Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Фудбалски клуб Партизан  (Pročitano 431774 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost


Zodijak
Pol
Poruke 3748
košarkaš daj neku poemu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


ПФК!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8167
Zastava Коралово
mob
Samsung S21 Ultra
ПРОЛЕЋЕ У ХУМСКОЈ Партизан се поигравао са живцима навијача и на крају одбранио жељени бод!



Партизан је испунио циљ, пласирао се у нокаут фазу Лиге конференција и то ремијем против екипе Словачка! Штета, јер да су тријумфовали, црно-бели би били први у групи, пошто је меч у Келну завршен прижељкиваним ремијем. Али, црно-бели су посебно у другом полувремену разочарали и били чак и на рубу пораза.

Као што се и предвиђало, Чеси су офанзивно ушли у утакмицу која за њих није имала такмичарски значај. Покушавали су да у неколико наврата убаце лопту у шеснаестерац Партизана, али у тим уводним минутима нису створили ниједну прилику. Што се црно-белих тиче, један продор Менига из осмог минута деловао је обећавајуће, али од свега је Партизан добио само корнер.

Није у првих 15-ак минута било прилика, да би на истеку 18. минута црно-бели били у непријатној ситуацији јер је једна лопта убачена са стране просто прохујала кроз шеснаестерац, али на срећу партизана нико од играча Словачког није успео да је захвати. Само минут касније већ озбиљна ситуација пред Поповићем, али је капитен Урошевић у последњем тренутку изблокирао шут Холцера.

Од средине првог дела припретили су и једни и други, а како се полувреме ближило крају, Партизан је полако консолидовао редове, па је у 37. минуту Рикардо имао шансу, шутирао је главом, али је био замало непрецизан. Ипак, деловало је то као најава онога што је уследило неколико минута касније, а то је дуго ишчекивано вођство црно-белих.

После корнера који је извео Натхо, лопта је пала пред гол гостију, први атак је одбијен, а затим је главом покушао Траоре, међутим, двоструки стрелац за Скловачко у првом мечу калабишка високо је подигао обе руке и захватио лопту, па за пољског судију дилеме није било – пенал за Партизан. А са 11 метара Бибарс Натхо не греши и црно-бели су стигли до вођства од 1:0. Нажалост, некако у исто време стигле су и информације да је Ница повела у Келну, а недуго затим и дуплирала предност… У сваком случају, Партизан је после првих 45 минута имао оно што је желео, имао је вођство и европско пролеће у џепу.

Друго полувреме почело је невероватном одбраном Александра Поповића! Покушала је екипа Словачка неколико пута да запрети, центаршут, потом одбијање лопте која се одбијала у шеснаестерцу и коначно је нашла пут до гола Партизана после шута Шимка, на свом путу је мало и закачила Филиповића, али је Поповић успео некако, рекли бисмо рефлексно, да одбрани ударац и сачува своју екипу.

Наставили су гости да притискају црно-беле, осетили су да је Партизан задовољан резултатом и да су се његови фудбалери можда мало и опустили. Да ли је разлог томе била информација де је Келн после 15 минута игре у наставку изједначио против Нице или нешто друго, тек, црно-бели су препустили иницијативу ривалу, нису додуше срљали, покушавали су да што је могуће паметније троше време, али генерално, превише су простора дали ривалу да наметне свој ритам.

Добио је Михалик лопту на тацни у 70. минуту, оштро убацивање није искористио. Сам је био пред Поповићем, али промашио је лопту. Међутим, ни то није била довољна опомена црно-белима, па је у 73. минуту уследила казна. Стигло је Словацко до изједначења у Хумској. Потпуно заслужено. Малишанима је расположење покварио резервиста Томик. Десетак минута након што је ушао у игру искористио је кикс Поповића. Излетео је голман Партизана са гол-линије и слабо избоксовао лопту. Одбио ју је до Томика, а он је затресао мрежу, с тим што је она на путу до гола закачила Михалика, али је гол приписан Томику.

