Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:28:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde nestadose Srbi?  (Pročitano 38959 puta)
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Copy/paste   wikipedia

Službeno ime je Republika Makedonija. Neke zemlje i međunarodne organizacije priznaju je međutim pod imenom Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija zbog spora oko imena sa Grčkom; među zemljama koje Republiku Makedoniju priznaju pod njenim ustavnim imenom su i Srbija, SAD, Rusija i Kina. Glavni grad Makedonije je Skoplje; Teritorija: 25.713 km2.

Demografija
Broj stanovnika: 2.046.209 (2001.); Veliki gradovi su: Skoplje, Bitolj, Prilep, Kumanovo, Tetovo; Nacionalna pripadnost stanovništva je: Makedonci 63%, Albanci 23%, Turci 4%, Romi 4%, Srbi 2%; Službeni jezik je makedonski; Veroispovest: makedonski pravoslavci, srpski pravoslavci, muslimani, ostali i nijedna.

Makedonci su narod nastanjen u Makedoniji i susjednim predjelima Grčke i Bugarske. Jezgro današnjih Makedonaca potječe od starih slavenskih plemena Rinhina, na Halkidici; Sagudata, zapadno od Soluna; Smoljani, istočno od Vardara; Draguvita, na srednjim i gornjim pritokama Vardara i ravnici Pelagonije; Brziti, sjeverozapadna Makedonija; Velegezita (Belegezita), južna Makedonija i Tesalija; Strumljana, istočno od rijeke Strume i Brsjaka, koji su se na ovom tlu nastanili u 7 stoljeću, a napose između 620. i 680. godine.

Makedonci su danas nastanjeni u 12 država sa populacijom od 1.866.000, prema procjeni za 2005. godinu. Najviše ih ima u Makedoniji (1.249.000), Bugarskoj (205.000), Grčkoj (192,000) Australiji (73.000) i Srbiji (73.000). Među Makedoncima još se vide razlike među lokalnim skupinama Šopova, Torbeša (islamiziranih Mijaka) i Mijaka.

U Drugom svetskom ratu je bila okupirana od strane Bugarske, koja je bila član Hitlerovske koalicije. Zapadni deo Vardarske Makedonije je ušao u sastav Velike Albanije. 1945-1991 federalna je jedinica Titove Jugoslavije. Počeli su procesi makedonizacije slovenskog stanovništva Makedonije. Nezavisna od 17. novembra 1991.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo gore su zvanicni podaci.
Sta cu svaki razum si izgubio sa veliko Bugarskim ponasanjem… i antisrpstvom….

O Slovenima je dalje besmisleno pricati….
Ti si @zemunac2 u velikim zabludama…
Nisi procitao sta ti je napisano o antropologiji…

Slika teritorije Makedonije, ne drzave….
Pogledaj gde se nalazi i cija je bivsa republika, pa ces znati cije stanovnistvo zivi….

@zemunac2, vrtis pricu u krug, padne ti prica i opet se vracas na staro.

Vuk Karadzic je imao saradnike....covek nije bio cobanin....

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

LocationMacedonia-REG-1-z.png
(10.48 KB, 500x400)
« Poslednja izmena: 07. Mar 2007, 17:22:44 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Citat
o kakvim srpskim prezimenima pričaš. Ko je menjao srpska u bugarska prezimena, ako znamo da je Makedonija do 1912. bila u sastavu Otomanske Imperije. Uzgred, da li znaš ko je bio Hristifor Žefarovič ili Hadži Najden Jovanovič? Verovao ili ne, obojica su bili Bugari po nacionalnosti.

Као и Србија до 1878., што не говори ништа! Ми смо и даље имали српска презимена, као и велики број садашњих "македонаца". И мењали су у бугарска и "македонска". Ако се уздаш у науку онда нађи мало податке о промени презимена у Македонији!

Ovde sam ti naveo primer Hristofora Žefaroviča, kome niko nije menjao prezime. On sam je rođen u Makedoniji, u Dojranu, a sam se uvek izjašnjavao da je Bugarin. Takođe i veliki bugarski prosvetitelj Hadži Najden Jovanovič. Hoću da kažem da prezimena na "ić" nisu ekskluzivno srpska, kao što prezimena na "ov" nisu ekskluzivno bugarska. Postoji masa Srba koji se prezivaju na "ov". Pogotovo u Vojvodini. Boškov, Petrov, Jovanov, Brankov, Bogdanov itd. Ako je bilo promena prezimena, to ne znači da su ti ljudi odjednom postali makedonci. Zašto se samo oko 45 hiljada ljudi u Makedoniji izjašnjava da su Srbi, na popisu.
Među ovih 45 hiljada sigurno ima i onih koji se prezivaju na "ski" ili "ov".

