Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Govor Tomislava Nikolića u Savetu Evrope  (Pročitano 3837 puta)
30. Apr 2004, 01:13:08
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Аудио снимак: http://media.srsforum.com/audio/toma-se.mp3

Ladies and Gentlemen,

It is my wish to address you in my own name and on behalf of the Serbian radical party, which is the largest and strongest political party in Serbia and Serbia & Montenegro.

As a party enjoying the confidence of over two thirds of the Serbian people in Kosovo and Metohija we have a particular obligation to draw attention to a systematic persecution of Serbian people and the destruction of exceptional cultural heritage, Orthodox places of worship and other buildings.

Since KFOR arrived in Kosovo in 1999 with the task to insure order and safety for various ethnic groups, according to the data at my disposal about 200,000 Serbs and Roma have been expelled, over 2000 have gone missing, 147 Serbian Orthodox churches have been destroyed, most cemetaries desicrated or destroyed and the whereabouts of the remains of the bodies remain unknown.

On 17th and 18th March this year having first accused the Serbs of the death of 3 Albanian children, Albanians carried out an attack on Serbs and the representatives of the international community. Mr. Holkeri personally admitted that the Serbs were not to blame for the childrens deaths. Over 19 people were killed and 35 of the scarce remaining churches were demolished and damaged, and they were not only monuments dedicated to faith and history but also monuments of culture, art and some of them were of importance to Europe and the World.

The heaviest responsibility for the overall hard position of the Serbian people and the desicration and demolition of cultural monuments is in our opinion born by the United Nations administration headed by Harry Holkeri which has so far verbally condemed but essentially rewarded arsonists, destroyers and murderers. Even after the heinous crimes which occured on the 17th and 18th March 2004, instead of punishing the culprits Mr. Holkeri rewarded them by setting up the so called Kosovo office of foreign affairs, even though it is completely incompatible with the United Nations security council resolution 1244.

At the same time the greatest and crucial problem is caused by individual attempts, in the international community, to reopen the issue or revise the final status of Kosovo and Metohija established by resolution 1244 stipulating that Kosovo and Metohija is a constituent part of Serbia and Montenegro. The same document guarantees Serbia and Montenegro sovereignty over the territory and the territorial integrity of Serbia and Montenegro.

If there is a sincere wish at the Council of Europe to secure the peace and provide security in Kosovo and Metohija the parlaimentary assembly should help the final and full implementation of the UN security council resolution 1244 and recommend that the elections be held only after the effects of ethnic cleansing on the territory perpetrated since the arrival of KFOR and UNMIK have been eliminated. If this is not done the events of 17th March this year may happen again any day now.

Thank you.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
And if I may say, Toma's english is pretty good Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Линк је мало штуцао док је то снимано па лоше звучи  Smile.

Него биће и видео, само док се ишамарам са неким рил видео фајлом, конвертујем га у ави и исечем Тому.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Los je snimak to jes, ali ne zvuci lose uopste njegov engleski
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 47
OK
IP sačuvana
social share
Ukupna inteligencija svih ljudi na planeti je KONSTANTA. Stanovnistvo se uvecava!
The devil finds work for idle hands to do.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Очигледно је да се Тома добро спремио за дугу и успешну међународну дипломатску каријеру. Ко зна шта је још пред њим, можда једног дана буде председавајући Савета Европе, можда догура и до секретара ЕУ,  или га можда чека нека функција у УН Smiley.

На жалост многих партија које су мислиле да је довољно носити "демократију" у своме имену, Европа схвата значај слободне воље једног народа исказане на изборима. Очигледно је да је Европа свесна изборних резултата које ће Српска радикална странка остварити на свим нивоима, од избора за председника, преко покрајинских до локалних, а највероватније и ванредних парламентарних. Многи су своје предизборне кампање заснивали на теорији застрашивања како наводно дијалог између националних струја у Србији и Европе није могућ. Као и свака лаж и ова није била дугога века. Ово је по свему судећи година Српске радикалне странке која је заслужила да добије шансу да се самостално докаже и да Србији покаже пут ка бољим данима и Европи.

