Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 22:21:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ''Fudbalska inteligencija''  (Pročitano 162731 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
poznajem nekoliko profesionalnih fudbalera...doduse u rangu lokalnih prasinara...nisu zvijezde tipa Mihajlovic i da ne nabrajam...

ne da su budalasti...nego nije im dobro...

citam i gledam izjave ovih poznatih sa ozbiljnim karijerama...ah...sta znam...vecina je budalasto...ne vidim puno mozga, ali...priznajem, ja i ne pratim igrace fudbala u toj mjeri...nije meni tesko da povjerujem da tu ima i pametnih...i vjerovatno i ima. meni su promakli, ali rekoh...ja fudbal i fudbalere i ne pratim u velikoj mjeri.

e sad, mozda vecina ima predrasudu i ja sam spremna da priznam da kad su oni u pitanju precesto sam spremna da im ne dam sansu ni da se predstave...

desilo mi se nekoliko puta da je krenuo da me ''sarmira'' neko iz tog svijeta...
i da se razumijemo...nisam ja nikakva tezina od ribe i nedodirljiva i macka nad mackama...ali ubjedljivo sam najvise nebuloza i gluposti tada cula...bila sam iskreno zbunjena...bez teksta...
« Poslednja izmena: 07. Mar 2011, 22:20:42 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
Nijedna generalizacija nije dobra..pa ni ova...što bi rekao Mark Tven.
Nije sve u akademskoj inteligenciji i obrazovanju, slažem se..poznajem ljude sa minimumom obrazovanja, kao moja baba Nasta (moja usvojena baba) koji izvale takve mudrosti, iz čista mira, da se dva dana vrtim u krug i pitam se otkud im to.

usvojila si babu?  Smile Smile
« Poslednja izmena: 07. Mar 2011, 22:26:01 od nebitno »
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Pa da..nemam rođene babe, ona me je čuvala kad sam bila mala, pa sam  je usvojila. Smile
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
poznajem nekoliko profesionalnih fudbalera...doduse u rangu lokalnih prasinara...nisu zvijezde tipa Mihajlovic i da ne nabrajam...

ne da su budalasti...nego nije im dobro...

citam i gledam izjave ovih poznatih sa ozbiljnim karijerama...ah...sta znam...vecina je budalasto...ne vidim puno mozga, ali...priznajem, ja i ne pratim igrace fudbala u toj mjeri...nije meni tesko da povjerujem da tu ima i pametnih...i vjerovatno i ima. meni su promakli, ali rekoh...ja fudbal i fudbalere i ne pratim u velikoj mjeri.

e sad, mozda vecina ima predrasudu i ja sam spremna da priznam da kad su oni u pitanju precesto sam spremna da im ne dam sansu ni da se predstave...

desilo mi se nekoliko puta da je krenuo da me ''sarmira'' neko iz tog svijeta...
i da se razumijemo...nisam ja nikakva tezina od ribe i nedodirljiva i macka nad mackama...ali ubjedljivo sam najvise nebuloza i gluposti tada cula...bila sam iskreno zbunjena...bez teksta...

Pazi, kada govorimo o zemlji Srbiji, ima jako puno seljaka (ne seljana), nevezano za struku. Po raznim nasim klubovima ti igraju igraci koji su iz manjeg mesta... bas ih ima dosta. Jako puno igraca ti dolazi sa sela gde su pokupili te "fore" od kojih se ti grozis (i ja ih se grozim). U svetu je, verujem, mnogo drugacije.

Nisi lepo razumeo pitanje... konkretnije, kako to mislis da izvedem?
Položiš prijemni, upišeš se se i ideš na predavanja?

Ma zezao sam se... aludirao sam na svoju (ne)inteligenciju.
« Poslednja izmena: 07. Mar 2011, 22:46:30 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia N97
Profil prosečnog fudbalera je teško napraviti. Fudbalom su se u nekom trenutku skoro svi bavili. Za to je potrebna livada i lopta. Ostali sportovi već iziskuju određenu infrastrukturu, pa je potrebno da decu neko usmeri. Sa druge strane u fudbalu su najveće pare, pa svaki džulov kom ujak kupi kopačke za 6. rođendan misli da će igrati u Juventusu. Ostallm sportovima se bave entuzijasti koji nisu bili dobri u fudbalu.  Smile Takav smo narod.

