Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: GPS navigacija s mobilnog telefona  (Pročitano 4641 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 3
Taj GPS me je uvek fascinirao. Ne znam koliko je to zastupljeno u zapadnim zemlajma? Koliko su do sada napraivli mapa? Verovatno postoje mape za London, Pariz, a kada odes u neki manji gradic, onda nista. Nas tu za sada koliko znam nema?

Mape postoje na nivou najmanjih ulicica najzabitijeg sela - za zapadnu evropu. ex-yu i istocna evropa je druga pricha. Za ove zemlje uglavnom nema podrske (citaj-mapa) proizvodjaca gps opreme, nego razne firme prave mape. Tako imash Croguide za SLO-CRO-BiH, kod nas infoteam pravi neku "mapu" puteva, mada postoji i jedna mapa ScG i jedna BGD koje bi trebalo da su free i koje se mogu DL u Garminove gps uredjaje. Oprema za automobile uglavnom ima i neku memorijsku karticu i/ili CD za dopunjavanje mapa, a poseduju i routing funkciju - zadash pochetnu i krajnju tacku i uredjaj odredi rutu po nekom algoritmu - najkraci put, koristeci samo autoputeve i sl pa te posle vodi dk vozis.

A dokle je to stiglo - pa imash igru koja se zove geocaching. Neko sakrije kutijicu sa par drangulija (olovka, bedz, gumica i sl) - to se zove cache - i objavi koordinate na internetu. Drugi onda idu i traze taj cache - kad ga nadju, loguju se kako bi dokazali da su ga nasli (upishes se u notes koji je ostavljen unutra), uzmu neku stvarcicu iz cache-a a stave drugu... Postoje varijacije, tipa treba resiti neku zagonetku da nadjes cache ili je cache od vishe delova, cache mozhe biti ostavljen ispred neke web kamere pa se mozhes videti na netu i slicno. -> www.geocaching.com

A kod nas ... pa kod nas postoji gps oprema ali su cene enormno naduvane. Postoji par cacheova, jedan u blizini Ade a ostali dole na kosovu.

Posto su ljudi spojili korisno sa lepim, organizovali su CITO akcije - Cache In Trash Out. Milsi da ne treba prevoditi ... :-)

Update: eeee vidi vidi, neko je pozabadao par keseva po beogradu - moracu jednom da svrnem tamo :-)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Black Sabbath

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 426
Zastava 011.Serbia
mob
Nokia 6630
Ja imama Graminov USB GPS, koji sam platio 150e , ali sam za nasu kartu valjda morao da doplatim oko 50e.
Na karti evrope koju sam dobio ima ucrtano i najmanje selo u evropi. Dok na nasoj kao sto sam vec rekao samo BG sa putevima po SCG.
Rutiranje radi super, po evropi naravno, ti mu npr. namestis da izbegava odredjene puteve,
ili mu biras da da prilikom rutiranje trazi najbrzi put ili najkraci. i pred krivinu ti kaze da za x metara skreces L ili R.

Rutiranje na nasoj kari jos nije moguce, ali sam cuo da cu za to morati da doplatim oko 100e, dok kopune nase karte dobijam dz.

pozz
IP sačuvana
social share
Apple iPhone
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
za rutiranje bi karta morala da se podvuče pod neku bazu i to se obično radi u autodesku i sličnim paketima. Što se tiče karata čak je i telekom radio neke avionske slike srbije i to kasnije digitalizovao. Ima i dobrih vojnih mapa koje su dosta precizne, neke sam i video i ok su. Od preciznosti karte zavisi i tačnost. Na autoputu sam uspeo da vidim čak i kojom se stranom puta krećem jer je greška bila oko 2metra.
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ok, polako sticem celokpunu sliku. Smile Znaci taj uredjaj koji ti imas je  Graminov USB GPS. Sta to konkretno znaci? Da li je to neki GPS uredjaj koji se preko usb-a kaci na lap-top ili sta? Drugo sto me zanima je da li se to komuniciranje sa satelitom gps uredjaja placa u vidu neke pretplate ili je to vec placeno trajno kroz kupovinu tih karata? Znaci za Evropu kazes da radi savrseno, cak i rutiranje? To me bas interesuje. Da li znas da li se kod nas negde moze kupiti nesto slicno, gde i po kojoj ceni? Takodje interesuje me da li postoji neka varijanra za mobilni telefon? Znam da su postojale neke TOM'S karte ili tako nekako za 6600, medjutim posto telefon ne moze da komunicira sa satelitom, pretpostavljam da to onda ide preko gprs-a odnsono baznih stanica, pa ne znam koliko je to pouzdano i precizno?
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
Evo ti slika kako to izgleda na sličnom uređaju firme Mio. Sve je pod windows-om a uneta je karta srbije prilično dobra!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Slika(053).jpg
(43.46 KB, 600x450)
Slika(054).jpg
(40.36 KB, 600x450)
Slika(055).jpg
(52.01 KB, 600x450)
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Black Sabbath

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 426
Zastava 011.Serbia
mob
Nokia 6630
Da moj GPS se kaci preko USB-a, bilo je verzija koji idu na BT, ali ja na laptopu nemam BT, a i ovo preko USB-a mi je bila sigurnija varijnata, i 20e jeftinija. preko BT, mozes da ga kacis na PC, i na PocketPC, nemoze na tel, na PDA sa PalmOS-om. Preplata je placena sa uredjajem.
Mislim da za 6600 postoje neki BT GPS-ovi, ali nisam siguran, ovde to nemas sigurno, nego ako imas nekog napolju ili preko interneta.

proveri PM.

pozz.
IP sačuvana
social share
Apple iPhone
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Hvala vam ljudi, Mnogo ste mi pomogli da shvatim nesto sto me je zanimalo, ali o cemu nisam imao blage veze. Sta mislite ovako realno sta je najisplativije a ujedno i najefikasnije od ponudejnih opcija? Da li kupiti posebno neki pocket pc pa onda ucitavati mape i kupovati neki usb gps ili nesto drugo?
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Black Sabbath

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 426
Zastava 011.Serbia
mob
Nokia 6630
Ako hoces PDA imas iQUE Mx, sa ugradjenim GPS modulom
ali cena je znatno visa, oko 700e, jedino sto tako kupujes i PDA i GPS.

ili neka varijnta preko BT koja je verovarno jeftinija.

pozz.
IP sačuvana
social share
Apple iPhone
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
Pa izaberi varijantu sve u jednom, tj. računar, telefon, gprs i gps i ta stvar se može naći već i za oko 600 eur
IP sačuvana
social share
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Black Sabbath

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 426
Zastava 011.Serbia
mob
Nokia 6630
... računar...

mislis na PocketPC ili ...
IP sačuvana
social share
Apple iPhone
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.192 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.