Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 438 439 441 442 ... 472
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Game of Thrones - Igra Prestola - Serija  (Pročitano 833324 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 15615
mob
LG Nexus 4
Meni je serija i epizoda odlicna. Ja ne razumem ljude sta su ocekivali? Vi bi svi verovatno napravili bolji obracun sa NK? On izasao iz vatre, zajebao Dzona, jbg, morao je nekako da umre. Kako bi vi to odradili kada ste tako pametni? Pregazi ga Bren kolicima?

Sto uopste pratis fudbal i kritikujes ga? Sta kao ti bi odigrao bolje od tamo nekog Causica a nabio si 40 godina u dupe?

Inace cisto karikiram sta si ti upravo nama rekao ovde. Posto po tebi ispada da ne smes da kritikujes stvari ako ti ne bi uradio to mnogo bolje. Smile

Inace, kad vec pitas, sa par ispravki si mogao da ucinis da epizoda bude makar manje gluplja. Niti konjica ne ide onako, niti trebusei. Hebes sto Melisandra podigla Dzona, vazno da smo izvukli nesto sto je jednostavno znacilo da ce Arja da postane ubica i dali mu drugo znacenje pa Melisandra palila vatru (posto su svi ostali dosta glupi da urade isto) i dala "motivacioni govor" Arji. Kad vec pominjes Melisandru znas sta je bolja smrt? Lepo se zapali ko Feniks i spali podosta njih. Posto ovako samo izigravala Zippo upaljac da makar ima svrhu. Ali ne, bolje da skine ogrlicu i umre. Mislim jel uopste vidis koliko problema ima samo u tome a kamoli da pocnemo da ni Bren ni Dzon ne rade skoro pa nista, da je Sem trebao da skvikne samo tako a sa njim i svi ostali posto su u jednoj sceni svi vajtvokeri na njima (al jbg "plot armor" pa ne mogu da ih ubiju) a u drugoj mlataraju macevima i nije im nista. Za one u kripti i gluposti da ne pricam. Ljudi mislili da se ovi zajebavaju da ce zombiji da se podignu iz ktripte. A ono se stvarno desilo leptejebo.  Smile Smile Smile Smile Ono, ja razumem da tebi i ostalima koji bi uzivali u seriji pa makar Arja smrzla govno i sa tim govnom ubila Najtkinga to ne znaci previse. Al daj budite malo realni kad se govori o problemima iste. To sto se kritikuje ne znaci da je serija ocene 1/10 nego da jednostavno nije 10/10 ko sto vi mislite da jeste. Smile