Унео је овај гол додатну нервозу у редове Партизана, који никако није успевао да дође до даха, па је у неким моментима чак и бранио ових 1:1 који су такође били довољни за пласман у нокаут фазу. Умало да црно-бели приме у 84. минуту још један гол! Спустило се Партизановим играчима срце у пете. Остао је Томич сам на другој стативи, шутирао у паду главом и умало погодио. Прелетела је лопта пречку и села на горњи део мреже.

Могао је ипак Рикардо да донесе радост црно-белима у 88. минуту, али је после корнера Натха, његов шут зауставио голман чешког тима Енгујен. Била је то и најбоља шанса црно-белих у другом полувремену. Али, то је било све. Црно-бели нису успели да постигну још један гол, остало је 1:1, резултат довољан за другу позицију и пласман у шеснаестину финала Лиге конференција. А како сун играли, победу нису ни заслужили!

ПАРТИЗАН – СЛОВАЧКО 1:1 (1:0)

Стрелци: 1:0 Натхо (из пенала) у 41, 1:1 Томик у 73. минуту

Стадион: Партизана

Гледалаца: 17.256 деце

Судија: Павел Рачковски (Пољска)

ПАРТИЗАН: Поповић – Филиповић, Марковић, Вујачић, Урошевић – Белић (од 72. Павловић), Траоре – Дијабате, Натхо (од 90+3 Саничанин), Мениг (од 87. Лутзовац)– Рикардо (од 87. Баждар)

СЛОВАЧКО: Енгујен – Холцер (од 82. Јурошка), Хофман (од 62. Томич), Шимко, Калабишка – Левин, Даничек, Кохут (од 86. Шашинка) – Бранднер, Вехета (од 62. Хавлик), Доски (од 62. Михалик)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


ПФК!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8167
Zastava Коралово
mob
Samsung S21 Ultra
Клупски коефицијент: Партизанов рекорд - осам бодова у сезони; велика жал за још два испуштена...



Били су надомак освајања четири бода (4,000) за клупски коефицијент, од таквог сценарија делило их је неких 17-18 минута, па црно-бели вечерас имају више од једног разлога да жале због испуштене победе над Чесима. Разуме се, више боли чињеница да није остварен директан пласман у осмину финала Лиге конференције, али није занемарљив ни тај плен што је исклизнуо из руку, а добро би дошао за Уефинин ренкинг.

Па да видимо шта је то Партизан прокоцкао...

Није мало. Ради се о цела два бода (2,000)! Ево и како: гол који је екипа Словацког постигла у 73. минуту на првом месту избила је Партизану из руку максималну награду што следује за победу; уместо два бода (2,000), српски представник узео је један (1,000); а онда Београђани нису материјализовали ни то што је Келн успео да саплете Ницу (2:2), чиме их је гурнуо у једном моменту на прву позицију групе Д.

Да је ту остао, да није примио тај касни гол, Парни ваљак би као победник утакмице против Словацког и победник групе узео, како смо већ констатовали, четири бода (4,000).

Подсетимо, прваке групе у Лиги конференције Уефа награђује са додатна два (2,000) бонус бода...

Овако, црно-бели су узели бод за реми и још један бонус бод за другу позицију у групи. Тако су са 23,500 подигли лични коефицијент на 25,500, што им је донело скок на 63. место. Са она изгубљена два бода могли су и међу 60 најбољих клубова Европе.

Наравно, српски вицепрвак наставља такмичење на пролеће и имаће шансу да додатно поправи ове бројке, уз напомену да у плеј-оф рунди нема бодова за клупски коефицијент.

Нове бодове Партизан ће моћи да освоји тек од осмине финала, уколико успешно преброди доигравање са неком од трећепласираних екипа из Лиге Европе.

