Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 17:55:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: George Orvel "1984"  (Pročitano 160783 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.26
mob
I-mate 30 Pro
Citat
Zar ti se ne cini da je to poprilicno smesna izjava s obzirom na to gde se nalazimo....

Ne, sto?

Citat
Sto se mene tice,ja bih procitao nesto od doticnog,upoznao coveka....pa bih tek onda mogao da dam neko svoje misljenje o svemu....

Ovako,samo ispada da ti imas ekstrasenzornu percepciju,a to opet,s obzirom da to gde se nalazimo....je u najmanju ruku neozbiljno....

Hm... a, kako da ga upoznam?
Kako znas da se i on preko svojih knjiga ne bavi kontrolom uma...
Ja sam navela jednu cinjenicu koja mi je bila zanimljiva.... I Ike i Sajentolozi govore o reptilima iz svemira koji kontrolisu ljude...
Budite slobodni... slobodno mislite... Ali po nasim pravilima...
Na isti nacin podjarmljuju ljude Smiley

Citat
Sta to pitanje konkretno znaci?To sto je sadrzano u tom pitanju se zove predaminacija...

Ljudi koji nesto kriju su najveci borci protiv progresa...
Pozivanje na djavola i djavolje maslo je opste mesto u istoriji zapadne civilizacije...

Citat
Na to mozes da zaboravis....

Zasto... u Srbiji je i dalje gotovina osnovni nacin placanja Smiley

Citat
Pa sta....ima ljudi koji se pale na to da neko urinira po njima...jel to znaci da to treba da bude obavezno za sve ljude....

Ja bih rekao da smo malo odmakli,i da bi malo edukacije na zadatu temu bilo od koristi...ne vredjam...samo razmisljam na glas....

Hm... pa sad... osecam da imas prljavu mastu i pokvarene misli, ali ... ovo nije sex forum...

Citat
Bog ne postoji....postoji samo iluzija o Bogu...da ne idem dalje....

To je tvoje misljenje, koje naravno ne mora da bude istinito...

Citat
Nije bas tako....a i lepo si rekla...ne znas....

A, ti znas sa sajtova na kojima se prica o teorijama zavere?
Neverovatan kontra-argument... Smiley

Citat
Kao i 90% psihologije...nauka ciji "out" zavisi od mog "input-a"....nastavi sa citanjem...dobro ti ide....

Covece... ali ti verujes u teorije zavere...
Ti prihvatas kao istinite tvrdnje ljudi koji nose aluminijumske sesirice... (ne bukvalno)...

Za mene su ova tema i iznesene teorije najbolji primer kontrole uma... Vi ste spremni da poverujete u najneverovtnije, fizicki nemoguce pojave... jer je to sloboda...

Hubbard je bio u pravu... A, New Age je predvorje pakla...

Inace... ne mogu da se ne zapitam zasto si citirao samo mene... hm... pitam se, pitam...
Proslost? Smiley

Koji tacno deo reci "edukacija" nije jasan....citaj lepo kako pise....i prestani da analiziras sama sebe...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Neću ništa da reklamiram...Poslušajte.
http://www.shoutcast.com/sbin/tunein-station.pls?id=5635
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Evo samo jedan mali dokaz da je  Orvel znao malo vise nego sto mislimo,evo sta se sada desava u Americi,potpuno otvoreno i nekaznjeno...sta dalje da pricamo Smile Smile Smile       
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Jfk....govor koji je odrzao samo dve nedelje pred atentat,mislim,ako jos neko sumnja da postoji zavera i tajna drustva Smile                         
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

NEMA MALIH BOGOVA.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2900
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8;M
mob
LG U8290
I ta teza se ne provalči samo u filmu Zeitgeist, ima još takvih filmova, i knjiga, pa i ovaj klip pre, o čipovanju, govori da postoji mnogo širi plan, koji malo ljudi vide, odnosno, prepoznaju. I sad kad ti, taxtex, ja, i još nekoliko nas govori o tome, mi smo paranoici.

A ne moraš ići daleko da bi shvatio da tako nešto postoji, pročitaj ovo:

Washington DC, Feb. 23 – Events of the past few days indicate that the Zbigniew
Brzezinski faction of lunatic Russia haters have now won the upper hand inside the secret
councils of the Anglo-American finance oligarchy, displacing the hitherto dominant
George Shultz-neocon faction. Although George Bush and his cronies still occupy the
White House, the policies that are being carried out are coming from the Brzezinski left
CIA machine. Brzezinski has returned to public prominence in recent months due to his
role as top establishment controller for the Obama campaign. But Brzezinski is not
waiting for the outcome of the November elections to take over key parts of the US
government. Brzezinski and his left CIA allies are already moving to assert their strategy,
even as the neocons and their characteristic obsessions are moved to the back burner. The
probability of an attack on Iran or Syria is declining, even as the danger of confrontation
with Russia, China, and Pakistan – all much more dangerous targets to trifle with –
increases exponentially.

1. KOSOVO: The independence of Kosovo has opened a new crisis front in Eastern Europe, with the potential for very nasty complications in regard to Russia. This is the
essence of the Brzezinski anti-Russian policy. Kosovo independence is, of course, a flagrant violation of all existing norms of international law, most notably the Helsinki CSCE treaty of 1975, which finally put an end to World War II by declaring that all borders in Europe were to be considered final unless and until any changes had been agreed through mutual consultation of the interested parties. Since the Serbian
government in Belgrade is vehemently opposed to Kosovo independence, the unilateral actions of the US, British, and NATO are the very essence of international anarchy. The new regime in Kosovo goes far beyond the usual kleptocracy of NATO puppets favored by Brzezinski and his circles. The new regime in Kosovo is essentially the terrorist KLA, an organization devoted to gun-running, drug-running, and trafficking in human slaves. The KLA is a Balkan version of Al Qaeda, and both are wholly owned creations of the CIA and British intelligence. With Kosovo independence, the US, British, and NATO
stand ready to use armed force to defend the right of a terrorist gang to assert sovereignty over a segment of modern Europe. The criminal obscenity of this policy could hardly be greater, but for Brzezinski all methods are legitimate provided that they increase tension with Moscow, and in that respect Kosovo independence is already a glowing success.
2. US EMBASSY, BELGRADE: The attack on the US embassy in Belgrade, Serbia by gangs of drunken students is a classic Brzezinski operation. The tactic of having an incensed rent-a-mob of swarming adolescent patsies attack the US Embassy in order to gin up a crisis is one of Zbigniew’s signature specialties. During the time that Brzezinski was running the foreign policy of Trilateral puppet Jimmy Carter, there were bloody attacks on the US embassies in Pakistan and in Afghanistan, both countries that featured prominently in Brzezinski’s arc of crisis theory. Most famous of all was of course the
attack on the US embassy in Teheran, Iran, which led to the taking of hostages and the huge international crisis which helped to doom the Carter administration to extinction at the polls. If US diplomats or State Department personnel are taken hostage anywhere in the world in the weeks and months to come, this must be attributed to Brzezinski.

Inače, Bžežinski je savetnik Baraka Obame.
« Poslednja izmena: 02. Apr 2008, 14:29:10 od Knjavalo »
IP sačuvana
social share
Srbija je Kosovo i Metohija!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
I ta teza se ne provalči samo u filmu Zeitgeist, ima još takvih filmova, i knjiga, pa i ovaj klip pre, o čipovanju, govori da postoji mnogo širi plan, koji malo ljudi vide, odnosno, prepoznaju. I sad kad ti, taxtex, ja, i još nekoliko nas govori o tome, mi smo paranoici.
Neka nas zovu kako hoce,vazno je da dobijemo bilo kakvu reakciju,makar bila i negativna,a kada pocnu da se dogadjaju i odmotavaju stvari,setice se sta smo ovde trubili mi ,, paranoici ''.Evo jos nesto zanimljivo o pogibiji princeze Dajane...vrlo zanimljivo Smile Smile Smile          Tridesetog avgusta 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu tragično je stradala princeza Dajana, zajedno sa svojim prijateljem Dodijem al Fajadom. Od tog dana do danas, dakle gotovo deset godina, nije stavljena tačka na uzroke nesreće u tunelu Pont de l' Alma. Zvanična verzija glasi - krivaca nema, nezvanična, međutim, veoma prisutna u medijima, u toj nesreći vidi zaveru.