Veruj mi da jako cesto sam gotovo siguran da bih od nekih odigrao bolje, ako ne bolje, onda makar isto. Pogotovo u tim godinama...
Kapiram sta si hteo da kazes, i nekim delom si u pravu. Plus hvala ti sto si najzad izneo neke argumente, koje sam trazio od onog "socnijeg", ali nikako da docekam.
Slazem se da konjica ne ide onako, vecina nas je ako nista drugo, igrala total war sve delove i zna koliko je konjica ucinkovitija na neki drugi nacin. Ali ima objasnjenja, prvo, oni se trude da se utvrde, da na zidinama cekaju one mrtvake i da ih tu zaustave ako mogu. Kada branis utvrdjeno mesto, nema konjica tu mnogo mesta za manevar, eventualno kada su ih savekali ispred zidina u prvom jurisu, da se konjica zaleti sa strane, ali bi tada sve jedno konjica trebala da bleji otvorena negde na krilima, i verovatno bi ih opet poklali. Ovako oni u onom mraku nisu mogli znati koliko je onih mrtvaka stiglo, gde su tacno itd, pa je mozda pokusaj konjice i bio da ih otkrije, mozda pregazi neke njihove pocetne grupice ili tako nesto, plus su se jezivo nalozili kada im je Melisandra popalila maceve i kao juuuuris da im jebemo kevu... Sto se katapultova tice, njih nije bas lako koristiti po mraku kada ne vidis sta gadjas. Oni su ih lepo pobacali zapaljene ispred konjice da im olaksaju i da im pomognu, a onda prestali da gadjaju da ne bi pogodili svoje. Slazem se, ima jos nelogicnosti, zasto nisu gadjali jos dalje preko njih, ili zasto nisu gadjali ponovo kasnije, ali se i to moze objasniti.
Sto se tice Melisandre. Meni je jedino nelogicno kako se ona tu pojavila, kao da je dojahala iz sela pored, ali dobro, ona ima svojih moci, provukla se nekako. To sto je zapalila sanac onaj, ne kapiram sta zelis time da kazes? Pa njih 10 je poginulo pokusavajuci da zapali vatru bakljama, pokusavali su i strelama, ali zbog leda i svega sto je poslao NK nisu uspevali, gasile se strele. Dogovor je bio da Deneris sa zmajem upali vatru, sto su joj signalizirali, ali ih ona od one maglustine i leda nije videla. Onda su okruzili Melisandru i ona je jedva uspela nekako. Jeste odrzala govor Ariji, ali je manje vise samo podsetila na ono sto joj je davno rekla. Ona je do kraja pokusavala da se izbori i da pomogne protiv NK, kao vecita borba izmedju leda odnosno NK, i vatre, odnosno nje i njenog Boga. Zato se i nije spaljivala, vec je pokusavala sto duze da bude korisna. Kada je NK bio mrtav, ona je na neki nacin ispunila svoju duznost i skinula onaj dragulj koji ju je podmladjivao. Ona je bila ona neka baba bez dragulja itd.
Dzon je radio sta je mogao, ostao bez zmaja, pokusao da napadne NK itd, nazalost nije mogao bas sam sve da pobije, a ne znam sta ste od Brena ocekivali. On je bio mamac, koji je trebao da odvuce NK do njega, a onda da se pojave da ga zveknu, ali se malo zakomplikovalo. Bren je bio u onoj svojoj vrani i ko zna sta je video, sto ce mozda dobiti neki epilog u sledecim epizodama. Mozda je on tako i odvukao NK od ostalih, jebem li ga, nije jos sve zavrseno, videcemo.
Smotanko poput Sema u svako slucaju da ocekujes da umre, ako nikako da padne niz stepenice, ali eto, pod srecnom zvezdom je rodjen i to je to. Mene on i nervira, ali izvuce se, ima tu srecu ili sta god i tako je...
Slazem se ima losijih detalja, ali vecina moze da ima objasnjenje, ali ima i vrh detalja.
Znam da ima ljudi, koji su u fazonu trebao je da umre Bren, Arija, Sansa, Dzon, Tormund, Dzejmi, Brijena, Da Sersei strefi srcani udar od srece, da ostali umru od upale pluca zbog hladnoce itd, ali shvatite da je ovo serija, Divovi, neumrli, bla bla, i da mora da ima nekog odstupanja od klasicnog rata i ratnih taktika i pravila...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Moj problem je sto ja pratim GoT od kada je prva knjiga bila prevedena u Srbiji, znaci skoro od samog pocetka pre nego sto je iko znao ko je Martin i sta je Pesma Vatre I Leda. Imam jos prvo izdanje prevedeno na Srpski negde, ne mogu da se setim koje godine, ali ajd da kazemo da pratim seriju vec 20 i nesto godina, jer prva knjiga je napisana ako me secanje sluzi 1996-e ili tako nekako.  Dakle godine i godine chekanja, i pracenja likova. Ne pricamo o seriji, pricamo o knjigama samo naravno, jer serija traje nekih 10 godina vec ili tako nekako.  Znaci strpaj 20 godina chekanja na rezoluciiju, na ono sto je stvarno pocelo kao odlican serijal koji je mogao da parira Tolkinu na drugom nivou.  Martin je pisao jos i dobro, dok ga nije uhvatila slava i poceo da pravi greske i da slusa publiku, kriticare i na kraju producente, i to je poprimilo sasvim drugi oblik. Uostalom, on je poceo da pravi greske negde tamo oko 3-e knjige Oluja Maceva i Gozba za Vrane, jer je poceo da pravi suvise likova i da zapostavlja glavne likove. Mada kada bolje razmislim, osim Gospodara Prstenova od Epske Fantastike mozda mogu u prste da nabrojim serijale koji su se koliko toliko ok zavrsili, da su imali zadovoljavajuci kraj, ili barem kraj koji je prihvatljiv.  Fora sto Martin prica kako mozda nece biti konacne knjige i kao da je ovo umesto toga, ako je tako, serem se po njemu jos i vise.