Али шта год да буде у 2023. памтиће се ова сезона у Хумској. Не само да је по први пут две године заредом осигурано континентално пролеће, него је са осам коефицијентних бодова (8,000) освојених у једној сезони Партизан оборио лични рекорд откако Уефа на овај начион обрачунава бодове.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


ПФК!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8167
Zastava Коралово
mob
Samsung S21 Ultra
Партизан за осмину финала Лиге конференције игра са Шерифом

У најјачој групи Лиге конференције раздвојио је тимове из Лиге петице, био бољи од Келна, носио се равноправно са Ницом и само због пораза на Ривијери и(ли) што није добио Словацко остао без првог места, мада то не мења утисак да је Партизаново учешће у другом издању Лиге конференције успешно. Могло би да буде још боље уколико црно-бели у првим мечевима 2023. буду елиминисали Шериф.

Жреб почетне елиминационе фазе спојио је српског представника са Молдавцима. Парни ваљак ће најпре 16. фебруара гостовати у Кишињеву, а седам дана касније потражити пролаз у Београду, одлучено је жребом у Ниону.

Остали парови баража су:

Карабаг (Азербејџан) – Гент (Белгија)

Трабзон (Турска) – Базел (Швајцарска)

Лацио (Италија) – Клуж (Румунија)

Боде Глимт (Норвешка) – Лех (Пољска)

Брага (Португалија) – Фјорентина (Италија)

АЕК (Кипар) – Дњепар 1 (Украјина)

Шериф (Молдавија) – Партизан (Србија)

Лудогорец (Бугарска) – Андерлехт (Белгија)

Под условом да изабраници Гордана Петрића прођу поновили би освартење екипе Александра Станојевића, на истој станици прошле сезоне избацила је прашку Спарту, да би је потом зауставио каснији финалиста Фајенорд. Онда би играли осмину финала са неким од тимова који су се већ пласирао у ту фазу такмичења ка победници група. У питању су: Истанбул Башакшехир (Турска), Вест Хем (Енглеска), Виљареал (Шпанија), Ница (Француска), АЗ (Холандија), Ђургарден (Шведска), Сивас (Турска) и Слован (Словачка).

Утакмице осмине финала играју се 9. и 16. марта, четвртфинала су 13. и 20. априла, полуфинала су 11. и 18. маја, а другог победника Лиге конференције добићемо 7. јуна у Прагу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1166
realno imamo sanse,revans na domacem terenu
a i u osmini finala moze da se igra sa slovanom,nicom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost


Zodijak
Pol
Poruke 3748
ko zna zašto je to dobro..
sve će to narod pozlatiti..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


ПФК!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8167
Zastava Коралово
mob
Samsung S21 Ultra
Поповић сачувао Партизан, Рикардо му отворио врата следећег кола




Црно-бели са играчем мање савладали Шериф у Молдавији – 1:0

Испада као у некој шали: Лако је Партизану са Келном, Ницом, Шерифом, али хајде нека изађе на крај са Младости ГАТ, Спартаком, Јавором... Док на домаћој сцени трпи ударце за ударцом, неке који су ушли у клупске анале, Парни ваљак наставља да ниже успехе тамо где би, по логици ствари, требало да му буду много теже – у Европи.

Голом Рикарда Гомеша, а ништа мање и заслугом голмана Александра Поповића, Партизан је уписао победу против Шерифа у првом мечу плеј-оф рунде Лиге конференције и направио је први корак ка пролазу у наредно коло такмичења – 1:0. И то све играјући цело друго полувреме са играчем мање после искључења Игора Вујачића због неконтролисаног старта на средини терена.

Резултатска предност пред реванш следећег четвртка није велика, али је далеко боља од приказане игре. Због тога нема Партизан превише разлога да спава на ловорикама пред меч у Београду.

Најбољи стрелац црно-белих Рикардо је „тиховао“ на српској сцени у два пролећна кола, али је поново заблистао у Европи, уписао је чак девети гол у међународним куповима од почетка сезоне. Само два више, за доста више утакмица, постигао је у Mozzart Бет Суперлиги Србије.

Али, неправедно би било поред Рикарда заборавити на голмана Поповића, који је са две маестралне одбране у првом полувремену, код резултата 0:0, спасао црно-беле, који су изгледали јако лоше у тим моментима, да не оду у резултатски минус.

