Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 01:00:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gospod ce podici mrtve da im sudi ...  (Pročitano 27652 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Bog je dao zakon,ali ne sudi kada umremo...kada covek umre,onda prolazi kroz mitarstva,kojih ima 20,na tim mitarstvima se sada kao gleda sve dobro sto si uradio,i sve lose...andjeli se trude da nadju sve tvoje dobro,a demoni ono najgore o tebi,i na osnovu tog suda se odredjuje gde ces da ides....ali taj sud nije konacan,jer ako dusa ode u pakao,onda se nasim molitvama spasiti,i njene muke olaksati,ali kada dodje sudnji dan,onda ce suditi Bog,i to je konacni sud,i vaskrsnuce mrtvi,isto kao Isus Hrist,itd,itd.....mrzi me da pisem dalje....
Uopste mi nije jasno o cemu ti pricas, posto nista o cemu ti pricas nema veze sa biblijom.
Samo ziv covek moze da bude mucen, samo ziv covek ima osecaj bola, zivot je dusa koja nestaje kada
zivot nestane, Bog ubija samo gresne, ukljucujuci i bebe zbog greha otaca.

Lepo sam te pitao, ako tvrdis da postoji "vaskrsnuce zemlje u koju su se gresnici pretvorili" reci u kom se stihu
u Otkrovenju 20 govori o ljudima koji zive danas ?

Zasto se uopste ubacujes na teme koje se bave biblijom ako te mrzi da pises ?
Zasto ponavljas da je jedino vazno da si nesto napisao i da nema veze sta si napisao ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Necu da ponavljam neke stvari, sta je YU vec napisao. Samo bih dodao jos jednu stvar koja je izvucena i objasnjena tako da na kraju i opravdava zlocin. Naime, rec je o tome, da se propagira i to, da je Bozija ljubav tolika, da je dovoljno i najvecem zlocincu, u zadnjem sekundu zivota ... da se iz sveg srca pokaje, i bice mu oprosteni svi grehovi. Mozete zamisliti posledice takvog uverenja ...  Smile
Citajuci sta je na temi sve receno, vec se pitam, koliko li sam jos raznih uverenja propustio ... ne cuvsi za njih.  Smile A svi se navodno pozivaju na Bibliju i Boga.
« Poslednja izmena: 24. Dec 2009, 12:08:11 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Ne trebaju mi anđeli advokati. Hoću sam sebe da zastupam. Razbiću te đavolčiće tužioce, neće znati šta ih je snašlo Smiley
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Bog je dao zakon,ali ne sudi kada umremo...kada covek umre,onda prolazi kroz mitarstva,kojih ima 20,na tim mitarstvima se sada kao gleda sve dobro sto si uradio,i sve lose...andjeli se trude da nadju sve tvoje dobro,a demoni ono najgore o tebi,i na osnovu tog suda se odredjuje gde ces da ides....ali taj sud nije konacan,jer ako dusa ode u pakao,onda se nasim molitvama spasiti,i njene muke olaksati,ali kada dodje sudnji dan,onda ce suditi Bog,i to je konacni sud,i vaskrsnuce mrtvi,isto kao Isus Hrist,itd,itd.....mrzi me da pisem dalje....
evo ja cu da dovrsim:
a onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 

Ako dobar covek umre i mrtav je ,On je otisao vec gde treba sta ima vise da mu se sudi.

Mi pravoslavci sahranjujemo svoje mrtve,muslimani cine isto dok Katolici i Protestanti i Hindu spaljuju svoje mrtve

Ako je duhovno vaskrsenje zasto se ne kaze Vaskrsenje Gresnih nego se kaze vaskrsenje preminulih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50016
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung Galaxy S24
Mi pravoslavci sahranjujemo svoje mrtve,muslimani cine isto dok Katolici i Protestanti i Hindu spaljuju svoje mrtve

Чудно да католици спаљују мртве, јер су свештеници - учесници првог крсташког рата; у Јерусалиму бранили да се то ради - али се морало како се не би сви разбољели и помрли...
« Poslednja izmena: 31. Dec 2009, 12:15:59 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Ma boga mu poljubim  i  u Srbiji ima krematorijuma ,jeftinije je nego da kupujes plac,i onako ce cika Boga da vaskrsne sve mrtve kad bude dosao sudnji dan.
« Poslednja izmena: 31. Dec 2009, 13:04:57 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 1800
Prvo da pohvalim temu, navela me je da malo razmišljam (što odavno nisam radio  Smile ) ali na žalost nije to razmišljanje dalo ikakvog ploda...

ali (offtopic) ovo mi je zapalo za oči:
Nema li Bog pametnija posla nego da to radi ?? Jel' to ono obecanje o vecnom zivotu, ako jeste, cemu onda odlazak u Raj ako vec dize mrtve, ... ?? Dosta je nelogicnosti u raznim objasnjenjima koja se suprotstavljaju jedno drugom. Da li se opet svodi na neki prenosni smisao, simboliku ... ??

Koja bi Vasa shvatanja i razmisljanja bila povodom toga ?

Ovakvo razmišljanje sam i ja imao jedno vreme. Ali to je razmišljanje sa ateističke tačke gledišta...Npr:
Ako je Bogu cilj da ljudi žive po 10 zapovesti, zašto ne dokaže svoje postojanje? Što da veruju u njega kad je svemoguć... Može (i u interesu mu je) da se pojavi, dobije sledbenike i poveća broj ljudi koji će se stvarno pridržavati tih 10 zapovesti što mi je na kraju i cilj... Ali s tačke gledišta nekog vernika, to je najobičnija diktatura. Nema vere tu... Kad bih ja bio vernik (a bio sam) za mene bi Bog bilo nešto drugo... Nešto što leži u svakome, neka dobrota itd...