Svako ima neke predrasude. Ono što je meni zapalo za oko je da su rukometaši najveći pacijenti, da su vaterpolisti izuzetno obrazovani ljudi, ali takođe ludaci. Košarkaši su najraznovrsniji. To ide od velike gospode do najgoreg ološa.

Tema su doduše fudbaleri. Ovi koje je poznajem uglavnom spadaju u kategoriju propalih, te su blago depresivni. Kod takvih nećete videti ona bolesna bahaćenja i seljačko ponašanje. Oni koji su uzeli pare su u 99% slučajeva mentoli par ekselans. Neki od njih su inteligentni, neki su glupi ko ona stvar. Momci sa kojima se ja lično družim, bilo da su bivši ili aktivni fudbaleri, su jako pametni jer su imali sreće da ih porodica usmeri kako treba, a oni sami kažu da su fudbaleri uglavnom debilčine kakve svet nije video.
« Poslednja izmena: 07. Mar 2011, 23:03:02 od Fahrenheit »
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia 
Brano...sve , sve ali Sinisa Mihajlovic? Nemoj molim te  Smile

Rece Crowz da je otovrio temu...jer sam ga molila, taman sam bila pripremila sta cu da napisem ...htela sam o Sasi Curcicu Djaniju. Sam ovaj nadimak vam govori sa kakvim degenerikom imamo "posla"  Smile
Covek je bio sjajan fudbaler ali je izuzetno glup. Kad kazem dobar fudbaler kontam na veliki kes koji je zaradio. Tamo gde je bio da nije igrao kako valja ne bi ni zaradio. A sada je od svega toga ostao pajac kojeg mozemo da vidimo sada u emisiji Parovi na Hepi televiziji.

Ne znam iskreno sta bi bila ta fudbalska inteligencija ali kontam da je to da znas da namestis gol, da das gol, da se dobro postavis,da znas kad treba da dodas, da "namestis neku semu" ....Znaci kao na sah tabli, posmatras slobodna polja i "pokrivas" kombinacije.
Naravno, u svakom timu ima po jedan glup kao noc, njega postave kao beka ili kriloi on trci kao konj. Pade mi na pamet Binic  Smile. Rekao moj tata tada:" Covek je toliko glup, prost potez ne mozedaodigra, ali je brzi od svih zajedno"  Smile

Kao sto sam rekla i pre na onoj temi, niko se nije naucen rodio. Talenat je 2% sve ostalo je trud i rad. Iza svakog uspesnog coveka vrednog divljenja stoji trud i rad. Bez obzira kojom se profesijom bavio. Bio grncar, slikar, glumac , naucnik ili fudbaler.

E...pojedinci kao Sasa Curcic kvare fudbalerima prosek. Jer, eto srece, takvi likovi postanu poznati po svojim skandalim i glupostima, a sada i prosjacenju i mnogi komentarisu:"Glupi fudbaler"
Recimo...kad sam slusala kako prica Ivica Kralj, Fernando Tores,Maldini (jbg sve dobri tipovi valjda sam zato i slusala sta govore)nikad ne bih rekla takvu generalizaciju. I jos mnogi drugi ,da se ogradim na pocetku.

Recimo onaj lik Dejan Rambo Petkovic, bog u Brazilu. Piksi bog u Japanu....

