Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 878
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Фудбалски клуб Црвена звезда  (Pročitano 859631 puta)
Poznata licnost

Армија са Севера !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2767
Zastava Звездин Север
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
SonyEricsson Т280i
Вреди прочитати , текст је са навијачког форума . . .

Немам ја право о овоме да говорим. Ко сам ја - наспрам Звезде? Само неко од милиона који је био на некој од милиона утакмица. Којих ће тек бити. Доћи ће и дан у коме ће неки од нас чути вест "Умро је и последњи члан Звездине генерације која је 1991. покорила свет". И тад ћемо рећи "Бог да му душу прости" и поћи на наредну утакмицу. Зашто? Зато што је Звезда већа и од тог последњег, и од сваког од нас понаособ.

Можда ћемо тада играти у трећој европској лиги, можда у другој српској, а можда ћемо ишчекивати почетак реванша полуфинала Лиге шампиона. Цупкати, као некада, у реду за улазак на Север. Једном је мој деда са мном цупкао чекајући да уђе на утакмицу на којој је играо Просинечки. Једном ћу и ја са унуком да цупкам у реду чекајући почетак тог полуфинала. Или борбе за опстанак у трећој лиги. Али, ни мој деда, Бог да му душу прости, ни мој унук, Боже здравља, а ни ја - нисмо ка Северу кренули због играча. Већ због Звезде. Једино је она битна у тој причи, ни "десетка" на терену, ни плава коса, ни тренер.

Матори ће сада рећи "Е, да.. ми смо тако и кренули на стадион. Чувено 'Игра Звезда' било је довољно за покрет. Не 'игра овај или онај', не 'играју Срби против Хрвата' него - 'игра Звезда'". Клинци ће пак рећи "Лако је вама, ветерани. Ви сте били у Барију. Ви сте уз пиво чекали зору и почетак преноса из Токија. Ми смо прво пиво окусили тек 15 година касније, када нас је на стадиону било 15 пута мање него вас. Када је Срба остало 15 пута мање него што их је било на вековним огњиштима. Негде у оно време када ми је отац погинуо, баш тамо одакле је овај што га хвалите. А шта је са нама? Шта је са оном причом 'Звезда, Србија, никад Југославија'? Шта је са песмама о Хрватима? Шта је са најсрБскијим председником за којим смо пошли и покренули сопствену мобилизацију? Шта ми да радимо сад, кад ће свако ко не воли нашу Звезду сада имати један разлог за милион прозивки. И што је најгоре, шта да им одговоримо? И шта себи да кажемо, када овим газимо све оно на чему смо одгајани баш на том Северу?"

Дигресија. Важна. Као увод у најважније. Може бити да имамо најбољу управу на свету, а да се око ње води медијска хајка. А може бити да су тачне оне приче о кумовским везама, кримосима који круже око клуба као лешинари. Може бити да је Просинечки маркетиншки трик у ситуацији када се не остварује најава која је отприлике гласила "да ће се у другој години рада нове управе освојити титула, а у трећој постати редован учесник Лиге шампиона". Може бити да ће Просинечки бити најбољи тренер у историји нашег клуба. Може бити. Свашта може бити.

Али, шта сигурно неће да се промени? Шта је то у теби, који ово читаш, сигурно и данас и сутра? Јел' да да је сигуран одговор на питање "За кога навијаш?", м? Јел' да да се то никада неће променити?

Јесте, било је тешко на трибини у појединим тренуцима. Или то деценије беху... Дође 300 људи, па смо ми као "исти они који су били само делић непрегледне масе, која је била ту до пре коју годину, али је напрасно нестала". Као што је напрасно нестао и свет за који су нас учили да је идеалан, а распршио се у диму и праху. Пола људи отишло на други крај света, половина од осталих изгинула, половина од остатка рањена, половина од оног делића - куне све што није српско. Уместо да мења оно што јесте српско. Уосталом, не учи ли нас историја наша да смо најбољи били када смо себе мењали, када смо из очаја - кретали у славу, упркос свим прогнозама да је успех немогућ. А опет, било нас је све мање и мање. Али, остала је та нека идеја, та нит која нас је спајала и пре чувених ратовања и после њих. Само та нит нас је и држала заједно. Звезда. Не ни то што се ја 19 година касније сећам како изгледа Робијева пируета близу корнер заставице испод Севера и Запада на мечу са Осијеком, испраћајем у Бари. Не ни прављење кореографије са костурском главом за први послератни долазак хрватског клуба на Маракану. Не, једина нит која је моју личност повезивала са оним што сам био и што ћу бити је иста она нит због које ти седиш сада пред својим компјутером и читаш овај Форум. Звезда.

