Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gazda porodilji: Vučić neka ti plati doprinose  (Pročitano 3247 puta)
11. Jul 2015, 01:59:06
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
LG Nexus 5
Da li ste mi uplatili doprinose? Ne mogu da overim zdravstvene knjižice ni sebi ni bebi, pitala je mejlom Valjevka Jelena Mitrović, koja se nalazi na porodiljskom bolovanju, svog poslodavca.

- Obrati se Vučiću - odgovorio joj je mejlom Milorad Pavićević, vlasnik „Ital sport Serbia“.

Pošto joj duguju osam naknada za porodiljsko bolovanje, koje poslodavac ne isplaćuje iz svog džepa nego novac dobija od države, ogorčena zbog bahatog odnosa gazde, Jelena je odlučila da tuži Pavićevića, u čijem je maloprodajnom objektu u Valjevu počela da radi kao šef 15. novembra 2013. godine.

Agonija

- Osam dana kasnije sam saznala da sam u drugom stanju, ali pošto trudnoća nije bila teška, odlučila sam da tri meseca ne obaveštavam poslodavca o tome, već sam radila normalno, nekad i po 11 sati dnevno. Kada sam ga obavestila o trudnoći, nije bilo nikakve povratne informacije. Problem je nastao kada je jedan od butika zatvoren i kada je jedna od koleginica trebalo da bude otpuštena. Da ona ne bi ostala bez posla, ja sam otišla na trudničko bolovanje u šestom mesecu trudnoće - priča za „Blic“ Jelena, kojoj Pavićević duguje oko 160.000 dinara.

Od tada traje njena agonija. Svakog meseca, kaže, morala je da proverava da li je poslodavac Fondu PIO predao sva dokumenta i praktično moli za svoj novac.

- On je tek u septembru prošle godine predao moje papire za trudničko bolovanje, nakon čega mu je refundiran novac za četiri meseca. Međutim, duguje mi još osam naknada koje mu je država takođe refundirala. Uz to, pošto mi doprinosi nisu uplaćeni, ni ja ni beba nemamo overenu zdravstvenu knjižicu. Na mejlove odgovara bahato, kao da sam nešto skrivila, poput odgovora da se obratim Vučiću kada sam pitala za knjižice. Dok je on zimovao u Švajcarskoj, ja svom detetu za prvu Novu godinu nisam imala da spremim paketić - ogorčena je majka desetomesečne Emilije.

Jelena je slučaj prijavila inspekciji rada, a poslodavca je tužila sudu u Beogradu, gde je sedište firme „Ital sport Serbia“.

Bez komentara

Pozvali smo i Milorada Pavićevića za komentar Jeleninih tvrdnji. On je najpre rekao da će se o tome konsultovati sa advokatom, ali ni dve nedelje nakon prvog poziva nije odgovorio na pitanja „Blica“.

Kazne do milion i po dinara

U Ministarstvu rada i zapošljavanja kažu da, ukoliko poslodavac nije isplatio naknadu zarade zaposlenoj, protiv takvog poslodavaca inspektori rada u skladu sa Zakonom o radu podnose prekršajne prijave.
Zaprećena kazne za ovaj prekršaj je od 600.000 do 1,5 miliona dinara za poslodavca sa svojstvom pravnog lica i od 30.000 do 150.000 za odgovorno lice u pravnom licu.
- Ukoliko je u pitanju preduzetnik, zaprećena kazna iznosi od 200.000 do 400.000 dinara - objašnjavaju za “Blic” u Ministarstvu rada.

Izvor: Blic

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 43.0.2357.93
Uvek isti fazoni.. Ovde ne vidim nista cudno. Privatnike ne sme niko da dira! , oni jedini pune drzavnu kasu! . Tako je rekao Presveti Vucic. Prema tome stvarno treba da se obrati Vucicu sta god joj nije jasno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.132
mob
Nokia 33-10
Тačno, pa i Mišković je pompezno najvaljivan kao budući robijaš a vidimo da je i dalje jedan od glavnih investitora, kao i ostali lopovi profiteri - Borovica, Peconi, Beko, Kostić, Drakulić...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Ovde ima bas nejasnoca... ostala trudna 8 dana posle pocetka novog posla...   Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.132
Ali, kao da svoje pare daje ..... Stoka....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.132
Како волим та просеравања "нисам имала детету за пакетић" Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
pa moze da se desi da ljudi nemaju za nesto ako im robovlasnik zakine i to malo bede
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 538.44
mob
Apple 15
Koji robovlasnik? Radila je 6 meseci, a na porodiljsko je otisla ne da spasi koleginicu, vec zato sto zna da je gazda ne moze otpustiti...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.132
Хтедох исто написати али оно...било би проглашено за ботовање Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.132
Robovlasnistvo ce tek doci ; ) Ovo nije nista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.