Znate....neko kad serodi glup, shut i dusevno sakat on ostaje takav. Moze drustvo da mu "ublazi" mane , ali glupost je vidljiva ispod svih velova laznih licnosti u nama.
Stalno se vracam na tog Djanija...ljudi moji, on je sramota za svoju profesiju. Jeste on glupan koji je sam odgovoran za ono sto mu se desilo. Ej ja ga slusam, on sei daljetripuje da je neka zvezda. E majmuncino pogle Vidica kapiten Mancestera u Premijer Ligi ,pogle Zigica ...
Znate...ko zna zasto je dobro da imamo po jednog Djanija tu i tamo....da bi sva ta mlada deca koja odu bog te pita gde sve, od roditelja, drzave, voljenih osoba....da bi sva ta deca znala sta ne treba da rade  Smile

ps. Crowz, jbg,nisam bila kuci. Hvala za otkljucanu temu Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia N97
Pravi primer fudbalske inteligencije je Pipo Inzaghi. Ništa pod milim Bogom taj o fudbalu ne zna, ali je pameću nadoknadio sve. Majstor je svog zanata. Zaista se može uporediti sa šahistom. Čovek zna tri poteza unapredgde će ko da stoji i gde će lopta pasti.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia 
Pravi primer fudbalske inteligencije je Pipo Inzaghi. Ništa pod milim Bogom taj o fudbalu ne zna, ali je pameću nadoknadio sve. Majstor je svog zanata. Zaista se može uporediti sa šahistom. Čovek zna tri poteza unapredgde će ko da stoji i gde će lopta pasti.

U pravu si. On nema pojma o nicemu ali se uvek nekako nadje pred golom, prati sve, uvek se nesto odbije ispred njegovog nosa. A za dribling je antitalenat.

btw...ovo nisam ja, mislim jesam , ali imam jednog potencijalno uvredjenog suflera, koji brani boje fudbalera Smile
« Poslednja izmena: 07. Mar 2011, 23:39:30 od sandra80 »
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
Zastava Hafnarfjörður, Iceland
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Sagem xg6
Sad cu bas da se raskenjam (da prostite na izrazu) al' se nadam da ce poneko i da procita.

Dakle, prvo, dva tri reca Crowzu, kad smo vec kod inteligencije. Ako te mrzi da gledas klip koji traje dva minuta i trazis mi da ti izdeklemujem definicuju fudbalske inteligencije a zakljucas temu i ne ostavis adresu da posaljem pismonosu tesko ces da dobijes obajsnjenje. Da nisi ti igrao fudbal nekad?

Dalje. Svaka cast za aktivno bavljenje kosarkom. Ako si igrao kosarku onda sigurno ne treba da ti crtam sta je inteligentat igrac. Ako ti taj sport vise lezi, mogu da se presaltam, nije problem. Dusan Kecman je inteligentan igrac. Dragan Milosavljevic nije. Kad kazem inteligentan, ne zanima me da li ume da resi one kvadratice sa brojevima ili kako ubaciti deset jarica u devet kucica bez da se guraju na temi o pitalicama, vec na kosarkasku inteligenciju. Ako ono Tepachenkovo objasnjenje nije dovoljno, a mislim da je itekako dobro objasnio, ja onda ne znam stvarno sta bih dodao da ti bude jasnije. Stiv Nes. Consi Bilaps. Inteligencija. Kad das asistenciju protivnku kroz noge, kad ga k'o Consi lani pogodis u ledja na ceonom autu, uzmes loptui das kos. To je inteligencija. Kad u petoj sekundi ubacivanja sa strane pogodis igraca koji stoji ispred tebe u nogu da bi dobio novih pet sekundi. Kad stanes u zonu u poslednjem napadu Barselone na +1 za tebe. Mislim da sam bio jasan.

