Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li Kleo treba da igra za Srbiju?
Da
50.4%  (62)
Ne
49.6%  (61)
Ukupno glasova: 123
Idi dole
Stranice:
1 ... 83 84 86 87 ... 904
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Фудбалска репрезентација Србије  (Pročitano 614000 puta)
Svedok stvaranja istorije

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Mihajlović: Terzić me ucenjivao

Pomoćni trener Intera Siniša Mihajlović tvrdi da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić ucenom pokušao da ga ućutka, ali da u tome nije uspeo.

Bivši reprezentativac Jugoslavije, koji je pre nekoliko meseci u više navrata optužio Terzića da uzima procenat od prodaje pojedinih igrača, u intervjuu za "Press" otkrio je da je prestao da priča o mahinacijama prvog čoveka FSS, ne zbog ucene, već zato što nije hteo da se ponavlja.

"Terzić je krenuo na moju familiju, pričao je da će, kao, nešto da im pokaže, međutim, ja nisam imao razloga da se plašim jer sam čist pred svima. To samo dokazuje kakav je on čovek. Ja sam pre nekoliko meseci rekao šta sam imao, to su preneli svi mediji, i nisam više želeo da ponavljam istu priču. A to da se bojim Terzića i da sam zbog toga ućutao, potpuna je glupost. Čist sam i nemam čega da se plašim", rekao je Mihajlović.

On je istakao da nije iznenadjen malverzacijama u srpskom fudbalu već činjenicom da nije ranije pokrenuta akcija policije.

"Pravda je spora, ali na kraju sve dođe na naplatu. Akcija države je veoma dobra i sada je najbitnije da se situacija u srpskom fudbalu raščisti. Na rukovodeća mesta trebalo bi da dođu ljudi kojima cilj neće biti da kradu, već da rade na unapređenju našeg fudbala. Nažalost, dok su ljudi poput Terzića u vrhu naše fudbalske organizacije, to neće biti moguće.

Mihajlović je ponovio da je pre nekoliko meseci javno optužio Terzića za mahinacije i da i dalje stoji iza te izjave.

"Imao sam podatke o tome da on gura neke igrače u reprezentaciju kako bi kasnije uzeo procenat od njihove prodaje. Verovatno je bilo još ljudi koji bi mogli da kažu o Terziću ono što sam ja govorio, ali iz nekih razloga, oni to nisu hteli. Ja, međutim, imam posao, nezavisan sam i sve što imam, pošteno sam zaradio. Zbog toga sam u situaciji da kažem ono što mislim".

Sukob Terzića i Mihajlovića započeo je kada se predsednik FSS usprotivio ideji da bivši as Zvezde preuzme selektorsku funkciju.

"Kada je krenula priča o mogućnosti da postanem selektor, odmah sam rekao da sa Terzićem ne mogu da sarađujem. Na šta bi ličilo da sam postao selektor, pa da sam onda počeo da pričam o onome što znam o Terziću? Nisam hteo da mi ne neko kaže: Šta si dosad čekao", naveo je Mihajlović.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
Гостовања су кева!!! Инострана гостовања су две кеве!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Odbor za hitna pitanja: Terza, dosta je bilo!

Koga nema, bez njega se - MORA! Izgleda da je Zvezdan Terzić izgubio poverenje i kod saradnika u Fudbalskom savezu Srbije.

Posle održane sednice Odbora za hitna pitanja FSS, u četvrtak na Terazijama 3, četvorica članova tog tela Tomislav Karadžić, Svetolik Kostadinović, Predrag Teofilović i Dragan Đorđević, nisu smenili optuženog gospodina Terzića, za kojeg i sami više ne poriču da se nalazi u bekstvu, jer za to nemaju ovlašćenje, ali je na konferenciji za medije posle sedince, doduše indirektno, saopšteno da se Terzićevoj eri u Savezu bliži kraj.

