Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 600 601 603 604 ... 978
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Фудбалски клуб Партизан  (Pročitano 1057990 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
HTC One M8
Рођен на Божић – Стефан Бабовић

То се не може тумачити другачије него као Божији знак. Било је планирано да угледа свет неколико дана касније, али је „поранио” и себи заувек обезбедио посебност прве врсте.

И да је рођен било ког другог датума причали би у дому Бабовићевих како је њихов мезимац специјалан, али кад су 7. јануара 1987. на највећи хришћански празник добили дар с неба схватили су да се предсказање граничи са – привилегијом.

– Због те симболике, родитељи су ми непрестано говорили да ћу морати да будем одговорнији у животним поступцима, упозоравали како ће се свака моја реч и(ли) потез мерити, опомињали ме да не правим глупости, а ја сам све време осећао унутрашњу снагу и временом постао побожан – тако у једној реченици Стефан Бабовић, описује како изгледа живот момка рођеног на Божић.

Мало људи зна, Партизанов првотимац веру је спознао тек као тинејџер.

– Од 14. године препознао сам да је Бог свуда око нас, али сам тек у 17. крштен. Родитељи нису стигли да тај чин обаве док сам био беба, „пустили” су ме тек пред пунолетство. Још је интересантније да сам пре тога био сујеверан и тек сад видим колико ми је то сметало.

У земунској цркви крстио га је отац Радован Биговић, декан Богословије.

– Интересовало ме: „Хоће ли ми Бог опростити што сам закаснио са тим чином толико година?” Узвратио је: „Бог све опрашта.” Од тог тренутка постало ми је јасно, на правом сам путу.

А, пре тога, признаје, није све најбоље разумео.

– Пре крштења био сам сујеверан. Никако нисам успевао да се ослободим ритуала који су произилазили из страха да ли ће на утакмици све протећи како ваља. Затицао сам себе како панично везујем прво пертлу на левој копачки, сматрајући да тиме подижем самопоуздање.

Све док то није приметио Партизанов физиотерапеут Слободан Бранковић, за кога Бабовић уверава да је одиграо кључну улогу у одвикавању од празноверја.

– У почетку сам се опирао саветима да прекинем глупе ритуале. Питао сам се: „Шта ми овај човек брани?”. Тек касније схватио сам колико ми је чика Слоба, заправо, помогао. После крштења сујеверје је остало иза мене, схватио сам – биће онако како каже Бог.

Ништа, ипак, не би успео без породице. Иако одгајан у условима какве већина његових вршњака може само да прижељкује, уверава да је то имало не само финансијске него и васпитне предности.

– Нема разлога да кријем, живео сам у средини која је увек имала довољно, у сваком смислу, али нисам се одвојио од тла ни у тренутку кад сам први пут самостално зарадио озбиљан новац. Једноставно, имао сам све и код мене није била изражена жеља да „подивљам”.

Важан пратилац таквог опредељења били су вера и родитељи.

– Нисам дозволио да изгубим разум, нити да превелико самопоуздање, услед зараде, надјача потребу за нормалним функционисањем. Из куће сам понео породично васпитање и жељу да помажем другима. Можда је глупо што јавно истичем, али поносам сам на оца, једног од највећих донатора цркава у Србији и окружењу. Милија сматра да овоземаљско време и труд морају да се одвоје и за Бога, за манастире, то су наша светилишта, зато је значајним средствима помогао изградњу манастира у Беранама. Такви гестови могу само добро да донесу. Другима и себи.

За многе је вера само одбрамбени механизам, за Стефана Бабовића нешто потпуно исконско.

– Вера је свуда око нас. Верујем у Бога на најчистији могући начин. Поштујем пост, посебно уочи великих празника, али с друге стране не сматрам да нам је Бог наредио да не једемо и живимо „на води”.

А, кад су у питању грехови…

– Од тренутка кад се родимо сви грешимо, битно је само потрудити се да то чинимо што ређе.

НА ТЕРЕНУ НЕМА МАМЕ И ТАТЕ

Колико је тешко носити презиме оца успешног бизнисмена?

– На терену осећам притисак из два разлога: да одиграм најбоље зато што сам део Партизана, а плус знам да ме сви посматрају као сина Милије Бабовића. Уколико сам некад пружио слабију партију, она се баш из тог другог разлога наглашавала више неко нечије друге грешке.

Да ли је то последица српске учмалости или таквих случајева има и на Западу?

