Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 07:26:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 86 87 89 90 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: George Orvel "1984"  (Pročitano 161094 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230
Ameri imaju rezerve nafte na aljasci i u priobalnim područjima. Trenutno je eksploatacija zabranjena zbog brige za životnu sredinu, ali kad im ponestane nafte počeće i tu da eksploatišu. Kad im i to ponestane mogu da naprave još nuklearnih elektrana.
Rusi npr. imaju projekat broda - mini nuklearne elektrane koji doplovi do bilo koje zemlje i prodaje joj struju. Kad i nuklearnog materijala ponestane moguće je praviti hidroelektrane, solarne ćelije, turbine, od biomase može da se pravi etanol.
Sve u svemu ne shvatam tu paniku oko energije u budućnosti.
Ameri imaju to u shkriljcima. Dakle to je nafta u formiranju sledecih par destina hiljada godina pa i vise.
To ti je kao kada pijanac, pravi alkohol, postavio dzibru da fermentira, pa nema strpljenja, hoce da se napije pa popije da se malo osamuti.

Ni ne moras da shvatis paniku oko energije. Imamo Ruse.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 446
Zastava you are here
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Jel' si siguran da su to sve samo škriljci ? Ovo drugo te nisam razumeo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Ni ne moras da shvatis paniku oko energije. Imamo Ruse.
ti si u zadnje vreme bas postao opterecen Rusima i gasom...
odmori malo.neces nista propustiti.jos je leto.jos je temperatura daleko iznad 20.
« Poslednja izmena: 22. Avg 2009, 19:54:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230
Jel' si siguran da su to sve samo škriljci ? Ovo drugo te nisam razumeo.
Kanada i zona Aljaske su najbogatiije u naftnim shkriljcima. Racuna se da ih ima za sledecih 250 godina.
Nemaju drugo, ako mislis na cistu naftu.
Nisam ni ja tebe razumeo kad si se zacudio cemu uzbudjenja oko energetike.
Ljudi trose godisnje nesto sto se talozilo 14 miliona godina.
Ljudi je sve vise a fosilnih goriva sve manje. Problem je sto je neprirodno da pojedes samog sebe.
Pa da se pitas: cemu uzbudjenje?
Ako mislis na politiku, evo ti primera: sva balvanija se uzbudjuje kako eto u kratko Rusi imaju a Ameri nemaju.
Ameri i Kanadjani imaju nafte vise od Rusa. Maksimum koji je dostigla na 150$ barel, vec se nije isplatilo uvoziti, vec koristiti svoju iz shkriljaca.
Njima je problem kako da isisaju sto jeftinije od drugih.
Proguglaj malo send, tar, oil, resources ili ako hoces dacu ti link o svetskim resursima energije i videces.
Orvelovski problem je ovde sta ce covecanstvo imati posle?
vec se divljacki ribari i lovi radi prehranjivanja. vec hiljade vrsta nestaju a mnoze se druge predominantne (pacovi, macke).
Pisao sam vec, 6 milijardi stanovnika, trosi 20% vise energije nego sto zemlja moze da izdrzi.

@hkj u pravu si.
Idem da si pravim sataras sa dimljenom slaninom.
Nisam ja opterecn rusima i gasom, nego srpskom gluposcu.
« Poslednja izmena: 22. Avg 2009, 20:49:59 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 446
Zastava you are here
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Pa napisao sam to još u onom postu. Kad potroše naftu, gas, ugalj, preći će na gradnju većeg broja nuklearnih elektrana, a kad istroše nuklearno gorivo, preći će na hidroelektrane (uključujući i mini ), solarne ćelije, turbine na vetar, proizvodnju bioetanola.
Svaki novi električni aparat troši manje struje od prethodnog modela, automobili su sve lakši, manje troše, kuće se grade sa sve boljom termoizolacijom, jednostavno, potrošnja energije će u budućnosti biti sve manja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230
Pa napisao sam to još u onom postu. Kad potroše naftu, gas, ugalj, preći će na gradnju većeg broja nuklearnih elektrana, a kad istroše nuklearno gorivo, preći će na hidroelektrane (uključujući i mini ), solarne ćelije, turbine na vetar, proizvodnju bioetanola.
Svaki novi električni aparat troši manje struje od prethodnog modela, automobili su sve lakši, manje troše, kuće se grade sa sve boljom termoizolacijom, jednostavno, potrošnja energije će u budućnosti biti sve manja.
Ti si dobar za politicara. Sigurno bez dileme. nemoj da cekas i nemoj dati da balvanija ostane usktracena za tvoje umne misli.
Ima bre tacne racunice, koliko covek trosi, koliko mu je potrebno, koliko je resursa tog i tog, gde ga ima, kako ga koristiti.
Stvari ne da nisu naivne, nego ima samo dve opcije: ili izjedanje ko zivotinje ili smanjenje potrosaca (ljudstva).
Lako vama da lupite ima bre ne brini.
Tako je i Skundric rekao: ima gi ne gi brini. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Ima tu malo jacih problema. Resursi za baterije se nalaze u Juznoj Americi, tacnije u Boliviji i Argentini. A tamo nece da ih vide.
Nije to tek tako. Jeste moze, ali kako?

