Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Jul 2025, 17:30:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gothic 4 - Arcania  (Pročitano 3612 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
Ne moze da se krivi Piranha bytes, sa obzirom da oni nisu radili na cetvorci, vec neki anonimusi  Smile. a JoWood radi ono sto i svaki prosecan izdavac radi: izbacuje polugotove proizvode.  Smile
maaa...tvrdim da su danas svi developeri iste budale.ali,svi,zaista svi.cak i oni najbolji,poput Bethesde,Biowarea,i ostalih koji kobajagi danas paze na kvalitet.

evo,sad bas dok igram Dirt 2(da,tolko ga kidam da mogu da pravim citave planove dok vozim EVO po njegovim stazama...  Smile ) se bas mislim sta bih ja sve napravio samo da mi "daju" engine Far Cry 2ke...  Smile

ne mozes da zamislis.aj sto bih mogao da napravim 10 razlicitih tipova igara sa razlicitim konceptom i gampleyom,nego sto bi svaka bila remek-delo.

a sta svi rade?sviraju kurcu.bude super ako se neko jednom seti da ubaci nesto originalno,ako se neko jednom seti da doda frakcije u neki zanr,ako se neko jednom seti da doda mogucnost upgrade-a za kola/masine/brodove,itd,itd...

koje su to lencuge,jebote,pa ja da imam polovinu resursa i znanja koje oni imaju,pa,kazem ti,dosad bih bre napravio bar dva remek-dela.  Smile

strasno,jbt...

a tek i sto se price tice...  Smile firme koje se 20 godina bave gamingom,pa opet nisu u stanju da smisle nesto kvalitetno.a ja uzmem igram Dirt 2 i vec pocnem sam od sebe u glavi da razvijam (jos) jednu novu pricu za igru,i vec razmisljam kakav bi gameplau bio,koji bi joj engine najbolje pasovao,i slicno...

i to sve u par minuta dok letim po stazi,eeeej!!! a ovi sede citave decenije tamo,okruzeni kompovima,teksturama i znanjem,i opet nisu u stanju ni osnovnu pricu da urade kako valja.  Smile

muka mi je vise od toga.  Smile

i to ne kazem samo za ove sa Gothicom,nego za SVE developere.ali bukvalno sve njih.

no,dobro,ajde,nije to sad tema,ali nisam mogao da se suzdrzim.pogotovu kad pomislim da ja smislim nesto za tri minuta dok przim igru,a oni protrace citave decenije,a da ne mogu ni osnovu price da razviju. Smile
Kako bi lepo pao jedan reboot Gothic serijala od dvojke pa nadalje... ponovo da iz korena naprave trojku, a sadasnju bljuvotinu da spale. Smile
potpuno se slazem.  Smile
stavise,za mnoge igre bih ja rado napravio remake da mogu.
pogotovu sto te za koje bih napravio,to i zasluzuju,da ih neko napravi kako valja.
« Poslednja izmena: 23. Okt 2010, 01:13:49 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
konacni utisak o arkaniji (posto ovu igricu mogu samo tako da zovem, jer ovde nema g od gotika):

Smiley grafika, dizajn, zvuk su prvoklasni; da su dizajneri radili sa nekim ko je umeo da osmisli dobru radnju ovo bi bila vrhunska igrica.

:| muzika solidna, ne epska, ali prijatna za slusanje. sama prica u osnovi nije losa, razvija se filozofija o trojici bogova, sa dodatkom novog vrhovnog bozanstva, sto je u stvari i pozadina osnovne price o ratu.

Smile igrivost ocajna:

-definitivno je najveci minus igre linearnost, i to ne samo u prici vec i u kretanju. kada zavrsite sa jednim delom mape prelazite na sledeci i nazad se vise ne vracate. svaka igra mora u jednom trenutku da postane linearna, ali ova je to od samog pocetka sto je odavno prevazidjen koncept za avanture ovog tipa. aj da je akcenat na igri bacen na samu borbu kao sto je slucaj recimo sa diablom (i njegovim kopijama) pa da kazemo nema veze sto se sve svodi na "idi i ubijaj" ali kao sto vec rekoh borbe nisu narocito zanimljive.

-borbe zapravo i nisu lose, ali svakako nemerljive sa borbama kakve pamtimo iz gotika. meni je bilo potrebno da namestim na hard da bi mi bilo prijatno za igru, ali sam se na kraju tolko smorio da sam prebacio na easy kako bih sto pre zavrsio igru.

-karakter se razvija sam zavisno od nacina igre, a igrac ima mogucnost samo da ulaze na nekoliko razlicitih poteza. oruzje i opremu nije potrebno kupovati, nacicete ih u toku igre.

-kod trgovaca je potrebno uzimati samo napitke i to kolko mozete jer su neverovatno skupi. ali ajde, uglavnom sve bitke mozete da dobijete bez napitaka, a ako ne, onda pobegnete iz borbe da se izlecite zavojem, pa nazad da dovrsite protivnika.

-ne postoje zanimljivosti u igri koje nisu vezane za borbu. nema logickih zadataka koje bi trebalo da resavate u tamnicama, nema intriga medju nps-ovima u koje treba da se umesate, nema resavanja sporednih zadataka kako biste nasli opremu koja ce olaksati igru kasnije, i tako dalje da vise ne nabrajam.

sve u svemu, ako bih trebalo nekom da preporucim ovu igru, preporucio bih je da bi video sta je napredak u renderigu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Jul 2025, 17:30:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.