– Свуда је тако, само је код нас мало израженије. У иностранству кажу: „играј како знаш, не занима нас одакле си и ко су ти родитељи”. Уосталом, на терену нема маме и тате, неко је син водоинсталатера, неко адвоката, неко бизнисмена, али на игралишту смо сви исти. Постоје само копачке, костобрани и – удри! Па, ко је бољи…

zurnal
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0

Naisao sam na ovo a nisam mogao a da ne odolim da postavim...Kako se samo trcalo tada... Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
HTC One M8
Hristos se rodi!

Neka nam je svima srecan praznik!Zivi bili!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Гробари Нови БеГе

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4919
Zastava Blokovi batice...
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 5800 express mus
ХРИСТОС СЕ РОДИ !!!

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
Ђурић: У Партизану плате не касне

Неке обавезе за јун измирили смо у децембру, што се није догодило никад у историји клуба. Плате се исплаћују тачно у дан – демантује председник Партизана наводне финансијске проблеме

Тренер и играчи на одмору, координатор за спортска питања на ВМА, председник Драган Ђурић је најчешће на мети новинара... Чудан мир у Хумској. Не памти се када се месец дана није догодило буквално ништа. Прелазни рок је и званично почео, али не и за Партизан. Чека се да Алберт Нађ изађе из болнице, али и да евентуално стигне понуда која би задовољила и клуб и играче који имају дозволу да оду: Марка Јовановића, Радосава Петровића и Клеа.
- Имамо најбољи тим, који желимо да појачамо, али ништа нећемо да радимо на силу. Тачно је да поменута тројица имају дозволу Партизана да промене средину. Прелазни рок је тек почео, има времена до коначног расплета – истиче председник шампиона Драган Ђурић.

Први човек црно-белих поручује да конкретне куповине неће да буде док неко не напусти Хумску:

- Имамо спремну замену за Клеа, није проблем ни да платимо два милиона евра, али нећемо да доводимо нападача док не буде јасна ситуација са Бразилцем.
Неколико пута су већ челници Партизана нагласили да је година била финансијски успешна. Истовремено, могу да се чују и приче о проблемима у клубу баш на ту тему.

- Какви проблеми!? Неке обавезе према фудбалерима, које доспевају тек у јуну, измирили смо још у децембру. То се никад у историји клуба није догодило – каже Ђурић.

Наводно је, међутим, присутно незадовољство у Радној заједници, која је уочи Нове године претила и штрајком, због кашњења плате.

- Није ми јасно ко и због чега пласира такве глупости и будалаштине! Партизан нема такве проблеме, плате се исплаћују тачно у дан – тврди Ђурић.

НЕ ЖУРИМО СА ПОЈАЧАЊИМА

Када стижу појачања? Најчешће питање које у последње време постављају навијачи Партизана. Неки журе, волели би што пре да сазнају и имена, док су у Хумској мирни.
- Нема разлога за нервозу, нити за било какву журбу – одговор је председника Драгана Ђурића.

Црно-бели, без сумње, имају најбољи тим у Србији, који после првог дела сезоне има пет бодова предности и на најбољем је путу да први пут у историји освоји четврту узастопну титулу. Појачања су, међутим, неопходна за европску сцену, где је Партизан, играо у Лиги шампиона или Лиги Европе, последњих година изгубио велику већину утакмица...
Новости / партизан.рс

Ja stvarno ne znam stvarno sta je grobari sa vama, ja da cekam sledecu ligu sampiona pa da diskutujemo nemam nameru a da vas jurim kod komsija po temi takodje nemam nameru, tako da ako ocete da zivnete malo ajmo ako ne neka zakljucaju temu i lepo na spavanje... Smile
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 14114
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ma kuliramo malo, odmaramo ko i nas FK. Ima vremena kad cemo da piskaramo. A veruj mi draze mi je ovako nego da dnevno ispisemo 20 strana lupetanja u prazno.  Da li je bolji ovaj igrac ili onaj tamo itd  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.442
Citat
Ja stvarno ne znam stvarno sta je grobari sa vama, ja da cekam sledecu ligu sampiona pa da diskutujemo nemam nameru a da vas jurim kod komsija po temi takodje nemam nameru, tako da ako ocete da zivnete malo ajmo ako ne neka zakljucaju temu i lepo na spavanje...

A o cemu da pisemo leba ti? Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
Znate sta zabole me ... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Impossible Is Nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2917
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224

Naisao sam na ovo a nisam mogao a da ne odolim da postavim...Kako se samo trcalo tada... Smile Smile Smile Smile
Opasno smo igrali,dobra vremena
IP sačuvana
social share
Na svetu nista lepse,ne moze da postoji,nego sto je nasa ljubav prema Crno-beloj boji !!!
Ponos Srbije
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6348
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Nokia Lumia 920
Superkup i duel 'večitih' u Beču?