Иако је променио цео тим у односу на прошлу сезону, довео тројицу нових играча током зиме (рачунајући само лиценциране за Европу), није одиграо такмичарску утакмицу у 2023. години, Шериф је на терену изгледао много боље од Партизана. Молдавци, односно молдавски тим са 11 странаца у стартној постави, држали су лопту, створили много више шанси, опасних напада, знали су шта хоће и куда да нападну... Све оно што Партизан није умео. Само што нису могли поред расположеног Поповића.

Црно-бели су били немоћни с лоптом, нису успевали да повежу три паса, нити да до последњих пет минута шутну на гол који је чувао Украјинац Ковал.

Весник буђења српског клуба догодио се у 41. минуту када је Рикардо готово из мртвог угла шутирао, а Ковал рефлексно одбранио. Ипак, Украјинцу није било спаса у последњем минуту полувремена, када је најбољи стрелац Партизана, уз асистенцију Менига, казнио велику грешку Кикија, који је продао лопту на својој половини. Уследио је мат у два потеза, још је фудбал после Рикардовог шута закачио Гаранангу, довољно да превали Ковала и да заврши у мрежи.



Тињала је нада да ће вођство ослободити играче Партизана да у наставку заиграју боље, али је трајала пет минута, пошто је у 51. Вујачић добио директан црвени картон. Испоставило се да је са играчем мање, у првих десетак минута, Парни ваљак био опаснији по гол Шерифа него док је био комплетан, јер је најпре Natho лоше реаговао у јако доброј позицији, а онда је Мениг промашио чист зицер, „мртву“ шансу, један на један са голманом Ковалом да можда и овери Партизану пролаз даље.



После тога црно-бели су се сабили испред свог шеснаестерца, Шериф је лутао с лоптом као око рукометне зоне тражећи пукотину да дође макар до изједначења и није је нашао. На крају је још Андраде имао прилику у судијској надокнади, али је пребацио лопту преко гола.

Минимална предност, али и игра на минимуму. У Београду за седам дана мора далеко боље да би се избегла драма каквима је Партизан и те како склон...

ШЕРИФ – ПАРТИЗАН 0:1 (0:1)

/Рикардо 45/

Стадион: Зимбруа у Кишињеву

Игра се без присуства гледалаца

Судија: Осмерс (Немачка)

Црвени картон: Игор Вујачић 50. минут

ШЕРИФ (4-3-3): Ковал – Захури, Гарананга, Кики, Кпозо (од 90+3. Глига) – Диоп, Бадоло, Кјабу (од 80. Радељић) – Талал (од 52. Мумуни), Атиемвен (од 90+3 Гуедес), Тапсоба.

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Поповић – Филиповић, Марковић, Вујачић, Шеховић – Фејса, Белић (од. 55. Илић) – Дијабате, Natho, Мениг (од 72. Андраде) – Рикардо (од 90+6. Павловић).

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


ПФК!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8167
Zastava Коралово
mob
Samsung S21 Ultra
Човек за кога се лепе рекорди: Рикардо начео Шериф и постао најбољи страни стрелац у Србији



Партизанов рекордер исписао нову страницу историје

Рикардо Гомеш је играч чији ће траг у Србији остати дубоко урезан. Играма за Партизан оборио је бројне клупске рекорде, али и померио границе на националном нивоу. Успесима међу којима су признање за најбољег стрелца Партизана у једној сезони, најбољег стрелца црно-белих у европским такмичењима (20 голова, четири више од Клеа) и многи други, од вечерас нападач са Зеленортских острва додао је епитет странца са највише погодака у Србији на званичним утакмицама.

Мучио се Партизан током првог полувремена гостовања Шерифу да успостави жељени риам, стрепео пред нападима ривала, али је успео да одоли и потом, преко Рикарда Гомеша режира одговор. У последњем минуту првог дела игре на асистенцију Квинсија Менига центарфор је затресао мрежу молдавског представника и тако 20. пут ове сезоне се уписао у стрелце, односно 84. пут у званичним утакмицама Партизана.