Tako da vera ne bi bila vera kad bi dokazao postojanje toga u šta veruješ. Veru može da shvati samo vernik. Čak, ne može ni da je shvati u potpunosti, ali može da je prihvati i živi po njoj. Bar je to neko moje ubeđenje.

otprilike ovde je sve rečeno (u drugoj polovini klipa):  Smile

što se teme tiče i ja sam pomislio na nešto slično ovome:
Citat
Moze biti da je stara zaboravljena civilizacija imala takvo znanje, da su bogovi bili alieni, ili da imamo te zapise i secanje u samij DNK ili da DNK ima neku vezu sa nekom univerzalnom memorijom.

ali nekako mi se ne uklapa... Bolje da kažem da ne znam nego da lupam... Bar znam na čemu sam...

Citat
Samo bih dodao jos jednu stvar koja je izvucena i objasnjena tako da na kraju i opravdava zlocin. Naime, rec je o tome, da se propagira i to, da je Bozija ljubav tolika, da je dovoljno i najvecem zlocincu, u zadnjem sekundu zivota ... da se iz sveg srca pokaje, i bice mu oprosteni svi grehovi. Mozete zamisliti posledice takvog uverenja ...

hm... Gledajući iz tačke gledišta 'unutrašnjeg Boga' (ono 'bog je dobrota koja čuči u svima nama') teško da postoji Bog u takvim ljudima. Oni možda mogu da lažu druge ljude ali ne mogu da lažu sebe. A u sebi misle da je to što su uradili nešto dobro... Jer zli ljudi misle da je zlo koje oni čine u stvari dobro... Sve zavisi od referentnog sistema. A za njih kao nevernike, pokajanje ne znači ništa... Stoga idu u pakao... Valjda...

E sad... Šta je s ljudima nad kojima je načinjeno zlo? Da li su oni stavljeni u iskušenje da pođu istim putem i čine zlo drugim ljudima? Zašto je greh ako sebi oduzmeš život kad ti je pobijena cela familija a ti si u invalidskim kolicima i fali ti pola glave? itd...

izvinjavam se za off
« Poslednja izmena: 31. Dec 2009, 13:48:11 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Rezolucija za Novu godinu,
Odlucio sam da Nemam kajanja za stvari koje sam uradio,to pripada proslosti
Daklem idem na toplo mesto gde cu da imam lep ten i sve poroke kojih je raj lisen kao i obilnu kolicinu seksa
i nasilja Ha Ha Ha  jer Svako ima pravo da veruje u sta zeli,Jer svako ima svoju viziju Raja i Pakla...

Kazu neki da ce ti dusa patiti ? Sta oni znaju cemu se covek nada i sta covek voli ?
Reka od Meda i mleka Bljak ,to moze da kaze samo onaj koji nije svestan koliko neke strasti coveka mogu da idu daleko,i koliko njegova vera moze ici duboko.
Ima ljudi koji uzivaju u seksu ,kojima je patnja inspiracija i kreativna snaga i ciji je bol svoj ili tudji cisto zadovoljstvo ,Posle hiljadu ratova koje je imala ljudska civilizacija zar nije lepse imati jos veci  i jos lepsi.
Silovanje i pljackanje neprijatelja je vekovna tradicija od Jerusalima,balkanskih ratova  pa do ovih danasnjih ratova,

U Paklu su Prevara,lazi ,obmana,ucenjivanje i borba za Vecu Moc i prestiz ,bas kao ovde na zemlji .
Od svega sto ste procitali o Raju zar to nije jedno uzasno dosadno mesto kao da su svi na horsu,
Ljubav ,mir,tolerancija,razumevanje, raj  je stvarno za ovce koje zive u agoniji ,bez greha bez svog glasa
koji vristi iznutra  ;

JA SAM OTAC I MOJE JE IME HAOS .

« Poslednja izmena: 01. Jan 2010, 10:05:58 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Rezolucija za Novu godinu,
Odlucio sam da Nemam kajanja za stvari koje sam uradio,to pripada proslosti
Daklem idem na toplo mesto gde cu da imam lep ten i sve poroke kojih je raj lisen kao i obilnu kolicinu seksa
i nasilja Ha Ha Ha  jer Svako ima pravo da veruje u sta zeli,Jer svako ima svoju viziju Raja i Pakla...

Kazu neki da ce ti dusa patiti ? Sta oni znaju cemu se covek nada i sta covek voli ?
Reka od Meda i mleka Bljak ,to moze da kaze samo onaj koji nije svestan koliko neke strasti coveka mogu da idu daleko,i koliko njegova vera moze ici duboko.
Ima ljudi koji uzivaju u seksu ,kojima je patnja inspiracija i kreativna snaga i ciji je bol svoj ili tudji cisto zadovoljstvo ,Posle hiljadu ratova koje je imala ljudska civilizacija zar nije lepse imati jos veci  i jos lepsi.
Silovanje i pljackanje neprijatelja je vekovna tradicija od Jerusalima,balkanskih ratova  pa do ovih danasnjih ratova,

U Paklu su Prevara,lazi ,obmana,ucenjivanje i borba za Vecu Moc i prestiz ,bas kao ovde na zemlji .
Od svega sto ste procitali o Raju zar to nije jedno uzasno dosadno mesto kao da su svi na horsu,
Ljubav ,mir,tolerancija,razumevanje, raj  je stvarno za ovce koje zive u agoniji ,bez greha bez svog glasa
koji vristi iznutra  ;

JA SAM OTAC I MOJE JE IME HAOS .

u paklu samo chekaju takve kao ti da im komanduju ...  Smile Smile Smile

hard labor and plenty of it for you my boy  Smile ... i sigurno ti nece biti dosadno ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 01:00:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.345 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.