Na pitanje koje su mogućnosti pred FSS, dok je Zvezdan Terzić na policijskoj poternici, a direktor reprezentativnih selekcija, član Odbora za hitna pitanja i potpredsednik Saveza Dragan Džajić u zatvoru, čovek na koga je Terzić preneo svoja ovlašćenja, Tomislav Karadžić, odgovorio je:

"Mislim da imamo dve alternative: prva je da se izabere v. d. predsednika Saveza, a druga da Skupština FSS uskoro raspiše izbore na svim nivoima".

Konferencija za medije, na kojoj je dominirao uznemireni, na trenutke i drhtavi glas potpredsednika FSS i predsednika Partizana Tomislava Karadžića, brojnim novinarima (ne)dvosmisleno je otkrila da je Zvezdan Terzić izgubio podršku i u svom poslednjem utočištu, Fudbalskom savezu Srbije.

Da li bi Terzić preuzeo ulogu predsednika FSS ako bi se danas, sutra vratio u zemlju, bilo je jedno od pitanja posle izlaganja gospodina Karadžića, u kojem je on najavio novi sastanak Odbora za hitna pitanja (12. mart), sastanak Izvršnog odbora (13. mart) i Skupštinu FSS...

"Bio bi predsednik, jer vraćanje u zemlju podrazumeva da nema nikakvih problema sa državnim organima", rekao je Karadžić.

Kratko i jasno.

Ali, to se po svemu sudeći neće dogoditi uskoro...

Karadžić: Preuzećemo odgovornost

"Odlučili smo da održimo Odbor za Hitna pitanja i vidimo šta dalje da radimo", počeo je priču Karadžić, uz informaciju da je sednici, pored četvorice potpredsednika FSS i članova Odbora, prisustvovao i predsednik Zajednice Superligaša Dragan Aca Bulić.

"Trebalo je da bude tu i prvi čovek Crvene zvezde Toplica Spasojević, ali je on na seminaru na Kopaoniku".

Karadžić je nastavio:

"Konstatovali smo da je Terzić rad u FSS obavljao korektno, kvalitetno i da je zajedno sa nama mnogo toga postigao. Sve zbog čega ga terete vezuje se za period dok je bio u OFK Beogradu i mi na to ne možemo da utičemo, osim da kao zvanični organ damo podršku državnim organima da posao urade do kraja. Ne želimo da dajemo kvalifikacije ni o kome, dok se ne završi istraga", ponovio je Karadžić staru priču.

Ali...

"Fudbal to ne može da čeka! Odlučili smo, sva četvorica, da pokažemo kvalitet rada u fudbalskoj organizaciji, da preuzemo odgovornost zbog koje smo izabrani i da nastavimo da vodimo fudbal dalje, jer tako mora!", poručio je Karadžić.

"Situacija je takva da će umesto u Kosovskoj Mitrovici, najavljena sednica IO biti održana 13. marta u Beogradu, isključivo zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se fudbal nalazi. Najavljeni odlazak rukovodstva FSS na Kosovo biće upriličen, ali 10. marta, kada ćemo uručiti našu pomoć i izraziti solidarnost sa našim ljudima tamo", objasnio je prvi od četvorice potpredsednika.

On je najavio i da će se odreći preuzetih ovlašćenja istog dana kada bude održan IO i da u kvartetu potpredsednika ne postoji trka za foteljama u ovoj kriznoj situaciji.

"Pre toga, 12. marta uveče, održaćemo još jedan sastanak Odbora za hitna pitanja, gde ćemo precizirati viziju i dalje postupke, koje ćemo predložiti Izvršnom odboru. Do tada, pretpostavljam, imaćemo više informacije o istrazi koja je pokrenuta protiv Zvezdana Terzića", dodao je Karadžić.

Ostavka je lični čin

Izvršni odbor, ukoliko usvoji zaključke Odbora za hitna pitanja, trebalo bi da raspiše vanrednu Skupštinu FSS.