E sad, da se vratimo na seriju.  10 godina chekanja i pracenja likova, i intrige da bi dosli na kraju do ovoga.  Problem je sto je sve ovo traljavao. Stefaneka rece da je prvih 10 minuta bilo odlicno, i sa tim se slazem, ali posle toga je sve otislo do djavola. Ova bitka nije trebala da se sabije u jednu epizodu vec da se prepolovi i da se ubace neke bolje scene. Razumem da su mozda zeleli da predstave udar WW, ali brate mili, sve te scene stopljene da negde posle 20 minuta sam premotavao da ide brze, jer su smorili kompletno.

Sto se tice strategije i borbe, to je posebna prica. Absurd poslati konjicu napred u bukvalno samoubistvo. Vidim vec par forumasa je ovo komentarisalo da zbog budzeta, trte mrte nisu mogli nesto bolje da urade. Moglo je na jeftiniji a bolji nacin ovo da se izvede. Ono, upotrebili su strategiju sa zmajevima i da separacijom naleta, i to je bilo dobro, i isto tako sa vatrenim bedemom i preprekama usput.

Nisam vojni strateg, ali je imbecilno slati konjicu u prvom naletu sa vatrenim macevima ka mraku. Deneris okupila sva plemena, prevela ih zedne preko vode da bi svi postali mrtvo meso u najglupljem naletu. Ovo ko da je Dzon Snezni strategovao, ko kad se borio protiv Boltonovog umobolnika.  Drugo, Unsullied em sto nisu imali adekvatan oklop na tu hladnocu, em su im stitovi premali a koplja su im nikakva. Trebao je da se uradi Spartanski metod, u formaciji, pa makar imali ispred njih Severnjake sa vecim stitovima  kako drze liniju, a preko njih da kao masina kopljem probadaju. U isto vreme su trebali i strelci i katapult da rade, i naravno zmajevi da nadlecu i da spaljuju delove da bi usporili nalet.  Toliki vojnici, i nisu mogli da naprave formacije gde bi napravili dzepove da neprijatelj uleti da bi ga iskasapili, nego ko debili su samo stajali onako i ovi su naravno na juris se nabacili ko nista i polomili im formaciju.  Kao sto je neko vec rekao, konjica je mozda krilno pravila nalete na periferiji, bez uletanja u dubinu.  Ovako bi barem igledalo da je neko imao neku ideju.  Drugo, ako je vec Melisandra dosla, zasto nije dovela jos popadija ne njenom nivou, jer 10 tih misticnih zena Boga Svetla je moglo vise da pomogne od nje same. Kad je vec palila vatru Dotracima, zasto nije ostalima? Ali dobro, mozda obsidijan ne gori tako dobro.

I naravno moja kritika je slicna ostalim. Glavni likovi nista ne uradise. Dzon je izgubio jos jednog zmaja, i nista konkretno nije uradio. Deneris isto tako, mada sta bi se ochekivalo od nje, osim da drzi feministicke govore i gluposti, jer ona nije ratnik.  Dzejmi, Brijana, Tormund i Beli Crv, osim ubijanja WW, nisu isto tako nista uradili kad se pogleda. Ajd Pseto je kao nesto pomogao, ali ovi ostali likovi sto su izginuli bukvalno ni za sta je stvarno bilo jadno. Pogibe ED zbog Sema koji je odavno vec trebao da bude roknut, osim ako ne idemo principom da budale prezive.  Jorah Mormot pade, i ajd njegova zrtva je bila tu i tamo, ali brate mili opett sve to bez reci, nekako je izgubilo na dubini. 

Arja koja je po definiciji assassin, je prikazana kao bolji ratnik od ostalih ratnika, sto opet nema nikakvog smisla. Ali dobro, feminizam i te fore, isto ko i Lady Mormont sto ubi dzina.  Meni to bode oci, ne zbog toga sto su one zene, vec zbog toga sto je to politici napisano, i to je onaj komentar gde Martin slusa WOKE ekipu da pise gluposti, ko dijalog Sivog Crva i one njegove "mi ne mozemo medju ovim ljudima" jer naravno Severnjaci su rasisti. 

Ako vec ubijas likove, ili radis nesto na tom nivou, barem napravi da bude koliko toliko uverljivo i da ima neku dubinu. Ovo je bilo, chuvamo likove do kraja jer su svi vazni, dosli WW ajd sad sve da ih pobijemo, i to ponistava sve ostale knjige i epizode pre toga. Onda te jednostavno boli tuki za sve vise. Tako svaka chast, ovakav zajeb ne verujem da je neki pochetnik mogao da smisli, samo nesto gore od ovoga bi bio jebeni Twilight (knjige) gde se svi spremaju za bitku i na kraju ne bude nista, dakle genijalno. 