Да, Звезда. И то рањена. Посрнула. Очерупана. Нема више куд, нема више назад. Гледаш у све што се понуди као у сламку спаса. Дође ти да плачеш кад видиш манекене на терену, а опет дођеш да јој певаш. Не њима, него њој. Каже ти комшија "Је ли, јел' сад они твоји Боyси постају Београдски дечки?", церека се онако црно-бело, а ти му кажеш "Ма нек' су они сад и момчад и дечки, ал' опет ће вас ***ати Роберт Просинечки". Онако, одговориш му више кроз шкргут зуба, али се у теби пробуди неки давно заборављени понос. "Хм. Јел' ја то после свих ових година опет имам елан за старо добро препуцавање са познаницима који не подносе црвено-бело? Јел' могуће да је то Роби побудио?". Наравно да није он. Та нит је одувек постојала, само сам био сметен свиме што нам се у тужној земљи сервира.

Живимо као подељене личности. У зору на посао, заједно са момком из Јанг бојса. Реч-две-три, па свако на свој посао. Будеш ђак генерације, па студент генерације, а онда изађеш да видиш људе себи сличне и певаш песме теби сличне, да би увече слушао у медијима како си заправо "наркоман, обневидео, у служби дилера и спортске мафије, хулиган због ког никада овој земљи неће бити боље". Хваташ се за ту једну нит, али ниси као остали. Не чекаш, као остатак земље, да ти неко други сервира лепшу будућност, него шта год да је у питању, каквог год да је невреме напољу, колико год да је пут дугачак, колико год да је манекена у екипи, ти кренеш на стадион. А зашто? Зато што игра Звезда. Већа је она и од мене, и од центарфора, и од председника, и од тренера. И тек ће бити. А зашто? Јер вера у њену славу никада неће престати. А зашто? Зато што ћу и када је најлуђе, и када је најтеже, бити колико год могу и кад год могу - ту. Уз њу, да се та нит не прекине. Да нас не нестане и ово мало што нас се окупило.

Просинечки? Да, памтим где сам стајао када је дао гол Дрездену. И кога сам загрлио после чувене пируете против Осијека. Памтим штошта. Само, слаба вајда од тога. Не волим ја Звезду зато што је била првак света, већ зато што је она та нит која нас све спаја. Идеја, која грми и када је ведро небо. И која разгони облаке када је мрак усред дана. А најгори је онај мрак када гледаш у једну тачку, а не видиш ништа осим ње. Роби је та тачка. Звезда је све оно око ње. Неко се, јелте, обрадовао што стиже "Децембарски". Неко се обрадовао што ће моћи да се спрда на рачун тога. Него се наљутио, неко растужио. Неко је у дилеми. Али, јел' осећате ви и поред тога да сте и даље оно што јесте? Да ли сте се 10. децембра пробудили са мање љубави према Звезди? Да ли због тога нећете доћи на прву утакмицу која се игра 2011? Или 2022? Или 2033?

Ма, немам ја право о овоме да говорим. Ко сам ја - наспрам Звезде? Само неко од милиона који је био на некој од милиона утакмица. Којих ће тек бити. Доћи ће и дан у коме ће неки од нас чути вест "Умро је и последњи члан Звездине генерације која је 1991. покорила свет". И тад ћемо рећи "Бог да му душу прости" и поћи на наредну утакмицу. Зашто? Зато што је Звезда већа и од тог последњег, и од сваког од нас понаособ.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol
Poruke 32463
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
ДОБРИ Сле!