Evo ti jedan svež primer. Popularni makedonski pevač Toše Proeski je nedavno izjavio da je njegovo pravo prezime Proja, i da su njegovom dedi promenili cincarsko (vlaško) prezime Proja u slovensko Proeski. Ako Toše zna da je poreklom Cincar sa promenjenim prezimenom, gde su ti navodni Srbi da kažu "mi smo Srbi, a prezivamo se na "ski". Nema ih.

@ Promašeni

Te gluposti koje kopiraš sa wikipedie su zvanična makedonska propaganda.Pogotovo te gluposti o nekim slovenskim plemenima. Kom narodu su pripadala ta plemena? Zvanična makedonska nauka pokušava da dokaže da oni ne potiču ni od Bugara ali ni od Srba, već da su autohtoni narod. Zato i izmišljaju kojekakva plemena za koje nema validnih istorijskih dokaza da su ikada postojala.
Validni istorijski dokaz za naseljavanje Slovena na Balkanu je "De Administrando Imperio" koju je napisao Vizantijski car Konstantin VII Porfirogenit. Dakle samo tri slovenska naroda su naselila Balkan. SRBI, HRVATI i BUGARI. Sva plemena (Brziti, Dragoviti, Strumljani itd) moraju pripadati nekom od ova tri naroda.

Po stoti put ti kažem da ja nemam razloga da širim velikobugarsku ideologiju, već govorim istinu o poreklu današnjih Makedonaca. Oni su po svim karakteristikama, antropološkim i lingvističkim, mnogo bliži Bugarima nego Srbima. Sviđalo se to tebi ili ne. To su činjenice.
A to što je ta teritorija bila deo Jugoslavije, a ne Bugarske, je samo posledica srpskih pobeda početkom XX veka, u Balkanskim ratovima.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Po stoti put ti kažem da ja nemam razloga da širim velikobugarsku ideologiju, već govorim istinu o poreklu današnjih Makedonaca. Oni su po svim karakteristikama, antropološkim i lingvističkim, mnogo bliži Bugarima nego Srbima. Sviđalo se to tebi ili ne. To su činjenice.
A to što je ta teritorija bila deo Jugoslavije, a ne Bugarske, je samo posledica srpskih pobeda početkom XX veka, u Balkanskim ratovima.
Odgovor na boldovano!
Copy/Paste  wikipedia

U Drugom svetskom ratu je bila okupirana od strane Bugarske, koja je bila član Hitlerovske koalicije.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ti ne citas nista @zemunac2...
Sada ti ni  wikipedia ne odgovara.... zvanicni podaci nista....
Dam ti mapu, popis da vidis, i ti iznova...
Trla baba dlan da joj prodje dan.......
Pises samo da drzis temu, nema nista novo od tebe....

Za promenu prezimena ja sam prvi spomeno u  Makedoniji....
Moja familija je nasilno promenila prezimena... moj deda nije pristao (zestoko se borio).
Da i iz moje familije znaju da su promenjena prezimena...na starim grobovima pisu prava...

I dokle cemo @zemunac da vrtimo pricu u krug.... dokle ces da silujes temu?

Sada si napisao:
Citat
Dakle samo tri slovenska naroda su naselila Balkan. SRBI, HRVATI i BUGARI. Sva plemena (Brziti, Dragoviti, Strumljani itd) moraju pripadati nekom od ova tri naroda.

Kakav narod? - Tvoja prica je da su samo jezicka grupa.......

Puk'o si.....
 Smile

« Poslednja izmena: 07. Mar 2007, 18:14:13 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2

Odgovor na boldovano!
Copy/Paste  wikipedia

U Drugom svetskom ratu je bila okupirana od strane Bugarske, koja je bila član Hitlerovske koalicije.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ti ne citas nista @zemunac2...
Sada ti ni  wikipedia ne odgovara.... zvanicni podaci nista....
Dam ti mapu da vidis i ti iznova...
Trla baba dlan da joj prodje dan.......
Pises samo da drzis temu, nema nista novo od tebe....

Za promenu prezimena ja sam prvi spomeno u  Makedoniji....
Moja familija je nasilno promenila prezimena... moj deda nije pristao (zestoko se borio).
Da i iz moje familije znaju da su promenjena prezimena...na starim grobovima pisu prava...

I dokle cemo @zemunac da vrtimo pricu u krug.... dokle ces da silujes temu?

Sada si napisao:
Citat
Dakle samo tri slovenska naroda su naselila Balkan. SRBI, HRVATI i BUGARI. Sva plemena (Brziti, Dragoviti, Strumljani itd) moraju pripadati nekom od ova tri naroda.