Видео снимак Томиног обраћања у СЕ (.avi DivX  ~3MB)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
A sada se probudi i reci sta imas ponovo Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Гледај овако  Smile, да сам ти пре месец дана рекао да ће Тома постати европски посланик сигурно би исто то рекао а ево данас Томе седи у СЕ  Wink. Проблем је у томе што ти немаш поверења у његове квалитете, али ми који га боље познајемо и који верујемо у њега знамо да је он политичар и дипломата светског калибра и да ће далеко догурати Smiley.
Ево већ данас је наставио своје међународне дипломатске активности и примио шефа мисије ОЕСЦ-а за развој демократије и контролу избора:

Томислав Николић: Даме и господо новинари, синоћ сам у 21 час примио шефа мисије ОЕСЦ-а за развој демократије и контролу избора, Владимира Вучанова, на његов захтев, зато што ме је звао јуче док сам још био у Стразбуру и замолио да се јуче обавезно нађемо. Кад сам рекао да то може само у девет увече, он је прихватио у девет увече.

Разговарали смо о предстојећим изборима, о томе да ли је потребно да ОЕСЦ контролише изборе, да ли ја мислим да избори могу да буду покрадени. Рекао сам да сам убеђен да избори не могу да буду покрадени, да ће својеврсна крађа избора бити непримерена предизборна кампања, у којој ће се сви кандидати обрушити на мене, у којој ће се служити лажима, измишљотинама, монтираним емисијама, исечцима из мојих реченица. Разговарали смо о свим овим годинама у којима се ОЕСЦ налази на известан начин у Србији, и ја видим да су наши ставови скоро подударни, само што то још увек треба сачекати, још неко време, па да и ОЕСЦ изађе у јавност са таквим ставовима. Разговарали смо о ситуацији у земљи, о развоју "демократије" за ове четири године, о томе како смо све даље од Европе, о томе шта смо направили од Србије, и наравно, питао сам да ли је то Србија коју је желела Европа, ово што сада ми живимо.

Указао сам на Закон о финансирању политичких странака који се примењује сходно на изборе за председника и рекао да ми нисмо учествовали у доношењу тог закона, да чујем да се Влада припрема да га мења, сада када је остало још мало времена до избора. Али, скрећем пажњу и вама новинарима да није тачно да ће тај новац бити исплаћен, закон је тако бесмислено написан, да ће кандидатима за председничке изборе припасти оних двадесет процената средстава предвиђених за кампању који се исплаћује на пет дана пред изборе. Неко ће успети да та средства потроши пре тога, неко неће ни то успети. Оних осамдесет одсто средстава исплаћује се 24 дана после првог круга избора, десет дана после другог круга избора. Ко је тај ко сме да узајмљује новац за кампању, рачунајући да ће сигурно да победи и да ће му припасти тих осамдесет одсто, не припасти као новац, него да ће држава да му исплати рачуне које је направио у износу од тих осамдесет одсто.

Чујем да је за време док нисам био ту министар Динкић поново најављивао своје тумачење закона и износа средстава које треба да припадне кандидатима. Наравно, Динкић је навикао да даје своја тумачења кад нико неће да га опомене због тога. Председник Владе ћути, наравно.

Иначе, на заседању Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру, мислим да смо први пут наступили као делегација једне земље. Наравно, било је чланова делегације који су показали своје право лице, којима није до државе Србије и Црне Горе, којима није до њеног угледа у свету, којима није до тога да поправимо било који документ који се нас тиче, али у принципу, ако вам кажем да смо први пут писали амандмане на неку резолуцију до сада и да то никада није радила делегација Србије и Црне Горе, да смо лобирали у Скупштини, међу посланицима пријатељских земаља, и успели да велики броја амандмана усвојимо и да сам после овога убеђен да у свим тим међународним институцијама где имамо представнике можемо да остварујемо у великој мери своје интересе, само треба мало озбиљније да се ради. Могао бих скоро да кажем и да сам задовољан тиме шта смо урадили у Стразбуру, а посебно оним шта сам ја урадио.