Pepeljuga u pelenama

DAJANA Frensis Spenser rođena je u Park Hausu na Kraljičinom imanju u Sendringamu u Norfloku, 1. jula 1961., kao treća i najmlađa kćerka vikonta Altorpa, kasnije 8. erla Spensera i njegove žene Frensis Roše. Njeni roditelji su se razdvojili kada je imala šest godina, da bi se razveli 1969. godine, posle čega se njena majka udala za tajkuna u proizvodnji tapeta Pitera Šand-Kida. Dajana je imala mlađeg brata Čarlsa, koji danas nosi titulu erla Spensera, kao i dve sestre, Džejn i Saru. Pre Dajane rođen je još jedan sin u porodici Spenser, ali je umro i ona je oduvek verovala da bi njeni rodirtelji bili zadovoljniji da je ona dečak, sin i naslednik.
Dajana je izjavila da je njeno detinjstvo bilo veoma nesrećno, a ceo svoj kratki život će čeznuti za ljubavlju i toplinom koje su joj bile uskraćene kao detetu. Budući da je živela u Sendringamu, poznavala je kraljicu još od vremena kada je bila devojčica i igrala se sa kraljevskom decom. Rečeno je da je Čarls prvi put video Dajanu kada je još bila u dečjim kolicima. Ona se seća, s malo zadovoljstva, kako je tokom praznika bivala odvođena u kraljičinu rezidenciju, godinu za godinom, da gleda film "Siti siti, beng beng”. Izbor samog filma je zanimljiv, jer je scenario za njega napisao Jan Fleming, agent obaveštajne službe, prijatelj Alistera Kroulija i autor romana o Džejmsu Bondu.
U FILMU su prikazani kralj i kraljica koji mrze decu, otimaju ih i zatvaraju ih u kaveze. Zatim decu odvode u zamak i zaključavaju u tamnicu. To je simbolična slika onoga što se u stvarnosti i desilo i svakako nije slučajnost što su Vindzorovi puštali Dajani baš taj film tako često. Svakako je Dajana već u to vreme, u Sendringamu, skupljala "vajbove” Vindzorovih. Ona je izjavila Endrjuu Mortonu u njegovoj knjizi "Dajana: Njena istinita priča” sledeće:
"Atmosfera je uvek bila veoma čudna kada smo odlazili tamo i ja sam se žestoko protivila i tukla se sa svakim ko bi nas terao da idemo.” Dakle, Vindzorovi su bili veoma dobro svesni Dajane od trenutka kada je rođena. Kada joj je bilo 13 godina, Dajana se odselila iz Norfloka da živi u Altorpu u Northemptonširu, gde se nalazi stara porodična kuća Spenserovih, pošto je njen otac tada nasledio titulu erla Spensera. Dajana je bila naročito razočarana kada se njen otac oženio Rejnom, kćerkom novelistkinje Barbare Kartlend. Dajana je prema njoj osećala duboki prezir. U knjizi "Dajana: Njena istinita priča”, ona kaže:
"Ja sam joj rekla šta mislim o njoj i ne sećam se da sam ikada do tada bila toliko ispunjena gnevom. Sećam se da sam stvarno krenula da je ščepam za gušu. Rekla sam: 'Kada bi samo znala koliko te svi mi mrzimo zbog onoga što si učinila, uništila si kuću, potrošila si sav očev novac i to na šta?'” Empatija koju je Dajana osećala za ljude koji su bili emotivno potreseni dolazi od njenih sopstvenih emotivnih ožiljaka, koje je nosila celog svog života.
Spenserovi su elitna porodica koja pripada krvnim lozama. Oni su rođaci Spenser-Čerčilovih, a u srodstvu su sa porodicom Marlboro iz Blenhejm Plejsa u Oksfordširu, mesta u kojem je rođen i Vinston Čerčil. U druge srodnike spadaju još i vojvoda od Marlboroa, ser Robert Velpul, a porodica Spenserovih je nasledila poprilično bogatstvo od Sare, vojvotkinje od Marlboroa.
DAJANA i princ Čarls imali su zajedničke pretke, trećeg vojvodu od Devonšira, i što je još značajnije, kralja Džejmsa Prvog, prvog kralja Engleske i Škotske iz dinastije Stjuart, čoveka koji je podržavao i finansirao Frensisa Bejkona. Kralj Džejms Prvi je bio taj ko je odigrao vrlo značajnu ulogu u ekspanziji bratstva, formiranju "Virdžinija kompanije" koja i dan-danas kontroliše Sjedinjene Države. Dajana je, takođe, bila potomak, putem nekoliko krvnih linija, kraljeva od loze Stjuart, Čarlsa Drugog i Džejmsa Drugog, što ju je opet povezivalo sa Merovinškom lozom iz Francuske. Čarls Drugi je imao toliko mnogo dece izvan braka da se ne zna gde su izdanci tih krvnih loza danas. Jedno je sigurno, bratstvo to zna. Što se tiče elitnih porodica, Spenserovi su važna krvna loza i Dajana je bila u srodstvu sa nebrojenim aristokratskim kućama, uključujući tu i erlove od Likana.
Ako pogledamo još dalje, Spenserovi imaju krvne veze sa mnogim vodećim američkim porodicama, a u dalekom su srodstvu i sa Rokfelerovima. Njihova porodica ima dug istorijat služenja monarsima, a ta se tradicija nastavila i u slučaju Dajaninog oca. On je bio dvoranin kralja Džordža Šestog (koji je bio oženjen kraljicom majkom) i kraljice Elizabete. Dajanina sestra Džejn, udata je za ser Roberta Felovsa, koji je bio kraljičin lični sekretar u doba Dajanine pogibije. Obe Dajanine bake, grofica Spenser i Rut ledi Fermoj, pripadale su unutrašnjem krugu pripadnika dvora kraljice majke, isto kao i četiri njene baba-tetke. Spenserovi i kraljica majka bili su u veoma bliskim odnosima, a ledi Fermoj i kraljica majka bile su te koje su izmanipulisale Dajanu tako da se venča za princa Čarlsa.

Strah pred majkom

ODBROJAVANJE do ostvarenja Dajanine udaje za Čarlsa počelo je kada ga je ona srela u Altorpu, dok je bio u vezi sa njenom sestrom Sarom, godine 1977. Dajani je tada bilo 16, ali su tek tri godine kasnije Vindzorovi počeli da sprovode ono što je za nju bilo unapred isplanirano. Dok su kraljica majka i ledi Fermoj manipulisale događajima iza kulisa, Dajana je pozvana na bal u Bakingamsku palatu, gde se proslavljao Čarlsov 30. rođendan. Tada ju je, u julu 1980. godine, prijatelj princa Čarlsa, Filip de Pas pozvao da odsedne kod njih u isto vreme kada je i princ bio tamo.

Po Dajaninim rečima, Čarls je počeo da je saleće: "On je, praktično, naskočio na mene.” Zamolio je da putuje sa njim do Bakingamske palate sledećeg dana, a zatim je usledio poziv da se pridruži Vindzorovima u septembru, u Balmoralu, njihovoj rezidenciji u Škotskoj. Vremenom, Čarls ju je zaprosio i ona je pristala. "Volim te toliko mnogo” rekla mu je tada Dajana. A Čarls je na to odgovorio: "Šta god bila ljubav."

To je izjava koja odaje mnogo toga o Vindzorovima i načinu na koji oni odgajaju i vaspitavaju svoju decu. Oni ne razumeju ljubav, jer je malo daju i malo dobijaju. Zamislite da ste malo dete i da morate da stanete u vrstu zajedno sa svima ostalima da biste se rukovali sa sopstvenom majkom, kada bi se recimo vratila sa nekog dalekog putovanja. To je način na koji su se kraljica majka i princ Filip ponašali prema Čarlsu.

DAJANA je radila kao vaspitačica u obdaništu kada je priča o njoj i Čarlsu stigla do medija i kada je njen život pred očima publike, konstantno u centru pažnje, počeo. A tada je otpočela i njena noćna mora sa porodicom Vindzor. Gledajući unazad na taj period svog života, Dajana je mogla da primeti da Čarls nikada nije gajio iskrene emocije prema njoj. Ona je još pre njihovog venčanja shvatila da on ima aferu sa svojom pravom ljubavlju Kamilom Parker Bouls, a ti su se odnosi nastavili i produbili tokom njihovog braka. Čarls i Kamila su komunicirali koristeći šifru "Gledis i Fred”. Kamila je, kao i Vindzorovi, bliska Rotšildovima, i na prvu godišnjicu Dajanine smrti bila je na Krfu, ostrvu u Jonskom moru, uživajući u gostoprimstvu lorda Jakoba Rotšilda.

Vindzorovi su hteli da im Dajana rodi naslednike sa genima Spenserovih, a to i jeste bilo sve što je ona njima značila: inkubator. Nedelju dana posle svoje veridbe sa Čarlsom počela je njena bolest, bulimija, poremećaj u ishrani od koga postajete bolesni svakog puta kada pojedete hranu. Dajana je povraćala tri, četiri puta dnevno i postala očajno mršava. Ona je izjavila da je njena bulimija "pokrenuta” kada je Čarls stavio ruku oko njenog struka i rekao: "O, malo smo debeljuškasti u struku, zar ne?” Bulimija je bolest emocija, kao i većina bolesti, a Dajanine emocije bile su u haosu, čak i pre njenog venčanja. Ona Čarlsovo ponašanje opisuje ovim rečima:

"On je našao devicu, žrtveno jagnje i na neki način je bio opsednut mnome. Ali njegovo ponašanje bilo je čas toplo čas vruće i tako ukrug. Nikada niste mogli znati kakvog će raspoloženja biti, i dobra ili loša raspoloženja su se učestalo smenjivala... On je bio pun strahopoštovanja za svoju mamu, zastrašen svojim ocem, a ja sam uvek bila treća osoba u prostoriji.”

DAJANA se sastala sa svojim sestrama i rekla im da ne može da se venča za Čarlsa, naročito imajući u vidu da je Kamila i dalje bila aktuelna u njegovom životu, ali su joj one rekle da je kasno za strah i izvlačenje, jer su sve pripreme za venčanje već bile obavljene. Pre venčanja Dajana je ostala u Klerens hausu, londonskoj rezidenciji kraljice majke. Kada je tamo stigla, kako ona kaže, nije bilo nikoga da je dočeka dobrodošlicom, bilo je to kao odlazak u hotel. Dajana i Čarls su se venčali u katedrali svetog Pavla, 29. jula 1981. godine. Ona kaže da se tog jutra, u Klerans hausu, osećala mirno, na smrt mirno: "Osećala sam se kao jagnje koje ide na klanicu. Znala sam to, a nisam mogla da učinim ništa povodom toga.” Kako će se pokazati, to su bile proročke reči.

Prvu noć medenog meseca proveli su na porodičnom imanju Mountbetenovih, u Brodlensu, Hemšir, pre nego što će isploviti na proputovanje po grčkim ostrvima na kraljevskoj jahti Britanija. Njena se bulimija pogoršala, a toliko je bila nesrećna da je razmišljala i o samoubistvu. "Moj muž mi je pokazivao koliko mu nisam dovoljna na svaki mogući način, tako da svakog puta kada bih probala da isplivam na svetlost i slobodno udahnem, on bi me opet gurao nazad u mrak. Toliko sam sebe mrzela.” Jedna od Dajaninih kraljevskih dužnosti 1982. godine bila je da predstavlja kraljicu na sahrani princeze Grejs od Monaka, još jedne žrtve koju je ubilo bratstvo, koja je poginula kada su kočnice njenog auta otkazale.

