Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 14:56:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde nestadose Srbi?  (Pročitano 38891 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 583
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Srbi su bili Jugosloveni!

Na žalost. Bili su Jugosloveni jer su ih tako učili. Tako ih je učio Garašanin, pa posle Kralj, pa posle Tito. Učili su ih da je Srbinova životna misija da ujedini svu "braću južne Slovene" u zajedničku državu (Vel. Srbiju-Garašanin, Kraljevinu Jugoslaviju-Kralj, SFRJ-Tito).
Nije Tito izmislio budalaštinu da su Srbi, Hrvati i Slovenci jedan narod. Troimeni južnoslovenski narod???
Jugoslavije su logičan rezultat ekspanzionističke politike koju je zacrtao Ilija Garašanin, 1856. godine. Preskupo su naivni Srbi platili Jugoslavije, ali još uvek nisu shvatili da je to cena pogrešne Garašaninove ideologije.

Opet obrces stvari.
Samo je Tito ucio Srbe da ne budu Srbi!
Svi ostali su imali drugu pricu…. i sam znas, ali provociras.
Samo je Tito stvarao Jugoslovene od Srba.

da u teksasu pisu na cirilici od 1774
karta je velikosrpska dakle cetnicka
dakle diskusije se vodi o cetnickoj karti

http://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Croatia

gde nestadose hrvati da ih nisu oteli vanzemaljci

ova je karta sa wikipedije dakle nije ustaska kao sto ni ova nije cetnicka

stari trik uzme se sumnjiva karta kaze se da je iz teksasa il odakle vec i onda se o njoj raspravlja kao da je bozjim prstom upisana u stijenu i kao velika argumentacija to je milosevic koristio 90 a vi sad

Ako se onosi na prvi post sa kartom na temi.
.
Da si procitao ostali deo skenirane knjige znao bi odakle je karta, ko je pisao i ostalo.
Tebi je samo karta upala u oci.
Ima tamo jos podataka… i godina od kada je knjiga.
Ima na temi i kolko ima strana knjiga…
Samo da si procitao malo…
Bojim se da u to vreme nisu postojali cetnici kada je karta crtana….

prvo nije istina hrvati su morali sutit o tome tko su

drugo nisi me shvatio jer velim da su od takvih karata i nastali cetnici i bozje pravo srba da vladaju od tokije od lisabona jer su svi tamo naseljeni zapravo srbi ali to jadni nisu svjesni pa ih treba naucit po mogucnosti mirno a ako ne kuze ni tada da su srbi onda ih treba pobit za njihovu dobrodit

prvo nije istina hrvati su morali sutit o tome tko su

drugo nisi me shvatio jer velim da su od takvih karata i nastali cetnici i bozje pravo srba da vladaju od tokije od lisabona jer su svi tamo naseljeni zapravo srbi ali to jadni nisu svjesni pa ih treba naucit po mogucnosti mirno a ako ne kuze ni tada da su srbi onda ih treba pobit za njihovu dobrodit

Prvo: Hrvati su ziveli u Austro-Ugarskoj u to vreme.
Sto su morali da sute?

Drugo: Tema nije cetnicki pokret.
Zaobidji ti poistovecivanje cetnika sa Milosevicevim “cetnicima”.
Cetnici su nastali u borbi za slobodu Srbije i Srba.
Karta koju sam stavio je deo istorije.

Primedba na boldovano:
Hrvati su bese imali Jasenovac....za istrebljivanje .....?
Srbi nisu imali takva "lepa" mesta!
Nemoj okretati istoriju.

za vreme tita austro ugarska je bila davna proslost a da su hrvati morali sutit a pgotovo nakon 71 to sigurno neznas ti koji si hrvatsku vidio samo na tv stoga ne baljezgaj o necem o cem nemas pojma
za mene je novost da u srbi u srbiji morali sutit da su srbi
ali u hrvatskoj nisu sutili time su se ponosili i to su govorili na sav glas dok je hrvat koji je inzistirao na svom hrvatskom porijeklu bio korak od zatvora to je tako jer to tako je bilo a kaj se to ne uklapa u tvoje kockaste poglede to je tvoj problem ovde jedini zemunac i jos par izuzetaka tvori svoje misljenje na cinjenicama dok drugi poput tebe stvarju cinjenice koje odgovaraju tvom misljenju
sto se tice karte to je velikosrpsko propagandno smece a ideja o velikoj srbiji nije dosla s milosevicem vec mnogo mnogo ranije a to ti i ova tvoja knjiga pokazuje
ja se samo smije kako vi vodite zivu diskusiju temeljem takovog propagandnog matrijala kao da je bozja istina
ponovo te pitam gde su nestali hrvati s moje karte
ili je to mozda propaganda i velikohrvatska ideja
cudno kako izgleda blasfemicno kad se gleda kroz srpske naocale ili je i tu kartu velike hrvatske bog dao mojsiju na brdu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
@ radmil

