Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 06:05:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde kupiti Airsoft oruzje?  (Pročitano 50166 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 30
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
HTC Wild Fire
Cekaj bre. Ja ti odgovaram a ti si Skale ili mi se cini?  Smile

Biće da ti se čini, ali ne mari... Smiley

Ja sam vrlo zainteresovan za AirSoft, i rado bih se pruključio timu, ako se složite ali me zanima par stvar!
1. Koliko često se odigravaju treninzi i gameovi, odnosno, isplati li se ulagati u opremo? Da ne pokupujem ono što mi fali od opreme pa da nemam gde i skim da igram...
2. Kad i gde se može posetiti neki trening, pa i da uživo popričam sa nekim, i da vidim kako to sve funkcioniše?
3. Sastajete li se negde u ovim zimskim mesecima. Tipa u nekoj streljani ili nešto slično?
4. I zašto, zaboga, nemate neki sajt ili bar FB grupu? Smile

Hvala na odgovoru...
Pozdrav,
M.
IP sačuvana
social share
Ako nas ima više nego što treba da nas bude, neko među nama nije naš!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0b11
Sorry Miki. Bio je sad u nedelju novi momak s nama u Smederevu, pa je pricao da ima neku sumu kod Avale. Zato sam pomislio.

Nema veze.

Sad da ti odgovorim po redu.

1. Treninge mi kao BRAT tim odrzavamo svake nedelje sa pocetkom u 9 ujutru na vojnom poligonu na Bubanj potoku. To je onaj deo preko puta kasarne. Gameovi su uglavnom jednom mesecno , neko u Srbiji organizuje. Po treningu se skupi nas 15 do 30 uglavnom. Ako ima neki zanimljiv trening negde drugde ponekad idemo i tamo (Smederevo, Novi Sad, Lazarevac) Ne brini , uvek ces imati nekoga za trening makar. Mi smo scena koja tek nastaje i jaca u Srbiji. Svakoga  meseca se prikljuci barem 5 novih ljudi sirom Srbije. Na gameovima bude od 50 do 150. Srpska airsoft scena broji negde oko 250 do 300 aktivnih i poluaktivnih airsoftera i ko zna koliko vikendasa. Vecina je okupljena u timovima ali ima i znameniti broj freelancera. I svako je kod svakog dobrodosao na trening.

2. Uvek mozes da se informises o tome gde ce biti neki trening ili game na nekom od dva aktivna sajta. Na forumima je vrlo zivo i stalno ima nekoga.
Mi se organizujemo za sledecu nedelju za bubanj. Dobrodosao si.

3.I zimi se trenira, a planira se i jedan veliki game u zimskim uslovima kao pocetak velike kampanje (povezani gameovi, jedna prica, totalni larp/milsim) za sezonu 2012. Znaci zima i sneg nas ne usporavaju. Rokamo cele godine.

4. Imamo i sajtove i FB grupe. Mnogi timovi imaju svoje FB profile. Postoji i profil saveza. Nadji mene na FB pa cu te povezati sa svima ostalima. Inace, postoje dva sajta, kao sto rekoh vec, www.airsoft-srbija.org , i sajt tima BRAT www.airsoft-srbija.com. Oba imaju forume.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 30
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
HTC Wild Fire

Sad da ti odgovorim po redu.

Što bi reko Barney Stinson (Ako gledaš How I Met Your Mother) "Dude, You are awesome!" Smile

Hvala na iscrpnim odgovorima, kontam da dokle godi ima ko ovako iscrpno da ti odgovori, imaće i sa kime da se igra! Vrlo bih rado posetio trening u nedelju, samo me zamina dali je to nedelja 11, Decembar, i u koliko sati?

Što se tiče Fejsa, PMuj mi kako da te nadjem pod uslovom da na Fejsu nisi Sekretarchina ili Djole!

Sve u svemu prijatelju, ti si mi do sada najbolji izvor informacija, i ako sam do sada imao neku dilemu oko airsofta, sad sam rešio da se priključim celoj priči... Ja sam igrao i AS i PB dok sam bio u USA, ali mi je drago da to i ovde kreće!