Pakao posle Henrija

VINDZOROVI su od Dajane dobili ono što su hteli kada je princ Vilijem začet. Dajani je rečeno da porođaj mora da bude izazvan indukcijom, da bi se uklopio sa Čarlsovim rasporedom polo utakmica, pa je plavooki, plavokosi Vilijem rođen 21. juna 1982. godine, tačno na letnju dugodnevicu. Prvo, kakav to muž i otac insistira da njegovoj trudnoj ženi budu dati lekovi-droge za izazivanje porođaja zbog rasporeda svojih polo utakmica? A kao drugo, da li iko stvarno veruje da je to bio pravi razlog za takav čin? Vindzorovi su opsednuti astrologijom i ezoteričnim veštinama, do te mere da je majka jednog mog prijatelja Irca, koja je medijum-astrolog mogla da predvidi sa savršenom tačnošću koje će boje odeću kog dana nositi kraljica i kraljica majka. Uvek je bila u pravu jer je naprosto znala koje su boje povezane sa svakim danom prema ezoterijskom zakonu. Porodica koja je toliko preplavljena satanizmom, ezoterijskim misterijama i kultom Sunca, izazvala je indukcijom da se naslednik rodi na letnju dugodnevicu, kada je sunce na svom vrhuncu moći i to bi trebalo da bude samo koincidencija? Nema šanse. Naslednik je na krštenju dobio imena Vilijem (po pripadniku Crnog plemstva Vilijemu Osvajaču), Artur (po simbolu boga Sunca, kralju Arturu), Filip (po vojvodi od Edinburga) i Luis (po Luisu Mountbatenu). Vilijemova prva ozbiljna veza, po
izveštavanju britanske štampe, bila je Ema Parker-Bouls, sestričina ljubavnice njegovog oca, Kamile. Princ Henri rođen je septembra 1984. godine i Vindzorovima posle toga Dajana nije više bila od koristi. "Onda, odjednom, čim je Henri rođen sve je puklo, naš brak, sve je otišlo u nepovrat, kazala je Dajana Endrjuu Mortonu. Dajana i Čarls su se rastali 1992. godine, a razveli su se 28. avgusta 1996. godine. Skoro tačno godinu dana kasnije ona je bila mrtva.
Dajana je živela u apartmanima u Kensingtonskoj palati, koju je ona zvala "KP". Princ Majkl od Kenta, veliki majstor engleskih masona, takođe tu stanuje. Mašina Vindzorovog bratstva pokušavala je da uništi Dajanin kredibilitet i pokvari poštovanje koje je javnost gajila prema njoj. Traka na kojoj je snimljen njen privatni telefonski razgovor sa prodavcem automobila, Džejmsom Gilbijem puštena je putem medija u javnost 1992. godine. Na toj traci zabeleženo je da je Dajana izjavila kako je Čarls prava muka. Ona je Gilbiju rekla: "ja ću izaći napolje i pokoriću svet, odigraću ulogu koja mi je namenjena na svoj način i ostaviću ga iza sebe." Ali uprkos, ili možda baš zbog napora da je diskredituju, Dajanina popularnost je nastavila da raste. Jedinstvena kombinacija velikog srca, svetskog javnog profila i njene intenzivne želje da poravna neraščišćene račune sa Vindzorovima, koju je Dajana imala, pretila je samom opstanku britanske monarhije.
Za Vindzorove i za Bratstvo, ova dama je bila opasna, sa velikim O. Ona je takođe znala mnoge intimne tajne Vindzorovih kao i samog establišmenta. Kako bi mogli reći, ona je znala gde su sakriveni leševi, a u svom slavnom intervjuu za Bi-Bi-Si, u novembru 1995. godine, pokazala je da je spremna da neke od njih razotkrije. Intervju, u kome je govorila o svom nesrećnom odnosu sa kraljevskom porodicom vrlo otvoreno, naneo je veliku štetu Vindzorovima i mora da su se pitali šta li planira da uradi sledeće.
Tokom svojih putovanja širom sveta upoznao sam čoveka kome je Dajana uputila telefonski poziv u martu 1997. godine, par meseci pre nego što će umreti. On je bio zapanjen kada mu je rekla da zove iz "javne govornice u supermarketu" u Kensingtonu, Engleska, kako bi bila sigurna da razgovor neće biti prisluškivan i snimljen. Dajana je tog čoveka cenila zbog njegove mudrosti i znanja. Tom prilikom je rekla da ima da razotkrije nešto što će protresti svet i želela je njegov savet o tome koji bi način bio najbolji da se to uradi.
Taj čovek nije hteo da otkrije šta mu je tačno rekla, ali kada sam ja rekao da znam da je ona bila svesna o vezi koju Vindzorovi imaju sa globalnom prodajom narkotika, on je rekao: "O ne, to je bilo nešto mnogo gore od toga." Dajana je znala mnogo više nego što ljudi misle, kao što ćemo takođe videti. Ali to je predstavljalo samo jedan nivo razloga zavere da se ubije Dajana. Na najvišem nivou crnih magova koji kontrolišu mrežu Bratstva, ja nemam nikakvih sumnji da je njena smrt bila dugo planirana, u skladu sa njihovim drevnim, ogavnim ritualima. Ova dva nivoa te zavere, praktična potreba da se ona ukloni (razlog za one na nižim nivoima inicijacije) i potreba za ritualnim ubistvom "boginje Dajane" (razlog koji su imali oni inicirani na najvišem nivou), išla su jedan uz drugi, baš kao i u slučaju ubistva predsednika Kenedija.

Tragovi starog Fajada

U POSLEDNJU etapu događaja koji su doveli do Dajanine smrti umešan je, skoro u svakom detalju, čovek po imenu Muhamed al Fajad, poreklom Egipćanin, vlasnik "Harodsa", najveće robne kuće u Kingsbridžu u Londonu i otac Dodija Fajada, koji je poginuo u automobilskoj nesreći zajedno sa Dajanom. To je čovek koji beskrajno blebeće o potrebi za "istinom” i "pravdom” u vezi sa Dajaninom pogibijom, pa, ipak, on ne bi prepoznao istinu ni da ga tresne nogom u zadnjicu. Uvek možete da prepoznate kada Muhamed al Fajad laže - usne mu se nevoljno trzaju.

Al Fajad je rođen je 27. januara 1929. godine u Aleksandriji kao sin inspektora škole. Prvo je radio kao ulični prodavac koka-kole, a zatim je bio trgovački putnik koji je prodavao šivaće mašine marke Singer. Poznanstvo sa Adnanom Kašogijem, danas najpoznatijim svetskim trgovcem oružjem, promenilo je njegov život. Kašogi je bio sin ličnog lekara kralja Saudijske Arabije i on je angažovao Al Fajada za svoje poslovne poduhvate. Al Fajad je kasnije, navodno, raskinuo svoje odnose sa porodicom Kašogi, i nastavio svoju karijeru lažući i sklapajući niz poslova koji su mu doneli mnogo novca.

IAKO je postao bogat po standardima običnog naroda, on ipak nije imao ni izbliza dovoljno novca da kupi "Harods", za to je koristio bogatstvo sultana od Bruneja, jednog od najbogatijih ljudi na svetu. Sultan je bio taj ko je obezbedio Al Fajadu potreban novac, a Al Fajad je, takođe, za njega obavio kupovinu prestižnih londonskih hotela "Savoj" i "Dorčester". Al Fajad može da izigrava velikog poslovnog tajkuna, ali u stvarno velikoj igri on je samo potrčko koji prima naređenja i radi ono što mu se kaže. To je fascinantno, jer smo navedeni da poverujemo da su Al Fajad i kraljica na protivničkim stranama u vezi sa onim što se desilo pri Dajaninoj (i Dodijevoj) pogibiji. To je čudno budući da je Al Fajad podređeni poslušnik sultana od Bruneja, a kraljica Engleske je njegov lični prijatelj. Ona je otišla u posetu sultanu i ostala kod njega od 16. septembra do 20. septembra 1998. godine. O čemu se tu u stvari radi? Novine najnaklonjenije Al Fajadu su "Dejli miror", i on ih je koristio kao svoj lični bilten. "Miror" je naporno pokušavao da obezbedi intervju sa mnom u junu 1998, iako sam ih prvobitno odbio. Ali kada sam njihovom reporteru izrekao svoje mišljenje o Al Fajadu, urednik Pirs Morgan, koji je lično napravio seriju intervjua sa Al Fajadom, odbacio je ceo članak o meni.
Činjenica da radi ono što mu se kaže za moćnike i bogataše, koristeći beskrupulozne metode, pokazala se veoma unosnom za Al Fajada. On poseduje flotu "mercedesa" neprobojnih na metke, "sikorski" helikopter od 3,5 miliona funti, "galfstrim" mlazni avion vredan 13 miliona funti, jahtu od 15 miliona, dvorac Žonikal i 50.000 ari zemlje u Škotskoj, kao i skupe kuće, potpuno luksuzno opremljene i sa odgovarajućom poslugom, u Gštadu, Njujorku, Dubaiju, Ženevi, Londonu, Sariju i Los Anđelesu.

BLAGOUN, njegov zamak u Škotskoj, nalazi se u blizini jezera Loh Nes. Sve dok radi ono što mu je rečeno i bude od koristi bratstvu nastaviće se gomilanje njegovog bogatstva. A ako to ne bude činio - gotov je. Ostaviće ga na suvom bez razmišljanja. Još jedan od Al Fajadovih izvora dohotka, koji je opet povezan sa sultanom od Bruneja, je i preprodaja oružja. Al Fajadov bivši zet, a Dodijev ujak, Adnan Kašogi, ozloglašeni trgovac oružjem iz Saudijske Arabije, zaradio je putem ugovaranja prodaje i preprodaje oružja više biliona dolara. Mnogi od njegovih dogovora odigrali su se u hotelu "Ric", u Parizu, koji poseduje Muhamed al Fajad (ili sultan?).

To je jedan od razloga zbog koga je Al Fajad uredio da se u "Ricu" prisluškuju i motre VIP gosti. Duboko je umešan u ugovaranje poslova prodaje oružja, a Dodi je često bio nezvanični ugovarač poslova tipa: oružje za naftu, između zalivskih država i SAD. Adnan Kašogi je inače blizak saradnik Džordža Buša (starijeg) i finansirao je deo Bušove "Iran kontra", droga za oružje operacije, 1980. S druge strane, Džordž Buš je blizak prijatelj kraljice i princa Filipa. Al Fajad je umešan u mnoge nezakonite poslove, kao i u zavere koje uključuju ljude, događaje i teme, za koje on očajnički želi da ostanu tajna. To svakako nije čovek kome treba verovati pod bilo kojim uslovima, u bilo kom pogledu.

Darovi čika Muhameda

POTREBNO je naglasiti da su pripadnici islamske elite, kao što je sultan od Bruneja, značajni činioci u piramidi bratstva, a velika loža Kaira predstavlja jedno od najmoćnijih centara tajnih društava na svetu. To teško da je iznenađujuće, ako se uzme u obzir opsesija koju bratstvo gaji prema starom Egiptu i njegovim ritualnim simbolima. Reptilske krvne linije jesu uglavnom "arijevske”, ali nisu isključive ni u pogledu drugih naroda. Njihovi tokovi se nalaze unutar mnogih naroda i rasa, među kojima su sasvim sigurno i Arapi i Jevreji.

Jedno od dominantnih tajnih društava u arapskom svetu je red Mističnog hrama. Ono je povezano s redom vitezova Templa-templara, kao i sa masonskim ložama Jorkširskog i Škotskog obreda. Među članovima tog reda u SAD bili su predsednik Ruzvelt i njegov naslednik predsednik Truman. Značajan je i red Hrama prinčevske dvorane, čiji su članovi crnci koji pripadaju bratstvu, a među kojima je i samoproklamovani glasnogovornik crnačke zajednice u SAD Džesi Džekson.

Al Fajad je služio interesima bratstva i establišmenta na mnoge načine, dok se istovremeno predstavljao kao osoba koja se bori protiv establišmenta. Na primer, on je razotkrio dvojicu konzervativaca, Nila Hamiltona i Tima Smita, koji su uzimali mito da bi zastupali određena pitanja u donjem domu parlamenta. Ta praksa je, inače, sasvim nezakonita. Al Fajad je znao sve o tome, jer je on i bio taj ko im je davao novac! Ta priča je nanela ogromnu štetu konzervativnoj vladi i uveliko pomogla odabraniku bratstva Toniju Bleru, da Laburističkoj partiji donese laku pobedu na sledećim javnim izborima.

AL FAJAD je sve do sada izbegavao sudsko gonjenje za veliki broj tužbi koje je podnelo žensko osoblje "Harodsa", u kojima te mlade žene tvrde da ih je on seksualno napadao. Njegova opsednutost seksom je legendarna. Jedna od tih devojaka, sedamnaestogodišnja Samanta Džejn-Ramsi kaže da kada se požalila svom nadređenom da ju je Al Fajad napastvovao, taj čovek je rekao samo: "Još jedna." Zbog toga što je podnela žalbu Al Fajad ju je otpustio, kao što čini sa svima onima koji govore protiv njegovog seksualnog maltretiranja radnica i načina na koji "vodi" posao.