Хари Холкери је присуствовао седници, поднео је уводно излагање, нахвалио се, нахвалило га је неколико посланика, а онда сам му ја отворено рекао да он подржава убице и рушитеље, да вербално их осуђује а на терену их подржава, чак им је отворио и "Канцеларију за спољне послове", а поднео је предлог да 23. октобра, како је сам рекао, "Косовари" спроведу изборе на Косову и Метохији. Онај ко је један дан провео на Косову и Метохији зна да су "Косовари" Албанци а да су Косовци Срби. И ту реч "Косовари" убацили су већ у међународну политичку терминологију.

Упозорио сам Скупштину да су Албанци искористили лаж, монструозну лаж, да су Срби криви за смрт троје деце, да је Хари Холкери признао да Срби нису криви за то. Упозорио сам Савет Европе да не сме да дозволи, или да бар не сме да се сагласи са одржавањем избора 23. октобра, не пре него што се ситуација на Косову и Метохији врати у стање пре 17. марта. Наравно, и други посланици су у писаним говорима изнели податке о томе колико је цркава уништено, колико је људи убијено, колико је људи расељено. Европа о томе сада има потпуне податке.

Резолуција о стању на Косову и Метохији је усвојена, могла је да и не буде усвојена, недостајало нам је неколико гласова посланика, али нас је пресекао говор председника Азербејџана и после тога се неки посланици нису вратили у салу.

Иначе, ми кампању почињемо, ону најтежу, физички најтежу, почињемо 9. маја митингом у Новом Саду. Одржаћемо 28 митинга, три дана само нећемо имати митинге. Имамо још неких планова. Нисмо планирали 9. маја да почнемо, почели смо уназад од 9. јуна када је последњи дан за митинге, среда у Београду, враћали смо се уназад, три дана прескочили, и као по Божјем провиђењу, наша кампања почиње на Дан победе против фашизма. Па лепо, 9. маја свет је победио фашизам а ми крећемо у кампању којом ћемо победити и бившу и садашњу власт. то нам је циљ, то нам је императив, хоћемо да окупимо све патриоте, хоћемо да докажемо свим грађанима Србије, и оним најсиромашнијим и онима који мисле да су их сви заборавили, да има некога ко на њих мисли и да има некога ко ће за њих да се бори, да има некога ко ће Владу и да опомиње и да хвали.

Видели сте како је прошао предлог Владе за решавање ситуације на Косову и Метохији. Није случајно толико дуго трајала израда, нису се слагали радикали. Нисмо могли баш све да променимо тако како смо хтели, али смо натерали Владу да напише да је Косово и Метохија саставни део Србије. И онда су наши посланици гласали. Тако ће бити и за друге тачке дневног реда.

Ја Скупштину не користим за предизборну кампању, видели сте то и сами. Ја противкандидате не користим тако што бих указивао на то шта код њих не ваља или да они сами не ваљају. Ја медије не користим тако како их они користе против мене, зато ће њихова борба против мене бити јако тешка.

Ми ћемо уложити све што можемо да победимо у првом кругу. То је било све што смо ми припремили, ако имате неко питање, изволите.

Новинар: Након што је усвојен План за решавање проблема на Косову и Метохији, кад можемо да очекујемо да ће Уставна комисија наставити да ради, тј. Одбор за уставна питања?

