Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 12:10:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ginisovi rekordi  (Pročitano 432172 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Bio sam mlad zelen, ponekad i zut

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Jetskijaš Davor Hundić opet u Guinnessovoj knjizi rekorda

Hrvatski ljubitelj morskih brzina Davor Hundić nakon gotovo 20 sati neprekidne vožnje srušio je Guinnessov (ujedno i vlastiti) rekord u udaljenosti prevaljenoj na jet skiju u vremenskom razdoblju od 24 sata.
Prvi put sam srušio rekord prešavši 966 kilometara za 15 sati i 6 minuta. Sad sam vozio 19 sati i 20 minuta, a prevalio sam 1031 kilometar od Ičića do Dubrovnika i natrag do Opatije, pa preko Krka do Raba kaže Hundić, koji se u tu avanturu upustio s prijateljem Renatom Išpanom. Međutim, zbog nepovoljnog vremena u sudaru s valom Išpan je ozlijedio ruku, te je nakon pružene liječničke pomoći u marini Kremik morao odustati. Stoga je Hundić utrku nastavio sâm, i unatoč svim nedaćama i vremenskim nepogodama uspio završiti svoj pothvat te još jednom potvrditi titulu najboljeg jetskijaša u vožnji tim plovilom u 24 sata. Tijekom vožnje bio je u kontaktu s dispečerom, a pothvat je zabilježila i tv-ekipa.

U jetu sam od 1994. godine i jedan sam od osnivača jet ski sporta. Otada do danas višestruki sam prvak Hrvatske u raznim kategorijama u sjedećim jetovima kaže taj Zagrepčanin, koji je 1999. godine bio i svjetski prvak u vožnji na udaljenosti s kontroliranim točkama, što se može usporediti s utrkama Pariz-Dakar u automobilizmu.

Izvor: Vecernji list
IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

I'm gonna make him an offer he can't refuse.

Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ovo je za pohvalu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Novi rekord u vožnji na solarni pogon

Skupina studenata postavila je novi rekord u najbržem putovanju na solarni pogon, od Pertha do Sydneyja

Tim sastavljen od jedanaest studenata strojarstva putovao je na solarni pogon pet dana, oborivši tako prijašnji rekord od osam dana, postavljen 1994. godine.

Vozilom na solarni pogon, poznatim kao Sunswift III, svakodnevno su prelazili udaljenost od 700 kilometara, dok je najveća brzina koju su postizali iznosila 70 km na sat.

S obzirom na njihov velik uspjeh, studenti se nadaju da će se odsad svi malo više pozabaviti razmišljanjem o konstruiranju ovakvih vozila.

'Klimatske su promjene velik problem s kojim se trenutno suočavamo, a ovo što smo postigli dokazuje da za vožnju ne moramo trošiti isključivo fosilna goriva', objasnio je student Andrew Pratley, dodavši: 'To možda nije ostvarivo u sljedećih pet, deset godina, ali smo dokazali da se skupina studenata može okolo voziti bez goriva, znači da bolje alternative za budućnost svakako postoje.'

Izvor: Tportal
IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Vozio sobni bicikli punih 85 sati

Zaposlenik američke Agencije za borbu protiv zlouporabe droga (DEA) 49-godišnji George Hood čak je 85 sati vozio sobni bicikli i taj će mu pothvat vjeojatno priskrbiti mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Nakon što je okončao 'vožnju' ciklokompjuter je pokazao zadivljujuće rezultate. Prevalio je ogromnih 1.720 km, što je otprilike polovina Tour de Francea, a za to vrijeme je potrošio skoro 28 tisuća kalorija. Nakon ovog pothvata dva se dana oporavljao u bolnici, te ističe da se dobro osjeća i da ga jedino malo boli lijeva noga.

Vjerojatni novi rekorder u vožnji sobnog bicikla nije imao za cilj ući u Guinnessovu knjigu rekorda, već se na ovaj podvig odlučio kako bi skupio novac za udrugu koja pomaže obiteljima stradalih policajaca. Uspio je skupiti 30 tisuća dolara.

Izvor: Tportal
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

no fear, pain is here!!!

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 127
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
mob
Nokia 6500
ja samo imam zelju da dodam jedan zanimliv rekord!!!
naime, covek navodno nije prao kosu samo 60 god, a zivi i radi pored videnice!!!!

pa ti vidi sta je lenjost ili neki drugi hir!!! xDDDD

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6117
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6131
ima zanimljivih rekorda
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
U Japanu novi svjetski rekord - koncert od 182 sata

TOKIO - Stotine japanski profesionalnih i amaterskih glazbenika postavile su novi svjetski rekord u neprekidnu trajanju koncerta: 182 sata su svirali oko dvije tisuće melodija, objavila je u subotu novinska agencija Kyodo.

Koncert je počeo 23. ožujka navečer u gradu Omiju na zapadu Japana, a glazbenici u dobi od šest do 96 godina svirali su naizmjence, javlja Kyodo.

Prema toj agencijskoj vijesti, jedan je predstavnik londonske organizacije Guinnessovih rekorda bio nazočan i u subotu je priznao postizanje novoga rekorda.

Prethodni svjetski rekord postavljen je 2001. u Kanadi, a sviranje je trajalo 181 sat.

Izvor: Vecernji list
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 41
Zastava KG
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6233
Citat
najteza kucna macka (21,5 kilogram)

Imam je jednu od 65 kg  Smile
IP sačuvana
social share
Sacuvajmo drvece! Pojedimo dabrove!
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 37
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
ja samo imam zelju da dodam jedan zanimliv rekord!!!
naime, covek navodno nije prao kosu samo 60 god, a zivi i radi pored videnice!!!!

pa ti vidi sta je lenjost ili neki drugi hir!!! xDDDD
ja cu to oboriti  Smile Smile Smile Smile Smile
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 372
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
ovde baš ima dosta rekorda
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 12:10:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.