DŽON Manks, generalni sekretar trgovačke unije, rekao je da u "Harodsu" vlada "režim straha i terora”. Kada je Samanta Džejn podnela svoju žalbu lokalnoj stanici policije Merilbon, rekla je da joj je službenik policije odgovorio: "Ti nisi prva koja nam dolazi sa takvom žalbom. Mi imamo podebelu dokumentaciju o gospodinu Al Fajadu, ali nemamo dokaze. Bila bi tvoja reč protiv njegove." To što postoji pozamašna dokumentacija o tome da različite devojke podnose iste vrste žalbi u vezi sa jednim istim čovekom, bi, prema mom mišljenju, trebalo da znači svakako više od toga da "nema dokaza". Ali uprkos svemu Al Fajad, čovek za koga nam je rečeno da bi establišment voleo da ga uništi, nastavlja svoj život bez ikakvih posledica.
Ovo o čemu sam upravo govorio predstavlja nešto od informacija o lažovu, prevarantu, seksualnom napadaču, satanisti i čoveku koji radi za sultana od Bruneja, koji je imao kompletnu kontrolu nad Dajaninim obezbeđenjem u danima i časovima pre njene smrti. Ja mu ne bih poverio na čuvanje ni svoju mačku.

FAJAD senior se približio porodici Spenser preko Dajaninog oca, erla Džonija Spensera i njene maćehe Rajne. On je pomogao Džoniju da prebrodi finansijske teškoće i rekao je da smatra erla bratom. On je dao Rajni, koju Dajana nije mogla da podnese, mesto u odboru "Harodsa". Al Fajad je sponzorisao prestižne kraljevske događaje, kao što su Kraljevska izložba konja Vindzorovih i polo takmičenja, ali je naročito ulagao i podržavao dobrotvorna društva i akcije u kojima je bila angažovana Dajana. Bob Loftis, šef obezbeđenja "Harodsa" između 1987. i 1996. godine, rekao je na britanskom televizijskom Kanalu 4, u junu 1998, da je imao naređenje da odmah obavesti Al Fajada ako Dajana dođe u radnju. Tada bi Al Fajad odlazio do odeljenja u kome je ona kupovala i "slučajno" bi se sretao sa njom.

Svakog Božića slao bi iz "Harodsa" do njenog apartmana zeleni kombi sa poklonima za nju i dečake od "čika Muhameda". Ako pogledate dokazni materijal shvatićete da je on postavio sebi u zadatak da se dodvori princezi od Velsa i to na svaki mogući način.
TREĆEG juna 1997. godine pozvao je Dajanu da mu se pridruži za vreme letnjeg raspusta u njegovoj vili pokraj mora u San Tropeu, na jugu Francuske. 11. juna uspeo je konačno u onome na čemu je tako dugo radio: ona je prihvatila njegov poziv. Sledećeg dana obavio je kupovinu jahte "Žonkal", vredne 15 miliona funti, i na tom brodu je Dajanina i Dodijeva romansa uskoro procvetala.

Potrčko svog oca

ZAJEDNO sa svojim sinovima Vilijemom i Harijem Dajana je stigla u San Trope 11. jula da bi odsela u luksuznom apartmanu sa osam spavaćih soba, koji se nalazio na Al Fajadovom imanju velikom 10 ari, u ekskluzivnom delu San Tropea zvanom L'Park. U to vreme, Dodi Fajad, nalazio se
još uvek u svom apartmanu u Parizu, zajedno sa verenicom Keli Fišer, američkom manekenkom. 41. godinu star Dodi bio je "potrčko" svog oca i živeo je trošeći njegov novac, iako je i sam postigao određeni uspeh u filmskoj industriji kao producent britanskog filma "Vatrene kočije" koji je mogao da finansira opet zahvaljujući novcu svog oca.

Dodi je imao reputaciju plejboja i trošio novac naveliko, čak je jednom za samo dva meseca uspeo preko Amidž kartice da potroši 100.000 dolara. Njime je dominirao lik njegovog oca, pa je čak i kada se bavio poslom producenta svaku važniju odluku morao da odobri Al Fajad lično. Dodi je radio šta god bi mu otac naredio. Bio je veren sa Keli Fišer osam meseci i očekivalo se da će ona provesti svoj odmor na jahti "Žonkal". Ali uveče, 14. jula, Dodi je primio telefonski poziv od oca koji mu je naredio da smesta ode u San Trope kako bi bio sa Dajanom. Keli Fišer je opisala ono što je potom usledilo u jednom intervjuu, u televizijskom programu, na sledeći način:

"Dodi je rekao da ide u London, a da ćemo u San Trope
otići po njegovom povratku sa tog puta. Te večeri me nije nazvao, pa sam ga ja konačno pronašla preko mobilnog telefona. Rekla sam - Dodi gde si ti? - a on mi je odgovorio da je u Londonu. Rekla sam, - OK, zvaću te na fiksni telefon u tvom apartmanu. On je rekao, ne, ne, ne zovi me. Onda sam ja opet upitala Dodi gde se ti nalaziš? On je tada priznao da je na jugu Francuske. Njegov otac je tražio od njega da ode tamo i da me ne povede sa sobom, to sada znam."

Dva dana kasnije Dodi je poslao privatni avion da se njime Keli doveze u San Trope. Dok je bio sa Dajanom, Keli je držana na jednom drugom Al Fajadovom brodu. "Ja sam ovde zaglavljena", rekla je ona. "Dakle, on me je držao zarobljenu u mom malom brodu-kavezu, a za to vreme je, kako sada znam, zavodio Dajanu." Jula 31. Dajana se vratila u San Trope po drugi put da bi provela letnji raspust sa Dodijem, a taj put je doputovala sama. Keli Fišer se vratila nazad u Los Anđeles, spremajući se za svoje venčanje sa Dodijem, za koje ona kaže da je trebalo da se održi 9. avgusta. Ali, samo dva dana pre tog datuma, u svim svetskim medijima eksplodirala je vest o romansi između Dodija i Dajane. Keli je za to čula od drugarice koja je videla njihovu sliku u novinama. Ona se priseća sledećeg:
"Počela sam da ga zovem u London, jer sam očekivala njegov dolazak za dan, dva. Zvala sam ga preko privatne telefonske linije, ali nije bilo odgovora. Zatim sam pozvala njegovu sekretaricu i zamolila da razgovaram sa njim, ali ona nije htela da me poveže. Muhamed se javio i koristeći mnoge ružne reči saopštio mi da se nikada više ne javljam. Rekla sam, on je moj verenik, o čemu vi to pričate? On je na to spustio slušalicu i ja sam pozvala ponovo, a sekretarica mi je rekla da nikada više ne zovem i da moji pozivi neće više biti prosleđivani. To je bilo užasno iskustvo."
Ironično je to da je Dajana, koja je imala običaj da redovno organizuje pretragu i čišćenje svog kensingtonskog apartmana kako bi uklonila aparate za prisluškivanje, sada bila u rukama čoveka kome je postavljanje prislušnih aparata bilo opsesija. Al Fajadova vila u San Tropeu bila je ozvučena, kao i sve drugo što je posedovao. Sve što je Dajana rekla moglo je biti prisluškivano.

Bob Loftis, bivši šef obezbeđenja "Harodsa", rekao je da je postavljanje prislušnih aparata u vili bila "pozamašna operacija", kao i da se sve uvek radilo po nalozima Al Fajada. Henri Porter, londonski urednik časopisa "Vaniti Fair", proveo je dve godine istražujući Al Fajada i rekao je da su on i njegovi pomoćnici otkrili Al Fajadovu skoro opsesivnu potrebu da koristi uređaje za prisluškivanje kako bi snimao telefonske razgovore, ozvučivao prostorije i snimao ljude tajnim kamerama. Preko zajedničkih prijatelja Porter je upozorio Dajanu o Al Fajadovom pređašnjem životu i aktivnostima, kako su on i njegovi prijatelji mislili: "Da je to veoma opasno za nju iz očiglednih razloga."

Dajana je očigledno smatrala da može da se nosi sa situacijom, a iako je znala da Al Fajad ume: "Ponekad da bude grubijan", mislila je da on za nju ne predstavlja pretnju. On je, ipak, mnogo više nego samo "grubijan" i mnogo češće nego "ponekad". Ona je navodno rekla svojim prijateljima: "Ja znam da je on grub, ali to je sve." Ima dokaza da je Al Fajadov hotel "Ric" u Parizu ozvučen, a s obzirom šta se tamo dešava to i nije neko čudo. Keli Fišer je izjavila da je ona uvek kada bi se nalazila na nekom od Al Fajadovih poseda prirodno pretpostavljala da su prostorije ozvučene. Ona kaže da je to bila poznata činjenica, a i Dodi joj je to potvrdio. Kada ga je Keli otvoreno pitala u vezi njegovog odnosa sa princezom Dajanom, Dodi je odgovorio: "Ne mogu sada da pričam preko telefona o tome".

Poslednji dan u Parizu

Dajana je otišla sa Dodijem u Al Fajadovu vilu u elizabetanskom stilu, zvanu Barou Grin Kort, u Okstedu, Sari, koja je ranije bila u posedu sataniste lorda Mek Alpajna. Celu kuću Al Fajad je ispunio statuama polu-nagih grčkih boginja. Avgusta 21.og, uprkos upozorenju koje je primila od Henrija Portera, Dajana se ponovo vratila u San Trope, da bi provela još neko vreme sa Dodijem. Al Fajad je za to vreme maksimalno koristio situaciju i davao novinama informacije po savetima publiciste Maksa Kliforda. Al Fajad i njegovi ljudi su odavali mesta na kojima se par nalazio tako osiguravajući maksimalan publicitet u štampi.

Posle saobraćajne nesreće, Al Fajad se žalio da fotografi i novinari nisu hteli da ostave princezu na miru, što je, imajući sve u vidu, stvarno neverovatno licemerna izjava. Romansa između Dodija i Dajane bila je na vrhuncu, a Al Fajad je požurivao svog sina da što više produbi njihov odnos. A ono što bi mu Al Fajad rekao da radi, Dodi je radio. Ništa nije prepušteno slučaju. Na jahti Žonkal je, recimo, stalno puštana Dajanina omiljena muzika.

Dajana i Dodi su stvarno i imali mnogo toga zajedničkog. Oboje su rođeni u bogatim porodicama, a očevi su im bili udaljene, hladne figure. Oboje su kao deca iskusili raspad braka svojih roditelja i oboma su majke bile te koje su otišle od kuće. Čak su i švajcarski koledži u koje su išli bili u blizini jedan drugoga. Ali ne bi trebalo ni da isključimo mogućnost da su oboje bili žrtve korišćenja tehnika umne kontrole.

