Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Mar 2024, 14:24:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Glavni jesenji trendovi  (Pročitano 984 puta)
01. Nov 2005, 15:01:15
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
Glavni jesenji trendovi

Ove jeseni ne dominira jedan modni pravac već su vrhunski kreatori ženama pružili mogućnost da biraju između više načina odevanja, koji im daju ili izrazito elegantan ili seksi izgled. Ako još niste obnovili garderobu za hladnije dane, a ne želite da izgubite korak s modom, pogledajte koji su trendovi u svetu stekli najveću popularnost

1. Romantični stil

On se ovog puta pojavljuje u formi nabora, korseta, širokih rukava i visokih okovratnika. Reč je o podsećanju na one epohe u kojima su žene delovale čedno, iako je odeća ipak naglašavala njihove obline. Ovaj stil ostavlja prostora muškoj mašti, što je drastičan pomak u odnosu na protekle sezone, kada se insistiralo na ogoljenosti tela.
Ključne krpice:

- Bela košulja kakva se nosila na početku 20. veka, u vreme britanskog kralja Edvarda Sedmog, ili bela bluza nalik na neku iz viktorijanskog doba. Ovakvu stvar treba upariti s pantalonama uskih nogavica ili bogatom suknjom.
- Lepršava, ženstvena haljina, koja na dnu ima nabranu čipku ili vrpce.

2. Vojnički "luk"

Ovaj trend, na sreću, ne podrazumeva oblačenje kamuflažnih odela već garderobe na kojoj se nalaze detalji s vojničkih uniformi, kao što su mesingana dugmad, epolete i kaiševi. Štos je u tome da se takvi delovi odeće kombinuju s onim koji će siluetu učiniti mekšom.

Ključne krpice:
- "Militari" jakna koja ističe struk. Nju možete da obučete uz neku krajnje ženstvenu suknju, na primer onu s volanima na dnu.

- Dugi oficirski kaput s kaišem i širokim reverima. Takav kaput biste mogli da nosite uz uske pantalone i čizme s dugom sarom ili cipele na vezivanje.

3. Imidž iz 60-ih

Reč je o moda iz vremena kada su se mladi ljudi masovno vozili na motorima i slušali rok koji je izbezumljivao njihove roditelje. Ona se uspešno podražava uz pomoć živopisnih crno-belih šara, kaubojskih čizama, haljina koje se postepeno šire i kaputa s visokim strukom. Dizajneri su oživeli nekadašnji "luk" dopunjujući ga detaljima sa srebrnastim sjajem i koristeći futurističke materijale. Ipak, ako ne priželjkujete ulogu u sledećem filmu iz serijala "Ostin Pauers", na sebi nikada ne treba da imate nekoliko predmeta koji po mišljenju tih modnih magova asociraju na šezdesete godine.

Ključne krpice:
- Haljina ili suknja s A-linijom, u nekoj živahnoj boji. Ona će se dobro slagati s čizmama do kolena ili ravnim cipelama četvrtastog vrha. Da bi vaš retrostil bio efektniji, ne zaboravite da stavite maskaru i prozirni sjaj za usne.
- Kaput s visoko postavljenim kaišem, provučenim kroz omče. Ukoliko se odlučite za takav model, nabavite i malenu tašnu bez ručki i ravne čizme s dugom sarom.

4. Boemski šik

Ako ste mislili da on u toku jeseni neće biti aktuelan, jako ste se prevarili. Ali trenutno su u igri deblji materijali i bogate šare. Ikona boemskog stila Sijena Miler zamenila je svoje mlitave šeširiće i lagane tunike haljinama od žerseja, tesnim puloverima i pahuljastim majicama. U boemskom načinu odevanja sada ima više onog što pristaje i devojčicama. On je, inače, u savršenom skladu sa sve prisutnijim stavom da treba mešati najrazličitije materijale, teksture i boje.

Ključne krpice:
- Šarena haljina. Nosite je s čizmama koje se spreda pertlaju, s upadljivim narukvicama, i s više puta namotanim ogrlicama.

- Uži pulover. I ako je sasvim jednostavan, i ako je ukrašen krznom, možete da ga oblačite preko bluza s puf rukavima ili tankih i finih majica.

5. Povratak crne boje

Crna se konačno vratila posle nekoliko sezona obeleženih jarkim bojama. I to kroz stvari koje su ženstvenije i privlače veću pažnju. Reč je o haljinama čija je dužina prikladna za koktele, mekim štrikanim džemperima, seksi kostimima i nakitom od ahata.

Ključne krpice:
- Mala crna haljina. Ona više nije uska kao nekada i poželjno je da bude napravljena od somota ili šifona i da je krase zrna bisera, perje ili krzno.
- Crni kaput. "In" je onaj od somota, u čiju je rupicu na reveru zadeven ukras u obliku ruže ili ima mašne i prišivene "dragulje".



Izvor: Glas Javnosti \ Priredila: S. Prokić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Mar 2024, 14:24:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.