Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 20:17:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: GeForce 9800 GX2  (Pročitano 934 puta)
08. Jan 2008, 18:01:22
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung S7220
 GeForce 9800 GX2: Pics & Specs

Posted on 06.01.2008 at 17:57 in Tech News by ReeGed

Hello readers! Sorry for the lack of posts from me recently but I’ve been out of my home country for a while. Belated Happy New Year wishes to you all Smile . When I returned I found some interesting graphics card news (something I like posting about). It seems the first 9-series card won’t live up to the hype every new Nvidia card receives.

NVIDIA’s yet-to-be released GeForce 9800 GX2 in the “flesh.” We reveal some of the specs and what should be expected.

The best way to think of the GeForce 9800 GX2 card is as an 8800 GPU that has been die shrunk to 65nm and placed in an SLI configuration in a “single” card. The 9800 GX2 is very reminiscent of 7950 GX2 of days past. (And we loved the 7950 GX2 at launch, but terrible support and diminishing returns soon painted it as one of NVIDIA’s biggest failures since the 5800 series.)

The GeForce 9800 GX2 will launch in late February or early March as it now stands and will replace the 8800 Ultra (single GPU) card in NVIDIA’s high-end product line up. The 9800 GX2 is said to be at least 30% faster than a 8800 Ultra. While it is not clear from the pictures below, we are told it will support “Quad SLI.”

GeForce 9800 GX2

1. 1GB Frame Buffer
   2. Two PCBs
   3. Two 65nm GPUs Total
   4. 256 Stream Processors Total

All of the information here comes from sources overseas that we consider trustworthy. Obviously there are some specifications that could be a bit more clear, especially on the memory bus. We would expect to see two 768MB frame buffers per GPU here, but that is not what is spelled out. We are guessing 512MB per GPU currently.

Source: HardOCP
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Sony 
da ne bih otvarao novu temu,postavicu ovde pitanje

U kombinaciji ove graficke i ploce asus P5Q PRO koji je preporucljiv dravjer za ovu graficku?...pretpostavio sam da su drajveri problem,jer desava mi se da mi se restartuje komp pri pokretanju nekih starijih igrica,vec nakon minut dva igranja...Probao sam i sli i physx da iskljucim,i opet isto...trenutno je 180.48  instaliran drajver
« Poslednja izmena: 27. Nov 2008, 14:52:51 od goranse »
IP sačuvana
social share

Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 5
E vidis, ja sam imao idiotski problem sa gigabyte(nvidia) grafickom na asus ploci, a mislio sam da nije bitno koji je proizvodjac uzeo nvidijin chip. Ipostavilo se da je rec o nekom konfliktu koji nisam uspeo da sredim pa sam menjao plocu. Smiley

E sad, koja je graficka kod tebe, odnosno koji proizvodjac je u prefiksu te GeForce 9800 GX2 kartice? Vidim da su drajveri  180.48 izasli pre par dana, moguce da je problem do njih. Ako si dobio cd uz graficku, predpostavljam da su na njemu stariji drajveri pa ti savetujem deinstalaciju ovih novih, probaj sa starijim drajverima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Sony 
MSI nVidia N9800GX2-M2D1G

probao sam i 180.60...negde sam procitao da je preporucen 177.79...nece nista od toga...a,evo probao sam novije igrice(far cry 2).Pokrene,radi jedno 10 minuta,i opet se restartuje...bem li ga...mozda je nesto drugo u pitanju?
IP sačuvana
social share

Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Memorija?
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Sony 
Kingston KHX 2GB DDR2 1066

testirao sam je u kubuntu-u i ne pokazuje nista
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Sony 
definitivno nije do drajvera,ni memorije...malo sam ceprkao po netu,i naleteo na podatak da bez obzira na snagu napajanja(u mom slucaju 650W),moguce je da napajanje nema odgovarajucu amperazu za graficku...da li moze neko ovo da prokomentarise...napajanje je LC8650 Metatron 650W Oze
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Ako mislis da je to u pitanju ....
Dobro si to procitao. Proizvodjaci uvek navode ukupnu snagu. Ali tu je problem. Napajanje daje nekoliko napona 3,3V, 5V i 12V. 5V generalno sluzi za elektroniku ploce i elektronie hardova, citaca, ... dok 3,3V se koristi za grafiku, memorije, ... Po njima je rasporedjena amperaza, i od nje i zavisi, naravno zajedno sa odredjenim naponom, kolika ce snaga biti na toj grani napona. Tako se moze desiti da neki proizvodjac za 500W napajanje, na 5V ima 25A dok kod drugog 35A, ali na ustrb snage na drugim naponima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Sta da ti kazemo, neces znati dok ne prikopcas jace napajanje. Smile
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Sony 
yup definitivno je bilo napajanje u pitanju...znaci zahteva jace od 650 W napajanje...a to sto pise da je dovoljno 580 W,odnosi se na jednu granu koja daje struju grafickoj,a ne na jacinu napajanja...eto koliko jedna neprecizna informacija moze da napravi problema...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 20:17:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.