Sreo sam više ljudi koji su pre terapije deprogramiranja bili umno kontrolisani, programirani da se ludo zaljube u neku osobu koja im se pod normalnim okolnostima ne bi uopšte sviđala, a postoji i beskrajno eksperimentisanje sa spravljanjem ljubavnih čini od strane crnih magova. Moj prijatelj, naučnik Brajan Desborou mi kaže da osećaj zaljubljenosti u stvari zavisi od toga da li mozak proizvodi hemijsko jedinjenje zvano feniletilamin. Ova hemikalija takođe smanjuje mogućnost racionalne spoznaje osobe ili okolnosti, pa odatle i dolazi izreka ,,ljubav je slepa”. Proizvodnju ove hemikalije u mozgu izaziva endorfin, hemikalija koja se prirodno javlja i povezana je sa pamćenjem, učenjem, potiskivanjem bola, seksualnim nagonom i regulacijom hormona. Ako bi se proizvodnja tih hemikalija u mozgu mogla veštački stimulisati kod određene dve osobe u pogodnom trenutku, one bi se odmah zaljubile jedna u drugu.
Mislim da postoje veoma dobre šanse da se upravo tako nešto i desilo, da je za njih oboje pripremljena zamka. Došlo je do razgovora o veridbi, ali nemoguće je reći koliko je blizu ona bila, jer su izveštaji o tome kontradiktorni.

Dajana i Dodi su napustili jug Francuske sa aerodroma Olbia, u 13.30 po podne, 30.og avgusta, i uputili se u Pariz, da bi prešli u Al Fajadov mlaznjak. Navodno su hteli da prenoće u Dodijevom apartmanu, koji gleda na Trijumfalnu kapiju, pre nego što će otići u London, gde je Dajana trebala da se sretne sa svojim sinovima. To će biti njen poslednji dan koji je proživela ceo.

Kada je avion sleteo na pariski aerodrom Burže dočekalo ih je 20. fotografa-paparaca. Tamo ih je čekao spreman mercedes, a zeleni rejndž rover je trebalo da im bude pratnja. To je uobičajena sigurnosna procedura i minimum koji bi se mogao očekivati za zaštitu nekoga tako svetski slavnog kao što je Dajana bila. Sa Dajanom i Dodijem u mercedesu bio je i Dodijev telohranitelj, Trevor Ris Džons, 29.godišnji bivši član elitne britanske vojne regimente padobranaca, zvane Paras. Uz SAS, Paras je najbolje obučena (i samim tim umno kontrolisana) regimenta u britanskoj armiji. U rejndž roveru nalazili su se vozač, Henri Pol, čovek koji je bio šef bezbednosti u Ritzu i još jedan telohranitelj, Kis Vingfild.

Oni su se odvezli sa aerodroma do vile Vindzor, koja se nalazi u Bulonjskoj šumi i nekada je pripadala vojvodi i vojvotkinji od Vindzora. Vojvoda i vojvotkinja su živeli tamo, kada je vojvoda, tada kralj Edvard VIII, abdicirao odrekavši se britanskog trona kada vlada i establišment nisu hteli da prihvate njegovo venčanje sa američkom raspuštenicom, Volis Simpson. Oni su se tada preselili u Pariz, noseći titule vojvode i vojvotkinje od Vindzora. Njihovu kuću sada poseduje Al Fajad i govorilo se da će je dati Dodiju i Dajani kao svadbeni poklon.

Doduše, cela ta priča o njihovom venčanju nije potkrepljena sa dovoljno dokaza, ma koliko se Al Fajad trudio da je promoviše. Njegova mašinerija zadužena za publicitet navela je javnost da poveruje da je par proveo neko vreme u vili Vindzor, razgovarajući o njenom dekoru, ali telohranitelj Kis Njingfild kaže da su se oni tamo zadržali samo ,,oko deset minuta”. Odatle su otišli u hotel Ric, gde su stigli u 16.20 minuta posle podne.

Princeza se povlači

HOTEL "Ric" se nalazi na trgu Vendom i na spoljašnjosti zgrade svuda okolo u nivou prvog sprata nalaze se simboli Sunca i krsta, vrlo nalik simbolima koje su stari narodi koristili da prikažu "putovanje” Sunca kroz godišnja doba, o čemu sam već govorio ranije u ovoj knjizi. To su bili simboli kralja Luja DžIV, koji je bio poznat kao "kralj Sunce". U njegovoj palati, Versaju, u 17. veku on je uredio da prostorije budu dekorisane u čast Apolona, boga Sunca, i Dijane, boginje Meseca. U centru trga Vendom nalazi se jedan ogroman stub sa Napoleonovom statuom na vrhu i on nalikuje, kao odrazu u ogledalu, Nelsonovom stubu, koji se nalazi na Trafalgar skveru u Londonu.

U tom trenutku Dajana je još imala isti nivo obezbeđenja koji je imala i na putu od aerodroma, ali se ono tada moglo značajno povećati da je tražena podrška od francuskih policijskih jedinica za pružanje zaštite na visokom nivou, zvanih SPHP. Te jedinice i postoje da bi pružile zaštitu važnim (VIP) ličnostima koje posećuju Pariz, ali se mora zahtevati da se one angažuju. A to u ovom slučaju nije zatraženo. Sve angažovano Dajanino obezbeđenje činili su Al Fajadovi ljudi, od njenog dolaska na pariski aerodrom do njene tragične smrti.

Dajana i Dodi su otišli pravo u kraljevski apartman iz 18. veka u hotelu "Ric" (u kome se noćenje, inače, plaća 6.000 funti). Odatle je Dajana pozvala svog prijatelja, novinara "Dejli mirora” Ričarda Keja. U razgovoru mu je rekla da ima nameru da se povuče iz javnog života u novembru, i on kaže da je nikada nije čuo da zvuči tako srećno.

PAR je rezervisao sto u restoranu Še Benoa, za 20.45, a nameravali su da, kasnije, noć provedu u Dodijevom apartmanu. U 18.30 Dodi je otišao do zlatara, Repozija, preko puta trga Vendom, da bi kupio dijamantski prsten za Dajanu. Malo posle 19 časova, par je odvezen u "mercedesu" uz Šanzelize, do Dodijevog apartmana u ulici Arsen-Husaj, koja se nalazi blizu Trijumfalne kapije. Tu su se raspakovali i spremili za izlazak na večeru. Opet je uz njihova kola bio i zeleni "rendž rover" kao podrška, a tu je bio i još jedan automobil u kome su se nalazili telohranitelji za dodatnu zaštitu.

Zašto je smatrano da je taj nivo sigurnosti potrebno primeniti tako rano uveče, a ne u ranim jutarnjim časovima, u vreme sudara? Dodijev apartman je poznat pod nazivom "Etual flat”, po trgu Etual. Put kojim su došli do apartmana vodio je iz trga Vendom na ulicu Rivoli, a na pola puta oko trga Konkord zaokrenuli su desno prema Šanzelizeu i provezli se pravo tom slavnom avenijom, prema Dodijevom apartmanu. Ovaj detalj je veoam bitan u nastavku ove priče.
Dok su dolazili u apartman, oko 19.15, viđeni su telohranitelji kako žurno izlaze iz svojih kola, da bi zadržali šestoricu paparaca. Dajana i Dodi su se zabrinuli u vezi sa izlaskom na večeru u restoran "Še Benoa", koji nije bio obezbeđen i rešili su da se vrate u "Ric" na večeru. Istim putem su se odvezli nazad do "Rica". Par je, zajedno sa telohraniteljima Vingfildom i Ris-Džonsom, ušetao u "Ric", što je uhvaćeno na sada već veoma poznatim video-snimcima, u 21.47. Dok su se fotografi paparaci sakupljali u velikom broju napolju, usred glasina o Dajaninoj veridbi, za Dajanu su započela poslednja tri časa njenog života.

KO je širio obaveštenja i glasine o tome gde se sve Dajana nalazila tog dana kako bi stvorio stampedo paparaca, koji su uticali na Dajanino i Dodijevo kretanje i odluke te večeri? Ja mislim da mogu tačno da pogodim ko bi to mogao biti. Al Fajad. A ko su bili neki od tih paparaca fotografa, koji su zagorčavali Dajanin život i doveli do promene u planovima za to veče? Uz pomoć sigurnosnog video-snimka iz hotela "Ric" takođe se može videti i identifikovati veći broj ljudi koji su bili ispred hotela, među posmatračima, tokom većeg dela tog dana, a uveče su se i dalje nalazili na istom mestu, na samoj ivici gomile.

Sada se zaplet ozbiljno komplikuje. Posle telefonskog razgovora sa svojim ocem, koji se nalazio na svom engleskom imanju u Okstedu, Sari, Dodi Fajad je objavio (navodno) svoj smešni plan. Da bi se izbegli paparaci, trebalo je da se "mercedes", kojim su se vozili celog tog dana, i "rendž rover", koji je služio kao podrška, dovezu ispred prednjeg ulaza hotela, kako bi se time zavarali fotografi (paparaci) i radoznalci. U isto vreme drugi "mercedes" je trebalo da bude dovezen okolo do zadnjeg izlaza, da na brzinu pokupi par i odveze ga do Dodijevog apartmana na Šanzelizeu.

Drama bez svedoka

HENRIJA Pola, četrdesetjednogodišnjeg šefa obezbeđenja hotela "Ric", pozvao je na mobilni telefon Dodi i rekao mu da se javi nazad u hotel. On je završio sa dužnošću u 19.00 i kada se vratio bilo je već 22.00. Niko nije ustanovio gde je Henri Pol bio ta tri časa. Dodi je rekao da je njegov otac Muhamed al Fajad lično angažovao Henrija Pola da vozi njihov "mercedes". Za mene to znači da je Dodi u stvari rekao: "Moj otac mi je rekao da tako ima da bude.” Henri Pol nije bio kvalifikovani šofer i nije imao propisnu dozvolu za vožnju iznajmljenih kola. L. Flečer Pruti, bivši pukovnik avijacije SAD, koji je blisko sarađivao sa obaveštajnim službama, jednom je rekao:

"Niko ne mora da naredi nečije ubistvo - ono se naprosto desi. Aktivna uloga se odigrava u tajnosti, time što se dozvoljava da se ono desi. To je najveći pojedinačni trag zločina. Ko ima moć da opozove ili smanji uobičajene siguronosne mere?”

Apsolutno tačno. Ako Prutijevo "pravilo” primenimo na Dajanin slučaj i zapitamo se ko je imao moć i ko je iskoristio tu moć, da smanji njene uobičajene mere obezbeđenja koje su preduzimane zarad njene zaštite, te noći, dobićemo vrlo zanimljiv odgovor: Muhamed al Fajad. Pod tim okolnostima on mora da odgovori na neka očigledna pitanja: zašto je Dajanino obezbeđenje te noći bilo smanjeno?