Одлично је офанзивац искористио лопту саиграча из напада, после слалома дриблингом створио простор за шут и лопту послао иза леђа Ковала.

Осим што је трасирао пут чете Гордана Петрића центарфор црно-белих постао је странац са највише погодака у Србији надмашивши учинак Ел Фарду Бена (83 гола).

До суме од 84 гола центарфор је стигао на 136 утакмица, 60 голова постигао је у оквиру Суперлиге, 14 у сусретима Лиге конференције, 4 у Купу Србије и шест голова у дуелима у оквиру Лиге Европе.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


ПФК!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8167
Zastava Коралово
mob
Samsung S21 Ultra
Хумска – улица страве и ужаса



Срамотно издање Партизана и испадање од Шерифа показало све мане црно-белих – 1:3 у реваншу баража за пласман у осмину финала Лиге конференције

Био је плач мајке Божије пре две седмице, а сад је улица страве и ужаса. То је Партизан. Фудбал не игра, зато по живцима навијача скакуће, опет их је изневерио и сезону која је ионако била неуспешна зацементирао елиминацијом из Европе. У великом стилу.

Клуб вођен без идеје, а тим склопљен по неким чудним критеријумима, нити има лидера у канцеларијама, ни на клупи, ни на терену. Нема ни квалитет. Нема ништа осим убеђивања јавности да је бољи него што јесте. Колико (не) вреди видело се у ситуацији кад је завршио учешће у трећем по рангу УЕФА такмичењу, обрукао се други пут током 2023. на свом стадиону, само што је тешко упоредити да ли Гробаре више боле оних 0:4 из сусрета са новосадском Младости или ових 1:3 из реванша са Шерифом (први меч 1:0).

Једино је тешко поверовати да образи од срамоте црвене председнику Милораду Вучелићу и генералном директору Милошу Вазури, које си навијачи током протеста пред почетак реванша вредног пласмана у осмину финала означили кривцима за стање у клубу. А оно је катастрофално после испадања од првака Молдавије, чији су се фудбалери шетали тереном стадиона повише Аутокоманде као да су на ревији.

Партизан не личи ни на шта и зато ће у петак пратити жреб из Ниона на телевизијским екранима. Ако је икоме стало шта ће се даље дешавати у овом такмичењу.

Од пута посутог латицама, који је водио директно у рај, прешао је Партизан право на стазу на чијем крају пише „Улаз у пакао“. Тако је изгледао током београдског сусрета, јер је најпре стекао предност и игром у почетних 15-ак минута одавао утисак да је превазишао психолошке проблеме евидентиране током сусрета са новосадском Младости, а онда сам себи пуцао у здраву ногу и отежао кретање.

Кад је Квинси Мениг поентирао на пас Рикарда Гомеша – њих двојица заменили улоге у односу на први меч у Кишињеву – и после пресечене лопте на средини терена казнио одбрану Шерифа првенцем у европској сезони деловало је да је Парни ваљак способан да рутински осигура пласман у следећу фазу.

Дотад је деловао ауторитативно, почео силовито, кренуо напред свим силама, имао шансу преко Рикарда, још неколико ситуација опасних по Ковала... Тад се чинило да навијаче, гладне успеха, а незадовољне радом управе, може да загреје најава још макар једног европског дуела на Топчидерском брду, а онда се десило оно што Партизану обично бива кад игра за пролаз код куће.

Сам је себе спутао. Никакви непријатељи, скривени или видљиви, нису му потребни. Сам ће себи да закомпликује идеалну ситуацију. Иако ништа није наговештавало да Шериф може да запрети Александру Поповићу, један долазак испред казненог простора и покушај одигравања Атијемвена са Диопом, испоставио се кобним. Трагичар – Синиша Саничанин. Руком је дирао лопту мимо логике, судија после консултација са ВАР собом показао на белу тачку са које је неумољив био Седрик. Шериф је изједначио, а да ни сам не зна како. После тог кикса Саничанин, беспотребног и тешко објашњивог, Партизан је био непрепознатљив.