Томислав Николић: Све сте добро рекли. Ми смо прихватили да учествујемо у изради новог Устава, иако мислимо да је довољно променити постојећи, али да то радимо искључиво на Одбору за уставна питања Народне скупштине. На првој седници Одбора почео је да провејава предлог да формирамо пододбор, и ви знате шта је разлог. У том одбору радикали имају највише посланика, највише чланова одбора, а кад су формирали пододбор, онда је свака одборничка група добила по једног члана пододбора. Занемарена је снага посланичких група, чак Г17 плус има два члана. Е, сад замислите онога ко има 34 посланика, он има два члана Пододбора за уставна питања а ми који имамо 82 посланика, ми имамо једног. И тада смо им на првој седници рекли: "У томе нећемо да учествујемо, кад почне да ради Одбор за уставна питања, ми ћемо радити на седницама Одбора сада пошто је Влада поднела предлог, сада ћемо почети". Али, они желе да све заврше у Пододбору, а да се Одбор само сагласи, као да он нема другог посла. Зато нас не интересује да ли пододбор ради, ко у њему ради, каква решења предлаже, ми чекамо седницу Одбора за уставна питања, а ту ће посао почети од нуле. Онај коме је стало до тога да се време губи нека каже зашто му је до тога стало. Ми не журимо са израдом Устава, нећемо да га заустављамо кад буде рађен на Уставом предвиђен начин. Али, Пододбор за уставна питања не постоји. Ми смо чак морали одлуком Скупштине Србије да Одбору за уставна питања наложимо да приступимо изменама Устава. Ни њему то не пише у Пословнику, а сад су одмах измислили неки пододбор. Нема више играња у Скупштини, сад мора озбиљно да се ради. Ко мисли да може без нас то усвоји у Скупштини, ко мисли да без нас може на референдуму да обезбеди половину уписаних бирача, нека се игра са писањем Устава. Да сам на њиховом месту, не бих се играо са тим.

Ми ћемо вам поделити план одржавања митинга, план за цели дан, зато што нама митинг није једина активност тог дана, ми ћемо обићи и све општине које се налазе у седишту округа у коме се одржава митинг. Имаћете сви тај термин, план, па добро сте дошли где год се појавите, наравно.

Новинар: Интересује ме око ове изјаве подгоричким "Вијестима" да ће уколико се Црна Гора отцепи, Србија свести на нулу економске односе са Црном Гором. Интересује ме због чега тако сматрате да то тако треба?

Томислав Николић: Ја сам дао интервју подгоричким "Вијестима" у Стразбуру, још увек не знам тачно како су пренели, видим да се играју и изгледа да ћу морати. Рекао сам да нећу никоме да дајем интервјуе и вести и изјаве, али изгледа да ћу морати заиста то да поштујем.

Ја сам само упозорио руководство Црне Горе, ако мисли да се отцепљује, да треба да има подршку грађана на референдуму и да је то воља бирача коју ћемо ми да поштујемо. Али, ако већ мисле да се отцепљују морају да мисле колико дуго ће та држава да постоји после тога, како ће економски моћи уопште да преживи, шта ће бити са грађанима Црне Горе који живе у Србији. Неко ће да се запита. Ако заиста желе да се раздвојимо, а зашто бисмо имали односе? Јер онај ко жели да имамо економске односе нека размишља о томе да ли да се отцепи или не. Не треба мене да питате шта ће бити са економским односима, питајте Црну Гору, јер да јој требају економски односи са нама, она не би одлазила. Јер онај ко вам треба, њега ваљда не напуштате. Очито је да им не требамо, очито да могу сами. Знате да Устав Савезне Републике Југославије није дозвољавао отцепљење и ми смо се тада залагали зато да отцепљење не може да буде. Била је потребна сагласност обеју република чланица, Србија није давала сагласност на отцепљење. Сада су сами усвојили Уставну повељу, по тој Повељи ако се референдумом грађани у једној држави чланици, како то зову, изјасне за отцепљење, та држава се отцепљује и више јој ништа не стоји на путу. Али, да крава пасе у Србији а да јој музу млеко у Црној Гори, то неће бити могуће.

Знате, ако кажу да нисмо браћа и да нисмо један народ, онда потпуно се другачије развијају економски односи. Сад је Србија спремна да помогне Црној Гори, није терет Црна гора Србији. Није, ја то гледам као да помажемо Пироту, као да помажемо Суботици, али ако се заиста раздвојимо у две државе, поставиће се многа питања онда, видећете и сами. Крене ли тај процес растакања, онда ће се ићи до најситнијег, до најситнијег. Видећете како ће то да иде. Црна Гора је то урадила још пре неколико година, кад је посебним таксама опорезовала викендице грађана Србије на територији Црне Горе. Све што раде, изазваће последице, наравно. Ако немате више питања, хвала вам.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ok videcemo Smiley Sve ce to vreme pokazati Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
:x
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.