Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Jul 2025, 23:21:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Google Chrome OS  (Pročitano 12265 puta)
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.37
mob
Samsung Galaxy S III
Gooogle polako osvaja trziste...  Smiley
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC Tattoo
Pogrešan momenat su izabrali za izbacivanje os.Windows 7 je mnogo dobar,teško će da se probiju pored takvog windows-a,da su izbacili paralelno sa vistom,to bi možda bila druga priča,ovako,slaba vajda. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
hoce li ovo terati igrice? not likely
hoce li ovo uspeti da prevali 10% PC trzista bez teranja igara? no wai
linux distro definitivno, ni google ga ne bi pravio od nule (iako je browser chrome skoro od nule, tj jeste nov i jeste revolucionaran dizajn - nije puka reklama)
ovo bi lako mogao biti dobar OS za netbooks, oni su ionako zezancija od uredjaja, mali komp da se nosa po internet kaficima i kaci na net i chatuje i bloguje i blabla...

google definitivno ima kinte i moze da saradjuje sa velikim harware vendorima (pogotovo netbook proizvodjacima) i da napravi brojniji OS nego ijedan linux distro do sada (ukljucujuci ubuntu), ali i dalje je windows zacementiran na tronu OS-ova za PC.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.9.1.1)
Svi razmisljate u nekom drugom pravcu, ja koliko sam shvatio ideja je da se napravi jednostavan OS koji ce prvenstveno biti namenjen netbook korisnicima...

Ne razumem zasto svi pucaju na to da ce ovaj OS prestici Windows ili neki drugi OS, mislim da se to nece desiti pogotovo ako pricamo o desktop racunarima, a to nece biti ni na netbookovima jer za sada win7 radi odlicno na svim netbookovima (a da ne pricam o Mac OS X koji takodje bez ikakvih problema radi na 80% netbookova).

Jednostavno netbook korisnici su vec videli ovako nesto (to sto hoce Google da uradi), pa MSI Wind dolazi sa slicnim Linux OS.
Google je vec probao da se probije sa svojim proizvodom, nadam se da ovde ima ljudi koji su culi za gOS, ja sam ga i probao cim se pojavio, nista posebno nije bio, obican Ubuntu samo nasminkan...
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 362
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
SonyEricsson k530
Google je vec probao da se probije sa svojim proizvodom, nadam se da ovde ima ljudi koji su culi za gOS, ja sam ga i probao cim se pojavio, nista posebno nije bio, obican Ubuntu samo nasminkan...
gOS nije Google OS... to je najobicnija nasminkana verzija nekog linuxa (Google ga nije napravio)... Chrome OS ce biti nesto potpuno drugacije...

Mislim da ce osvojiti odredjen udeo trzista, ali da ce prestici Windows - ne verujem!
To ce biti OS namenjen korisnicima koji uglavnom surfaju po netu ili slusaju muziku na kompu, a ne "gamerima ili profesionalcima".
IP sačuvana
social share
It's just the way the game is played... wait your turn.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Da, po zvanicnim informacijama on ga nije pravio, ali mislim da je Google iza toga stajao u pocetku, to govori i prva verzija koja je imala gomilu app vezanih za google, kao i google gadgets. Zbog toga je i dobio naziv gOS...
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 258
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
Sto se mene tice, pozdravljam ulazak novih softwre firmi i povecanje konkurencije microsoftu! Veliki deo privatnih korisnika bi mogao da se opredeli za google OS ako bude lak za instalaciju i koriscenje. M$ bi mogao da ostane OS za poslovne korisnike koji imaju specificne potrebe i softwarske alate koji recimo rade samo na winOS-u.
Neka M$ otima pare od firmi, a mi i onako volimo dzaba OS..... Tako ce nestati piraterija!....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 864
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
Apple IPhone 3GS,
Mislim da ciljate na pogresne grupe...
Moje misljenje jeste da ce google napsati prvo poslovne korisnike jer njihovim sistemom mocice da budu u mogucnosti da virtuelno prenose svoje biten podatke jer google vec ima nesto poput online offce-a koji sluzi jako dobro, time bi posto bi os bio besplatan, a uslucaju da zadive poslovne ljude nametnuli im da kupuju njihov biznis app paket koji kosta oko 50$ godisnje ....

Stoga ne znam kolko ste pratili ali ms je pusti takodje online storge(mail, offce app, share document...) takodje je pokrenu i novi Serch Engine koji vec pocinje da uzima polako trziste....

Dakle nije rec samo o oduzimanju trzista ve i o samom opstanku MS ima iza sebe Intel i IBM e to je tesko bilo ko da mu uzme

Sta ce biti od svega sto smo mi govorili vrijeme ce pokazati, ja koristim ubuntu a virtuelno iz njega pokrecem XP za standardne potrebe...

Windows 7 sam proba doduse nisam full verziju ali mislim da prvi put MS je razmisljao o korisnicima....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.37
mob
Nokia 950
Ako je neko zapravo citao Googl web stranicu moze i lepo da procita da ChromeOS nece imati cilj da obara Win-sto je nerealno ili Linux u koji korisnici veruju kao u Boga Smile...ali to samo tako pise i nemora da znaci,mozda se Googl samo pravi skromnim ali to zapravo nije...
Ovaj OS posvecen je svim Googl-e vernicima Smile...tacnije korisnicima Googl proizvoda kao sto sam naprimer ja  Smile
I verovatno cu na svom netbook-u isprobati Chrome OS uparvo iz tog razloga sto me dosada nijedan Google proizvod nije izneverio,zato sto Chrome nece biti na ugled WinOS vec Linux-a,samo prostiji za koriscenje...tako sam bar ja procitao kada sam dobio ovu vest...
Googl-e kompanija ima vrlo lisicastu strategiju i zaista se nezna sta ce od ovoga ispasti...i kao sto zires rece svi volimo free OS... Smile
Ako je neko pratio nacin izbacivanja GooglChrome pretrazivaca,koji ja koristim,svatice o kakvoj lisicastoj kampanji govorim...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 258
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
Kada su u pitanju velike firme, tesko se moze neki neprovereni os uvuci.....
Kada imate relativno veliki LAN ili vise LAN-ova i domen kontrolere koji koriste win2003 server, recimo, koje vise godina vec koristite i administrirate, a sve je legalno placeno, tesko je odreci se M$. Pored toga ako se koriste baze podataka i gomila specoficnog software-a optimizovanog za M$, Situacija je jasna..... Mora se desiti neko cudo da "gazde" tih firmi odustanu od preplacenog M$... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Jul 2025, 23:21:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.