Poz.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
Motorola 
Znaci sa vama mogu da treniram,iako nisam prosao air soft turnire,dok u paintballu da bi trenirao u nekom klubu moras prvo da prodjes turnire. Nije los ni pantball ali fora je da i kada ti hoces da iznajmis termin moras da imas ekipu,jedino kad bi hteli radnici sa mnom da pucaju. Cuo sam da u airsoftu ima i zolja i da se granata rasprsi u neke manje delove ne znam da li je to bolno. Znaci vi trenirate u Bubanja Potoku,to je malo dalje ali videcu da dodjem,mozda budete trenirali u Zemunu ili Novom Beogradu to mi je blize.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 30
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
HTC Wild Fire
mozda budete trenirali u Zemunu ili Novom Beogradu to mi je blize.

Vidi, mozes kao i ja da dodjes na jedan trening, pa vidi dali ima nekoga iz tvog kraja, pa mozete da se dogovarate za prevoz zajedno... Onda bude i lakse, i jeftinije! Smile

Meni je B. Potok ekstra... Nije bas najblize, ali je ok! Plus, tu sam bio na logorovanju u vojsci! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
 Smile Smile Smile tnx dude.

Na FBu sam pod Djole Pavlovic. Trening je sada u nedelju 11.12.2011. okupljanje od 09,00 do 09,30h na parkingu pored kruznog puta. Videcete brdo kola. Pocetak oko 10h. Kraj , kad se smorimo obicno zavrsimo do max 15,00h. Nece biti speed gamea, gledacemo da pripremimo neki manji scenario adekvatan za onaj teren.

Trenutno prijavljeni:

1.The Serb
2.Skale
3.Oko
4.nesasrb
5.SD team-otprilike 10-ak boraca

Ja sam oko,a ova trojica su iz mog tima. The Serb je vodja tima ili team leader ili TL. Pod 5 je tim iz Smedereva. Kao sto vidite , na obican trening se vec pre srede prijavilo 14 ljudi.
Prijave su otvorene do subote uvece. Prijavicu ja vas dvojicu kao nove. Da li nekome treba nesto od opreme? Neke stvari ce moci da se kupe i na terenu. Zastitne naocare su obavezne. Ako nemate replike pokusacu da vam nabavim neke.

Sto se objasnjenja mojih tice, prvo sto ne volim kada me shvate pogresno pa volim da precizno objasnim, a ovde imam vremena da kuckam do mile volje.  Smile
A zamisli, kako bi bilo da sam samo reko "evo ti sajt pa se snadji sam". Kakva bi to promocija airsofta bila?

Don Shone, i Zemun i NBgd su puni airsoftera. U srbiji jos uvek nema aktivne AS zolje. Ali postoji vise verzija. I rucne izrade i fabricke (koje su preskupe). Rucna granata je oko 100 evra. Ali moze ponovo da se upotrebi. Pravili smo mi nase verzije sa petardom i zalepljenim kuglicama za nju. Veoma dobar audiovizuelni efekat i vrlo efikasna, ali smo odustali zbog bezbednosti. Ako neko lezi pa mu to padne pred njusku moze da bude belaj, a to nikako ne zelimo. Losa reklama.

Za sada samo puske , pistolji , lako i tesko automatsko naoruzanje. A da i zvucna potezna mina.

I da , bolno je kada te kuglica pogodi direktno u kozu. Ostane mali podliv ili blaga crvena tackica. Kada je puska nasvirana na preko 400fps onda moze i koza da pukne.
I jos da kazem za te turnire.

Turniri ne postoje. Turniri su takmicenja a airsoft nije takmicenje i nije sport. To je rekreacija i vid adrenalinske zabave.  Sa paintballom je drugacije.

U airsoftu imas okupljanja,treninge, misije, kampanje i sl. Mi smo to razdvojili na trening i game. Na game ili big game ne moze ici pocetnik. Znaci prvo moras da sasluzis i naucis svoje mesto u timu. Da postanes neophodan. Nesto kao oslonac drugom saborcu. Da ja ne razmisljam o tvojoj strani koju cuvas. Razumes. Da racunam na tebe da me pokrivas vatrom kad treba , da izvuces ranjenika i sl. Mnogo je kompleksnije od obicnog napucavanja. Tako je u svakom timu. Na treninge su svi dobrodosli ali na game idy samo iskusni, sto znaci da moras da budes redovan na treninzima ako zelis da ides na game. U moj tim se ne dolazi tek eto me. Ja sam , pre godinu i po dana iz paintballa presao u AS. Bratovi su me prihvatili kao brata ali sam amblem dobio tek posle cetiri pet treninga. I tada sam mogao i na game. Do tada sam nabavio pusku i timsku uniformu. Dok nisam dobio amblem nosio sam moju staru maskirnu iz askare i bio sam freelancer.