Svakako da je konveksan (tzv. orlovski) oblik nosa prisutan kod dinaroida  u razmeri 1/3 konveksni nos  :  2/3 konkavni nos. Sam si naveo Cezara, i time si dao logično objašnjenje ove osobine dinaroida. Habitat (životni prostor) dinaroida je bio deo Rimskog Carstva mnogo pre naseljavanja južnih Slovena, tj. Balkan nije pusto ostrvo.

Ovde su živeli starosedeoci kao i rimski vojnici, koji su romanizovali Ilire i ostala starosedelačka plemena. Svi znamo da današnja srpska nacija (takođe ni hrvatska, bošnjačka, bugarska, itd.) nije jednorodna tj. nije čisto slovenska, već je nastala mešanjem (asimilacijom) lokalnih starosedelačkih plemena sa brojnijim slovenskim doseljenicima. To je taj asimilovani vlaški element, prisutan kod svih južnoslovenskih naroda.
Sam termin Vlah vodi poreklo od nemačke reči Wallach što u bukvalnom prevodu znači Roman (rimljanin). Cezar je bio Rimljanin, zar ne?

Na ovim prostorima se vršila konstantna asimilacija davno pre dolaska Slovena, npr. zna se da je rimski Car Trajan doveo na Balkan legionare poreklom iz severne Afrike (Maroko), koji su se nazivali Morluci. Potomci tih Arapa (Morluka) su se asimilovali sa starosedeocima, kasnije su se starosedeoci asimilovali sa Slovenima itd.
To je neprekidan genetski lanac, koji daje današnji izgled i osobine dinaroida.

Deretićeva istorija je skup nelogičnih, vremenski neodređenih i tendenciozno protumačenih činjenica. Već sam ti rekao da je hrvatski povjesničar fra Dominik Mandić napisao "teoriju" o poreklu Hrvata, po kojoj su Hrvati najstariji evropski narod, starosedeoci Evrope.
Fra Dominik Mandić je živeo i radio u Vatikanu, u hrvatskoj katoličkoj ustanovi "Zavod Svetog Jeronima" pri Svetoj Stolici. Znači, logično je pretpostaviti da je i on imao pristup vatikanskim arhivima. Fra Mandićeva "povjest Hrvata" je verodostojna isto kao što je verodostojna Deretićeva "istorija Srba". Po mom mišljenju, i jedan i drugi se bave fikcijom. Fikcija nije nauka.

Stari istoričari, grčki i rimski, su belom bojom označavali zapad, pa je ime "Bela Srbija" u stvari "Zapadna Srbija". Isto se odnosi na termin "Bela Krajina" itd.
Što se tiče engleskog jezika i pojmova "slave", "servant" itd. Ti pojmovi potiču iz latinskog jezika i nemaju veze sa stvarnim poreklom Slovena (slave=rob), ili sa poreklom Srba (servant=sluga). Naziv Srbin, Srbija potiče od imena sarmatskog plemena Serboi i nema nikakve veze sa latinskim jezikom.

Samo da napomenem da se zbirni naziv "Indoevropski jezici" odnosi na veliku teritoriju, mnogo veću od današnje Indije. Taj termin se odnosi na južnu i jugozapadnu Aziju, a ne striktno na teritoriju današnje Indije.Takođe, kao ni u našem slučaju, ni današnji stanovnici Indije nisu isti (genetski i antropološki) kao prastanovnici tih prostora. I tu je bilo migracija i asimilacija raznih naroda.
« Poslednja izmena: 15. Mar 2007, 21:38:44 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