Poredis stvari koje nisu za poredjenje. Trcati 45 minuta bez pauze sa trenerom za vratom koji vristi pored aut linije k'o sirena za vazdusnu opasnost i igranje sa drugarima odbojke ne moze da bude isto. Ako ispucas penal, onako bez bloka, u aut nema veze drugari ste, niko nece da se ljuti. Kad igras cetvrtkom u balonu staces na gol dva minuta, odigraces libera bez kruzenja par minuta i docices do daha. Na velikom fudbalu stajanja nema, pogotovo ako si centralni vezni. O odgovornosti i drzanju koncentracije da ne pricam. Ti odbojku igras leti na 25 stepeni,, u balonu imas vestacku travu/parket na opet nekoj optimalnoj temperaturi. Takodje, kosarka je gospodski sport u odnosu na fudbal. Na -10 u sorcu i majici pa nevidjenom pljusku po terenu koji lici na tek okopanu njivu, gde su ti pluca puna vazduha posle prvog sprinta (jer na nos od zime ne moze da se dise) pokusaj da ti usta posle utakmice budu u stanju da pricas normalno. Nema to veze sa pivom i nikotinom. Jer, niti pusim, niti pijem.

Sta je fudbalska inteligencija?  Smile

Ajd probacu ja. Jer mislim da ozbiljno pitas, ovaj Crows se sprda. Onako prosto.
Kad se sutira penal, golman obicno padne u stranu. Ne uvek ali da bi imao sanse da ga brani, mora da podje pre suta. Kad covek dodje i potkopa loptu po sredini gola, tako da njoj treba 3 sekunde da dodje do gola. To je inteligencija, ona fudbalska.
Kad izvodi korner, namesti loptu a onda je samo malo pomeri sa linije i zove saigraca da on izvede. Saigrac dolazi i krece sa loptom ka golu (jer je vec izvedena) a svi protivnicki igraci gledaju u sudiju u stilu "sta ovaj radi kad nije izveo korner?". To sto taj neko nije video da je korner izveden ne znaci da nije izveden.
U samoj igri je daleko veci broj primera al' ih je stvarno tesko recima objasniti. Ako te zanima i ne mrzi da juris po Jutjubu, pogledaj. Prvi primer sa nasih terena je Moreira, ono je fudbaska inteligencija.

Sta je fudbalska inteligencija?  Smile

trebaš znati kad ćeš šutnuti loptu  Smile

Upravo tako. Treba znati kada sutnuti loptu a kada rasiriti noge da ista samo prodje dok cela protivnicka zadnja linija ocekuje da sutnes loptu. To ne zna svako. Odnosno, ne ne zna, nego... nema osecaj za to. To je fudbalska inteligencija. A ne zna da kaze kako deset koza staviti u devet kucica bez da se guraju.

@Crowz jos jednom

Nervoza na terenu. Malo pre sam se vratio sa fudbala. Malo je falilo da svog igraca isteram napolje i ostanem da igram sa trojicom. Samo da nam ocevi nisu igrali fudbal zajedno sto godina ister'o bih ga. Samo zbog nepostovanja saigraca. Ako izgubis loptu napred a ne vratis se da pokrijes igraca... kako da odreaguje ostatak ekipe? Kako da odreaguje Darko Milicic na onu kradju? Smireno jer je, vidi cuda, profesionalac? Aha juce.

@Sandra i Brana

Jos jednom skidam kapuljacu, posto mi trenutno kapa nije na glavi.

Sto se Djanija tice. Odlican igrac je bio. Al' nije glup, nego lud. Da ukrade autobus i da ga vozi Birmingemom moze samo lud covek.

Nema dalje. Fudbalska inteliencija.
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Sony 
Sve je to lepo Crnjo što si ti napisao , ali si mnoge bitne stvari zaboravio....
Zaboravio si skroz na golmane , jedan jako bitan segment ekipe , u mnogim timskim sportovima pa i u fudbalu.....
Što se tiče fudbalske inteligencije ja bi to pre nazvao osećaj za fudbal , naravno on se stiče vremenom....
I još jedna od najvažnijih stavki za jedan fudbalski tim je u stvari kolektiv tj. tim , ekipa koja bi igrala recimo u istom timu 5 godina zajedno , igrači bi se navikli jedni na druge , znali bi ko šta radi , ko šta ume i može.... To je realno i najvažnije u fudbalu , a ne okupiti 11 igrača tek onako , da svako za svoju poziciju bude majstor , sve je to džaba , ako nema timskog duha...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 22:21:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.234 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.