Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Google sprema operativni sistem za mobilni?  (Pročitano 71208 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Android SDK 1.0 publically available

Can’t wait to get cracking on T-Mobile’s recently-launched G1? Well, the software development kit is ready to rock - go ahead and grab it while that Android Marketplace is hot. This latest build has a few changes, most notably some APIs to work with Google Maps’ Streetview. You can find lots more information on programming for the Goolge platform right over at code.google.com/android.

I gotta say that the development twist is what’s really going to set Android apart from the mobile platforms. No doubt there are already lots of programmers out there who are either frustrated with Apple’s restrictions on the app store, bored with BlackBerry’s stagnant SDK, or just looking for a change from Windows mobile and throwing their chips in with Android. Now it’s just a matter of the hardware coming out in a timely enough way to stay fashionable and grab the public eye. As good as HTC is at what they do, hopefully they won’t have a complete lockdown on the platform and a few other manufacturers will take a stab at Android.

# Download the Android SDK for Windows here
# Download the Android SDK for Mac here
# Download the Android SDK for Linux here

izvor
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Full video walkthrough of T-Mobile G1 interface

We covered a lot of this on the liveblog, but if a picture says a thousand words, then a movie must say, like, a million. You can see the picture framing, moving applications, buying tunes off the Amazon MP3 store, listening to ‘em, instant messaging, contact management, mapping, and how Android handles a bunch of other stuff on the T-Mobile G1.

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Android’s browser in action

Informally dubbed “Chrome Lite” by Google, T-Mobile’s G1 has a fine-looking browser, offering something easily as smooth as the iPhone, and maybe even a little more functional. The video runs through basic navigation, zooming, picture saving, and attaching said images to contacts.

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
T-Mobile Google G1: hands on!

That’s right. Get ready for upclose and personal photo snaps of T-Mobile’s Google G1 handset. We took a bunch of shots and even got our Bold and iPhone all up in that. Couple first impressions? It’s smaller than we thought, the keyboard is great, the screen is pretty responsive, and we’re totally looking forward to picking one of these up. What you guys think?

Click on over to our T-Mobile G1 hands on gallery!

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Sony Ericsson possibly eyeing Android for XPERIA?

Just last week, Sony Ericsson opened up the possibility of a future Xperia model released with an OS other than Windows Mobile. We postulated about how awesome Android would be on a S.E. XPERIA device. Well, that pie in the sky dream may become a reality after all. On Wednesday at a media event in Lund, Sweden, Sony Ericsson president, Dick Komiyama, said S.E. is interested in Android but not quite ready to adopt it. Though not quite the open embracing of Android we dreamed about, it is encouraging that S.E. is open to its adoption as an alternative OS. Sony Ericsson X1-A(ndroid), here we come!

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Najjača strana ajfona je besprekoran izgled, što ga čini gotovo modnim detaljem, dok je džifon zamišljen kao praktičnija spravica...

To vam je kao da poredite „mercedes” sa „ferarijem”. U svakom slučaju, i ajfon i džifon imaju svoju publiku - kaže Piter de Klajn iz mobilnog operatera „T-mobile UK”, na čijoj mreži u Engleskoj ekskluzivno radi prvi Guglov mobilni telefon.
De Klajn nije rekao ko je ovde „ferari” a ko „mercedes”, ali se to podrazumeva. Najjača strana ajfona je njegov besprekorni izgled, što ga čini gotovo modnim detaljem, dok je džifon u ovom društvu zamišljen kao „mercedes”, odnosno kao praktičnija spravica.
Zato džifon (gPhone), osim ekrana na dodir, ima i QWERTY tastaturu na izvlačenje, što olakšava kucanje poruka i podsetnika. Takođe, džifon ima „demokratskiji” operativni sistem, jer može da koristi sve aplikacije pisane za njega, dok ajfon (iPhone)može da koristi samo one programe koje je odobrio Epl.
- Džifon je bitan ne samo zato što je Guglov prvi potez na tržištu mobilnih telefona, već i zbog lansiranja „Androida”, koji je potpuno nov operativni sistem za mobilne telefone - kaže Ernest Doku, sa sajta Omio.com koji se bavi poređenjem mobilnih telefona.

Džifon Ajfon
Ekran 3,17 inča 3,5 inča
Boje Crna, bela, braon Crna
Aduti Tastatura na izvlačenje Ekran na dodir
Android operat. sistem
Šta radi Mobilni telefon Mobilni telefon
Internet/imejl Internet/Imejl
Muzika/Video Ajpod
Kamera 3,1 Mpx Kamera 2 Mpx
Cena u Srbiji ? 300 - 600 evra
dekod. 50-60 evra

Izvor: 24sata
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
T-Mobile G1 user’s manual leaked

It’s not often that the entire world waits for a US-only exclusive handset launch - an event made even more rare in that the US launch of the T-Mobile G1 ushers in a new age of Android-powered mobile phones. As we anxiously wait for T-Mobile USA to drop the Android-bomb on the US next month, we’ve got at least a small morsel of T-Mobile G1 preview-goodness. Thanks to a nice, leaky pipeline, the T-Mobile G1 user manual and quick-start guide has been leaked to the internets. And, you know what that means - a bit of insight into the T-Mobile G1’s icons, features, at-launch applications, and how to use Android.

Hit up the T-Mobile G1 user’s manual here (PDF link), or find the T-Mobile G1 quick-start guide here.

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone

Google G1 - novi telefon za novo tržište
Subota, 27. septembar 2008. 12:19    

Google je predstavio svoj prvi "pametni telefon" pod nazivom G1, koji je premijeru doživeo u Americi.

Telefon je objavljen u saradnji sa kompanijom T-Mobile, a odlikuje ga specijalni operativni sistem Android, koji je delo kompanije Google.

Za proizvodnju, prema mnogima, glavnog konkurenta iPhone uređaju kompanije Apple zadužena je tajvanska kompanija HTC, koja je poznata po svojoj seriji Touch uređaja.

Cena G1 telefona iznosi 179 dolara, poseduje mnogo brži pretraživač za internet nego što je onaj koji ima iPhone, a tu su i integrisana tastatura sa 50-tak tastera, ekran osetljiv na dodir, bežični pristup internetu uz pomoc tzv. 3G tehnologije, kamera rezolucije tri megapiksela...

Glavna karakteristika telefona ipak je operativni sistem Android, koji je Google-ova kreacija. Radi se o takozvanom "open-source" (otvorenog koda) softveru, platformi koju svako sa malo znanja u oblasti programiranja može da prepravlja i prilagođava sopstvenim potrebama.

Google G1 telefom u Evropi bi trebalo da se pojavi u novembru mesecu tekuće godine.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Hands on G1
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Motorola flirts with Android

A software developer was recently approached by Motorola headhunters who were looking to expand their Android team to 350, a significant jump from the 50 they have on staff now. Nokia might be getting more involved with Google’s mobile OS too, since some of their folks were spotted at an Android dev conference. Motorola’s interest in Android has been palpable since they joined the Open Handset Alliance, but Nokia is still a bit of a wild card since they held off. HTC obviously got first dibs at Android, but with other manufacturers (except maybe Sony Ericsson) lining up to get in on the project, the platform’s spread seems imminent. Moto could definitely use a kick in the pants to combat their dwindling market share, and Android might just be the one to help them out. Their lackluster Q11 won’t be turning any heads, that’s for sure.

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.