"Ako IO bude mislio drugačije, to je njihova stvar. Mi ćemo na sastanku 12. marta razgovarati o tome da li je bolje da fudbal do daljeg vodi Odbor za hitna pitanja ili neko od nas četvorice", reče Karadžić.

"Lično, mogu da kažem da moj mandat zamenika predsednika FSS prestaje sa sednicom Izvršnog odbora", ponovio je Karadžić, a kao razlog naveo je nagomilane obaveze.

"Nas četvorica želimo da obavimo posao kako treba, imamo visok nivo saradnje, dugo smo u fudbalu, a i niko se ne bori za fotelju... Ako mi ne nađemo put, ko će drugi?", pita se Karadžić.

Možda Terzić i Džajić, euforično najavljeni tandem za spas srpskog fudbala?

"Prilično smo verovali Terziću da će se vratiti 13. marta, ali razvoj dogadjaja od raspisivanja poternice za njime dovodi pod sumnju da će tako biti. Mislili smo da će i Džaja da izadje, ali su mu produžili pritvor za mesec dana... Nisam ničiji advokat, pa da sad ja branim nekoga, dok svi jasno vide šta se događa", sleže ramenima Karadžić, uz konstataciju da će vreme pružiti svima priliku da se rehabilituju u javnosti i dokažu svoju nevinost, ali da fudbal nema vremena da to čeka i dočeka.

Ako dočeka...

"Čujem se sa Terzićem s vremena na vreme. Da li je u Crnoj Gori? Ne znam, kada me zove piše "private"... Želim da verujem da je u Londonu na lečenju", kaže nekadašnji predsednik FSSCG.

Bivši direktor marketinga FSS Gradimir Branković podneo je ostavku na tu funkciju kada se na predstavljanju Havijera Klementea pojavila slovna greška na panou iza selektorovih ledja. Motiv je bio moralne prirode.

Šta je potrebno da gospoda sa poternice i iz zatvora učine isto?

"To je predsednikov lični čin. Svejedno, fudbal mora dalje...", zaključio je Karadžić.

Na konferenciji su, pred kraj, govorila i ostala trojica visokih funkcionera, ali je najveću odgovornost da u "pipavoj" situaciji objasni stav grupe preuzeo Tomislav Karadžić.

Između ostalog, u prostorijama FSS na Terazijama 3, čulo se da se UEFA i FIFA interesuju i nude pomoć u ovoj situaciji, ali da FSS to ne želi i smatra da može sam da se izbori, i to bez mešanja ljudi sa strane (čitaj vlasti), kao što je bio slučaj u Makedoniji, Azerbejdžanu, Španiji...

Kako kažu, pod prismotrom smo UEFA i FIFA.

Takođe, ukoliko dođe do sveopštih izbora u fudbalskoj organizaciji, oni će početi od opštinskih, gradskih, regionalnih, pa do republičkih i trajaće nekoliko meseci. Skupština, kao najviši organ u FSS, jedina je merodavna da takve izbore raspiše, odnosno proceni da nisu potrebni.

Za kraj, Odbor za hitna pitanja, pored Karadžića, Đorđevića, Teofilovića i Kostadinovića, čine Terzić i Džajić.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Džajić ostaje direktor u FSS - za sada

Dragan Džajić proveo je na funkciji direktora Fudbalskog saveza Srbije samo nekoliko dana, pre nego što je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u malverzacijama sa pojedinim transferima nekadašnjih igrača Crvene zvezde, u vreme dok je bio na najodgovornijem mestu u trofejnom klubu.

Džajiću je u sredu produžen pritvor na još mesec dana, pa zdrav razum nalaže da se postavi pitanje - šta će biti sa njegovim funkcijama u FSS, jer osim što je direktor svih reprezentacija, on je i potpredsednik FSS za međunarodna pitanja?

MONDO u izvorima bliskim vrhu FSS saznaje da čelnici Saveza za sada ne razmišljaju o Džajićevom smenjivanju, odnosno da će sačekati kraj istrage protiv njega, pa će tek onda odlučivati šta sa njim i njegovim poslom.

