Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 16:19:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Google Glass - za drustvo sretnih robova  (Pročitano 3372 puta)
21. Okt 2013, 23:33:21
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Nije ovo nova vest (ne zamerite), ali, kad ovo krene, oticicemo svi u 3 lepe... I ovako je sve isprekidano reklamama, svuda smo bombardovani porukama da kupimo, tj. da potrosimo, a neko da zaradi. U toj celoj frenziji i sami pocinjemo da se reklamiramo, da preporucujemo nekome da "lajkuje" nesto nase (koji apsurd, pri tome tu cak nema ni nikakve zarade). Od svega toga neka nikakve koristi osim za prizvodjace softvera i vlasnike kompanija.
Do sada smo gubili vreme sedeci za kompjuterom, onda su Iphoni i slicno ucinili da smo svuda u mogucnosti da budemo na netu, sve je mobilno, a time i brzo, a podosta i sturo, da ne kazem prazno (lajkovanje, psihoterapija, samozadovoljstvo, oblivion, sedativ, udovoljavanje sujeti, beg od stvarnosti i problema...). Retko ko bas koristi sve to za neki ozbiljan posao. Ajde, mozda i preterujem, ali sa ovim naocalama imam osecaj da smo nacisto najebali (da oprostite na recniku, ali ta rec tako bogato opisuje sustinu stvari), jer reklamne poruke ce nam se uvisestruciti i sve to direkt u oci preko slike stvarnosti koju gledamo. Od silne informacije necemo imati slobodu odluke.
Pa, evo vec sada, ako nisam 2 do 3 dana na netu, kada otvorim postu, tu je gomila poruka za koju mi treba dosta vremena da procitam (da ne bih uvredio nekoga, ko mi na pr. salje link na naki video neke vec toliko poznate grupe i toliko poznate stvari da mi se vec povraca a hipofiza uvrce u samu sebe. Sve se toliko prezvakava da je postalo otrovno.

Elem, da ne mudroserim mnogo, moje je misljene da "najezda zombija" nece biti onako krvava i trula - zombiji ce biti ispeglani i nasmejani, sa blistavim raznobopjnim naocalama i gledace negde tamo, gore, dole, cesljajuci po obilju reklamnih poruka i ponuda, te svakojakih drugih informacija. Ljude oko sebe jos vise nece primecivati, nema se za to vremena.

Kad pomislim, bas bih voleo da uspeju sa kloniranjem tiranosaurusa rex-a, da naprave muzjaka i zenku, a da se ovi otmu kontroli i razmnoze se dobrano, a onda pocnu da se hrane novonastalim zombijima. Dok on blene po nivoima i uglovima u gooogle naocarima, "dino" ce iz prave stvarnosti da ga capne na pola. Samo ce da hrsne!

O sunce ti galakticko. Nema za mene mesta u takvom svetu, moracu se oteti i otici u divljinu, te je braniti poput predatora. Samo mrtav turista je dobar turista, samo mrtav google cvikeras je dobar cvikeras. Smile

Odlepio sam, odoh da popijem nesto za smirenje, utoplim se i tako to...  omatorilo se, srcka ce da me izda, ne vredi! Smile Smile Smile
evo linka: http://thinknli.com/google-glass_future-of-advertising-pay-per-gaze/
Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Google_Glass.jpg
(64.8 KB, 950x534)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Citat
Pa, evo vec sada, ako nisam 2 do 3 dana na netu, kada otvorim postu, tu je gomila poruka za koju mi treba dosta vremena da procitam (da ne bih uvredio nekoga, ko mi na pr. salje link na naki video neke vec toliko poznate grupe i toliko poznate stvari da mi se vec povraca a hipofiza uvrce u samu sebe. Sve se toliko prezvakava da je postalo otrovno.

Ako mislis na 'spam', uopsteno, veoma je lako da ga se otarasis. Blokiras te mejlove odakle salju, 'odjavis' se svuda gde mozes (tj. odakle dobijas) itd. Ja evo mozda dobijem 1 spam majl mesecno, ako uopste.

Sto se ovoga tice, i uopste tehnologije, druga epizoda prve sezone Black Mirror pokazuje moguce posledice iste, a i vecina epizoda se ticu opet tehnologije i buducnosti.

Elem, licno mislim da ovo nije toliko losa ideja, ali rano je videti kako ce ispasti, jos nije ni zvanicno izaslo (barem koliko ja znam). Reklame ce verovatno moci da se uklone, mislim bice programi i za to kao sto ima za PC i slicno, a i ne bi me cudilo da Google naplacuje za sklanjanje reklama..
Hteli ili ne, to je buducnost.. barem po mom misljenju.

Jedinu seriju koja znam da je imala nesto slicno, je Caprica.. i to koriste veoma puno. Opet, po mom misljenju, mislim da ce za 20-ak godina biti skoro pa ista kopija kao iz te serije.. http://en.battlestarwiki.org/wiki/Holoband
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Ja samo čekam dan kada će Google da mi izleti i iz WC šolje ili da mi se pojavi u snu u vidu  neke svoje reklame.  Smile

S obzirom na to da su počeli da se bave svime osim onime čime treba da se bave - automobilizam, geografija, energetika...  Smile

Olakšavajuća okolnost je to da ovo sranje (naočare) ipak ne dobija toliko na popularnosti koliko su idioti planirali.

