Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Годинама злостављао ћерку  (Pročitano 4687 puta)
18. Maj 2009, 22:56:54
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Драгољуб Шљивић сексуално злостављао своју кћерку пуних 11 година, док га она недавно није пријавила надлежнима

Кућа у којој је Драгољуб Шљивић живео са својом ћерком

Параћин – Драгољуба Шљивића (55) из Стриже код Параћина данас ће саслушати окружни тужилац у Јагодини. Он је у петак ухапшен због тога што је више година сексуално злостављао своју малолетну кћерку М. Ш (16). Истражни судија Општинског суда у Параћину, који га је саслушао у недељу, одредио му је притвор од месец дана. Драгољуба је кћерка пријавила тек недавно.

Како „Политика” незванично сазнаје Драгољуб је добио старатељство над ћерком кад га је супруга Љиљана напустила пре 11 година. Овај монструм је са злостављањем почео још док је она била петогодишња девојчица.

– Било је дана када нисмо имали шта да једемо, јер би он све попио. Од када знам за себе он је био алкохоличар и обоје смо га се много плашили. Док сам био мањи морао сам да се умивам сто пута док напишем домаћи задатак, јер би ме он све време тукао – прича кроз сузе полубрат злостављане девојке Милорад (28).

Он још каже да је њих очувала баба Љубинка, Драгољубова мајка, јер је Љиљана отишла када је она имала пет година. Милорад каже да она има још петоро деце, која носе презиме њиховог оца, али не знају чија су то деца заправо.

– Мајка је знала да је отац злостављао сестру, али није смела да каже. Када је умрла 1999. године она је мојој тетки Јасмини, Драгољубовој рођеној сестри, која живи у Доњем Видову, оставила у аманет да га пријави полицији. Међутим, она то није учинила – додаје за наш лист Милорад.

– Сестра ми се тек пре недељу дана пожалила да је „отац напада”. Није хтела да ми прича како. Рекла је само да ју је штипкао. Када сам ја био у кући никада се ништа није дешавало. Виђао сам и да је потиштена, али сам мислио да има неки проблем са момком – додаје Милорад, који већ годинама издржава породицу, док је отац све попио, чак и 3.000 евра, које је добио из социјалног програма из „Стакларе”.

Мештани Стриже кажу да је Драгољуб спавао у истој соби са кћерком, док је Милорад спавао у суседној соби. Они још кажу да је имала велики страх од оца, јер јој је претио, псовао и непрестано викао на њу.

З. Глигоријевић

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
сексуално злостављао своју малолетну кћерку М. Ш (16).
Citat
сексуално злостављао своју кћерку пуних 11 година,
znaci poceo kad je imala 5 godina. aj sad sta mu uraditi?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Shta mu raditi... Smile

Samo ne lechiti Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
mozda ga poslati u obican zatvor. cujem robijasi imaju specijalan tretman za takve bolesnike.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ma imaju oni poseban tretman...zalosno je sto drzava nema neki poseban tretman za ovakve slucajeve...dobice jedno 5/6 godina i to je to!
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ma imaju oni poseban tretman...zalosno je sto drzava nema neki poseban tretman za ovakve slucajeve...dobice jedno 5/6 godina i to je to!

E, to je zhalosno,shto ce dobiti samo 5-6 godina.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Прво пар годиница на третман код других затвореника, а онда метак у чело.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,

E, to je zhalosno,shto ce dobiti samo 5-6 godina.... Smile

iz pouzdanih izvora znam da je nedelju dana tamo za takve vecnost.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Otkriven novi slučaj zlostavljanja u Paraćinu
Uhapšen zbog silovanja ćerke
Autor: Anita Đukić | Foto:a. mitrović | 19.05.2009. - 05:00

Dragoljub Š. (55) iz sela Striža kod Paraćina uhapšen je zbog sumnje da je silovao svoju maloletnu ćerku M.Š. (16). Kako nezvanično saznaje „Blic”, sumnja se da je otac zlostavljao devojčicu od njene šeste godine kada ju je majka ostavila.

Devojčica je godinama ćutala i pre nekoliko dana je, uz podršku drugarice, oca prijavila policiji. Devojčica je smeštena u Dom za nezbrinutu decu u Ćupriju, a otac je uhapšen. On se nalazi u policijskom pritvoru i danas će biti izveden pred istražnog sudiju. Paraćinsko Opštinsko tužilaštvo juče je slučaj predalo Okružnom tužilaštvu u Jagodini.
Dragoljub Š. je živeo u kući sa ćerkom i sinom Miloradom, decom iz dva braka.
- Nije imala ni šest godina kada ju je majka ostavila, Dragoljubova druga žena. Dok je baba bila živa, ona je nekako vodila računa o njoj, mada je i ona znala da se nešto dešava - priča kroz suze Milorad i dodaje da „nikako nije mogao s ocem, zbog čega je radio po ceo dan”.
On kaže da je njihov otac radio u staklari, ali je uzeo otpremninu od 3.000 evra i „potpuno se odao alkoholu”.