Isti izvori, međutim, ne isključuju mogućnost da se o Džajiću i njegovoj poziciji u Savezu razgovara 13. marta, za kada je zakazana sednica Izvršnog odbora FSS.

Svakako bi se morala imati u vidu šteta po imidž Saveza, koja proističe iz činjenice da mu se prvi čovek praktično nalazi u bekstvu i da je van zemlje gotovo dva meseca, dok se jedan od njegovih najbližih saradnika nalazi u zatvoru...

Džajić je 28. januara, na pompeznoj svečanosti u hotelu Hajat, promovisan u direktora svih selekcija FSS.

"Nije mi bilo lako da odlučim da se ponovo uhvatim u koštac sa svim problemima u fudbalu. Nikoga nisam želeo da iritiram ovim odugovlačenjem kod donošenja odluke. Ipak, shvatio sam da je rano za klasičnu penziju. Posle 42 godine u fudbalu, sada je preda mnom novi izazov. Verujem da ću moći lako, ali profesionalno i odgovorno da obavljam novu ulogu. Takav sam bio u klubu, takav ću biti i u reprezentaciji", rekao je tada Džajić.

Prvi dan na novom poslu bio mu je 1. februar, kada je u matine razgovoru sa novinarima naglasio da ga je predsednik FSS Zvezdan Terzić pozvao da "autoritetom i iskustvom" pomogne nacionalnim selekcijama, pogotovo A timu, posle neuspeha pretrpljenog u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Međutim, policija je samo četiri dana izvela pompezno hapšenje Džajića i njegovih nekadašnjih saradnika u Crvenoj zvezdi - Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, pod sumnjom da su skidali novac sa privatnog računa nekadašnjeg fudbalera crveno-belih Gorana Drulića bez njegovog znanja!

MUP je saopštio da su Džajić (62), Cvetković (67) i Marinković (72) uhapšeni u dogovoru sa Tužilaštvom, zbog sumnje da su lažno prikazali sumu od Drulićevog transfera u Saragosu pre pet godina, a potom falsifikovali fudbalerov potpis i tajno mu skidali novac sa računa.

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, navedeno je u saopštenju.

Mesec dana kasnije, u sredu 5. marta, Džajiću je produžen pritvor na još mesec dana, a pojavile su se nove sumnje uperene protiv bivših čelnika Zvezde, i to ne samo u vezi sa Drulićevim transferom, već i sa prodajom Zorana Njeguša u Atletiko Madrid.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Advokat Tomanović: Dajte jedan dokaz!

Advokatska kancelarija Tomanović ocenila je u četvrtak da je Javno tužilaštvo postupilo "neprimereno i neobjektivno" kada je preko medija obavestilo učesnike u postupku o zahtevu za proširenje istrage protiv njenih klijenata, bivših funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića.

U saopštenju kancelarije, koju predvodi advokat Zdenko Tomanović, ocenjeno je da Tužilaštvo na taj način "pokušava da sakrije bilo svoju, bilo odgovornost policije za njihovo nezakonito i skandalozno hapšenje i javno ponižavanje".

Nekoliko sati pre nego što je istekao pritvor Džajiću i Cvetkoviću, Tužilaštvo je preko medija obavestilo sudije i advokate da je zatražilo proširenje istrage zbog navodnih zloupotreba oko transfera fudbalera Zorana Njeguša pre deset godina, navedeno je u saopštenju.

"Isto tako su i naši klijenti prvo saznali preko medija, pa onda uhapšeni", dodaje se u saopštenju.

"Ako je to već tako, neka onda Tužilaštvo javno pokaže jedan jedini papir, koji je Džajić u vezi sa tim transferom potpisao, ili jedan jedini dokaz da Džajić ima veze sa tim transferom, ili neka navede jedan jedini dokaz da je Njeguš ili bilo ko drugi oštećen postupanjem Džajića ili Cvetkovića", navedeno je u saopštenju.

