Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 21:13:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: George Orvel "1984"  (Pročitano 160564 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
Ici cemo mi u tri materine. Amerika je dosla kod nas, a nisu morali ni da kroce ovamo. Srpske reci se zamenjuju engleskim recima. Moda, muzika, politika sve dolazi odande. Preko televizora i medija polako. Amerikanci su ubedjeni da su oni najpametniji i da njihov sistem je najbolji. Govorio sa Amerima i sa zidom isto ti dodje. Oni su jos veci fanatici od ovih na bliskom istoku koji postaje sve blizi ako mene pitate  Smile Cak i ti avioni odozdo su blize i blize...
Nisam verovao kad sam cuo da i kod nas ima EMO-sa. To je uzas jedan. Mi gubimo svoj identitet i stvaramo neciji tudji. Polako i za nekoliko godina cemo da budemo isti kao i ovi ovde. Mozak nam ispiraju kao i ovima ovde, nosimo istu odecu, gledamo iste serije i filmove i jezik ce uskoro biti promenjen. Ono sto je trebalo 500 godina turcima da urade, amerima je mozda trebalo 20.
Kao roj skakavaca, zapad ce da preplavi svet sa njihovim uverenjima i sistemima, dok ce svi milom ili silom da prihvate.
Kao sto sam rekao pre, odbrojavanje do unistenja.
Turci nas za 500 godina nisu unistili! Gledaj to sa vedrije strane: Rimljani su kupili sve od Grka, Egipcana i drugih naroda i  niko u Rimu nije rekao da se tako gubi identitet. Nemoguce je da u neku zemlju ne ulaze strani uticaji. Onda je to potpuno izolovana zemlja. Rimljani su zbog priliva velikog broja grckih reci uveli dva nova znaka: Y i X. Ali, to im je samo pomoglo. Zar ne?
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Jedno je primanje elemenata iz drugih kultura i integracija sa svojom, nego totalno potiskivanja svoje kulture tudom...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
Jedno je primanje elemenata iz drugih kultura i integracija sa svojom, nego totalno potiskivanja svoje kulture tudom...
Nije apsolutno tacno. Brendovi su deo kulture. A kada se vise radilo na njihovom marketingu, nego danas? I dalje jedemo jela iz nase kuhinje. Jedemo i ostala, ali ipak i nasa su zastupljena. Pa, mi smo i dalje pravoslavci i uvek cemo biti. Nema nijednog Srbina koji je presao u drugu veru od ,,amerikanizacije." Takodje, ako zanemarimo huligane koji su divljali BG-om pre neku noc (sto je za veliku osudu) skoro 500000 ljudi je reklo ,,NE" za nezavisnost Kosova, cime je branilo svoju tradiciju. Kao i veliki broj onih koji su za Kosovo u Srbiji, ali nisu dosli na miting.
IP sačuvana
social share
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Pogledaj promenu za vreme turaka. Od kad smo bili sa njima pored jezika dobili smo nacin oblacenja, muziku i sve ostalo. Ostao nam je vrlo mali deo onoga cega mozemo nazvati Staro slovenskim. Nase price, mitovi i ostale stvari su se izmenile. Ja ne kazem da cemo se promeniti preko noci.
Pogledaj moju omiljenu poslovicu.
Tiha voda, breg roni.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
Pogledaj promenu za vreme turaka. Od kad smo bili sa njima pored jezika dobili smo nacin oblacenja, muziku i sve ostalo. Ostao nam je vrlo mali deo onoga cega mozemo nazvati Staro slovenskim. Nase price, mitovi i ostale stvari su se izmenile. Ja ne kazem da cemo se promeniti preko noci.
Pogledaj moju omiljenu poslovicu.
Tiha voda, breg roni.