Kada je ubijen predsednik Kenedi, nije bilo telohranitelja na njegovim kolima, dok su četvorica stajala na kolima koja su bila odmah iza njegovih. On je, takođe, bio u automobilu sa otvorenim krovom (kabrioletu) i to u jedno opasno vreme u opasnom gradu. Kada je Martin Luter King usmrćen iz vatrenog oružija u motelu Lorejn, u Memfisu, tenesi, 4. aprila 1968, crni policajac koji je bio zadužen za Kingovu sigurnost poslat je kući protiv svoje volje, nekoliko časova pre ubistva. Jedina dva vatrogasca iz vatrogasne stanice, koja se nalzila pored motela, premeštena su u druge stanice samo tog dana. Žrtveni jarac optužen za to ubistvo bio je Erl Rej, za koga čak ni Kingova porodica nije verovala da je kriv i to u tolikoj meri da su kasnije prisustvovali njegovoj sahrani.

KADA je Bobi Kenedi ubijen, pošto je održao govor u "Ambasadors" hotelu, u Los Anđelesu, 5. juna 1968. opet se neko mešao i menjao uobičajenu proceduru njegovog obezbeđenja. Plan je bio da B. Kenedi siđe sa tribine i prođe kroz svetinu do izlaza. Ali neposredno po završetku govora, Kenedijevi "pomagači”, a među njima naročito Frenk Menkijevič, su insistirali da će biti za njega sigurnije ako izađe napolje kroz hotelsku kuhinju. Kada je ušao u kuhinju presreo ga je, umno kontrolisani, Širhan Širhan, sa pištoljem u ruci. Izgleda mnogo verovatnije da su Bobija Kenedija ubili ljudi iz njegovog obezbeđenja, naročito T. E. Sizar, "telohranitelj” koga su zaposlili u poslednjem trenutku i koji je imao mnoge veze sa krajnjom političkom desnicom i obaveštajnim sužbama. Ali zahvaljujući Širhanu Širhanu, koji se našao na tom mestu sa pištoljem u ruci, imali su umno kontrolisanog žrtvenog jarca da ponese krivicu, a to i jeste bilo sve što im je potrebno. Kada je izraelski premijer Jicak Rabin ubijen u Tel Avivu 1995, jedan neobičan video-snimak, koji je zabeležio jedan od posmatrača, pokazuje da su Rabinovi telohranitelji napravili u isto vreme korak unazad, kako bi ubicu ostavili nasamo sa Jicakom Rabinom i tako mu omogućili da ga nesmetano ubije. Mislim da možete da vidite šemu koja se ponavlja.
A ŠTA se događa u odlučujućim poslednjim trenucima Dajaninog života? Opozvano je njeno obezbeđenje po nalogu Muhameda al Fajada, preko njegovog sina. To je činjenica. Celog dana ona je putovala u istom "mercedesu" sa "rejndž roverom" kao podrškom. Sada će preći u drugi "mercedes", bez podrške bilo kakvog drugog vozila. To je bila jedna neobična odluka za čoveka koji je, inače, tako opsednut svojom sopstvenom sigurnošću. Bob Loftis, bivši šef obezbeđenja "Harodsa", rekao je:
"U poređenju sa zaštitom koju Al Fajad priušćuje sebi, a koja je vrlo profesionalna, vrlo visokog standarada, ono što je obezbedio majci budućeg kralja Engleske bila je dečja igra.”

On je dodao i ovo: "Al Fajad je bio apsolutno paranoičan u vezi sa svojim ličnim obezbeđenjem.” Samo da bi se on šetao okolo po sopstvenoj radnji, bila bi svakog puta prisutna tri-četiri neuniformisana člana njegovog ličnog obezbeđenja, koja su išla sa njim sve vreme, plus još četiri uniformisana člana obezbeđenja, tako da su oko njega uvek bila dva sigurnosna "prstena”. Govorimo o obezbeđenju koje je koristio samo u sopstvenoj radnji! Ali da li je to stvarno paranoja ili je u pitanju to što je poznavao pokvarene ogavne trgovce oružjem i operatere bratstva mnogih vrsta, među kojima je konstantno delao?

« Poslednja izmena: 02. Apr 2008, 14:35:41 od sirkan »
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
I drugi deo iste price........Koban drugi tunel

"MERCEDES" kojim je upravljao Henri Pol izjurio je sa zadnjeg ulaza hotela "Rica" u 12 i 20 iza ponoći, dok je Pol dovikivao paparacima da se ne trude da ga prate jer ga nikada neće stići. Dajana i Dodi bili su na zadnjem sedištu, dok se napred, na mestu suvozača, nalazio Trevor Ris-Džons, bivši pripadnik padobranske regimnete, "Para", koji je važio za "neustrašivog".
Ris-Džons kaže da se on nije slagao sa promenom plana. On nije vezao pojas u kolima, što je normalna praksa u gradu, jer telohranitelji moraju da budu slobodni kako bi mogli brzo da reaguju. Kola su brzo vožena ulicom Kambon i skrenula su desno u ulicu Rivoli koja vodi na trg "Konkord", gde su se kratko zaustavila na semaforu. Paparaci fotograf, Romald Ret na motociklu, vozio je uz njih do tada, ali kaže da je Henri Pol krenuo na crveno i pošao prema dvosmernom kolovozu pored Sene, zvanom Kur L`Rein. Kola su zaronila u jedan tunel, zatim se ponovo pojavila na površini, pa skoro odmah ponovo ušla u jedan kratak tunel na mestu Pont d L`Alma.
OVDE su kola izgubila kontrolu i udarila u 13 časova stub u centru tunela, koji je poduprt duž ivica betonskim stubovima i nema bankine. Henri Pol i Dodi Fajad su umrli na mestu. Prema izveštaju sa autopsije, Dajana je bila klinički mrtva u roku od 20 minuta posle sudara, a to je bilo mnogo pre nego što je stigla do bolnice. Trevor Ris-Džons je preživeo sudar jer je u tom trenutku nosio sigurnosni pojas, dok Dajana i Dodi nisu bili vezani. To bi mogao da bude veoma značajan podatak. Ris-Džons nije bio vezan kada su napustili hotel "Ric", u skladu sa uobičajenom praksom telohranitelja, a kada je Romald Ret snimio fotografiju na semaforu kod trga "Konkord", Ris-Džons još uvek nije bio vezan sigurnosnim pojasom.
Ali malo više od minut kasnije, kada su kola udarila u betonski stub, on je bio vezan. Zašto? Ako je zakopčao pojas jer je iz nekog razloga osetio opasnost, zašto nije doviknuo Dajani i Dodiju da urade isto? Na kraju krajeva, potrebno je samo par trenutaka da se to uradi, a razlog iz koga je on uopšte bio prisutan u kolima bio je da ih zaštiti. Ris-Džons ima da odgovori na neka ozbiljna pitanja, a on ne daje baš nikakve odgovore. Neki telohranitelji stavljaju pojaseve kada se kola nalaze u brzoj traci, ali Ris-Džons ne kaže da je to bio njegov razlog. On tvrdi da ne zna zašto je odjednom vezao pojas. A, ako su išli u Dodijev apartman, vozili bi u brzoj traci možda samo minut.
Sve što Ris-Džons kaže je da se seća da su ih pratila dva automobila, od kojih je jedan bio beo i motocikl, što je u skladu sa pričom koja služi kao dimna zavesa da se sakrije šta se stvarno desilo. Ali svi novinski izveštaji, članci u časopisima, televizijski dokumentarci i diskusije koje sam ja video, propustili su jednu jednostavnu činjenicu, koju je zapazilo samo par samostalnih istraživača. Svi se slažu da je par vožen nazad u Dodijev apartman, koji se nalazi blizu Trijumfalne kapije, kada se sudar dogodio. Pa, postoji jedan očigledan problem u vezi toga:
Tunel, Pont de L`Alma, se ne nalazi na putu za Dodijev apartman. Naprotiv, on vas odvodi u suprotnom pravcu od te oblasti.
BIO sam u Parizu i prošao peške istom rutom kojom je išao i automobil, zapravo šetao sam se po celoj toj oblasti, pa mogu da kažem da je put do Dodijevog apartmana onaj kojim su došli do hotela "Ric". Zaokružite do polovine trga "Konkord", zatim skrenete desno na Šanzelize i idete pravo do Dodijevog apartmana. U to doba noći, za takav put potrebno je samo nekoliko minuta. Ali Henri Pol nije tako uradio. On je provezao auto pored skretanja za Šanzelize,
prošao na crveno svetlo i pojurio na put za tunel Pont de L`Alma. To ih je odvelo na drugu stranu od Dodijevog apartmana.
Čuo sam da je rečeno da je Pol vozio okolo, dužim putem, da bi tako izbegao fotografe i saobraćajnu gužvu, ali fotografi bi ionako čekali ispred apartmana do vremena kada bi oni tamo stigli. Kola su udarila u stub tunela pri brzini između 60 i 80 milja na sat. Henri Pol nije pokazivao nikakve znake da ima nameru da skrene ka Dodijevom apartmanu, a kada izađete iz tunela put vas vodi još dalje od mesta na koje su se oni uputili. Ono što je najbitnije ovde naglasiti je to da je put koji je izabrao Henri Pol nije bio najdirektniji put do apartmana, ali ih je zato sigurno vodio kroz tunel Pont de L`Alma, čiji je značaj neverovatan, kao što ćete u nastavku videti.

Tri sata - tajna!

INTERESANTNO je da je Ris-Džons (telohranitelj) stavio sigurnosni pojas tek pošto je Pol prošao pored skretanja za Šanzelize i uputio se ka Pont de l` Alma tunelu. On kaže da ne može da se seti zašto je tako uradio, ali ja bih mogao da mu pomognem u nalaženju razloga. Za to su mogla da postoje samo dva razloga. Ili je on znao šta će se sledeće desiti, ili je shvatio, kada je Pol pojurio ka tunelu, da nešto ozbiljno nije uredu, pa je stavio pojas da bi se zaštitio. Ali opet, ako je to bio slučaj, zašto on nije upozorio Dodija i Dajanu da urade isto što i on, da vežu pojaseve?

I ukoliko je Ris-Džons uvideo potencijalnu opasnost, zašto to nisu videli i Dajana i Dodi? Žao mi je ako ću time uznemiriti porodicu Ris-Džonsa, ali s obzirom na okolnosti pogibije princeze Dajane, to su pitanja koja su morala biti postavljena.

Jednom kada je delo (ili bolje zlodelo) učinjeno; nađena je osoba koja je poslužila kao žrtveni jarac. Metode koje su pri tom korišćene vrlo su predvidive, ali budući da dobro funkcionišu, zašto ih menjati? Žrtveni jarac (nalik Liju Harviju Osvaldu, Širhanu Širhanu i Džejmsu Erlu Reju), okrivljen za Dajaninu pogibiju bio je vozač Henri Pol. Kada su novinari i paparaci odigrali svoju ulogu u fokusiranju pažnje javnosti, u danima posle sudara, objavljeno je da je Henri Pol imao tri, četiri puta viši nivo alkohola u krvi nego što je za vozače dozvoljeno u Francuskoj, kao i da su u njegovoj krvi nađeni tragovi lekova - droga protiv depresije, uključujući i fluodžetin, aktivni sastojak ozloglašenog "prozaka". "Uzrok sudara je bio jednostavan”, objavljeno je. "Vozač je bio pijan”.

