Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 00:22:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Govor Medvedeva odslikava stanje u Rusiji  (Pročitano 13673 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Elektronika,metalurgija,svemirska tehnologija Smile
Cime se ti bavis kad tresnes tako nesto?
studiram masinstvo Wink

ajde reci sta je pogresno?
« Poslednja izmena: 14. Nov 2009, 00:42:26 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Daj skorpion o cemu ti pricas, pa rusi su izbuzili oko 10 km u dubinu a ti pricas o vadjenju nafte...

Realno ti rusu da drzis predavanje je smesno, tj tvoji kometari su smesni da tako pricas o necemu sto sluzi samo za vadjenje nafte, tj tu tehnologiju vise niko ne razvija jer nema potrebe.

A sto se tice ruske tehnologije su jedni od boljih u svetu samo sto se ne raklamiraju pa ti ne znas nista o tome. Dok non stop gledas reklame i visis na zapadnim sajtovima pa mislis da jedini oni nesto rade.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 6230
Elektronika,metalurgija,svemirska tehnologija Smile
Cime se ti bavis kad tresnes tako nesto?
studiram masinstvo Wink

ajde reci sta je pogresno?
Dakle masinrvo? Ko bi rekao? A rekao si metalurgija?
Pa idi u zelezari Smederevi i vidi koja je oprema do celicane  a koja od celicane i sve ce ti biti jasno. Do celicane sva ruska (drzava regresira sa 60%) a od celicane (valjaonice) americka i engleska.
Prave bato samo sirovinu a ostalo mora zapad da pravi kvalitet.
Elektronika? Reci mi samo jedan ruski mikroprocesor!!!!!!! Sve ostalo je pljuni pa zalepi.
To imaju samo ameri i japanci.IBM i Motorola. Ko jos pravi?
U svemirska istrazivanja se ne razumem, ali razumem se debelo u laboratorije, pod pretpostavkom da se tamo vrse analize, a ne u kafani.
Lepo vas je ujka Lenjin ucio da treba praviti masine koje prave masine, samo sto ste svi taj cas omanuli od kad ste poceli da sanjate kuratog rusa na tenku.
Lepo vas je ujka Lenjin ucio da treba energetika d abude korak ispred industrije, ali ste i tamo omanuli.
Pravi lenjinizam je ovde znao drug Tito, ostali ste van domasaja. Zato je i dao da se grade elektrane i snimao se pored struga (prerada a ne proizvodnja gvozhdja).
Sreca sto je drug Tito voleo i p*cke i cugu, pa ja dao narodu da malo okusi i toga. Smile Smile Smile
Podobnima samo.
Vidis kako @thug_life mene optuzuje da gledam zapadne filmove? Brani jaran kuratog rusa na tenku, ne da , da mu otmem san.
Ako, samo je omanuo da sam ceo zivot proveo u dve tehnologije: gvozdje na pocetku a posle nafta. U svim oblicima. Od vadjenja (rudarstva i bushotina) do finalnog proizvoda, Punta i plastike (Imam plasticne naocare od 500 evra - moj papin lokator),
Hajde da ne pricamo.
Znas gde su rusi sa tim tehnologijama? Negde na 20-om mestu u svetu.
U metalurgiji su recimo iza Ceske.
Zato Medvedev pametno kaze: sirovine, pamet, ozbiljni ljudi i razvoj.

Hajde da uzmemo jedan prost primer. Svi imate kompjutere. Da li bih ja mogao da nadjem desetoricu ljudi koji da perfektno rade AutoCad, ali ono sa poznavanjem svih propisa iz tehnickog crtanja i sa poznavanjem bar jedne tehnologije.
Nema bato. Znas zasto? Zato sto nemas masine koje prave masine. Nema ko da ih uci.
Pa zabrlja misem neki crtez pa kaze ja to znam. Zna qrac. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
Hajde da uzmemo jedan prost primer. Svi imate kompjutere. Da li bih ja mogao da nadjem desetoricu ljudi koji da perfektno rade AutoCad, ali ono sa poznavanjem svih propisa iz tehnickog crtanja i sa poznavanjem bar jedne tehnologije.
Nema bato. Znas zasto? Zato sto nemas masine koje prave masine. Nema ko da ih uci.
Pa zabrlja misem neki crtez pa kaze ja to znam. Zna qrac.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Qtek 小米

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 6230

Tako gambi pecinski care, ide polako iz dupeta u glavu. Moze to ne brini. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Qtek 小米
У Чеченији убијено 20 екстремиста
13. новембар 2009. | 21:15 | Извор: Бета
Ростов на Дону -- Владине снаге у Чеченији убиле су више од 20 екстремиста, а у суседној руској републици Дагестану у експлозији бомбе на гробљу погинуло је троје људи.

Чеченски председник Рамзан Кадиров рекао је да је међу убијеним у планинским областима на југу те републике био и вођа чеченских побуњеника Доку Умаров.Кадиров је рекао да је међу мртвима идентификован побуњеник који је био близак сарадник Умарова и који је често био поред њега.

Није навео друге податке који би указали да је Умаров погинуо, а рекао је да се чекају форензичари да идентификују погинуле.

Чеченски министар унутрашњих послова Магомед Данијев рекао је да међу владиним снагама није било жртава.