Видело се то по реакцијама. Најпре самог Саничанина који је гледао да сваку наредну лопту само испуца што даље, његових колега у одбрани зато што су осетиле немир, везиста који су одједном почели да греше у пасу, Мениг је кренуо да се клиза, Рикардо није био свој, Дијабате је само успео да изнуди жути картон Радељића и док су црно-бели посматрали друге по принципу „муко моја пређи на другога“, десио им се Мухамед Диоп. Тачније, десио се пропуст Љубомира Фејса – кртако лопта ка Данилу Пантићу – после тога је Сенегалац одапео са дистанце и савладао Поповића, у тајмингу који је био катастрофалан за српски тим, јер се играо први минут надокнаде и амбијент се одједном окренуо. Чак је Поповић, иако савладан двапут, био један од бољих појединаца Парног ваљка у том делу, пошто је непосредно пред велики одмор зауставио додатни ударац Диопа и спречио већи минус.

Шта је Поповић успео у надокнади првог, није на почетку другог полувремена. Опет је џелат био Диоп, поново из грешке црно-белих (Белић није добро избио лопту) и кад је момак који је у сезони пре овог меча постигао само један гол – а сад дупло више – донео Шерифу укупну предност могао је судија да свира крај комотно и прекрати муке екипи Гордана Петрића.


Срамотно издање Партизана и испадање од Шерифа показало све мане црно-белих – 1:3 у реваншу баража за пласман у осмину финала Лиге конференције

Био је плач мајке Божије пре две седмице, а сад је улица страве и ужаса. То је Партизан. Фудбал не игра, зато по живцима навијача скакуће, опет их је изневерио и сезону која је ионако била неуспешна зацементирао елиминацијом из Европе. У великом стилу.

Клуб вођен без идеје, а тим склопљен по неким чудним критеријумима, нити има лидера у канцеларијама, ни на клупи, ни на терену. Нема ни квалитет. Нема ништа осим убеђивања јавности да је бољи него што јесте. Колико (не) вреди видело се у ситуацији кад је завршио учешће у трећем по рангу УЕФА такмичењу, обрукао се други пут током 2023. на свом стадиону, само што је тешко упоредити да ли Гробаре више боле оних 0:4 из сусрета са новосадском Младости или ових 1:3 из реванша са Шерифом (први меч 1:0).

Једино је тешко поверовати да образи од срамоте црвене председнику Милораду Вучелићу и генералном директору Милошу Вазури, које си навијачи током протеста пред почетак реванша вредног пласмана у осмину финала означили кривцима за стање у клубу. А оно је катастрофално после испадања од првака Молдавије, чији су се фудбалери шетали тереном стадиона повише Аутокоманде као да су на ревији.

Партизан не личи ни на шта и зато ће у петак пратити жреб из Ниона на телевизијским екранима. Ако је икоме стало шта ће се даље дешавати у овом такмичењу.

Од пута посутог латицама, који је водио директно у рај, прешао је Партизан право на стазу на чијем крају пише „Улаз у пакао“. Тако је изгледао током београдског сусрета, јер је најпре стекао предност и игром у почетних 15-ак минута одавао утисак да је превазишао психолошке проблеме евидентиране током сусрета са новосадском Младости, а онда сам себи пуцао у здраву ногу и отежао кретање.

Кад је Квинси Мениг поентирао на пас Рикарда Гомеша – њих двојица заменили улоге у односу на први меч у Кишињеву – и после пресечене лопте на средини терена казнио одбрану Шерифа првенцем у европској сезони деловало је да је Парни ваљак способан да рутински осигура пласман у следећу фазу.