Znam samo da ih ja neću nikada nositi. A sad kad bolje razmislim,možda nije loše što će se deo ljudi navući na njih i nositi ih non stop,čak i dok prelaze ulice. Smiley Taman da se malo skreše populacija kretena na planeti. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2
@Papalu niko te ne tera da korsitis smartphone, niti tuku ako nemas facebook

E, a imas i AdBlock

IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Nisam mislio na spamove, mislio sam kako smo sve vise vezani za kompjuter, za mrezu. Naravno da ne niko ne tuce, ali verovatno ce u buduce sve jedino moci da se radi preko neta, ili kako ce li se sve zvati.  Ja govorim kako veoma mali broj ljudi upravlja svojim vremenom. Sistem tera pojedinca da trosi silno vreme radeci da bi zaradio (ne da ima, vec da placa) krov nad glavom, vozio kola, skolovao decu - pri tome tera ga i da se zaduzuje. Pola sveta i vise je u duznickom ropstvu, a onda, ono malo vremena sto mu ostane, i to mu uzimaju tako sto ga zaposle besmislicama putem, mobilnih i svih ostalih mogucih sprava. Nikad nije bilo vise i brzeih informacija, a nikad te informacije nisu bile beznacajnije i stvari se ne odvijaju nista brze. Ljudi ne mogu da se dogovore striktno, jer stalno ostavljaju odluku za posle ("ajd;' cujemo se sutra na mobilni...). Sve je na jebenom "stand by"-u, sve moze biti ali i ne mora. Jebo takav sistem, to je neozbiljno - niko do kraja ne zna sta u stvari hoce. Mase su upregnute u masinu u kojoj im je cilj stalno se "razvijati", "ici napred" a u stvari ih se samo tera da sve vise i vise trose i sto se vise uzdizu na "drustvenoj lestvici" (bljak!) to sve vise i vise placaju za iste stvari (dok im se potura floskula "kvaliteta"). Tako da danas imate gomile "kvalitetnih", "naprednih", "savremenih" ljustura, koji trose, rade da bi trosili, zaduzuju se da bi gradili, rade da bi vracali dug, rintaju da bi letovali (prebrzih i kratkih 14 ili 20-ak dana za vreme kojih nanose gomile krema kako bi sto pre dobili boju - mali statusni simbol, koji ako se postigne, ima terapijsko dejstvo na izgubljeni mozak kako datog pojedinca tako i na okolinu u firmi - pleme potvrdjuje svoje vrednosti i dalje utrajava na svom nacinu zivota. Za to vreme direktor i njegova klika, zverski odrpavaju firmu iz godine u godino, dok iznenada ne pokupe prnje i nestanu u nepoznatom pravcu.)

Zaneo sam se, ali hocu da kazem, da uopste nisu vazne sprave i nivo tehnike, ve to koliko ljudi posvecuju paznju jedni drugima, a ne "sredstvima" komunikacije, prevoza itd. Paite, ljudi su u stanju da se potuku zbog automobila (kod saobracajnih nezgoda, manjih sudara i sl.). Vise ceni automobil - jedan obicni celicni uredjaj - nego ljudsko bice! Smile Smile

Sa Google-om na ocima i usima, bole ce ga k. za bilo sta drugo. "Komunikacija" cveta, ali ljudi se zatvaraju u sebe. Lako je kucati poruke, ali treba imati muda pa se suociti sa stvarnim ljudima - pogledati im u oci. To su ljudi, ane adrese i nik-name-ovi na netu.

Ma, nema veze, ja sam generacija koja nestaje, ali zao mi je, jer ljudi ce izgubiti snagu. Samo tamo gde do dan danas nije stigla zapdna civilizacija, ili je bar njen uticaj jako slab, tamo su ljudi pravi. Ali i to ce nestati, jer posast se siri kao kuga.
Samo iskazujem svoje misljenje. Ja imam svoja resenja koja me povezuju sa planetom, kad se osetim slab idem u ono sto je ostalo od prirode. Kada stopalima dodirujem zemlju, miran sam i zadovoljan.

Haug! Borba je besprestana! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 30.0.1599.101
ma sistem je hteo da kaže da sumnja na papa&soroš TM ekipu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Mene licno frustrira koliko je tehnika postala stvar imidza, umjesto funkcije.

I ljudi kupuju telefone i tablete u koje se uopste ne razumiju, samo zato sto su prezentovani kao stvar prestiza.
A svi mi volimo prestiz...
I cesto neko kupuje i desktop i laptop i tablet i smartphone. A dovoljno je jedno, dvoje.

U sustini sve je isti kurac, kompjuter samo s razlicitim inputom i OSom, velicinom, portabilnosti.

Kad neko kaze "ne snalazim se na ovom fensi telefonu nikako" pa sto si ga uzeo jebote bog pohlepni, nepromisljeni.
« Poslednja izmena: 23. Okt 2013, 15:08:57 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Smile gle
« Poslednja izmena: 23. Okt 2013, 15:09:22 od MagicMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9
Browser
Safari 537.71
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
ma sistem je hteo da kaže da sumnja na papa&soroš TM ekipu.
ne kapiram ovo  Smile Smile Smile

Slagvort  "...pa sto si ga uzeo jebote bog pohlepni, nepromisljeni."  Smile   tacno!
U stvari to sto gomila kupuje samo iz fazona, nazalost daje feedback kompanijama pa one samo proizvode sve vise i vise "girlo ku..ca, palaca", a pola toga nam i ne treba. I onda vrete se novi modeli, trosi se lova... menjanje tih sprava i uzimanje novih modela, da bi se bilo "in", "trendy" i "fancy" zauzima dosta vremena, dok se u mozgu smanjuje siva masa i broj vijuga.

Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 16:19:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.304 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.