Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 07:37:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde nestadose Srbi?  (Pročitano 38862 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 583
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

za vreme tita austro ugarska je bila davna proslost a da su hrvati morali sutit a pgotovo nakon 71 to sigurno neznas ti koji si hrvatsku vidio samo na tv stoga ne baljezgaj o necem o cem nemas pojma
za mene je novost da u srbi u srbiji morali sutit da su srbi
ali u hrvatskoj nisu sutili time su se ponosili i to su govorili na sav glas dok je hrvat koji je inzistirao na svom hrvatskom porijeklu bio korak od zatvora to je tako jer to tako je bilo a kaj se to ne uklapa u tvoje kockaste poglede to je tvoj problem ovde jedini zemunac i jos par izuzetaka tvori svoje misljenje na cinjenicama dok drugi poput tebe stvarju cinjenice koje odgovaraju tvom misljenju
sto se tice karte to je velikosrpsko propagandno smece a ideja o velikoj srbiji nije dosla s milosevicem vec mnogo mnogo ranije a to ti i ova tvoja knjiga pokazuje
ja se samo smije kako vi vodite zivu diskusiju temeljem takovog propagandnog matrijala kao da je bozja istina
ponovo te pitam gde su nestali hrvati s moje karte
ili je to mozda propaganda i velikohrvatska ideja
cudno kako izgleda blasfemicno kad se gleda kroz srpske naocale ili je i tu kartu velike hrvatske bog dao mojsiju na brdu

E karta je iz vremena Austrougarske.
Ti nisi nista procitao iz knjige kada tako pises...
S' tobom nemam sta da prican, velikohrvatski ograniceni nacionalisto...
Vi ste u to vreme kada je karta crtana u Austrougarskoj "uzivali".
Pise ti sve na skeniranim stranama procitaj....
Podaci su dobijani iz susednih zemalja, nisu se stvorili....
Kako je u Jasenovcu?
Da li jos obarate broj stradalih u Jasenovcu...?
To vam je specijalnost... na kraju ce biti da su Nemci lose vodili evidenciju....

Citat:  "Istorija srpskog naroda" - Vladimir Ćorović

Citat
Da ojača jugoslovensku ideologiju i narodno jedinstvo, na kom je bila osnovana zajednička država, kralj je 3. oktobra 1929.godine,  umesto dotadašnjeg imena Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, odredio kao službeni naziv Kraljevina Jugoslavija. Ukazom od istoga dana izmenjene su i granice starih istoriskih oblasti i ukinuta administrativno njihova imena, a mesto njih uvedeno je devet novih banovina, obrazovanih kao velike stare župe, po većim rečnim slivovima.

Podela zemlje na banovine, koje su dobile nazive po geografskim toponimima, a ne po nacionalnim ili istorijskim imenima, govori da je Kralj Aleksandar hteo da stvori novu naciju, Jugoslovene, pa je namerno izbegao pominjanje srpskog, hrvatskog ili slovenačkog etničkog imena u nazivu banovina.
Zašto se Dravska Banovina nije zvala Slovenačka Banovina, kada su u toj banovini 98% stanovnika bili Slovenci? Zašto se Vardarska Banovina nije zvala Južna Srbija, kako se ta teritorija zvanično nazivala od 1912. do 1918. godine? Ili najlogičnije, istorijsko ime te teritorije Banovina Makedonija?
Zašto je Kralj insistirao na "neutralnim" toponimima (najčešće nazivi reka).
Još gore od naziva banovina, bile su granice istih, koje su bez ikakve logike iscrtane na mapi. U neke banovine su strpani okruzi koji nikada, ni istorijski ni etnički nisu bili u nikakvoj vezi sa centrom banovine. Pogledaj mapu, pa mi kaži gde je logika da npr. Kragujevac bude u Dunavskoj Banovini sa centrom u Novom Sadu? Ili Čačak, grad kroz koji protiče Zap. Morava, da bude u Drinskoj Banovini sa centrom u Sarajevu?

6. januara 1929. god. Na Pravoslavni Badnji Dan, Kralj Aleksandar je proglasio novo ime Kraljevine SHS u Kraljevinu Jugoslaviju - i taj datum se uzima kao sestojanuarska diktatura koji su i te kako komunist i Tito (najveceg srbomrzac koji je dobio cin kaplara u  Austrougarskoj vojsci paleci i zareci po Macvi 1914. god.) eksplatisali.

