Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fudbalska reprezentacija Republike Makedonije  (Pročitano 28753 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5634
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Apple 
Samo jonuz da ne bude.Odvratan mi taj covek
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6260 Slide
Sto bre, sta mu fali? Smiley
« Poslednja izmena: 06. Apr 2009, 21:40:41 od Enis - Mafija »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Абе да сме живи и здрави да се избориме за името и да го вратиме Солун! А фудбалот кој го ебат кога го избркавме човекот со најјако име Среќко!!  Smile

Феноменално би било да се за селектора постави Чеда што би значило да би морао да оде из Звезде што је најбитнија ствар у целој овој комбинацији  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Олег Блохин можен наследник на Катанец?

Олег Блохин
Прославениот украински фудбалски ас Олег Блохин е нов можен наследник на Сречко Катанец. Листата само се зголемува, но ништо конкретно од ФФМ на 40-тина дена до значајните Мундијалски квалификациски дуели со Норвешка и со Исланд на 6. односно 10. јуни во Скопје.

Јасно е дека времето ги гази челниците на нашата куќа на фудбалот, кој сеуште не нудат јасна стратегија. Дилемата домашен или странски селектор, ВД или подолгорочен кормилар, не смее да им ја диктираат кандидатите.

Зашто ги има има се повеќе, официјални, полуофицијални, неофицијални, со понуди , без понуди. Само да не се забега во квантитет од кој секогаш не произлегува квалитет.

Зашто, вистинските, искусните и квалитетните имиња покрај финансиите, ценат и според пристапот, сериозноста и конкретноста во преговорите. До официјализирањето од ФФМ, екс украинскиот селектор Олег Блохин и официјално се понудил, исто како и Хрватот Бранко Иванковиќ, Турчинот Зија Доган и Србинот Стеван Остојиќ.

Листата на странците завршува со желбата на Унал Караман, помошникот на бронзениот од мундијалот пред 7 години Шенол Ѓунеш.

Нашите луѓе Чеде Јаневски, Мирсад Јонуз и Никола Илиевски се водат како потенцијални, без официјални кандидатури до ФФМ. Значи во фаза на преговори, разговори, можеби и ветувања.

Izvor: A1
« Poslednja izmena: 28. Apr 2009, 18:19:51 od Latifovich »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
 Smile  у јеботе!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6260 Slide
Interesantno... Nisam se nadao na ovo. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Јонуз за А1: Шансите ни се само теоретски, но во фудбалот се можни чуда

Intervju

По долго исчекување, одлуката конечно падна. Мирсад Јонуз е назначен за нов селектор на најдобрата македонска фудбалска репрезентација. Гостин во спортските вести новоизбраниот селектор.

Ни со 5:0, ни со 7:0, туку уште поубедливо, со 11:1 ја добивте битката со останатите кандидати, според бројот на гласовите што ги заработивте. Со што ја освоивте толкавата доверба на членовите на управниот одбор?

- Ја почитувам одлуката на Управниот одбор, благодарам за довербата. Зад мене се шест години макотрпна работа во младата репрезентација која што ја презедов во 2003 година, сами знаете пред тоа какви резултати имаше таа селекција.

Се нафатив на една тешка функција, каде што во три циклуси освоивме 23 бода, имавме и лоши и добри натпревари. Таа селекција што ја водев беше претежно од фудбалери од домашното првенство. Се нафатив на тој предизвик и мислам дека кога ќе се направи една добра анализа дека успешно го завршив.

Долго сте на тапет дека претседателот на ФФМ Хаџиристески ви е должник за силната поддршка што перманентно му ја давате во превирањата во ФФМ. Еве можност да одговорите - имавте ли ветување од Хаџиристески за оваа промоција?

- Ние во фудбалот сите се познаваме и знаеме кој со кого функционира, кај нас е многу чудна констатација и близок си а од друга страна и не комуницираш со другата страна и дека си против. Демократско право е на секој човек а и на секој спортист да комуницира со оној што добро го познава.

Јас го познавам претседателот уште од 1986 година, тогаш бев голман на Победа, од 2000 до 2002 година бев тренер на Победа каде што ги направивме најголемите успеси и тоа беше препораката исто така и Работнички каде што бев шест години тренер и во ова интервју сакам да се заблагодарам на господинот Андреа Герасимовски, кој беше назначен од Трифун Костовски, што ми дадоа можност да почнам тогаш како тренер, а исто така голема благодарност што ми дадоа функција да бидам и тренер на младата репрезентација.

Значи тоа е нашето пријателство, датира веќе 20 години и ништо не е чудно ние да комуницираме и да ги разменуваме нашите мислења.

Имавте желба за договор со ФФМ на подолг рок, но назначен сте за последните четири меча од овој мундијалски циклус. Одговара ли тоа на вашите амбиции и планови?

- Ние мора да направиме атмосфера, мора да се подобри дисциплината, мора да извадиме максимум од овие натпревари, да играме онолку колку што можеме, а можеме многу повеќе. Да направиме добри резултати, на теренот кога ќе излеземе да покажеме дека сакаме да играме, дека сакаме да победиме, тоа е нормално.

Играчите кои настапувале во оваа селекција, покажале и добри и лоши страни, јас верувам во нив, многу од нив поминаа во младата репрезентација почнувајќи од Пачовски, Горгиевски, Лазаревски, Тасевски, Попов, Пандев, Стојков... Така да добро ги познавам, ги познавам добро и постарите, поискусните, така да мојот став, мојата филозофија на работа добро ја познаваат и мислам дека брзо ќе се вклопат.

Апетитите на јавноста се секогаш големи, но генерално, каква е вашата визија за македонската фудбалска репрезентација, на покус и на подолг рок. Што предвидува вашата концепција за работа со селекцијата?

- Во овој момент реално да кажеме шансите ни се само теоретски да одиме на Светското првенство, јас сум во една невозможна мисија. Во оптек се 12 бода, нашето мислење е дека првиот натпревар со Норвешка е многу битен и со добивањето на овој натпревар ќе ја отвориме широко вратата за во наредните натпревари одиме со поголем оптимизам и поголем мотив.

Моето мислење е кога можевме да ја победиме Шкотска ќе можеме и Норвешка да ја победиме. Тоа е една концепција и концепцијата е секој нареден натпревар да го припремаме и да го анализираме и стално да бидеме во оптек и стално да бидеме блиску до тоа второ место и ако ни се укаже шанса тие максимални 12 бода се преоптимистички но некогаш во фудбалот се можни чуда.

« Poslednja izmena: 16. Maj 2009, 23:06:21 od Latifovich »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
АЈ-деееееееееееее Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung SGH-E590
Makedonci imaju reprezentaciju???  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia N95
Pa kad moze da ima Jamajka,mogu i oni.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.