Napravio si veliku gresku, kao sto kazu pocetnicku oko narodnih prica i mitova: njihova osobina je da se stalno menjaju, da nikad nisu konacne, nastaju razlicite verzije. Ipak, opstale su mitoloske i obicajne narodne lirske pesme. I bez Turaka, bi se dosta toga menjalo, mozda cak i brze, budi realan. Grcki bogovi su u pocetku opisivani kao zivotinje, pa danas vidimo statue sa ljudskim oblicima. Ne zaboravi tolike obicaje koje su u Rim iz Egipta doveli Marko Antonije (proglasen je za Ozirisa!), Kaligula (uveo je novi nacin oblacenja, po uzoru na Egipat. Ili, jos upecatljiviji primer, Aleksandar Makedonski. Koliko je on obicaja uveo u Grke! Pa su mnogi, kao i ti sada govorili da se time gubi identitet. Ne, nije tacno. To je isto kao kad bi rekao:,,Ja nosim ovu zutu majicu. Ne smem je menjati ni za sta, moram je stalno nositi, izgubicu identitet." Ne, identitet je tvoj um, a obicaji koje ti preuzimas od drugih, kao i oni koje ti zadrzavas, je ta tvoja odeca. Ja ti sad ne kazem da se odreknes sveg srpskog i sveg tvojeg (to cuvaj i prenosi. Najvece zlo je kada dete srpskih roditelja u inostranstvu zivi ceo zivot i ne zna reci nijednu jedinu rec na srpskom! Ili da postane covek neke druge nacionalnosti.) nego da budes otvoreniji i da nije zlo uzeti nesto tudje sto je dobro. I ja sam tradicionalista.
« Poslednja izmena: 24. Feb 2008, 19:54:22 od srle37 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja to znam, ali drugacije je na primer kad se neko menja sam od sebe, u poredjenu sa tudjim uticajem. To je problem. Izgubili smo mnogo u tom procesu. Verujem da bi danasnja kultura bila dosta drugacija bez turaka.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
Ja to znam, ali drugacije je na primer kad se neko menja sam od sebe, u poredjenu sa tudjim uticajem. To je problem. Izgubili smo mnogo u tom procesu. Verujem da bi danasnja kultura bila dosta drugacija bez turaka.
Nista se ne menja samo od sebe. Ni antika, ni srednji vek, ni renesansa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Objasni revoluciju? Tokom godina rast tehnologije i svega ostaloga. Neke stvari nastaju pod uticajem spoljasnjih faktore dok druge postepeno se razvijaju.
Pravi primer metamorfoze je leptir. Od caure do gusenica do jednog letaca. Nije mu trebao niko da poraste. Doduse imao je grabljivice. A mi imamo tih na izvoz.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Nije apsolutno tacno. Brendovi su deo kulture. A kada se vise radilo na njihovom marketingu, nego danas? I dalje jedemo jela iz nase kuhinje. Jedemo i ostala, ali ipak i nasa su zastupljena. Pa, mi smo i dalje pravoslavci i uvek cemo biti. Nema nijednog Srbina koji je presao u drugu veru od ,,amerikanizacije." Takodje, ako zanemarimo huligane koji su divljali BG-om pre neku noc (sto je za veliku osudu) skoro 500000 ljudi je reklo ,,NE" za nezavisnost Kosova, cime je branilo svoju tradiciju. Kao i veliki broj onih koji su za Kosovo u Srbiji, ali nisu dosli na miting.
Pa o tome i pricam. Svi ti mladici su odrasli na americkoj viziji svijeta i kulturi pa opet znaju ko su i sta su...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja vam samo iskreno kazem, da ako nastavimo sa tolikim americkim medijskim bombardovanje, nista nece dobro izaci iz toga.
Evo raspravljam se sa nekima koji brane sta ameri rade, a svi su iz Srbije. Ja sam ostao bez reci.
Lepo je pricao moj profesor da ce do toga doci!
Zar nije bolje da razvijamo nesto svoje. Umesto lepih prirodnih devojaka cemo da imamo nadrndane Karleuse, Cece i druge ribe (kao one dve sto su krale patike). Seti se filma Do Koske. Meni se to ne svidja. Kad u Srbiji imamo Emose, to je vec ocaj.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 21:13:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.211 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.