za vreme tita austro ugarska je bila davna proslost a da su hrvati morali sutit a pgotovo nakon 71 to sigurno neznas ti koji si hrvatsku vidio samo na tv stoga ne baljezgaj o necem o cem nemas pojma
za mene je novost da u srbi u srbiji morali sutit da su srbi
ali u hrvatskoj nisu sutili time su se ponosili i to su govorili na sav glas dok je hrvat koji je inzistirao na svom hrvatskom porijeklu bio korak od zatvora to je tako jer to tako je bilo a kaj se to ne uklapa u tvoje kockaste poglede to je tvoj problem ovde jedini zemunac i jos par izuzetaka tvori svoje misljenje na cinjenicama dok drugi poput tebe stvarju cinjenice koje odgovaraju tvom misljenju
sto se tice karte to je velikosrpsko propagandno smece a ideja o velikoj srbiji nije dosla s milosevicem vec mnogo mnogo ranije a to ti i ova tvoja knjiga pokazuje
ja se samo smije kako vi vodite zivu diskusiju temeljem takovog propagandnog matrijala kao da je bozja istina
ponovo te pitam gde su nestali hrvati s moje karte
ili je to mozda propaganda i velikohrvatska ideja
cudno kako izgleda blasfemicno kad se gleda kroz srpske naocale ili je i tu kartu velike hrvatske bog dao mojsiju na brdu

E karta je iz vremena Austrougarske.
Ti nisi nista procitao iz knjige kada tako pises...
S' tobom nemam sta da prican, velikohrvatski ograniceni nacionalisto...
Vi ste u to vreme kada je karta crtana u Austrougarskoj "uzivali".
Pise ti sve na skeniranim stranama procitaj....
Podaci su dobijani iz susednih zemalja, nisu se stvorili....
Kako je u Jasenovcu?
Da li jos obarate broj stradalih u Jasenovcu...?
To vam je specijalnost... na kraju ce biti da su Nemci lose vodili evidenciju....

Citat:  "Istorija srpskog naroda" - Vladimir Ćorović

Citat
Da ojača jugoslovensku ideologiju i narodno jedinstvo, na kom je bila osnovana zajednička država, kralj je 3. oktobra 1929.godine,  umesto dotadašnjeg imena Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, odredio kao službeni naziv Kraljevina Jugoslavija. Ukazom od istoga dana izmenjene su i granice starih istoriskih oblasti i ukinuta administrativno njihova imena, a mesto njih uvedeno je devet novih banovina, obrazovanih kao velike stare župe, po većim rečnim slivovima.

Podela zemlje na banovine, koje su dobile nazive po geografskim toponimima, a ne po nacionalnim ili istorijskim imenima, govori da je Kralj Aleksandar hteo da stvori novu naciju, Jugoslovene, pa je namerno izbegao pominjanje srpskog, hrvatskog ili slovenačkog etničkog imena u nazivu banovina.
Zašto se Dravska Banovina nije zvala Slovenačka Banovina, kada su u toj banovini 98% stanovnika bili Slovenci? Zašto se Vardarska Banovina nije zvala Južna Srbija, kako se ta teritorija zvanično nazivala od 1912. do 1918. godine? Ili najlogičnije, istorijsko ime te teritorije Banovina Makedonija?
Zašto je Kralj insistirao na "neutralnim" toponimima (najčešće nazivi reka).
Još gore od naziva banovina, bile su granice istih, koje su bez ikakve logike iscrtane na mapi. U neke banovine su strpani okruzi koji nikada, ni istorijski ni etnički nisu bili u nikakvoj vezi sa centrom banovine. Pogledaj mapu, pa mi kaži gde je logika da npr. Kragujevac bude u Dunavskoj Banovini sa centrom u Novom Sadu? Ili Čačak, grad kroz koji protiče Zap. Morava, da bude u Drinskoj Banovini sa centrom u Sarajevu?

6. januara 1929. god. Na Pravoslavni Badnji Dan, Kralj Aleksandar je proglasio novo ime Kraljevine SHS u Kraljevinu Jugoslaviju - i taj datum se uzima kao sestojanuarska diktatura koji su i te kako komunist i Tito (najveceg srbomrzac koji je dobio cin kaplara u  Austrougarskoj vojsci paleci i zareci po Macvi 1914. god.) eksplatisali.