Apatinska Pivara koja je godinama bila sponzor kupa i za to izdvajala 250 hiljada evra, želi da uloži još 50 hiljada u meč Superkupa koji bi se igrao u Beču.

Od proste zainteresovanosti da se organizuje utakmica 'večitih' koja bi svakako privukla desetine hiljada gledalaca bilo gde da se organizuje, sada se krenulo u konkretnije korake.
Kako prenosi zurnal.rs, 'na stolu je' ponuda da se utakmica odigra u Beču, u terminu koji odgovara najtrofejnijim srpskim klubovima. Očekuje se odgovor.

Organizatori su se čak pobrinuli da ponude i izbor tri stadiona, Rapidov Gerhard Hanapi koji ima kapacitet 18.500 mesta, Austrijin Franc Hor (13.400) i čuveni Ernst Hapel (53.000). Potrebno je samo da „večiti rivali” kažu gde žele da igraju.

Razlog zašto sponzori žele da Partizan i Crvena zvezda igraju u Beču je atraktivna lokacija, cena ulaznica veća nego u Beogradu, bolja prodaja TV prava, marketinški prostor i srpska dijaspora koja bi pohrlila na utakmicu.

Da li će utakmice biti, za sada zavisi jedino od 'večitih rivala' koji moraju da se dogovore o terminu utakmice. Sve drugo im je već ponuđeno i gotovo izvesno organizovano.

[zurnal, B92]

Opet 'Partizanovo dete' u Firenci?

Nakon Gulana, Jovetića, Ljajića i Nastasića, u Firenci bi mogao da završi i šesnaestogodišnji Lazar Marković, vezni igrač kadetske ekipe 'crno-belih'.

Najverovatnije zbog toga, Mutuov menadžer dan ranije je pominjao Partizan objašnjavajući navodno 'maćehinski odnos' kluba iz Firence prema njegovom klijentu.
Iz Partizana su u Firencu odlazili Nikola Gulan, Stevan Jovetić i Adem Ljajić, u junu će se u Italiju preseliti Matija Nastasić a mediji su pominjali mogućnost transfera Radosava Petrovića, pa i Nemanje Tomića u istom smeru. Ipak, novo pojačanje 'Viole' mogao bi da bude igrač koga srpska javnost praktično i ne poznaje... Lazar Marković je član kadetske reprezentacije Srbije koja je na pripremama za prvenstvo Evrope u Makedoniji. U Partizan je došao iz Bajine Bašte.

Prema pisanju italijanskih medija, Fiorentina je 'snimila' još jednog talentovanog igrača Partizanove škole i pokušaće da dogovori njegov transfer pre nego što levokrilni vezista postane punoletan.

Mediji na Apeninina prenose kako je posle poziva sportskog direktora Fiorentine, Pantelea Korvina, sve najbolje o mladom fudbaleru ispričao Ivan Tomić, bivši sportski direktor 'crno-belih'.

[B92]

7. januar 2011. | 20:17    | Izvor: B92, Goal | SO
"Preimenujte Fiorentinu u Partizan"

Srećna vremena (Mutu i Siniša Mihajlović)

Đovani Bekali, agent fudbalera Adrijana Mutua, osuo je paljbu po upravi Fiorentine i zanimljivo prokomentarisao afinitet ’viole’ prema srpskim igračima.

Njegov klijent je u sredu zbog svađe sa ljudima u klubu udaljen iz tima.
"Mislim da bi Fiorentina trebalo da se zove Partizan Beograd Fiorentina jer oni (vlasnici) imaju novca da troše na Srbe, ali tri miliona za Rumuna im je previše. Imam hrabrosti da kažem takve stvari“.

Trener Fiorentine je Siniša Mihajlović, a u poslednjih nekoliko godina ’ljubičasti' su doveli trojicu igrača iz Partizana – Nikolu Gulana, Stevana Jovetića i Adem Ljajić, a julu ove godine niz će nastaviti i Matija Nastasić.

„Ako se porodica Dela Valje (vlasnici kluba) plaši ispadanja iz lige, trebalo bi da se vrate pravljenju cipela jer o fudbalu ne znaju ništa“., kaže Bekali.

Odluku da udalji Mutua iz tima klupski čelici doneli su nakon što je Mutu otišao sa treninga u sredu jer su propali pregovori sa njegovima agentom. Rumun se u petak pojavio na treningu, ali mu je rečeno da ode.

U klupskom saopštenju između ostalog se navodi da je Mutu „izbačena sa treninga i priprema jer je grubo prekršio obaveze iz ugovora, naneo klubu takmičarsku i ekonomsku štetu i pokazao nepoštovanje“.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 600 601 603 604 ... 978
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.