Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 23:53:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ''Fudbalska inteligencija''  (Pročitano 163901 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Ti možeš da veruješ u šta god hoćeš...dok ne pročitam u Psychology Today tekst o "fudbalskoj inteligenciji" načinima njenog utvrđivanja i merenja...ja ne verujem.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
Citat
Eto... super. Videla si poteze Denisa Bergkampa... onaj video od 10 minuta. I niko... ponavljam, NIKO me ne moze ubediti da kod onog coveka nije radila inteligencija kod nekih od golova koji su na klipu.

Naravno da jeste... I  inteligencija i talenat i osecaj...
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Ti možeš da veruješ u šta god hoćeš...dok ne pročitam u Psychology Today tekst o "fudbalskoj inteligenciji" načinima njenog utvrđivanja i merenja...ja ne verujem.

Ne verujes da kod igraca radi inteligencija na terenu? Ok. Razumljivo.

Citat
Eto... super. Videla si poteze Denisa Bergkampa... onaj video od 10 minuta. I niko... ponavljam, NIKO me ne moze ubediti da kod onog coveka nije radila inteligencija kod nekih od golova koji su na klipu.

Naravno da jeste... I  inteligencija i talenat i osecaj...

Svakako... i to... ali pomenuh samo inteligenciju posto o njoj najvise pricamo.

Rekoh vec negde da jedno bez drugog ne moze... znanje bez inteligencije i obrnuto. Naravno, da bi bio kao Bergkamp. Ako neces kao on... ima i za to liga.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2011, 22:12:25 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
LG Nexus 5
Evo ovako da kazem ja svoj rezime.

1. Fudbalska inteligencija kao pojam ne postoji. Postoji spektar sposobnosti koji jednog igraca odvaja od drugog i to se reflektuje na terenu, davati inteligenciji prefiks fudbalski, kosarkaski ili bilo koji drugi je nista drugo nego suluda stvar.
2. Ogromna vecina fudbalera stvarno samo reprodukuje ono sto su naucili na treningu, ogromna vecina nema mozak i talenat jednog Inijeste ili slucnih. Ogromna vecina fudbalera igra u svojim klubovima iskljucivo zbog svojih fizickih mogucnosti dok sa druge strane postoji oni retki koji razmisljaju i umesto njih.
3. Dakle danasnji fudbal se u velikoj meri zasniva na snazi pa tako dolazimo do cinjenice da ce sve vise uspevati ti kojima je primarna fizicka sprema u odnosu na tehnicki aspekt. Ovde ne pricam o onih 20 ljudi na celom svetu koji imaju i jedno i drugo.
4. Ne mogu da se setim sta sam hteo imam temperaturu ceo jebeni dan Smile

Sem ovog cetvrtog, sa svim se slazem.

Mesi je 100% inteligentniji fudbaler od mene.

Ovo citiram marku, koji se doprinosi. Dakle nije stvar u IQ, vec o "fudbalskoj" inteligenciji ovo sto sam citirao? I gde je tu kontra sa moje strane, kada i sam kazes da takvo nesto ne postoji? I da, ona se ne meri, ona se jednostavno zna.

Necu vise pisati na ovoj temi. Bataljujem. Nadam se da ce neki biti srecni... kao i ja.

Zasto pises stvari iza kojih ne stojis i to vec drugi ili treci put?

Rekoh vec negde da jedno bez drugog ne moze... znanje bez inteligencije i obrnuto.

To sto si ti rekao, to je jedno, a da li ima veze sa vezom je druga stvar. Ni ovo nije kontra, naravno da moze inteligencija bez znanja i obratno ali posto odustajes od teme, sacekacu marka da mi i ovo iskomentarise, iskreno me zanima njegovo misljenje o ovome.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2011, 22:16:00 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Da je talentovan...jeste.
Da je kreaivniji u odnosu na druge igrače..jeste.
Naravno da mora da poseduje određenu inteligenciju..nisam nešto viđala mentalno zaostale da igraju fudbal.
Mora da poseduje inteligenciju, inače bi bio idiot koga bi vozali u kolicima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
Brano pa kreativnost je posledica inteligencije Smile Valjda?  Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Citat
Ovo citiram marku, koji se doprinosi. Dakle nije stvar u IQ, vec o "fudbalskoj" inteligenciji ovo sto sam citirao? I gde je tu kontra sa moje strane, kada i sam kazes da takvo nesto ne postoji? I da, ona se ne meri, ona se jednostavno zna.
Naravno da se ne meri... onaj koji se razume i zna fudbala, uvidece odmah da li igrac igra inteligentno ili ne.

Citat
Zasto pises stvari iza kojih ne stojis i to vec drugi ili treci put?
Zato sto mi se pisu.

Citat
Da je talentovan...jeste.
Da je kreaivniji u odnosu na druge igrače..jeste.
Naravno da mora da poseduje određenu inteligenciju..nisam nešto viđala mentalno zaostale da igraju fudbal.
Mora da poseduje inteligenciju, inače bi bio idiot koga bi vozali u kolicima.

Eto vidis... poseduje... i to kakvu inteligenciju. Ne bi se svako setio da potkopa loptu, prebaci igraca i asistira saigracu za gol... ili da lobuje golmana negledajuci... to se ne vezba na treninzima.
Trebas prvo osmisliti potez u datom momentu pa onda improvizovati umecem koje posedujes. A kod osmisljanja u datom trenutku (to je bukvalno trenutak, znaci milisekunda) stupa inteligencija.

Ja stvarno ne mogu da shvatim ljudi da neki ovde misle da se sve to uci na treninzima? Jel znate vi sta se radi uopste na treninzima?

Umoran sam ko konj... prestacu malo... da ne bih rekao nesto sto ne mislim.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2011, 22:23:43 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
To sve vreme i govorim...kreativniji i bolji fudbaleri su verovatno i talentovaniji i inteligentniji od svojih saigrača...ne fudbalski, već po Simon-Binoevoj skali.
Ta neka opšta inteligencija im omogućava da na bolji i uspešniji način reprodukuju naučeno.

Citat
Naravno da se ne meri... onaj koji se razume i zna fudbala, uvidece odmah da li igrac igra inteligentno ili ne.

Kako i ko to procenjuje?Koji su to testovi, kriterijumi?Kako možeš da tvrdiš da postojinešto što je nemoguće definisati i izmeriti?
I ko su ti koji se razumeju u fudbal?
U Srbiji ima par miliona ljudi koji se smatra kompetentnim da sastavi reprezentaciju i vladu...
« Poslednja izmena: 12. Mar 2011, 22:28:20 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
Pa svakako da nekom manje inteligentnom coveku ne bi palo na pamet da uradi ono sto je Bergkamp radio Smile

Bergkamp je neponovljiv sto se tice razmisljanja i tih specificnih stvari koje je radio...
To sve vreme i govorim...kreativniji i bolji fudbaleri su verovatno i talentovaniji i inteligentniji od svojih saigrača...ne fudbalski, već po Simon-Binoevoj skali.
Ta neka opšta inteligencija im omogućava da na bolji i uspešniji način reprodukuju naučeno.
Pa da Smile I ja to isto govorim Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Citat
Bergkamp je neponovljiv sto se tice razmisljanja i tih specificnih stvari koje je radio...
E, o tome se i prica... da igrac razmislja dok igra... ukljuci mozak dok igra itd. To je to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 23:53:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.