Kakav narod? - Tvoja prica je da su samo jezicka grupa.......

Puko si.....
 Smile

U pravu si. Ja u klin, ti u ploču. U skladu sa onom narodnom da pametniji popušta, više neću da se javljam na ovu temu. Veruj ti u šta hoćeš, ja ću da verujem u teze koje sam ovde izneo. Pozdravljam te, možda ćemo na nekoj drugoj temi imati podudarne stavove.

Samo da podvučem da nemam nikakvih razloga da širim velikobugarsku ideologiju, sve što sam napisao, vezano za istoriju Makedonije, su činjenice za koje smatram da su tačne i realne.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Cao....

Smile

IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Земунац

Ја нисам рекао да су сви у македонији променили презимена и зато не знам зашто си ми дао "примере" неких који нису променили?!

Презимена која се завршавају на ић нису ексклузивно српска али колико ја знам нема их баш у Бугарској!

Слажемо се око тога да су ове пределе населила три народа (Срби, Бугари, Хрвати) и да је македонски народ измишљен.

Такође се слажемо да је велики утицај Бугарске у Македонији.

Али, велики број Срба из Македоније је на силу пребачено у Македонце. Знам доста македонских породица које на старим фамилијарним гробовима имају српска презимена. Тамо од 1945. влада тотално рушење српског идентитета и пребацивање у македонски и бугарски. Некад су то радили комунисти, а сада то раде пробугарске партије на власти.
Углавном, желим да кажем да није битно како се људи изјашњавају јер 10 година било какве пропаганде може да учини чудо, а мало људи има прилику и знање да се упозна са истином.
Чист пример су Црногорци 1945. кад се у Црној Гори скоро 100 одсто становништва изјаснило као Црногорци, а сада имамо око 40 % Срба тамо. Зна се ко је и како спроводио тај попис. Још мало па ће се под утицајем Милове пропагандне машине опет угасити српски идентитет Црногораца. Циљ је јасан, уништити српски идентитет на што више места! Већином су и успели! Ако не верујеш у пропагандну машину гледај мало њихове медије...

Углавном, поента је да се на простору Македоније увек препирао бугарски и српски елемент, и не може се рећи да је Македонија чисто бугарска. Рекао бих само да је бугарски елемент јачи.

И не могу да верујем да толико добро познајеш тему а не знаш о промени презимена у Македонији. Пронађи нешто, биће ти јасније.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Земунцу 2

Оно што зовеш Сорби су Лужички Срби. Иначе, сасвим си под утицајем германске историографије. Схвати да мешања народа постоје, да се народи утапају једни у друге и да једни друге асимилују. Стога народи на једном ужем или ширем простору имају сличне физиономије. Уосталом, ни Лапонци ни Мађари ни Финци ни Естонци нису више жути, кривоноги и косооки. Оно што се рачуна је култура! Сваки ће ти Словен рећи да је поносан на своје словенско наслеђе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 959
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Onaj sto ovde propagira velikobugarsku propagandu,bolje da se vise ne vraca ovde.Bolje bi mu bilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 959
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Nek se ne vraca vise onaj sto propagira velikobugarsku propagandu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Земунцу 2

Оно што зовеш Сорби су Лужички Срби. Иначе, сасвим си под утицајем германске историографије. Схвати да мешања народа постоје, да се народи утапају једни у друге и да једни друге асимилују. Стога народи на једном ужем или ширем простору имају сличне физиономије. Уосталом, ни Лапонци ни Мађари ни Финци ни Естонци нису више жути, кривоноги и косооки. Оно што се рачуна је култура! Сваки ће ти Словен рећи да је поносан на своје словенско наслеђе.

Sasvim si u pravu. Ja sam ovde lepo objasnio da su današnji Sloveni jezička grupa naroda koji nisu istorodni, tj. nisu istog porekla. To je bila moja poenta. Takođe ni germanska jezička grupa nije istorodna, a ni romanska. Na primer, Irci, Englezi i Škoti. Sva tri naroda su iz germanske jezičke grupe, a poreklo im je potpuno različito. Znači ni oni nisu istorodni.

"Germanska" istorijska škola je opšteprihvaćena istoriografija, upoznat sam sa alternartivnim pogledima na istoriju, poznat mi je rad dr. Jovana Deretića i sličnih savremenih istoričara.
Lično. ne mogu da prihvatim teze koje taj istorijski pravac forsira, jer su im teorije preširoke, pune vremenskih rupa i tendenciozno protumačenih "činjenica". Ja se ipak držim logičkih činjenica. Svaka teza koja nije potkrepljena validnim argumentima je samo fikcija, i ništa više od toga. Fikcija nije nauka.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:28:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.