DEČJA je igra falsifikovati nalaze krvi ili napraviti da nivo alkohola u krvi neke osobe bude povišen, to se može postići ubacivanjem mikroskopskih "balona” u krv, koji vremenom ispuste alkohol koji je u njima. Svakako nije bilo znaka da je do te mere pijan, pre nego što je odvezao automobil od zadnjeg ulaza "Rica", a njegov test krvi pokazuje da je morao popiti ekvivalent osam popijenih viskija na prazan stomak.

Bihevijoralni psiholog u nezavisnom televizijskom dokumentarcu zvanom "Dajana - tajne sudara”, nije mogao da nađe nikakve dokaze da je Henri Pol bio pijan, posle proučavanja video-snimaka iz "Rica" na kojima se Pol lepo video, a za to može takođe postojati objašnjenje koje ću ubrzo izneti. Samo dva dana ranije Pol je bio podvrgnut rigoroznom lekarskom pregledu, da bi mu bila obnovljena pilotska dozvola, a tada nije bilo nikakvih znakova o tome da je on preterano pio, kako je štampa posle Dajanine pogibije tvrdila. Naprotiv.
Postoji još jedna čudna anomalija, koja je otkrivena u televizijskom dokumentarcu, ITV-a, 1998. godine. U hemoglobinu iz krvi Henrija Pola nađeno je 20,7 odsto ugljen-monoksida, a to znači da ga je pre testiranja uzoraka bilo i mnogo više, jer se količina ugljen-monoksida smanjuje za pola na svakih 4-5 sati, posle unosa inicijalne količine. Hemoglobin u krvi služi za prenos kiseonika. Debi Dejvis iz Društva za pomoć žrtvama trovanja ugljen-monoksidom, kaže da sa tako visokim nivoom ugljen-monoksida u krvi, Henri Pol ne bi znao ni šta je levo ni šta je desno, jer bi se drastično smanjila količina kiseonika koji bi primao mozak. Dr Alister Hej, ekspert za trovanja ugljen-monoksidom, se složio sa tim i nije mogao da objasni zašto Pol nije pokazivao znakove i izražene simptome trovanja, koji bi trebalo da su bili evidentni:
"Teško mi je da sve to racionalno objasnim. Nivo od 20 odsto ugljen-monoksida u krvi i visok nivo alkohola u krvi nagoveštavaju da je ta osoba trebalo da ima mnogo sporije reflekse, a svakako bi to trebalo jasno da se vidi po načinu na koji je radio razne stvari, ta osoba bi, verovatno, trpela i neke bolove, ali nijedna od ovih stvari se ne vidi na slikama i video-zapisima na kojima je uhvaćen Henri Pol."

POSTOJI još mnogo toga što treba znati o Henriju Polu. Njegov najbolji prijatelj Klod Garek je u dokumentarnoj TV emisiji izjavio da je Pol imao kontakta sa francuskim i stranim obaveštajnim službama, kao i da je održavao veze sa njima tokom svog zaposlenja u "Ricu". To nije iznenađenje, jer obaveštajne službe regrutuju ljude iz obezbeđenja u vrhunskim hotelima, a "Ric", sa svojom svetski poznatom - VIP klijentelom i reputacijom u vezi sa bavljenjem špijunažom i prodajom oružja, bi svakako bio na vrhu njihove liste. Pol je svakako imao nerazjašnjene izvore prihoda. On je zarađivao oko 20.000-25.000 funti godišnje u "Ricu", a, ipak, je bio zagriženi pilot, sa 605 sati leta, a pri tom treba znati da sat leta košta oko 300 funti. On je imao niz različitih bankovnih računa, kao i sef u nacionalnoj banci u Parizu. Imao je i tri bankovna računa u pariskoj banci "Berklis", kao i jedan tekući račun i četiri žiro-računa.

U toku osam meseci pre sudara, sume od po 4.000 funti uplaćivane su na jedan od njegovih računa u pet navrata. Ukupno je imao 122.000 funti, a niko ne zna njihovo poreklo. Zatim, postoji i nerazjašnjeno pitanje u vezi sa tim gde je Pol bio tri sata, između 19.00 i 22.0, kada je završio sa poslom, kada ga je Dodi pozvao preko mobilnog telefona i rekao mu da se vrati u "Ric".

Brisanje tragova

PODSVESNO programiranje nadvladava svest i tada programirani robot zamenjuje ljudsko biće. To je ono što se, po mom ubeđenju, desilo i Henriju Polu. Dejvid Sends je nestao šest sati pre nesreće u kojoj se ubio. Za Pola se ne zna šta je radio i gde je bio tri sata pre nego što se zaleteo u 13. stub tunela "Pont de l`Alma". To je scenario koji ja vidim za ono što se desilo u Parizu.

Mreže bratstva delale su putem mnogih ljudi i službi da bi obezbedile da Dajana bude u Parizu te noći, jer je, u samoj svojoj osnovi, to bio plan da se izvede obred žrtvovanja, jedan određeni satanistički ritual, kao i vreme i okolnosti pod kojima će se smrt desiti, koji su morali da budu pažljivo podešeni do najsitnijih detalja. Dajana je bila pod navodnom zaštitom Al Fajadove siguronosne mreže, veći deo vremena koje je provela sa Dodijem pre sudara, a svakako sve vreme u poslednjih nekoliko dana svog života. Njeni razgovori su prisluškivani i praćeni putem Al Fajadovog sistema za prisluškivanje. Zašto ih onda ne objavite u javnosti, gospodine Al Fajade?

Tokom tri sata u kojima se ne zna gde je Henri Pol, čovek koji je sarađivao sa francuskom i britanskom obaveštajnom službom, bio je, u stvari, programiran da odigra svoju ulogu, ili su samo dodavane poslednje instrukcije programu kome je već bio ranije podvrgnut.

DAJANINU ritualnu smrt su organizovale osobe koje su na najvišim nivoima Bratstva, za koje su, poređenja radi, ljudi kao Al Fajad sitni i potpuno nebitni igrači, pioni u jednoj igri koju najverovatnije ni ne shvataju do kraja. "Mercedes" koji je dovezen do zadnjeg ulaza hotela "Ric" bio je ukraden samo nekoliko nedelja ranije - pre početka romanse između Dajane i Dodija - a kada je vraćen, na njemu su izvršene obimne popravke. Ukrao ga je, dok je stajao ispred jednog restorana, naoružan čovek, koji je govorio arapski, a kada je nađen, kod njega je ostalo malo više od šasije i limarije. Al Fajad je kontrolisao agenciju za iznajmljivanje vozila "Etoile Limusines", koja je dala baš to vozilo da se u njemu preveze princeza. Nije ni čudo što su francuske vlasti odbile ponudu eksperata iz Kompanije "Mercedes" da ispitaju vozilo posle sudara.
Kada se Henri Pol vratio te noći na dužnost, nakon Dodijevog poziva, delovao je obično i normalno se ponašao, barem za većinu posmatrača. Program za kontrolu uma bio je usađen duboko u njegovu psihu i još uvek pritajen čekao da bude aktiviran. Možda je zaista i popio nekoliko alkoholnih pića u baru hotela "Ric", ali ono alkohola što je u sebe uneo, kao i njegovo držanje, ne odgovaraju medicinskim izveštajima urađenim posle njegove smrti. Tvrdnje da je on bio alkoholičar takođe se ne poklapaju sa nalazima njegove jetre. Ali ako je Henri Pol, šta ja sugerišem, bio umno kontrolisana "višestruka ličnost”, on je mogao da bude mrtav pijan u jednom delu svog uma, a savim trezan u drugom. Tu su mi činjenicu potvrdili ljudi koji su bili višestruke ličnosti i koji su to sami iskusili.
NEKO blizak Polu, njegov upravljač, izazvao je da kod njega te noći dođe do promene iz jedne ličnosti u drugu, kojom je vladao odvojeni, programirani odeljak njegovog uma. Na taj način on je mogao da ima visok nivo alkohola u krvi i bude pijan, dok bi u drugim delovima svog uma ostao sasvim trezan. Isto je i sa ugljen-monoksidom. Malo pre ili malo kasnije nakon što je "mercedes" odvezen od zadnjeg ulaza "Rica", Henriju Polu je pokrenut okidač za aktiviranje programiranja. Mogao je to biti zvuk, boja, reč ili, što je verovatnije, neka rečenica.

Dok je Polovo podsvesno programiranje nadvladavalo njegov svesni um, on je velikom brzinom krenuo od "Rica" na trg Konkord, pa na dvosmerni put ka tunelu "Pont de l`Alma". Ris-Džons je tada vezao svoj pojas, ali, kako izgleda, nije ni na koji način upozorio Dajanu i Dodija na opasnost. Tako su oni ostali nevezani na zadnjem sedištu "mercedesa". Dok je Pol ulazio kolima u tunel "Pont de l`Alma", pri brzini od oko 80 milja na sat, snažno je zakočio, izgrebao kolima desni zid tunela i onda se usmerio ka 13. stubu, taj stub je ono što najviše odaje celu zaveru.

Bratstvo je tokom cele istorije bilo u ogromnoj meri opsednuto brojem 13, da je nemoguće i u mašti poverovati da je sve to bila slučajnost. Mora da postoji bar 30 stubova u tom tunelu, a "mercedes" u kome je bila Dajana je udario baš u 13, jer je tako bilo planirano. Dajana je imala averziju prema broju 13, čak je često odbijala da ga koristi, kao, recimo, na svojoj zadnjoj aukciji kod "Kristija", u junu te iste godine kada je umrla. Ako je, kao što su predložili neki svedoci tog događaja, sudar bio izazvan time što je "mercedes" udario "fijat uno", ili time što je motociklista uperio jako svetlo u Polove oči, nije bilo načina da on bude siguran da će pogoditi baš 13. stub. Ali, osoba kojoj je u umom duboko usađen program o tome šta da uradi, mogla je da kola usmeri tačno gde treba, čak i pri velikoj brzini.

Svedok bez poziva

MOGUĆE je da je "mercedesom" u kome je bila Dajana bilo spolja, daljinski upravljano. Sigurno je dobro obučen operater mogao da usmeri "mercedes" tačno ka 13. stubu. Podrška argumentu da nijedna druga kola nisu učestvovala u sudaru Dajaninog "mercedesa", dolazi od Erika Petela, koji tvrdi da je bio na mestu događaja i video sudar. Petel kaže da je vozio motocikl ka ulazu u tunel kada ga je prestigao "mercedes". Nijedno drugo vozilo nije bilo u blizini. On je izjavio sledeće:

"Video sam u retrovizoru kola koja su bljeskala prednjim svetlima ka meni. Pomerio sam se da ih propustim, a ona su projurila mimo mene iako sam ja sam išao brzinom od 70 milja na čas. Kratak trenutak kasnije, čuo sam zaglušujuću buku i video sudar. Kola su se obrtala po putu... Ja sam stao. Nije uopšte bilo nikakvih drugih kola ili vozila i mogao sam da vidim put sve do kraja tunela. Krov "mercedesa" je bio totalno zgnječen. Zadnja desna vrata su bila delimično otvorena i ja sam zavirio unutra i video jednu ženu. Izgledalo je da ju je sudar bacio ka prednjem delu kola i glava joj je ležala zaglavljena između prednjih sedišta."