Насиље на северном Кавказау је ескалирало у протеклих неколико месеци, а руски председник Дмитриј Медведев је у јучерашњем обраћању нацији оценио да је тај регион разлог за озбиљну забринутост.

У Дагестану који се налази источно од Чечење, у експлозији бомбе на једном сеоском гробљу погинуле су удовица, ћерка и сестра полицајца који је недавно настрадао у нападу побуњеника, рекао је портпарол дагестанстог министарства унуташњих послова.

Он је додао да власти верују да су напад извели исламски екстремисти.

У Ингушетији, руској републици која се такође налази источно од Чеченије, убијена су три екстремиста који су пуцали на полицијски пункт, рекла је портпаролка ингушетијског министарства унутрашњих послова.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 6230
„Dubina krize i oštrina problema koje je ona donela govore da će period stabilizacije i oporavka biti prilično dug. Povremeno će se javljati znaci ekonomskog oporavka u pojedinim zemljama, a tokom tog procesa mogu se pojaviti neočekivani lideri - oni koji će prvi zabeležiti znake ekonomskog rasta. Najvažnije, ipak, nije brzina oporavka ekonomije, već kvalitet tog oporavka”, ukazao je Medvedev u članku pod naslovom „Uloga Rusije u 'prelaznom periodu'”.
On je ukazao da će pažnja zemalja sveta iduće godine biti usmerena na poslekrizni razvoj, prenela je agencija RIA Novosti.
„Počeće da se uspostavlja sistem funkcionisanja nove ekonomije, kojem će prethoditi preispitivanje vrednosti. Aktuelnija i bitnija će postati pitanja bezbednosti i zaštite čovekove okoline, smanjenje potrošnje energenata i prirodnih resursa, dostupnost informacija, zdravlje i mobilnost stanovništva. Državni troškovi za naučno-istraživačku delatnost će ostati među prioritetnim”, naveo je Medvedev u članku.

On je ukazao da Rusija tu nije izuzetak. „Mi smo već aktuelizovali rad na podršci nauci u oblastima koje mogu osigurati stabilan razvoj zemlje u dugoročnom periodu. Ulagaćemo novac u tehnologiju kojom se štedi energija, u razvoj atomske energije i alternativnih vidova energije, u nastavak osvajanja kosmosa, informacionih i novih medicinskih tehnologija, u razvoj lekova i medicinskih sredstava”, napisao je Medvedev.
To će, po njegovom mišljenju, stvoriti dodatne mogućnosti za međunarodnu saradnju.
„Uveren sam da će ta dostignuća Rusije biti potrebna svetu”, naglasio je Medvedev.

Izvor Blic

Rusi definitivno imaju pravog coveka.
« Poslednja izmena: 14. Nov 2009, 15:26:04 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Bosch pumpa
http://www.blic.rs/blickomentar.php?id=3900

Ekonomija
Vladimir Gligorov | 11.11.2009
Korist od slobode

Vladimir GligorovViše od pedest posto građana Rusije veruje da bi njihovoj deci bilo bolje kada bi mogli da odrastaju u Sovjetskom Savezu, a ne u današnjoj Rusiji. Zidovi, dakle, a ne sloboda, mogu nekima da izgledaju korisni. Kako stoji stvar u srednjoj Evropi, a kako na Balkanu?
Nezadovoljstvo stanjem u privredi i standardom je veliko, ali u srednjoj Evropi se političke slobode cene. Objektivno, međutim, privredni je napredak nesporan. Proizvodnja je znatno povećana, posebno industrija i izvoz. Uz to, nejednakost, po mnogim pokazateljima, nije značajno povećana, u velikoj meri zbog snažnog privrednog rasta, koji je omogućio i da se vodi briga o socijalnoj stabilnosti. Zaista, zahteva se veća individualna odgovornost, a to znači i veća izloženost rizicima kod donošenja odluka, što je verovatno razlog da nekog prevelikog oduševljenja privrednim dostignućima nema. Ali nema sumnje da je sloboda srednjoj Evropi bila korisna.
Drugačije stoje stvari na Balkanu. Tu se vrednost slobode još uvek može oceniti po šteti koju nanosi nesloboda. Posle dvadeset godina sukoba kako bi se podigli svakojaki zidovi, razlika između onih koji ih ruše i onih koji ih se drže je očigledna. Balkanske zemlje članice Evropske unije i Albanija prolaze bolje od još uvek zavađenih zemalja bivše Jugoslavije. Ove poslednje ili proizvode jedva nešto više ili znatno manje nego pre dvadeset godina. O industriji i izvozu nema mnogo smisla ni govoriti. Uz to, cvetaju ideologije, kako se nekada govorilo, bekstva od slobode i preziranja realnosti. Za razliku od Rusije gde se čezne za Sovjetskim Savezom, ovde se čezne za nekim drugim negativnim utopijama. To ne znači da se ne ceni sloboda, što se recimo vidi i po popularnosti ukidanja viza, već samo da iza zida, već dvadeset godina, korist imaju graditelji i čuvari zidova i glorifikatori neslobode.

« Poslednja izmena: 14. Nov 2009, 18:49:26 od tvzec »
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung 
Доста пута је већ Медведевговорио о проблемима Русије и животарењу на извозу енергената.

Не крије ништа и говори шта је и како је заиста.

Што неко рече овде, сад ће радикали послати писмо Путину да склони тог издајника. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 00:22:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.