Najavljeno je da će advokati podneti krivične prijave protiv odgovornih iz Tužilaštva, ukoliko se i ovo iniciranje krivičnog postupka ne bude temeljilo na pravno valjanim dokazima, već na slobodnim i tendencioznim konstrukcijama.

"Tužilštvo ne sme, bez obzira na jačinu politčke podrške, da stavlja svoju funkciju u službu političkog marketinga ili vanpravnih interesa, ali ni u službu opravdavanja nezakonitog i nedoličnog hapšenja legendi srpskog sporta i njihovog neosnovanog zadržavanja u pritvoru", navedeno je u saopštenju.

Protiv Džajića, Cvetkovića i Miloša Marinkovića u toku je istraga Okružnog suda zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u vezi transfera fudbalera Gorana Drulića u špansku Saragosu.

Krivično vanraspravno veće Okružnog suda u Beogradu u sredu je svoj trojici produžilo pritvor za još 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke koje još nije saslušao istražni sudija.

Tužilaštvo je zatražilo proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj kod transfera Zorana Njeguša u madridski Atletiko.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Terzić podnosi ostavku!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zvezdan Terzić podneće ostavku na tu funkciju, saznaje beogradski "Sport"!

Prema pisanju lista, Terzić je "razočaran činjenicom da se protiv njega nedeljama vodi hajka, koja je kulminirala raspisivanjem potrage od strane MUP-a Srbije".

"Očekuje se da pismenu ostavku Zvezdana Terzića saradnici na Terazijama 35 dobiju do naredne sednice Izvrnšnog odbora FSS koja je zakazana za 13. mart", dodaje "Sport".

Terzić se već dva meseca nalazi van zemlje, a niko pouzdano ne zna gde je on. Čak ni njegov zamenik Tomislav Karadžić u četvrtak nije mogao precizno da kaže gde se nalazi Terzić, već da pretpostavlja da je on u Londonu.

Prvi čovek FSS otišao je iz zemlje pre dva meseca. Tvrdio da je na "usavršavanju u SAD" i najavio da se vraća u zemlju 27. februara. Potom je javnost izvestio da je povredio rame na skijanju u Francuskoj(!!??) i to baš na dan kada je u Beogradu hapšen Dragan Džajić, koji je samo četiri dana ranije proveo prvi radni dan na novoj funkciji - direktora svih reprezentacija u FSS, a na koju je došao upravo na poziv Terzića.

Terzić se potom "javio" iz Londona, gde je na lekarskim pregledima. Iako je u intervjuu "Sportu" pre nekoliko dana rekao da se u zemlju vraća "sledeće nedelje" (odnosno ove), njega još nema u Beogradu.Kada je MUP raspisao potragu za njim, upitan da li će se vratiti u Srbiju, odgovorio je: "Razmisliću".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
"Terzić podnosi ostavku"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić podneće pismenim putem ostavku na tu funkciju, saznaje beogradski "Sport" Prema pisanju beogradskog sportskog dnevnika, Terzić je odlučio da pre naredne sednice Izvršnog odbora FSS koja će se održati 13.marta podnese ostavku "razočaran time da se protiv njega nedeljama vodi hajka, koja je na kraju kulminirala raspisivanjem potrage od strane MUP-a Srbije".

Terzić se tokom odsustva iz zemlje (SAD, Francuska, Engleska) u nekoliko navrata oglašavao i posebno naglašavao, prema njegovim rečima " da se ljudi u srpskom fudbalu ćivi sahranjuju i da tome u prilog ide i slika hapšenja toje bivših funkcionera Crvene zvezde".

za sada nije poznato ni da li će se Terzić vratiti u Srbiji, posebno posle raspisivanje potrage, ali i intervjua, takodje za "Sport" u kome je napomenuo " da će razmisliti da li će se vratiti u zemlju, ali i da će angažovati tim advokata, jer je u transferu Vanje Grubača, za koji je optužen, sve kristalno jasno".