- Jednom sam ušao u sobu i video kako se on sklanja od nje. Učinilo mi se da je zakopčao šlic, ali ništa nisam video što bi me potpuno ubedilo da se nešto monstruozno dešava. To se događalo dok je bila mlađa. Pokušao sam da ga pitam šta radi, ali odmah bi me napao i pretio. Tukao nas je, ucenjivao. Kad je porasla, sumnjao sam, pitao sam je, ali ona nije htela da priča. Samo ja znam koliko puta sam hteo da ga prijavim, ali nisam smeo jer sam se bojao da će ona iz straha od njega da kaže da to nije istina. Onda bi me ubio. Šta sam mogao da uradim - priča kroz suze Milorad i pokazuje kuću koju je sam ozidao i sredio.
Milorad kaže da je njegovu sestru drugarica podržavala da prijavi oca silovatelja.
- Ne znam koliko sam kriv, ali mi smo odrasli uz oca koji nas je maltretirao i mi znamo šta je strah - dodaje jecajući Milorad koji otkriva da je godinama znao za zlostavljanje svoje sestre.
Meštani Striže kažu da je Dragoljub stalno pio i da mu niko nije dolazio, a slabo se družio sa ljudima.
- Ženio se četiri ili pet puta. Koliko se sećam, njemu je sud dodelio devojčicu 2000, a njenog brata je dodelio majci. Pre nedelju dana je nju poslao kod mene u prodavnicu da traži cigarete na veresiju. Dao sam joj nekoliko cigareta iz moje paklice, jer me zamolila da je otac ne bi maltretirao. Šokirani ovim što se dogodilo, znali smo da je on problematičan, ali da ju je silovao, to nismo mogli da pretpostavimo. Znam da je upisala pekarsku školu u Paraćinu i da je svakog dana u školu išla biciklom - priča meštanin Slobodan Matić.
Predsednik MZ Striža Radoslav Vučković smatra da je celo okruženje zakazalo, kao i Centar za socijalni rad u Paraćinu.
- Porodica je uvek bila nestabilna i nad njima su nadležnost imale socijalne ustanove, zbog siromaštva i teškog života. Pre je bilo drugo vreme, niko nije smeo da se meša u odnose u nekoj porodici, ćutalo se. Sada je drugačije, ali godine su prošle. Ovo je mala sredina i niko ne želi da mu selo izađe na loš glas - kaže Vučković.
Devojčicin učitelj Aleksandar Jovanović, plakao je dok je pričao o njoj.
- To je bilo gladno dete. Sećam se da bi joj otac dao malo para kad primi platu i to je trajalo par dana, da ima da doručkuje, a onda bi opet bila gladna do kraja meseca. Pomagali smo koliko smo mogli. Sećam se i da je njen brat koji je malo stariji imao modrice od batina po telu. Kod nje nisam nikada video modrice. Šokirala me je vest o seksualnom zlostavljanju jer koliko god da je strašno, čovek ipak to ne očekuje. Centar za socijalni rad nikada nije razgovarao sa mnom o njoj - priča učitelj.

Ćutanje u Centru za socijalni rad
Pedagog Centra za socijalni rad u Paraćinu Snežana Stojanović nije mogla da kaže koliko dugo je ova ustanova vodila slučaj, ni da li je i ranijih godina bila nadležna za ovu porodicu.
- Centar je postupio po protokolu o zaštiti maloletnih lica. Čim smo saznali, dete smo izdvojili iz porodice. Sredina nije reagovala na ovaj slučaj, ostalo ne mogu da kažem - rekla je Snežana Stojanović.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
MAJKA PREUZIMA BRIGU O ĆERKI KOJU JE SILOVAO

Ljiljana Savić (37) iz Paraćina, majka šesnaestogodišnje M. Š. koju je otac Dragoljub Š. (55) silovao više od deset godina, kaže za Press da će ona preuzeti brigu o svom detetu.

Ljiljana je rekla da je pre 12 godina morala da napusti porodicu jer sa Dragoljubom, koji je bio neradnik i pijanac, nije mogla više da živi.

Ljiljana Savić posetila je juče ćerku u Domu za nezbrinutu decu u Ćupriji, gde je devojčica smeštena čim je policiji prijavila što joj je otac radio. Ljiljana je rekla da se njena ćerka polako oporavlja od trauma koje je preživela.

- Nikada mi nije ispričala šta joj je otac radio. Uvek mi je odgovarala da je sve u redu kod kuće, da je dobro. Ipak, primetila sam da se trese od straha kad govori o ocu. Juče mi je kazala da se oca strašno plašila i da zato nikome nje smela da kaže da je monstrum silovao od šeste godine - priča Ljiljana.

Ona živi u zgradi za socijalno stanovanje u Paraćinu sa petoro dece, u stanu koji je dobila na privremeno korišćenje. Sa Dragoljubom Š., od koga se razvela pre skoro tri godine, izrodila je četvoro dece, od kojih je jedno umrlo. Sin i najmlađa ćerka povereni su joj sudski na staranje, dok je M. Š. dodeljena ocu. Ljiljana kaže da je napustila bračnu zajednicu pre 12 godina.

- Moj bivši muž je bio pijanica i neradnik, pa sam morala da odem. Nije davao novac u kuću, nisam imala od čega ni prašak da kupim. Kasnije sam tražila da uzmem i M. Š., ali nisam uspela - kaže Ljiljana.

Paraćinska policija uhapsila je Dragoljuba Š., nakon što je njegova ćerka prijavila da ju je više godina seksualno zlostavljao i silovao. U Centru za socijalni rad u Paraćinu ističu da nikada nijedna prijava nije stigla u vezi sa ovom porodicom na osnovu čega bi se moglo pretpostaviti da je dete seksualno zlostavljano.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.