« Poslednja izmena: 15. Mar 2007, 19:55:28 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 206
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia 6680
ovde izgleda svako zeli da napravi svoju veliku drzavu (neko hrvatsku,neko srbiju itd.)
ma dajte ljudi to su prosla vremena,sta ima veze kio je gde nekada ziveo,vazno je gde sada zive i to treba sacuvati
p.s.i iliri su nekada ziveli od slovenije pa do pola grcke i niko nista ne govori o tome
p.s.2 primecujem mnogo nacionalnih stavova ovde
spustite tenzije ljudi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Stari istoričari, grčki i rimski, su belom bojom označavali zapad, pa je ime "Bela Srbija" u stvari "Zapadna Srbija". Isto se odnosi na termin "Bela Krajina" itd.

Др Реља Новаковић у књизи „Одакле су Срби дошли на Балканско Полуострво“ на стр. 335 наводи Доминика Мандића:
„Иранци су, наиме, како је познато, по бојама означавали стране свјета, тако да је њима зелена боја означавала исток, црна сјевер, црвена југ, а бијела запад.“
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nemoguce je otkriti sta je nemoguce

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 278
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
E pa Zemunac, interesantno da i drugi navode druge izvore. Mnogo si načitan, ali mnoge stvari primaš kao konačne. Čitaj malo izmedju redova. I opet mi nisi odgovorio kako to Novi Knin nastade pre Krajiškog Knina? I nisi pogledao u rečnik već odgovaraš iz svog znanja Latinskog a ne Engkeskog. Nemoj tako da potcenjuješ svoje sagovornike na bureku, bar ne one koji pokušavaju da vode kulturan dijalog.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2007, 00:03:38 od radmil »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
@ radmil

Nikoga ne potcenjujem, napisao sam značenje engleskih reči slave i servant.
Koliko ja znam engleski, reč slave  na srpskom znači rob, a reč servant znači sluga. Latinski ne poznajem, znam samo par opšte poznatih fraza.
Neki na zapadu povezuju englesku reč slave sa nazivom Slavi, (Slavjani, Sloveni), što nije tačno, tu ćemo se složiti.
Postoji glupa teorija o poreklu Srba koja kaže da su preci Srba bili razni osuđenici koje su Rimljani, po kazni, slali na prinudni rad u rudnicima na teritoriji današnje Srbije, pa kao otud potiče naziv S(e)rbi, od latinske reči servus, što znači sluga (služiti kaznu u rudniku = biti sluga). Slažeš se da su to potpune nebuloze.

Na češkoj wikipediji piše da se Novi Knin (Novy Knin) pominje prvi put 1186. godine kao neki dvorac, ako sam dobro razumeo češki. Posle se oko dvorca razvilo naseljeno mesto. Kroz mesto protiče reka Kocaba koja ga razdvaja od Starog Knina (Stary Knin). To znači da je ranije postojalo mesto Knin (Stary Knin), pa se na drugoj obali reke u XII veku razvio Novi Knin. Po meni, čista analogija sa nastankom i imenom Novi Beograd. Mislim da Novi Knin nema nikakve veze sa Kninom na Balkanu,
već možda Stari Knin ima veze sa imenom Knin u Krajini.
Znam na šta hoćeš da ukažeš, ali ja mislim da je proces migracija Slovena išao sa severa (severozapada) na Balkan, a ne u obrnutom smeru, što je tvoja teza.

