji i gore opisana korupcija.
prosto, drustvo je u celosti korumpirano i to je opste prihvacen obrazac ponasanja. uz to, antikoruptivni mehanizmi nisu u stanju da isprate toliku korupciju, a zbog politicke nevolje da talasaju po partijskom plenu, i ne smeju.

manje socijalizma i birokratske redistribucije bogatstva, manje plena. manje plena, manje korupcije.

eto i ja da kazem nesto! dosadno mi, kisa pada....
Problem je sto postoji jedan opsti konsenzus da se sistem ne menja.
Samo im spomeni to, pa vec ide: ovaj hoce papu i nato da dovede u Srbiju.
A i podosta stanovnistva je vezano za taj isti plen za koji govoris. Javna preduzeca su jedina koja funkcionisu u drzavi, a tamo ti i leglo nakaradnog socijalizma.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Šta oće građani sad koji qrac? Što se nisu bunili kad su otkupljivali stanove za 20 marona u vreme hiperinflacije. Ne pada im napamet da su opljačkali svoje sugrađane koji su takođe uplaćivali u te fondove, a dobili qrac na biciklu. Pa dok to ne ispraviš nećeš nikad napraviti normalno društvo. A to da ti kaže neko od političara nema teoretske šanse. Odoše glasovi. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Šta oće građani sad koji qrac? Što se nisu bunili kad su otkupljivali stanove za 20 marona u vreme hiperinflacije. Ne pada im napamet da su opljačkali svoje sugrađane koji su takođe uplaćivali u te fondove, a dobili qrac na biciklu. Pa dok to ne ispraviš nećeš nikad napraviti normalno društvo. A to da ti kaže neko od političara nema teoretske šanse. Odoše glasovi. Smile
istina, odose glasovi.
ali mislim da kada bi se pojavila jedna takva partija mozda bi mogla da ugrabi 5%.
jos na kvarnjaka se predstavi iza neke nacionalne manjine da bi joj cenzus bio 3%!
cisto da 4. god. prica ovu pricu!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple 15
Da se nadovezem na onu moju recenicu.

Korupcija ce postojati sve dok postoje ljudi koji su spremni da ponude nesto za neku uslugu ili nesto slicno.

Korupcija je rodjena minut posle prostitucije, tako da spada u najstarije ljudske delatonsti. Postojala je pre stocarstva, pre ratarstva, a daleko pre drzave.

Takodje, ono sto je za mene sokantno je cinjenica da je propast porodice i opste moralno posrnuce na toj listi iza korupcije. A korupcija je posledica moralnog posrnuca.

I ne postoji drustvo koje je imuno na ovu pojavu. Eto, Japanci se ubijaju kad ih otkriju sa rukom u tudjem dzepu, ali to ne znaci da se takve stvari vise ne desavaju. Samo se bolje kriju.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Da se nadovezem na onu moju recenicu.

Korupcija ce postojati sve dok postoje ljudi koji su spremni da ponude nesto za neku uslugu ili nesto slicno.

Korupcija je rodjena minut posle prostitucije, tako da spada u najstarije ljudske delatonsti. Postojala je pre stocarstva, pre ratarstva, a daleko pre drzave.

Takodje, ono sto je za mene sokantno je cinjenica da je propast porodice i opste moralno posrnuce na toj listi iza korupcije. A korupcija je posledica moralnog posrnuca.

I ne postoji drustvo koje je imuno na ovu pojavu. Eto, Japanci se ubijaju kad ih otkriju sa rukom u tudjem dzepu, ali to ne znaci da se takve stvari vise ne desavaju. Samo se bolje kriju.

anea, po meni ti generalizujes problem korupcije.
ja se nadam da sam bio jasan u mom prethodnom postu.
zasto mi imamo korupciju na carini sa kineskom garderobom?
zato sto je jedna carinska stopa za nju, dok je druga za robu iz eu.
zasto mi imamo korupciju u urbanistickim sluzbama?
zato sto je zakon pun barijera i rupa, ali kroz rupe moze samo da te provede birokrata.

ostali nemaju taj problem, niti on prelazi granicu "normalnog ili ocekivanog"!

sa ovom drugom vrstom korupcije imaju svi, a oni sa trulim sistemom koji pocivaju na korupciji najvise.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple 15
Generalizujem zato sto je to globalna boljka.
Ne kazem da smo mi nesto bolji ili da je kod nas to manje izrazeno.

Kazem da je to globalna boljka i da tako treba da se resava.

Jos jedan primer... guverner Blagojevic... pokusao je da mesetari sa mestima u Kongresu i Senatu, pa je zavrsio u bajboku... al' za malo...
Umesto u zatvoru, sad je negde u nekoj prasumi i ucestvuje u nekom rialitiju Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.