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

divisione fcv

Zodijak
Pol
Poruke 4363
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Усро се  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
LG L5 II
Na Terazijama metla mora da radi!

Srpski fudbal nalazi se na raskrsnici. Pitanje - kako premostiti v.d. stanje u Fudbalskom savezu Srbije izazvano dugim odsustvom predsednika Terzića za kojim traga MUP - postaje ključ opstanka i perspektive. Rešenja su imenovanje novog zamenika do januara 2009. ili opšti izbori na svim nivoima, bez odlaganja? Dilema zapravo i ne postoji - sagovornici „Blica“ su listom za hitno čišćenje od vrha do dna.

Milovan Đorić, direktor Trenerske škole i član Izvršnog odbora FSS, smatra da je odlaganje samo gubljenje vremena.
- Otkud ideja da treba pronaći zamenika koji bi vodio Savez do januara, pa tek onda birati nove ljude? Zar da FSS vode isti ljudi kao do sada? To zagovaraju oni koji su nesigurni u sebe. Ako Đorđević, Teofilović ili ne znam ko misle da su viđeni za v.d. rukovodioce, neka izađu na izbore u svojim regionima, pa ako prođu - u redu. Za Tomislava Karadžića znam da ne želi više da glumi predsednika. Sve mi liči na onu narodnu „kad mačke nema, miševi kolo vode“ - kaže Đorić.
Trenutna situacija, po vama, nikako ne ide na ruku „kući fudbala“:
- Da sada imamo Džajića ili nekog sličnog njemu po autoritetu, bilo bi mnogo lakše. Ovi koji su sada najglasniji ne bi se ni javljali. Uostalom, šta bi bilo da se Terzić vrati u zemlju? On se nije ogrešio o FSS i zaslužuje od saradnika makar elementarnu korektnost. Druga je stvar da li bi u sadašnjoj klimi mogao da nastavi da radi.
Razlozi zbog kojih odmah treba da se krene sa izborom novih ljudi, po Đoriću su bez alternative:
- Sve treba završiti do 1. jula, jer Olimpijada počinje u avgustu, a kvalifikacije za Mondijal u septembru. Novi ciklus traži nove ljude, nećemo valjda da ih biramo posle! To moraju da budu ljudi bez mrlje, ko je umešan u malverzacije ne može da ostane.
Đorić insistira na jačanju uticaja profesionalaca na račun amatera koji ne žive of fudbala.
- Rekao sam generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću da mora da preuzme inicijativu i govori u ime FSS! Ne može da se krije i prepušta glasnijima da vode fudbal.
Kako do novog predsednika?
- Ne ovako, licitiranjem preko novina! Treba formirati Komisiju od četiri-pet fudbalskih ljudi koji će da naprave kriterijume, a onda da prate izbore za prvog čoveka. Treba pročešljati i Statut, doterati ga prema evropskim merilima. I sukob interesa treba zauvek eliminisati : ljudi iz klubova imaju Zajednicu i ne mogu biti u Izvršnom odboru. Savez je bio najjači kad Zvezda i Partizan nisu imali uticaja na njega.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Republika Srpska

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5423
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N6234
ovi kako su krenuli svi ima da zavrse u apsu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Karadžić vodi FSS, Babović Partizan?

Tomislav Karadžić mogao bi da preuzme vodeću ulogu u Fudbalskom savezu Srbije, a rukovodjenje FK Partizan, čiji je predsednik, prepusti poznatom biznismenu Miliji Baboviću.

Ova mini rokada usledila bi posle Izvršnog odbora FSS, koji će biti održan 13. marta, a na kojem će aktuelnom i odbeglom predsedniku fudbalske organizacije Zvezdanu Terziću biti ponudjeno da se povuče sa te dužnosti, posle obaveštenja policije da je za njim raspisana potraga, piše beogradski "Žurnal".