@ panini

U pravu si za boje kojima su Iranci obeležavali strane sveta, koji su kasnije prihvaćeni od vizantijskih istoričara. Zato Konstantin Porfirogenit pominje Srbe koji potiču od nekrštenih Srba iz Bele Srbije. Znači, on je koristio termin Bela Srbija, umesto Zapadna Srbija.
U svakom slučaju, ako naziv "Bela Srbija" potiče od Iranaca, to je još jedan dokaz o sarmatskom (iranskom) poreklu Srba.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2007, 01:49:42 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 278
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
C,c,c, Zemunac, opet nisi pogledao u rečnik. A u Novom Kninu još uvek govore Srpski, zar nisi pročitao. A za Čehe da ti kažem da 85% njih je ubedjeno da je Tesla Čeh, a Pupin Rus, ali zato znaju masu istorijskih činjenica (imaju dokaze) o kojima mi možemo samo da sanjamo, a Boga mi, i dobar deo Evrope.
A u Iranu postoji mesto koje se zove Srbistan gde nose čakšire i šiljkane.
Pitanje je da li su na Balkan prvo došli Srbi pa Sloveni, da li su došli u vrlo bliskom istorijskom periodu, ili su stvarne činjenice zamagljene što namerno, što iz neznanja, i da li su slučajno Srbi ipak autohtono balkansko "pleme" (varvari-barbari-kako kažu Grci jer teško izgovaraju v) Ne verujem da su Rimljani išli da osvajaju nenastanjene šumetine i planinčine: tu nema ratnog plena ni robova.
A Konstantinu je Bela Srbija bila na severu, pa ako je prihvatio obeležavanje persijskih kartografa i hroničara, on bi je nazvao Crna Srbija, ili je prihvatio samo prevedene nazive-malo nategnuto. Uostalom, gde je onda ona prva Srbija? Kako od imena sarmatskog plemena u selidbi nastadoše nazivi tolikih oblasti?
Opet kažem da nam pravi izvori nisu dostupni, a oni koji jesu su smišljeno i po potrebi naručioca posla obradjeni. Jedino bi nam vremeplov pomogao.
Izmedju ostalog, hvala na mnogim podacima koje nisam znao. Pomoći će mi da iz novog ugla pogledam druge podatke.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2007, 09:16:05 od radmil »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
C,c,c, Zemunac, opet nisi pogledao u rečnik. A u Novom Kninu još uvek govore Srpski, zar nisi pročitao. A za Čehe da ti kažem da 85% njih je ubedjeno da je Tesla Čeh, a Pupin Rus, ali zato znaju masu istorijskih činjenica (imaju dokaze) o kojima mi možemo samo da sanjamo, a Boga mi, i dobar deo Evrope.
 A u Iranu postoji mesto koje se zove Srbistan gde nose čakšire i šiljkane.
 Pitanje je da li su na Balkan prvo došli Srbi pa Sloveni, da li su došli u vrlo bliskom istorijskom periodu, ili su stvarne činjenice zamagljene što namerno, što iz neznanja, i da li su slučajno Srbi ipak autohtono balkansko "pleme" (varvari-barbari-kako kažu Grci jer teško izgovaraju v) Ne verujem da su Rimljani išli da osvajaju nenastanjene šumetine i planinčine: tu nema ratnog plena ni robova.
 A Konstantinu je Bela Srbija bila na severu, pa ako je prihvatio obeležavanje persijskih kartografa i hroničara, on bi je nazvao Crna Srbija, ili je prihvatio samo prevedene nazive-malo nategnuto. Uostalom, gde je onda ona prva Srbija? Kako od imena sarmatskog plemena u selidbi nastadoše nazivi tolikih oblasti?
 Opet kažem da nam pravi izvori nisu dostupni, a oni koji jesu su smišljeno i po potrebi naručioca posla obradjeni. Jedino bi nam vremeplov pomogao.
 Izmedju ostalog, hvala na mnogim podacima koje nisam znao. Pomoći će mi da iz novog ugla pogledam druge podatke.

Nisam znao da se u Novom Kninu govori srpski. To je voma zanimljiv podatak.

Tesla (Teslea) je prezime vlaškog porekla, isto kao Mamula, Dančuo i sl. To znači da je Tesla Srbin koji vodi poreklo od asimiliovanih Vlaha. Rumuni smatraju da je Tesla Rumun. Česi smatraju da je Čeh. Hrvati smatraju da je Hrvat pravoslavne vere.

Ispravi me ako grešim, čini mi se da ti ne sporiš da su prasrbi iranskog porekla, već dovodiš u pitanje istorijski period njihovog dolaska na Balkan. Ti smatraš da su oni naselili Balkan mnogo pre VII veka, i da se slavizacija tih prasrba odigrala upravo na Balkanu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 278
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Tako je, Zemunac, ali opet nisi pogledao u rečnik. Imaš metak preko bureka, molim te pogledaj.
Svi se istoričari slažu da je u poznatoj istoriji, a istorijskim izvorima se smatraju i mitovi i legende, bilo najmanje 5 velikih seoba naroda po ondašnjem poznatom svetu, a to je Evroazija, ne pred nepoznatim osvajačima već pod pritiskom klimatskih promena.
A to što nismo doživeli potop, ne znači da se stvarno nije desio.
Za Teslu oni stvarno misle da je Čeh rodjen negde u Češkoj, nisam govorio o poreklu. Inače, u Lici je tesla sekirica specijalno pravljena za dešnjake ili levake, majstore koji se bave obradom drveta, i pre će biti da je Teslino prezime odatle. Od glagola tesati.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2007, 15:53:29 od radmil »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 14:56:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.