Sto se tice stvaranja tenzije, ja ne znam o kakvoj tenziji jer rec, jer posle svega ovoga koga vise briga ko je na tom prestolu? Njih he ostalo mozda par hiljada ako je i toliko, I dobro imaju jednog zmaja, svaka chast.

Prve dve epizode su bile gledljive, a ova ima mozda 20 minuta materijala, sve ostalo je jedna velika splacina.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
mob
Samsung 
Пиши ћирилицом
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
Ništa, čekamo onda da Džon ubije Deneris u poslednjoj epizodi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Ništa, čekamo onda da Džon ubije Deneris u poslednjoj epizodi.
Pre bih to ochekivao od Sanse. To bi tek bio obrt. 

A Cersei bi bila fora da je ubije Pauk, jer mu je Melisandre rekla da ce da pogine i tako i tako. 

Ochekujem Pseto da rokne Planinu, a mozda i Brijena pomogne sa Dzejmijem.

IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
Ako Sansa zvana 'kako se koristi nož?' stvarno uspe da ubije nekog, zaslužuje da je posednu na gvozdeni presto... mada pre mislim da će Deneris i Sansa da se sukobe, pa Džon da presudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Ako Sansa zvana 'kako se koristi nož?' stvarno uspe da ubije nekog, zaslužuje da je posednu na gvozdeni presto... mada pre mislim da će Deneris i Sansa da se sukobe, pa Džon da presudi.
I to bi bilo interesantno, ali mislim da nece doci do toga direktno, jer Sansa mnogo opasnija sada nego sto to izgleda. Deneris ide na kurac sa njenim govorima, facom i ponasanjem.  Ne znam kako bi Dzon presudio jer je chastan ko njegov surogat otac.  Uostalom, ako drme Sansu, sta ce tek Arja da mu uradi? Ili Brijana? 

Deneris sad ima shansu, posto je Dzon klekao pred nju, treba sad ona pred njega Smiley
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
A i žrtvovala je maltene celokupnu vojsku da ih spasi od pišljivog NK-a, pa joj kao sad duguju... al šta znam, možemo da očekujemo bilo kakav kraj sad, imao logike ili ne. A i neki leakovi koje sam čitao i dosad se ispostavili kao tačni predviđaju tako nešto...

Jes vala, treba da klekne sad kad saznala da joj je bratanac il šta već... šašavi su ti Targarjeni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
A i žrtvovala je maltene celokupnu vojsku da ih spasi od pišljivog NK-a, pa joj kao sad duguju... al šta znam, možemo da očekujemo bilo kakav kraj sad, imao logike ili ne. A i neki leakovi koje sam čitao i dosad se ispostavili kao tačni predviđaju tako nešto...

Jes vala, treba da klekne sad kad saznala da joj je bratanac il šta već... šašavi su ti Targarjeni.
E to je veliko pitanje, jer sad moramo da upotrebimo alternativnu logiku, jer regularna ne pase toliko vise. Na sta si tacno naleteo? ja nisam nista chitao niti istrazivao. jednim delom ochekujem kao srecan kraj, i u poslednjem minutu da bude spremna neka spletka ili neko sranje, jer nema shanse da se taj tocak o kojem deneris prica polomi tako lako.

a jebi ga, to je sto je, nista chudno, sve kako valja i trebuje Smiley
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
Na sta si tacno naleteo?
Ima tri neke glavne priče koje se vrte i koje su maltene sigurne, e sad možda su ovi namerno podmetnuli lažan kraj da zajebavaju leakere... navodno će Planina da odseče glavu Misandei iz nekog razloga, a Tirionu će da sude zbog izdaje i pogube ga (e sad ta dva su međusobno suprotstavljena zbog nekih razloga, tako da ako se jedan ostvari drugi neće), i treća je ta da će Džon da ubije Deneris jer će da postane nova luda kraljiva, a zmaj će da odnese njeno telo negde... e sad kažu da su sve te scene snimljene, a da li će neka od njih stvarno da uđe u seriju, ko će ga znati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 438 439 441 442 ... 472
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.