Ukoliko se Terzić povuče sa mesta predsednika FSS, novi izbori bili bi održani najkasnije do maja meseca, a najozbiljniji kandidat da zameni Terzića, koji i dalje tvrdi da se nalazi u Londonu na lečenju, bio bi sadašnji potpredsednik FSS, član Odbora za hitna pitanja i čovek na koga je Terza preneo svoja ovlašćenja - Tomislav Karadžić.

U iščekivanju moralnog čina ostavke Zvezdana Terzića, što je najmanje što on u ovom trenutku može da uradi, ili pak njegove smene, otvara se pitanje ko bi, ako Karadžić preseli svoje stvari iz Humske na Terazije, preuzeo brigu o Partizanu...

Po svemu sudeći Milija Babović, čovek koji je i ranijih godina, kao finansijer, bio prisutan na Topčiderskom brdu. On je bio pominjan kao jedan od kandidata za predsednika kluba, kada je odlazila prethodna garnitura rukovodioca (Ćurković, Zečević, Bjeković), ali je tada odabrao da se bavi privatnim biznisom.

Umesto njega, na čelo crno-belih došao je Karadžić, koji se nalazi i na čelu FS Vojvodine, a već je jednom bio prvi čovek fudbalske organizacije, u vreme dok se ova zemlja zvala Srbija i Crna Gora.

Sam Karadžić je najavio da će predati "ovlašćenja" koja je kao potpredsednik dobio od Terzića na da održavanja Upravnog odbora, u četvrtak 13. marta i da će se posvetiti drugim stvarima, jer je preuzeo previše obaveza.

Aca Bulić neće, Dule Savić i Savo Milošević ne mogu

Maj, mesec označen kao poslednji kada bi trebalo da budu raspisani fudbalski izbori je blizu, a i nije. Do tada, nema sumnje, srpski fudbal na putu "rehabilitacije" zbog silnih hapšenja vodiće v.d. predsednika. Logično, to bi trebalo da bude jedan od četiri potpredsednika.

Dragan Aca Bulić, predsednik Zajednice Superligaša i svakako najžešći protivnik Zvezdana Terzića, izjavio je za "Večernje novosti" da nema nameru da se kandiduje za predsednika FSS na budućim izborima.

Dve legende, Dušan Savić iz Crvene zvezde i Savo Milošević iz Partizana, pominjani su prethodnih dana kao mogući naslednici Zvezdana Terzića, medjutim, oni ne bi mogli da budu kandidati za novog predsednika, ukoliko bi se Skupština FSS bavila samo izborom prvog čoveka organizacije.

Razlog je taj što bi budući predsednik morao da bude iz sadašnjeg saziva Skupštine, koja broji 80 ljudi, ali medju kojima nema ni Savića, ni Miloševića.

Ukoliko bi, ipak, Skupština raspisala izbore na svim novima (opštinski, gradski, pokrajinski, republički), onda bi novi saziv birao rukovodstvo iz svojih redova, sa mandatom od četiri godine.

"Nema ličnosti harizmatične kao Terza"

Trenutno, dok je direktor svih reprezentativnih selekcija, potpredsednik Saveza i član Odbora za hitna pitanja Dragan Džajić u zatvoru, a Zvezdan Terzić u inostranstvu sa raspisanom potragom za njim, u vrhu srpskog fudbala vladaju dve struje.

Prva (Aca Bulić) zagovara hitne izbore na svim nivoima, a druga, u koju se svrstao i jedan od četvorice potpredsednika FSS Dragan Djordjević, misli da bi ishitreno biranje novog predsednika bilo loše po fudbal i da je bolje da se sačeka januar 2009. i redovan termin fudbalskih izbora.

"U ovom trenutku fudbal nema harizmatičnu ličnost kao što je Zvezdan Terzić", izjavio je Djordjević za "Blic".

Do tada, prema Djordjevićevim rečima, "v.d. rukovodjenje" bilo bi dovoljno dobro rešenje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 83 84 86 87 ... 904
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.