Petel je rekao kako je video krv kako teče iz ženinog desnog uha, a dok joj je sklanjao kosu sa lica i polegao njenu glavu na naslon za ruku shvatio je da se radi o princezi Dajani. On kaže da su se njene trepavice pomerale, ali da tada nije otvarala oči ni za trenutak. Po sopstvenoj proceni, Petel je ostao na mestu nesreće oko minut, pre nego što se opet popeo na svoj motocikl da bi otišao da pozove policiju.

REKAO im je da je princeza Dajana doživela saobraćajni udes, ali su mu se u policiji smejali i rekli da im ne traći vreme takvim šalama. Očajan zbog svega toga, on se lično odvezao do policijske stanice na aveniji Mocart. Njegov advokat, Antoan Deguin, kaže da je Petel bio zadržan 25 minuta u policijskoj stanici, gde su ga odveli u zadnju prostoriju i vezali lisicama. To se desilo zato što je prijavio da je video "saobraćajnu nesreću"?

Kada je, posle nekog vremena oslobođen, rečeno mu je da prati na svom motoru policijska kola do druge stanice policije, u kojoj je dao pisanu izjavu koju je potpisao bez mogućnosti da je prethodno pročita. "Bio sam zgranut", rekao je on. "Delovali su kao da ih uopšte nije briga za sudar." Posle toga, Petela vlasti nisu mesecima kontaktirale, sve dok nije angažovao advokata da bi se prijavio kao svedok i ponudio svoju pomoć tokom zvanične istrage.

Kada se dogodi ubistvo na nekom javnom mestu dve stvari su simptomatične. Osoba optužena kao počinilac je "žrtveni jarac", a često se u poslednje vreme dešava da je pod uticajem programa za kontrolu uma i stvara se obilje diverzija koje treba da odvedu istraživače u pogrešnom pravcu i sakriju istinu o onome što se desilo. Prvi metod omogućava da se osoba navodno "kriva" odmah uhapsi, ili bar optuži, što dalje obezbeđuje zaustavljanje sprovođenja dalje istrage. Druga metoda, stvaranje diverzije, omogućava da se protraće časovi i dani posle ubistva koji su od krucijalnog značaja, navodeći ljude da jure za masom lažnih priča i "tragova" koji su im bačeni kao mamac.

TA je tehnika korišćena i u Parizu, sa pričama o paparacima, motociklisti sa zaslepljujućim svetlom, a kasnije i "fijatom uno". Ljudi su takođe konstantno zatrpavani kontradiktornim izveštajima i teorijama tako da postaju zbunjeni, a zbunjen um gubi interes da prati događanja. Dakle, prvo mediji i vlasti izjave da su paparaci krvi za sve, a odmah zatim - da nisu. Onda kažu da je brzinometar u kolima bio zaglavljen na brzini od 120 milja na čas, a zatim da je bio na nuli.

Pravo je čudo koliko mnogo Amerikanaca su bili svedoci saobraćajne nesreće u kojoj je Dajana umrla, kao i time kako su ih samo brzo pronašli. Tunel "Pont de l`Alma" nije bio, pre Dajanine pogibije, baš popularno turističko mesto. Tu se ne nalazi ništa, osim jednog ili dva restorana, tunela i lavirinta puteva koji se ukrštaju. A čak i u 12 i 25 iza ponoći, nekoliko američkih turista kažu da su bili svedoci onoga što se desilo. Broj svedoka nesreće je bio, u svakom slučaju, neobično velik, s obzirom na doba noći i činjenicu da je Pariz u to doba godine prilično prazan. Mogu da shvatim da je nekoliko ljudi, koji su prolazili tim putem kolima, moglo da vidi mesto sudara pošto se on već desio, ali znam, jer sam to mesto i sam posetio, da glavni pešački putevi ne pružaju pogled na tunel.

Policija nije kontrolisala mesto nesreće u skladu sa uobičajenom policijskom procedurom, tako da je već u prvim trenucima bilo izgubljeno mnoštvo mogućih dokaza. Zatim, policija je takođe propustila da ispita važne svedoke tog događaja, a neke informacije su uspele da joj "procure" u javnost i to dok su navodno održavali striktne bezbednosne mere nad oblastima koje su se ticale istrage.

Smrt na asfaltu

DANAS postoji jedan dodatni "izazov” za one koji žele da izvrše javno ubistvo ili kuju zaveru o tome, jer su svuda po većim gradovima postavljene "saobraćajne” kamere. Nasmešite se, snimaju vas. Bilo bi nemoguće držati u tajnosti način na koji je ubijena Dajana i počinioce tog ubistva, da je sve bilo snimano video-kamerama, kao što je trebalo da bude. Ali kada ste na visokom nivou bratstva, koje ima veze sa vodećim ličnostima iz policije i obaveštajnih službi, saobraćajne kamere ne predstavljaju nikakav problem. Jednostavno naredite da se ugase!

Postoji 17 saobraćajnih kamera na putu između "Rica" i tunela Pont de l` Alma, računajući tu i one unutar samog tunela. Da su one te noći radile, sada ne bi bilo misterije o tome kako se sudar odigrao, jer biste mogli ceo događaj jednostavno da pogledate, recimo, preko svog televizora. Jedna kamera je usmerena ka ulazu u tunel i ona bi morala da zabeleži navodno postojanje "fijata uno" ili ljudi na motociklima sa upaljenim zaslepljujućim svetlima. Ali ta kamera, baš kao i sve ostale na putu kojim je Dajana vožena, bila je isključena u odsudnom trenutku.

NIKADA ranije se nije u Parizu desilo da ceo sistem istovremeno prestane sa radom, zbog nekog navodnog kvara, a da policija odbije da objasni o čemu je reč. Sistem koji koriste ulične kamere ima nezavisno napajanje strujom i njega kontroliše policija, kao i, na kraju krajeva, francuska obaveštajna služba, jer su te kamere postavljene po ulicama da bi snimale i pratile mnogo više od običnih saobraćajnih problema.

Dopisnik londonskog "Dejli mejla” kaže da je ujutro posle sudara kamera koja stoji na ulazu u tunel, bila okrenuta prema zidu. U isto vreme kada je sistem nadgledanja pomoću kamera prestao da radi, takođe su prestale da funkcionišu sve frekvencije preko kojih komunicira policija u centru Pariza.

Simon Ragan, u svojoj odličnoj knjizi "Ko je ubio Dajanu?”, navodi izjavu čoveka po imenu Andre, koji, kao i mnogi drugi, voli da prisluškuje policijske radio-poruke. Andre je sedeo na klupi blizu Ajfelove kule, što je udaljeno samo nekoliko minuta hoda od tunela Pont de l`Alma, te noći kada je Dajana umrla. Kao i obično koristio je svoj radio-predajnik da bi pratio razgovore policije. Ali, odjednom, u 12 i 20 iza ponoći, sve linije su prestale s radom. Došlo je do prekida radio-veza. On je trajao 20 minuta, a zatim se, kako kaže Andre, signal vratio i odjednom je grunula masa radio-poruka, jer su svi želeli da govore u isto vreme. "Ja nisam nikada naišao na tako haotičan radio-prenos”, izjavio je on. "Bilo je to nešto izuzetno.”
KADA su radio-linije prestale da funkcionišu, Dajana je napuštala hotel "Ric" da bi pošla na svoje poslednje putovanje. Do vremena kada su radio-veze ponovo uspostavljene, ona je već ležala na podu tunela Pont de l` Alma, pod kompletnim nadzorom medicinskog tima za hitne slučajeve, a sudeći prema izveštaju autopsije, ona se tada nalazila na nekoliko minuta od kliničke smrti. A kaže se da ne postoji ni delić uverljivih dokaza o tome da je postojala neka zavera, je li tako? Bože moj, pa dokazi su nam ispred nosa. Deset dana posle udesa, francuska policija je sastavila preliminarni izveštaj od 350 stranica, u kome se kaže da se radilo o nesrećnom slučaju, a da nije ni uzeta u obzir bilo koja druga mogućnost.

Govoreći o tom medicinskom timu koji je bio uz Dajanu u poslednjim trenucima njenog života, spomenuću kako mi je jedan čovek koji ima veze sa britanskom obaveštajnom službom rekao da je lako izazvati saobraćajnu nesreću, ali nije lako biti siguran da će određena osoba tom prilikom i poginuti. Zato imate vaše ljude koji kontrolišu medicinsku ekipu, jer iako vaša meta do tada nije umrla, posle nesreće postoji uverljiv razlog da se to desi. Desila se ozbiljna saobraćajna nesreća.

Posao medicinskog tima (ili u svakom slučaju onih koji su mu izdavali naređenja) bio je da se postara za to da određena osoba ne preživi, bez obzira na to u kakvom se stanju nalazila. Čak i onima koji odbacuju ideju o planiranom ubistvu Dajane, bilo je sumnjivo to što se sa njenim odvođenjem u bolnicu neverovatno kasnilo, kada je, prema zvaničnim medicinskim izveštajima, ona zadobila povredu za koju je bila neophodna hitna operacija. Lekari su rekli da je plućna vena perforirana u blizini srca, a to je punilo njena pluća krvlju. Dajana je ležala na podu tunela Pont de l` Alma, i krvarila na smrt, ako su ti izveštaji tačni. Jedini način na koji je njen život, posle takve povrede, mogao biti spasen bila je hitna bolnička operacija. Zašto je onda prošlo više od sat i po vremena pre nego što je ona stigla u bolnicu?

K r a j
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Kako ste mogli da zaborvite mene  Smile
Sa vama sam 100%.
Paranoik sam od malena!
Gde je onaj papir sto je neko od modova postavio u kome je opisano cepanje Kosova tokom godina. Plan u holandskoj sednici sto je ja mislim jedan od nasih ili ko vec napisao?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Bravo Sirkane!Priča je stvarno vrh.
 A evo na kvarno snimljenih smradova iz više politike kako se pozdravljaju...a kako bi drugo nego satanističkim pozdravima(djavo nek ih nosi!)
  Pogledajte  Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

NEMA MALIH BOGOVA.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2900
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8;M
mob
LG U8290
 Smile Smiley 1

Jbt, još ja kad sam gledao dokumentarac Illuminati-Antichrist Conspiracy mislio da su slike koje su tamo prikazane, gde se isto tako, američki političari pozdravljaju, čista montaža.
IP sačuvana
social share
Srbija je Kosovo i Metohija!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 17:55:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.