Neki momci nikada ne pristupe svome timu. Ima ih desetak petnest. Ali na gameu oni idu kao freelance tim. Iako su sareni sa uniformama. Obicno budu dodeljeni nekoj frakciji koja ne predstavlja neku vojsku. Budu talibani, vietkong, civili, teroristi zavisnosti od scenarija.

Ne pada mi vise nista na pamet. Pitajte vi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 30
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
HTC Wild Fire
Evo računajte na mene! Ja ću doći u nedelju da vidimo kako to sve izgleda...

Od opreme imam čizme, pantalne (JNA) i AEG Glock... Smile

Rado bih opalio neku kuglicu iz neke puške... Ako bude moguće, a za učestvovanje i sve ostalo ćemo pričati kad se budemo videli, da ne dužimo, blizu je nedelja! Smiley

Imam jedan mali problemcic sto se tiče prisustvovanju baš svakom treningu... Moj posao je terenski, pa se ponekad desi da i nisam tu, ali dobro uglavnom sam vikendom u BG-u, šta da se radi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Uopste nisi obavezan da dolazis na svaki trening. Ali je potrebno par treninga da udjes u fazon. Skrivanje, borbeni polozaj, formacijsko kretanje. Ne trazimo mi specijalce naravno, samo malo da vidimo ko si i kakav si. Smile   I da upoznas osnovna pravila i da ih se pridrzavas. Veruj mi, videces i sam. Prosao sam ja i vojsku i paintball i bombardovanje u uniformi ali ovo je drugacije. Ovo ti je mnogo dinamicnije, cesti okrsaji, iznenadni napadi, stelt upadi, hit and run. To imaju samo specijalizovane jedinice u obuci, a airsoft jesto upravo to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
mob
Motorola 
Sekretarcina a izvini sto smaram,nisam mogao da nadjem na internetu. Da li je od opreme dovoljan za pocetak pistolj i koliko bi me on kostao? Znaci 100 metaka bi me otprilike kostalo 2000 dinara i jel njih mogu da imam bar za mesec dana? Kada pucate kako znate da je neko pogodjen? Da li je to rafalna paljba?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Evo ovako.

Prvo, ne smaras.  Smile

Od opreme su najbitnije zastitne naocare. Ja koristim vilager radne zastitne naocare. Kupio sam ih u merkuru za 600 dinara. Pucao sam u njih sa tri metra i isdrzale su test. Znaci dobre su.

Samo sa pistoljem tesko da ces dugo da prezivis. Precizan je do 20m i to ako je gasni GBB ili elektricni AEG. Ali springeri (na oprugu) su slabiji. Jedino ja mislim glock puca rafalno, svi ostali modeli pucaju pojedinacno. Idealni su za cqb (blisku borbu u zatvorenom prostoru). Za livadu i sumu je potrebna neka puska. Mada za pocetak i prvi trening dovoljan je i pistolj.

Ne znam odakle ti ova informacija 100 kuglica za 2000??? Kesa od pola kilograma (otprilike oko 2500 kuglica) kosta oko 600 dinara. Po treningu sa pistoljem neces ispaliti vise od 30-50, a sa puskom 200-400 pa i do 1000. Na gameu malo vise se puca.

Priznavanje pogotka je jedna od glavnih odlika airsofta ali i najveca mana. Igra se bazira na postenju. Znaci kad osetis da si pogodjen ti to posteno i priznas. Naravno. 1000 ljudi 1000 cudi, pa se tako uvek nadje neki neunistivi lik. Ali takvi se uglavnom izvale pa vise nisu pozvani ni dobrodosli, naravno ako im se to stalno desava, tj. namerno.
Kad pucas i gledas niz cev vidis kuglice gde udaraju, tako da onaj koji puca uglavnom moze da pretpostavi da je pogodio nekog. Na kraju gamea kad se svi skupimo iznose se primedbe i tog tipa. Moze da se desi da budes pogodjen u neki deo opreme a da ne osetis i ne cujes pa i ne prijavis. Mada retko kad ne osetis jer si uglavnom zasut rafalom. Ako neko stalno glumi ludilo, uglavnom ce ga gadjati u glavu. Tu se sigurno oseti i cuje. Ne moze da povredi ako se nose naocare.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 06:05:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.