veliko hrvatski nacionalista mislim da ne ja sam hrvat
ogranicen da sa cinjenicama tebe vidim to ne ogranicava
karta je crtana za vreme austrougarske ali evidentno je velikosrpska velikosrpki ograniceni nacionalisto
naravno da ne zelis pricat mozda bi radije pucao u mene
 majstore radije pod austrijom nego pod turcima malo mi je austrijska kultura draza
da ja osobno krivotvorim podatke iz jasenovca i iskkopavam mrtve ali zar nisi cuo da u u jasenovcu palili gume i da su se ljudi sami pobili ko u dubrovniku i srebrenici izgleda da su na ovim prostorima ljudi autodestruktivni
da odlican argument zar ne otprilike ko tvoje bljuzgarije
mozda jesmo ubili sve muske u srebrenici i razvalili vukovar ali u jasenovcu je ubijeno 654 765 400 000 000 000 000 000 srba

« Poslednja izmena: 16. Mar 2007, 19:18:23 od harkonen_vladimir »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

veliko hrvatski nacionalista mislim da ne ja sam hrvat
ogranicen da sa cinjenicama tebe vidim to ne ogranicava
karta je crtana za vreme austrougarske ali evidentno je velikosrpska velikosrpki ograniceni nacionalisto
naravno da ne zelis pricat mozda bi radije pucao u mene
 majstore radije pod austrijom nego pod turcima malo mi je austrijska kultura draza
da ja osobno krivotvorim podatke iz jasenovca i iskkopavam mrtve ali zar nisi cuo da u u jasenovcu palili gume i da su se ljudi sami pobili ko u dubrovniku i srebrenici izgleda da su na ovim prostorima ljudi autodestruktivni
da odlican argument zar ne otprilike ko tvoje bljuzgarije
mozda jesmo ubili sve muske u srebrenici i razvalili vukovar ali u jasenovcu je ubijeno 654 765 400 000 000 000 000 000 srba

Od verlike vase Hrvatske kulture, desilo se da Srba u Hrvatskoj nema.

To je bio cilj NDH.

Prekini da naturas na nos Srbima zlocine pojedinaca.
Vi ste organizovano istrebili Srbe.

Sada ti smeta i mapa iz doba Austrougarske... podaci su iz Austrougarske i dato je krajnje korektno objasnjenje, koje sam skedirao i dao.....

Pricas o velikosrpskom nacionalizmu u doba Austrougarske.....
Gde je bio hrvatski nacionalizam tada?

Lupetas za pucanje u tebe, kao i za sve ostalo...
Da si procitao deo sta sam pisao, video bi odakle vucem poreklo (jednim delom)....
« Poslednja izmena: 16. Mar 2007, 23:34:06 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia E50
@harkonen_vladimir
Nemoj tako o Jasenovcu...tacno je da je to bilo davno,da mi to spominjemo,drzimo se ko pijan plota,itd...ali evo drzava Srbija po tom pitanju ne radi nista(samo cujes komentare po forumu),pa treba centar "Simon Vizental"da napominje da bi Srbija kao drzava trebalo da se vise angazuje u istrazi ustaskih zlocina....samo nemoj sad i ti kako je to sve jevrejska zavera,i kako su Ustase bili zapravo fini ljudi,koji su Srbe u NDH zatvarali u logore,zato sto su bili pretnja NDH(kao sto procitah nebulozu negde na forumu za Jevreje u Nemackoj)....  Smile
Srebrenicu ovde niko ne spori,a u Vukovar je i dan-danas dovoljno samo pogledati... Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Everything I touched was golden

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1169
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia N82
Jedna najbitnija cinjenica je da u Srbiji su od uvek ziveli i " Kurta i Murta " ( Citaja svakojake nacije )
I da Srbi nisu nikog ubijali ni proterivali. Nego svi uzivaju jednaka prava , a neki mozda cak i veca[size=10pt][/size]
IP sačuvana
social share
Everything I touched was golden
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia E50
Jedna najbitnija cinjenica je da u Srbiji su od uvek ziveli i " Kurta i Murta " ( Citaja svakojake nacije )
I da Srbi nisu nikog ubijali ni proterivali. Nego svi uzivaju jednaka prava , a neki mozda cak i veca[size=10pt][/size]
I treba,brate,da se oseca ko kako oce...to da neko uziva veca prava,nisam bas siguran,jer ako smo civilizovani ljudi,onda treba da budemo jednaki,bolji od ostalih suseda,da nam i za to neko ne bi prebacivao...ja kao Srbin ne vidim da uzivam,kako god da okrenes...para i posla niodakle... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije jadni Milošević išta kriv, ako se iko borio za dodbrobit svih onda je to on!

iii jest se izborio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia E50
Nije jadni Milošević išta kriv, ako se iko borio za dodbrobit svih onda je to on!

iii jest se izborio

Kad ti kazes... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
usrecio vas je sa tom svojom borbom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia E50
usrecio vas je sa tom svojom borbom  Smile
Jeli boga ti... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
to vi najbolje znate  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 07:37:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.