Иначе мој је из сезоне 1989/90 и ћале га је добио јер је донирао звезди неке паре колико знам,а пикао мали фудбал у њему имао свој клуб...Дао га мени,ја га нисам скидао било баскет било фудбал све сам живо у њему играо а савршено је очуван,квалитет за 10.Једино овај грб мало али ста да се ради  Smile

Надам се да вам се свиђа  Smile

Ја имам онај када је спонзор био Пилс. Најготивнији дрес икада  Smile
IP sačuvana
social share
АКО ХОЋЕШ СА МНОМ МОРАШ ДА ЗНАШ СИМВОЛ ВЕРЕ И ОЧЕ НАШ !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Добар је Че, готивим лика.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
Samsung SGH-E590
@Delije web crew

Odlican tekst, ali ce nazalost dosta njih da ga preskoci...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

MAC MAC

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2249
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
SonyEricsson w200i
Aha odlican je tekst crew  Smile

Adžić potvrdio još jedan dolazak (VIDEO)

U Crvenoj zvezdi imaju plan da stignu i prestignu Partizan u prolećnom delu sezone, a prvi korak u tom projektu jeste angažovanje kvalitetnijih igrača nego što se sada nalazi u igračkom kadru crveno-belih.

U narednim danima još jedan fudbaler će stići na "Marakanu". U pitanju je napadač Kristijan Borha. Kolumbijac nije uspeo da se dokaže u Flamengu u kojem je bio na pozajmici iz Kaksiasa, pa će mu sledeća stanica u karijeri biti Zvezda.

- Borha sigurno dolazi. Ostali su neki sitni detalji da se utanače i verujem da ćemo sa njim sklopiti dogovor. Što se tiče štopera stranca, situacija je komplikovana, jer ako se odlučimo za takvu varijantu, onda moramo da odustanemo od dovođenja zadnjeg veznog iz inostranstva. Strategiju ćemo napraviti tokom nedelje - istakao je Ivan Adžić za Večernje Novosti.

Najbolja sezona za Borhu je bila prethodna kada je na 30 mečeva postigao 14 golova za Kaksias. Zanimljivo je da je bio član Internasionala 2006. kada je ovaj tim osvojio Kopa Libertadores.

sportal.rs

« Poslednja izmena: 11. Dec 2010, 09:27:07 od MilosElektro »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Citat
Доћи ће и дан у коме ће неки од нас чути вест "Умро је и последњи члан Звездине генерације која је 1991. покорила свет". И тад ћемо рећи "Бог да му душу прости" и поћи на наредну утакмицу. Зашто? Зато што је Звезда већа и од тог последњег, и од сваког од нас понаособ.
Amen. Odlican tekst
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
@Sle

imam ja dres Gurovica sa sve straftama
kolko dajes za njega  Smile

dobar tekst
samo sto neki neshvataju pa svoje dupe stavljalju pre Zvezde
u ostalom kad ja mogu da trpim adzica  Smile
mogu i drugi prosineckog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Toro ipak neće u Zvezdu?

Evandro je stigao na Marakanu, Borha se očekuje, a Rafael Fereira Fransisko zvani Toro se još premišlja!

Zadnji vezni Flamenga, kojeg je Crvenoj zvezdi preporučio Rambo Petković, prema pisanju brazilskih medija bi mogao da završi u ekipi Atletiko Mineiro.

Predsednik tog kluba rekao je da su "razgovori blizu kraja", s tim da još nije utvrđeno ni obeštećenje Flamengu ni buduća Torova plata, dok je sam igrač ostao neodređen.

"Imam više ponuda. Moram da razmislim šta je najbolje za mene".

Toro na proleće puni 25 godina, a ove sezone je odigrao 36 utakmica za Flamengo u Kupu Libertadores, prvenstvu Brazila i Ligi Rio de Žaneira, popularnoj Karioka ligi.

Sportski direktor crveno-belih Ivan Adžić izjavio je da na Marakani nemaju novih informacija o igraču sa kojim su obavljeni ozbiljni razgovori prilikom skautiranja u Brazilu.

"Pričali smo, ostalo je na tome da nam se javi. Trenutno ne znamo šta se događa sa njim", rekao je Adžić.

Na onlajn enciklopediji Vikipedija se kao Torov aktuelni klub i dalje vodi Crvena zvezda, ali...

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Pa pise da je Toro u Zvezdi ali wikipedia i nije neki pouzdan izvor informacija sto se toga tice  Smile

u ostalom kad ja mogu da trpim adzica  Smile
mogu i drugi prosineckog
Posteno  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Гомила нелогичних потеза... Због љубави! Д.С. 1989

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16786
Zastava Књажевац
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.01
mob
Samsung Wave II
Ма имам неки осећај да ће доћи Торо на крају... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 878
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.