Дотад је деловао ауторитативно, почео силовито, кренуо напред свим силама, имао шансу преко Рикарда, још неколико ситуација опасних по Ковала... Тад се чинило да навијаче, гладне успеха, а незадовољне радом управе, може да загреје најава још макар једног европског дуела на Топчидерском брду, а онда се десило оно што Партизану обично бива кад игра за пролаз код куће.

Сам је себе спутао. Никакви непријатељи, скривени или видљиви, нису му потребни. Сам ће себи да закомпликује идеалну ситуацију. Иако ништа није наговештавало да Шериф може да запрети Александру Поповићу, један долазак испред казненог простора и покушај одигравања Атијемвена са Диопом, испоставио се кобним. Трагичар – Синиша Саничанин. Руком је дирао лопту мимо логике, судија после консултација са ВАР собом показао на белу тачку са које је неумољив био Седрик. Шериф је изједначио, а да ни сам не зна како. После тог кикса Саничанин, беспотребног и тешко објашњивог, Партизан је био непрепознатљив.


Видело се то по реакцијама. Најпре самог Саничанина који је гледао да сваку наредну лопту само испуца што даље, његових колега у одбрани зато што су осетиле немир, везиста који су одједном почели да греше у пасу, Мениг је кренуо да се клиза, Рикардо није био свој, Дијабате је само успео да изнуди жути картон Радељића и док су црно-бели посматрали друге по принципу „муко моја пређи на другога“, десио им се Мухамед Диоп. Тачније, десио се пропуст Љубомира Фејса – кртако лопта ка Данилу Пантићу – после тога је Сенегалац одапео са дистанце и савладао Поповића, у тајмингу који је био катастрофалан за српски тим, јер се играо први минут надокнаде и амбијент се одједном окренуо. Чак је Поповић, иако савладан двапут, био један од бољих појединаца Парног ваљка у том делу, пошто је непосредно пред велики одмор зауставио додатни ударац Диопа и спречио већи минус.


Шта је Поповић успео у надокнади првог, није на почетку другог полувремена. Опет је џелат био Диоп, поново из грешке црно-белих (Белић није добро избио лопту) и кад је момак који је у сезони пре овог меча постигао само један гол – а сад дупло више – донео Шерифу укупну предност могао је судија да свира крај комотно и прекрати муке екипи Гордана Петрића.


Муке, јер је било мучно гледати реакције домаћих фудбалера, њихов говор тела је сугерисао да су се предали, а и реакције Петрића нису помогле. Углавном је шеф стручног штаба седео, јер је и њему било јасно да нема арсенал којим би запретио; увео је Самеда Баждара и Немању Јовића, да са децом јури заостатак под страховитим психолошким притиском, дочекао да са трибина чује шта навијачи милсе о човеку кога је прошле седмице хвалио, јер је Љубомир Фејса приликом измене кажњен концертом звиждука и само је могао да констатује да је Шериф бољи.

Његов Партизан је сломљен. И тешко се поправља. Ако хоће, мора да се мења. Из корена. Иако јесу криви, најмања је одговорност на тренеру и играчима, колико год грешили. Они који су их довели морали би да оду, као што сви виде, да би клубу кренулу. Овако, Хумска ризикује да буде преименована у улицу страве у ужаса.

ПАРТИЗАН - ШЕРИФ 1:3 (1:2)

/Мениг 13 - Бадоло 22 пенал, Диоп 45+1, 47/

Стадион у Хумској, Београд.

Гледалаца: 10.256;

Судија: Андреас Екберг (Шведска)

Жути картони: Радељић 28, Кијабу 69, Баждар 88.

Партизан (4-2-3-1): Поповић – Филиповић, Марковић, Саничанин, Урошевић – Белић (од 82. Павловић), Фејса (од 60. Баждар) – Дијабате, Пантић (од 69. Траоре), Мениг (од 82. Јовић) – Рикардо.

Шериф (4-3-3): Ковал – Зухури, Кики, Радељић, Кпозо – Бадало, Кјабу, Диоп – Атиемвен (од 70. Гарананга), Тапсоба (од 83. Мумуни), Аканби.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.