Што рече један лик ... И добро ... направићемо аутомобиле на струју који не загађују околину ... а како ћеш да покријеш ту повелику додатну потражњу за електричном енергијом? Од термоелектрана, које су једни од највећих загађивача животне средине? ... Није то тако једноставно.
Pazi postoji nesto sto se zove profit, zamisli svi se krecu na struju, a struju mozes proizvoditi pomocu, (talasa,plima-oseka, vetar, sunce, reke), to sto ti mislis da je struju tesko proizvoditi je krajnje smesno, moze shkorpion da ti posalje sajt koji je napravio sto se tice obnovljivih izvora energije pa ce ti biti jasnije...

Zamisli elektricna kola brza od Porshe GT koji ima 600 konja...

Ovo je buducnost

Ljudi jednostanvo nisu dovoljno informisani....

A iz toyote su rekli da struja moze sama da se obnavlja u kolima, sada ne znam tacno kako ali kad kocis ti proizvodis struju na koji nacin ne mogu tacno da ti objasni ali mozes da izguglas na netu....

Nesto da razjasnimo, citajuci dve,tri stranice u nazad shvatio sam vi jednostanvo nece da razumete da je tehnologija dostupna ali profit niko nece da izgubi, a kad izbaciate takva kola ko ce biti na dobitku pa gradjanin koji nece morati da razmislja o filterima, ulju, kaisu, itd. i naravno BENZINU...

« Poslednja izmena: 23. Avg 2009, 02:44:10 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230
Moze bre sve kako bi se reklo. Sve je veoma jednostavno.
izgleda da ste vi isto toliko priprosti kao i ceo ostali svet. Vidim ja da ni na engleskom bas i nemam auditorijuma.
Jedino sto mi sajt posecuju ameri.
Dakle da bi presao na druge izvore energije, trebaju drugi resursi. Ovi fosilni ce se istrositi.
Drugi resursi se nalaze na drugim mestima, geografski rasporedjeni. Trebace jedna kompletno druga relacija snaga.
Dakle da bi vozio kola na baterije, treba ti Litijum. On se nalazi 75% u Juznoj Americi (50% u Boliviji, 25% u Argentini). da bi vozio gorivne celije, treba ti platina, koje nema dovoljno na planeti. Da bi pravio elektrane na vetar trebaju ti potpuno nove tehnologije transporta, gradnje stubova jer od 5Megavata dobijas oko 2,5. A treba ti mnogo megavata bato. dakle druga vrsta gradnje, druga vrsta transporta, druga vrsta proracuna staticke i dinamicke stabilnosti kontinualnog napajanja.
Mi smo zemlja umereno kontinentalna. trebala bi Srbija do Tokija da pravis vetroelektrane. nemoj da se zanosis.
Mi imamo jednu veliku sansu u celulozi, koju dobijas od zemlje (zitarice). To si radio 13 vekova dok je dosao Tita iz Jajca da rusi kapitalizam, pa napravio danasnje hibride koji cekaju sise od velje, Tome, Mladje, Borisa, Voje.
Sve samo bikovi a hibrid hoce sise. Smile Smile Smile
ne moz obilaznicu jednu od 40 km da napravis a govoris, lako cemo.
Daj bre razmisljaj malo majku mu i glavom ne samo da ti bude lepo kroz chmar i oko jaja.
Ko ce to da ti da? Lihvarima su oci iskolacene na nasu plodnu zemlju a tebe boli djoka, cekas ruski tenk i Kineza da ti gradi cupriju. Smile Smile Smile

A bre Orvel tako nesto nije mogao da predvidi.
« Poslednja izmena: 23. Avg 2009, 03:42:23 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Ja verujem da tehnologija postoji, samo je problem PROFIT,  sigurno shkorpion tebi nece biti dostupne informacija iz americkih, evropskih, ruskih, kineskih, japanskih  laboratorija....

I sto je najveci problem nisi procitao moj post do kraja, iz TOYOTE su rekli da se mogu baterije same puniit uz pomoc kocenja....

Evo ti jedan dobar dokumetarac da bi shvatio da je profit krivac svega...

« Poslednja izmena: 23. Avg 2009, 03:54:09 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
SonyEricsson k530i
I sto je najveci problem nisi procitao moj post do kraja, iz TOYOTE su rekli da se mogu baterije same puniit uz pomoc kocenja....

А колики део батерије се напуни?Мислиш да су постигли самоодрживи систем енергије?Важи.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 86 87 89 90 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 07:26:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.