Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:37:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: George Orvel "1984"  (Pročitano 160848 puta)
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Joco
Sta vezano sa tvojim mozgom? Prevedi mi molim, ja koji sam inferiorniji od tebe ne mogu to da razumem  Smile

Da SPC ce da sacuva "nas" sigurno. Sa cim ce? Molitvom i svetom vodicom  Smile

Gde ih je spasao? Od koje vojske? Srbiju su jebali ko god je stigao, rade to i danas. Niko ih ne sprecava. Pravoslavlje nije vera Slovena. Ako cu da se molim necemu (da sam vernik to jest) vracanje na staru mitologiju, jer zasto da se molim jednom jevreju koji je bio dovoljno glup da ga zakucaju na daske.

Молим те да ми објасниш, старословенску религију, односно митологију...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
sveti? Владика Николај Велимировић
jos jedan svetac. auuu kod nas sve sami sveci ko revija.
ja ne provociram, nego ti nesto tu mutis sa ti mozgom.

da sigurno zato strada narod Smile
zato.Uzmi istoriju pa pogle.Nista Srbi nisu bolji bili u doba Kosovskog boja nego sto su sad.Zato Srbi stradaju.Nemozemo mi ocekivati da nam bude dobro a mi ovakvi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Sta ja imam da ti objasnjavam. Ako si "pravi" Srbin kao sto se vecina ovde busa da jesu.
Treba da znas. Naravno to je Crkva prvo izbacila pa onda skola. U skoli procitao samo jedan paragraf. Zato sam morao da citam knjige van skole,  a to je deo nase istorije.
Perun, Radgost, Svetovid, Veles, Dabog, Triglav, Mokosh

I to sto kazes. Srbi su se toliko promenili da to nema nigde. Brojimo dane dok nestanemo.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Zato sam morao da citam knjige van skole,  a to je deo nase istorije.
I ja sam istoriju ucio van skole.... Smile

Citat
I to sto kazes. Srbi su se toliko promenili da to nema nigde. Brojimo dane dok nestanemo.
valjada cemo se dovezti pameti.Vlda cemo shvatiti da treba da se menjamo.Bice bolje kad budemo mi bolji.Ne me da bude dobro dok smo mi ovakvi
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6500c
Joco
Sta vezano sa tvojim mozgom? Prevedi mi molim, ja koji sam inferiorniji od tebe ne mogu to da razumem  Smile

Da SPC ce da sacuva "nas" sigurno. Sa cim ce? Molitvom i svetom vodicom  Smile

Gde ih je spasao? Od koje vojske? Srbiju su jebali ko god je stigao, rade to i danas. Niko ih ne sprecava. Pravoslavlje nije vera Slovena. Ako cu da se molim necemu (da sam vernik to jest) vracanje na staru mitologiju, jer zasto da se molim jednom jevreju koji je bio dovoljno glup da ga zakucaju na daske.
Ti se stvarno ne razumes u srpsku istoriju! Pa do 15. veka nismo bili samo sila na Balkanu, vec i u Evropi! Pa Dusanova Srbija je bila jedna od najvecih drzava ovog kontinenta! Prvo je Sveti Sava pomirio svoju bracu, Vukana i Stevana. 1214. Godine velika bugarsko- latinska vojska krece se ka Srbiji. Sastaju se u Nisu. Savinom diplomatijom pohod je prekinut. 1216. Godine krece sa severa madjarsko-latinska vojska koja se sprecava diplomatijom ovog coveka. To su dva primera. A Srbija se tad tesko mogla odbraniti od takvih sila.
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
nije on kriv.Kriva je skola i velki brat.Da se vratimo na temu.Evo konkretnog primera kako je izvrseno kolektivno brisanje pamcenja.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Nije nego smaranje glupostima.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Перун - св. Илија...

Световид - св. Вид...

Сварог - Бог...

Велес - св. Василије...

Мокош - св. Петка и Богородица...

Триглав - архангел Михајло, Гаврило...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Citat
mozda tebi nije vazno

Vazno je vernicima... tj. roditeljima buducih vernika...
U Srbiji ne zive samo vernici... ili samo pravoslavci...
Meni je mnogo vaznije da moje dete u osnovnoj skoli nauci da sabira ili koja je razlika izmedju ptice i coveka, nego da razglaba o postanku zivota... za to ima vremena...

Citat
NIje tacno.Jer skolstvo potice od Crkve.Tako da je prvo postojala Crkva pa skola
Dok je skola bila u okrviru hriscanske crkve, mi smo bili pod blokadom... Spaljivana su dela antickih i arapskih filosofa i naucnika... Svet je vracen par vekova u nazad... Zasto? Zato sto je (sa)znanje najveci neprijatelj vere Wink
Takodje... skole su postojale i ranije... doduse... u obliku privatnih tutora... postojale su i specijalizovane skole filosofije, matematike, govornistva, ...

Citat
Kda je unisteno selo.Kada je grad postao pun ljudi sa sela.Ljusi koji misle da ako zive u Beogradu su neko i nesto.Propali smo kada smo poceli da se uzdizemo nekim stvarim.Da li je to skola,mesto stanovanja.Propali smo kada smo se Boga odrekli na na njegovo mesto sebe ili druge stavili

Verovali ili ne... ali pod komunizmom se nista nije bitnije pogorsalo... Migracija je pocela dosta ranije...
Govorim iz licnog iskustva, iskustva moje prododice koja je 20-ih 20. veka dosla iz manjeg mesta u Beograd...
Sto se tice Boga... koliko znam... njega se niko ne moze odreci jer je on omni - potentan, prezentan... tako da...
Ne vidim zasto je  skolovanje propast... opet... primer moje porodice... i oni moji preci sa sela su se skolovali... i to u inostranstvu... Becu i na Sorboni...

Citat
Mozda ga imaju ali ga bas nesto ne uce.

Osim ako sad nisi ucenik srednje skole, ne mozes nesto tako da tvrdis...
Koliko se secam, ti se bas nisi skolovao u drustvu vrsnjaka, vec si vise samouk, tako da i definitivno ne mozes nesto tako da tvrdis...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Osim ako sad nisi ucenik srednje skole, ne mozes nesto tako da tvrdis...
ja to po ovima sto zavrsavaju.Vidise da nista nisu naucili

Citat
Meni je mnogo vaznije da moje dete u osnovnoj skoli nauci da sabira ili koja je razlika izmedju ptice i coveka, nego da razglaba o postanku zivota... za to ima vremena...
To ce bas da nauci.Kao i ovaj ekspert na sudjenju Seselju

Citat
Koliko se secam, ti se bas nisi skolovao u drustvu vrsnjaka, vec si vise samouk, tako da i definitivno ne mozes nesto tako da tvrdis...
lose se secas.Ja jesam isao sa vrnjaciam u skolu ali se niam oslanjao na znanje koje mi nudi skola vec sam i poceo sam da se ucim  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:37:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.